הטיול שלנו לסקוטלנד

תמונה ראשית עבור: הטיול שלנו לסקוטלנד
Isle of skye

הטיול שלנו שילב מספר אלמנטים: טיול עירוני וחוויה מגניבה ביותר בפסטיבל פרינג׳ באדינבורו, אחר כך כמה ימים של מסלולים עוצרי נשימה (שגם בהם שילבנו עיירות מטיילים יפיפיות לגמרי) וסיום בגלזגו..

ימים 1-2: פסטיבל פרינג׳ באדינבורו

הגענו ב25 לאוגוסט, לעיצומו של פסטיבל פרינג׳.

לפני הפסטיבל, העיר מדהימה ביופיה, גדושה בהיסטוריה, החל מאינטלקטואלים דוגמת אדם סמית׳ (אבי הכלכלה המודרנית), יום (פילוסוף חשוב מאוד) והאטון (אבי הגיאולוגיה המודרנית) וכן טירות ואדריכלות ימי בניימית מרשימה.. כמו כן גם הארי פוטר נכתב באדינבורו לאחר שרולינג עברה לגור עם אחותה בעיר, מה שתמיד כיף ומרגש למעריצים השרופים שאני בניהם.

הרחובות של אדינבורו מדליקים, צבעוניים והומי חיים צעירים וסטודנטיאלים. אנחנו לא יודעים אם האווירה המדהימה קשורה לפסטיבל בלבד, אבל חווינו חוויה מדהימה ויוצאת דופן שלא נתקלנו בה בבירות אירופאיות אחרות..

מבחינת הפסטיבל, מדובר בפסטיבל אומנויות במה שמתרחש כל שנה באוגוסט. הרחובות הומים ביוצרים מכל העולם, נגנים, לוליינים, קוסמים ושחקנים, וכן כל יום סיימנו בהופעה מוצלחת ומיוחדת.. לא מומלץ לקנות כרטיסים להופעות מראש. אנחנו הסתובבנו בעיר ושאלנו מקומיים (ברמנים ומוכרי כרטיסים) וכן לקחנו חוברת עם ביקורות שמחולקות באולמות המרכזיים. אנחנו ראינו שתי הופעות, אחת של קוסם, ואחת שהיא מעין קומדיה מוסיקלית. אנחנו לא חובבי תאטרון ונהנינו בטירוף (כולל שברנו את הראש לגבי הטריקים של הקוסם).

מדובר בחוויה ייחודית שגם נותנת להמון יוצרים צעירים צ׳אנס ובמה ולך כתייר הנאה צרופה!!

אתרים שווים בעיר: arthur's chair, מדובר בהליכה של ארבעים דקות לתצפית מרהיבה על העיר. לנו גם ציפה למעלה נגן חמת חלילים וזה היה כיף נורא. מומלץ ללכת דרך הRoyal mile, רחוב היסטורי הכולל בסופו את ארמון המלוכה Holyrood palace. אחרי התצפית עברנו בבניין הפרלמנט החדש, ובNelson monument. גם שם יש תצפית מרשימה על העיר, וכן מפה עם הסבר גיאולוגי על היווצרות הגבעות הוולקניות באדינבורו עליהן שוכנת הטירה של אדינבורו וArthur's chair.

הטירה של אדינבורו היא מבנה מרשים ביותר, אנחנו עלינו אליה אבל החלטנו שלא להיכנס בגלל עלות הכניסה ועייפות כללית. בתוך הטירה אמור להיות מעין טקס מלכותי של משמר המלכה. בדרך לטירה עברנו בPrincess's garden, אינסוף דשא ירוק וכיף נורא לעשות פיקניק או סתם להישכב לנוח (מומלץ להביא שמיכה או מפה!). כמו כן עברנו גם בnational gallery, הכניסה חינם וכיף נורא לעבור שם, מקום קטן ולא מתיש שמאפשר לספוג קצת אומנות בדרך.

