נחתנו בשדה התעופה Dulles ומשם ביום חם ביותר באוקטובר נסענו בשירות המצוין והמזמין של LYFT לדירת המגורים שהושכרה דרך AIRBNB.
התכנית הפעם היתה טיול עומק בעיר הבירה המקסימה להכרת התרבות וההיסטוריה האמריקאית ולא סוג של טיול עם ילדים כדי להגיד “היינו בוושינגטון וראינו את האנדרטה של וושינגטון והפסל של לינקולן”, להצטלם ולסמן וי “ היינו שם”. בוושינגטון אין מרכזי קניות מרשימים ולא פרקי שעשועים ולכן לא מתאימה לטיול עם ילדים, ספק לגבי נוער מתבגר.
כדי ללמוד את ההיסטוריה האמריקנית בת כ 250 שנה ולחוות את ושינגטון אני ממליץ להצטרף לטיול רגלי של מדריך מקומי שאורך כשעתייים ומתמקד בנושא מסוים. אנחנו לקחנו 2 סיורים רגליים אחד באיזור הבית הלבן ואחד בבית הקברות בארגלינטון. מומלץ סיור אחד ביום. כדי להכנס לבית הלבן או לפנטגון נדרש להזמין סיור מספר חודשים מראש!!
מרבית המוזיאונים הכניסה חופשית, אנחנו בקרנו במוזיאון התעופה והחלל, במוזיאון להיסטוריה של האינדאנים, מוזיאון הבית הלבן,מוזיאון הפורטרטים של נשיאי ארה”ב, מרכז קנדי ומרכז התרבות החדש REACH.
סיירנו באנדרטאות הזכרון הבאות: מרטין לותר קינג, חיילי מלחמת עולם 2, חיילי מלחמת קוריאה , מרכז לינקולן. אתרי חובה נוספים :בנין הקפיטול בו יש סיור הדרכה ללא הזמנה מראש וכן בשכונה המקסימה ג'ורג'טאון והטיילת שצמודה לה.
למרחיבים אנחנו ממליצים לבקר בעיר אלכסנדריה