חזרה לחלק הראשון

חזרה לחלק השני

ללא ספק קוסטה ריקה היא מדינה ייחודית ומגוונת כל כך. הטיול בה שונה מכל יעד אחר בו ביקרנו במזרח, באירופה, אמריקה או אפריקה. המדינה כ”כ ירוקה, האנשים חמים ושמחים. והנה הגיע הזמן לסיכומים:

עלויות

הטיול בקוסטה ריקה יקר. האטרקציות הן העלות המרכזית בטיול וכל אטרקציה עולה עשרות דולרים לאדם. אין כמעט דבר בקוסטה ריקה שלא עולה כסף מלבד לרבוץ בחוף הים. כל פארק לאומי,שמורה, אטרקציה קטנטנה, חוות חיות , הכל יעלה לכם כסף.

הלינה עולה בממוצע 90-120$ בלינה במלונות ברמה סבירה. לא ישנו במלונות פאר אך כל המקומות שישנו בהם היו מצוינים ונקיים.

אוכל הוא דבר יחסית זול בקוסטה ריקה, תלוי כמובן איפה אוכלים. ישנן מסעדות תיירותיות ומערביות שהעלות בהן יקרה . ישנן מסעדות מקומיות הנקראות SODA בהן הכי מומלץ לאכול, האוכל ביתי, טעים, משביע וזול. עלות מנת קסאדו ממוצעת- כ-3000 קולנוס- כ-6 דולרים בלבד.

מטבע

המטבע הרשמי של קוסטה ריקה הוא קולנוס, ושערו נכון לאוגוסט 2015 הוא כ-530 קולנוס לדולר. ניתן לשלם בקוסטה ריקה כמעט בכל מקום עם דולרים אך לא מומלץ כי השער שנותנים נמוך בד”כ. לרוב מקומות הלינה והאטרקציות המחיר הנקוב והתשלום הינו בדולרים. לעומת זאת, המחירים והתשלום בסופרמרקטים, מסעדות ותחנות דלק (כל מה שקשור למקומיים) הם בקולונוס. אני ממליץ מאוד להחליף דולרים לקולנוס ( בשום פנים ואופן לא בשדה התעופה של סן חוזה, השער שם נוראי). אין בקוסטה ריקה CHANGE בכלל, והחלפת כסף מתבצעת בבנקים בלבד.

התניידות

הייתי מגדיר השכרת רכב בגדר חובה למי שרוצה להתנייד בקלות במדינה. מומלץ מאוד להשכיר ג'יפ ולא רכב רגיל כי חלק מהכבישים בקוסטה ריקה משובשים ומלאים בבורות שרכב רגיל לא יכול לעבור. עלות ג'יפ כ-50-80$ ליום כולל ביטוח בסיסי. אנחנו השכרנו דרך Thrifty.

דלק וכבישי אגרה

עלות דלק הינה 639 קולנוס לליטר. המחיר קבוע בכל תחנות הדלק בכל המדינה.

כבישי אגרה קיימים בעיקר באיזור סן חוזה ולאורך החוף הפאסיפי, בד”כ העלות איננה גבוהה(כמו באיטליה למשל).

אוכל

האוכל בקוסטה ריקה טעים כל כך. המאכל הרשמי שלהם הוא קסאדו . צלחת הכוללת אורז, שעועית שחורה, סלט ירוק/סלט כרוב, בננה מטוגנת ומנה בשרית לבחירה- עוף, בקר, דג וכו' זה טעים מאוד ומשביע. הקסאדו הטוב ביותר הוא במסעדות SODA המקומיות ולא במסעדות התיירותיות. הקוסטה ריקנים אוכלים הרבה אורז, אורז עם עוף, אורז עם דג, אורז עם שרימפס. אוכל לא היווה בעיה מבחינתנו כלל בקוסטה ריקה. בנוסף,בכל מקום ניתן למצוא דוכני פירות המוכרים אננסים, מנגו, פפאיות, קוקוסים ועוד במחירים מצחיקים.

מזג אוויר

העונה הגשומה בקוסטה ריקה היא מיוני- אוקטובר כששיא העונה הגשומה הוא בחודשים ספטמבר- אוקטובר. אוגוסט, החודש בו ביקרנו נחשב גם הוא חודש גשום מאוד. למען האמת, מזג האוויר היה לטובתנו כ”כ בכל הטיול למעט יום אחד- היום בו היינו אמורים לבקר בהר הגאש פואז ונאלצנו לוותר בשל מזג האוויר. ירד לנו גשם בטיול , אך בעיקר בשעות אחה”צ המאוחרות ובשעות הלילה כך שזה כמעט לא הפריע לנו. אין כל בעיה לטייל גם בעונה הגשומה. קוסטה ריקה זו מדינה טרופית וגשם יכול לרדת גם בשיא העונה היבשה. אל תוותרו על הביקור במדינה מחשש ממזג האוויר. ניתן לטייל לכל אורך השנה רק כדאי להצטייד תמיד במעילי גשם.

תם ונשלם בלוג הטיול שלנו לקוסטה ריקה. היה טיול שלא נשכח לעולם. אשמח לענות לכל שאלה דרך תיבת הדואר באתר או דרך המייל שלי [email protected].

אל תוותרו על הביקור בגן עדן! זוהי מדינה מדהימה עם כל כך הרבה מה לעשות ולראות.