יום 3: נסיעה לאינברנס

ביום השלישי שכרנו רכב (מומלץ מאוד לא להיות עם רכב באדינבורו) ונסענו לכיוון אינברנס בשאיפה לעשות מסלול רגלי של שעתיים בדרךת לעבור בstirling castle ולצפות בWallace monument הלא הוא מל גיבסון בלב אמיץ. היום קצת השתבש עקב פנצ׳ר רציני בגלגל ולכן הספקנו לעבור רק בQueen's view, תצפית נחמדה שמפורסמת בעקבות ביקורה של המלכה ויקטוריה בה. בערב הגענו לinvernes, מדובר בעיירה מדהימה ביופיה, במרכזה עובר נהר הness המפורסם בזכות מפלצתו :). הגענו יחסית מאוחר אבל הספקנו לעשות טיול בעיירה, יש בה גם טירה מדהימה וכנסיות יפות וגם פאבים סקוטים עם אוכל שמנוני ומטוגן שאנחנו אוהבים :).

יום 4: loch ness, glen afric, Elian Donan castle נסיעה לאי סקאי

את היום הרביעי התחלנו בטירת Urquhart castle, זו טירה ציורית ומקסימה ומפורסמת הרבה בזכות הלוך נס שעל שפתו היא נמצאת. בטירה יש מוזיאון קטן שמסביר את ההיסטוריה של הטירה, את הקרבות וכו'. אחר כך המשכנו למסלול בglen afric, המקום נקרא כך כי הוא מזכיר קצת טבע אפריקאי. המסלול מקסים, לא ארוך במיוחד ומסתיים בDogs falls שהם מרשימים ביותר. במסלול ראינו אינסוף פטריות מעניינות ואגמים מדהימים. המסלול הוא בערך שעתיים שלוש ולא מסובך במיוחד. עברנו בדרך גם בElian Donan Castle שזו טירה מדהימה על גדות האגם, וגם צילמו בה את אחד הג'יימס בונדים (!). משם יצאנו לכיוון האי סקאי.

יום 5: The old man af storre, Quiraing, נסיעה לFort William

האי סקאי הוא תופעה שלדעתנו מחייבת ביקור אם אתה בסקוטלנד, ממש לא כדאי לפספס. מדובר במקום עם תופעות טבע יוצאות דופן ואינסוף דברים לראות. התחלנו את היום במסלול לOld man of storre. מדובר בסלע ענקי שאמור להזכיר פני איש זקן (ובזוויות מסויימות גם אפשר למצוא את הפרצוף שלו). לצד האיש הזקן יש עוד המון סלעי ענק שלמעשה היו פיורדים – סלעים וולקניים שהתקשה עליהם קרח ולמעשה יצק אותם בצורה הזו. המראה מזכיר מעין ממלכה של הטבע. המסלול אינו קשה או ארוך (שלוש ארבע שעות) אולם אנחנו גם טיפסנו לסלע של האיש הזקן והעלייה לשם הייתה קשה ותלולה (והיא אכן חלק ממסלול אחר מאתגר יותר).

משם נסענו למסלול יפיפה שנקרא Quiraing, הנסיעה למסלול היא בנתיב אחד דו סטרי ולכן מצריכה קצת סבלנות, אבל המסלול מרהיב, הוא גם לוקח בסביבות השעתיים שלוש ויש בו קטעים מסויימים שהם מעט יותר מאתגרים. בכל זאת, גם הקטעים האלה סבירים לדעתי וכן נתקלים במסלול גם באנשים יותר מבוגרים שעושים את הקטעים היותר מאתגרים קצת יותר לאט. האי סקאי שווה עצירה ללפחות יומיים, אנחנו ביקרנו באי רק יום אחד כי לא מצאנו מקום ללילה נוסף וגם לא היינו מצויידים באוהל. באי יש עוד אתרים מפורסמים שלא הספקנו לראות, כמו הFairy Falls (שגם כדאי לדעת שהם אמורים להיות מאוד מתויירים). אחרי יום גדוש יצאנו לכיוון Fort William, עיירה למרגלות הBen Nevis, הוא ההר הגבוה באיים הבריטיים. Fort William היא עיירה יפיפייה, בטיולנו הקצר לסופר ראינו עוד המוני מטיילים שעושים קניות למסלול למחרת. לנו בדירה קטנה ומדהימה למרגלות ההר, וראינו אינספור דירות וקראוונים למטיילים באזור, מה שכן צריך לסגור את המקומות האלה זמן מה מראש כי הם ממש מלאים בחודשים האלה.

יום 6: Ben Nevis

הטיפוס לBen Nevis היה מאתגר משחשבנו. מדובר בהר בגובה 1345 מטר, כלומר ההר לא גבוה במיוחד אבל הטיפוס הוא טיפוס מאתגר ולא מדורג. המסלול מתחיל במעין מדרגות אבן (אבל שם עוד יש אנרגיות) ואחרי שעוברים את האמצע (ישנו מפל שחוצים שהוא ממש באמצע המסלול) מתחילים מסלול סלעי ותלול. אחרי המפל מצאנו את עצמנו בתוך ענן, ובשלב מסויים נרטבנו לחלוטין. המסלול נוח מאוד ומסומן, בתחילת המסלול המסולע צריך לספור 7 פניות (ההליכה היא בסוג של זיגזג) ואחר כך מתחילים הרוג'ומים, שהם קרובים יחסית אחד לשני וצריך לספור 22 עד הפסגה. למעלה יש תחנה מטאורולוגית עתיקה ששימשה למדידות – היה בחור שנאלץ לטפס את ההר כל יום כדי לקחת את תוצאות המדידות (!). המסלול היה חוויה מדהימה, הנוף מדהים, האתגר הפיסי (הרגשנו את שרירי התאומים עוד יומיים אחר כך) וגם המראה האפוקליפטי למעלה בשילוב התחנה המטאורולגית והצילומים בנקודה הגבוהה ביותר. הטיפוס והירידה לקחו לנו 7-8 שעות לכן צריך להתחיל את המסלול מוקדם יחסית, אנחנו התחלנו ב9 בערך. *צריך לשים לב שכן מאורגנים על מפה טובה, כי בפסגה ממש לא רואים כלום (ויש מצוק מסוכן ביותר). בקיצור, חוויה מומלצת ביותר.

יום 7: Fort William, העמק הנעלם ונסיעה לגלזגו

התחלנו יום רגוע ושקט לאחר הטיפוס המפרך של יום אתמול, טיולון במדרחוב הנהדר של Fort William. מצאנו במדרחוב בנוסף למרכז המידע למטיילים גם מרכז מידע על הגיאולוגיה באזור, שזה היה מרתק לגמרי. אחר כך נסענו למסלול בGlenco, מסלול מושלם ליום האחרון ולרגליים העייפות. לוקח בסביבות השעתיים ואתה מגלה בסופו את העמק הנעלם. לאחר מכן הייתה לנו נסיעה של כשעתיים בערך לגלאזגו. בסופו של דבר לא הספקנו לראות המון מגלאזגו אבל מהקצת שראינו מדובר בעיר פחות מעניינת לתייר (המון משרדים ותעשייה אבל מסעדות דים סאם מצויינות). זהו.

אנחנו התאהבנו בסקולטנד וזה טיול מצויין מבחינת הטיסה היחסית קצרה, האפשרות לשלב טבע ועיר, בכל מקום מרכז מידע עם אנשים מקצוענים שיודעים לספר לך היטב על המסלולים ועל רמות הקושי (כולל אפשרות לקחת מפות וציוד). בקיצור, להיט!

תמונת הפרופיל של Shakede
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Shakede