בן 34, יצאתי לטיול תרמילאי עצמאי בפירנאים הספרדיים, ללא שותפים נוספים.
מועד הטיול - תחילת עד אמצע ספטמבר 2025, כ-8 ימים של טיול נטו. לא כולל יום הנחיתה, התארגנות, ויום הטיסה חזרה לארץ.
הכנות טרום הטיול (וטיסה) - קראתי כתבות ובלוגים באתר "למטייל" ובפורום מטיילים בפייסבוק שעוסק בין היתר בפירנאים. שמרתי לי מקומות ומסלולים שראיתי תמונות שלהם בבלוגים השונים ותכננתי להגיע אליהם במהלך הטיול שלי.
את הטיסה הלוך וטיסה חזור הזמנתי ב-"אל-על" , נכון שיותר יקר אבל נוכח המצב בתקופה הזו העדפתי ללכת כמה שיותר על בטוח מבחינת סיכון לכך שהטיסה תתבטל בחברה אחרת. אך בהחלט יכול לומר שגם בטיסה הלוך וגם בטיסה חזור היה מצוין!!!
הזמנתי מלון ללילה הראשון בברצלונה- Acta Sant Just, מאחר והטיסה הלוך הייתה בשעות הערב והעדפתי שלא להתעסק עם עניין השכרת רכב וניווטים בחושך ואחרי יום יחסית ארוך. אמנם שהייה של לילה אחד בלבד אך המלון היה נעים ומסודר וארוחת הבוקר אחלה מאוד. יש לקחת בחשבון שאם צריך להזמין מונית אז צוות הדלפק ינחה להוריד את אפליקציית UBER כי הם לא מתעסקים עם זה. אופציה נוספת היא ללכת לתחב"צ שנמצא כ-5 דקות הליכה מהמלון (וזולה יותר כמובן) ולעלות על קו לכיוון מרכז העיר. הזמנתי רכב דרך SIXT, קיבלתי רכב SUV ומאוד נהנתי מהנסיעה בו במהלך כל הטיול, קבלת הרכב והחזרתו היו פשוטים מאוד ויעילים, אנשי הדלפק בסניף היו מאוד אדיבים וסבלניים לכל השאלות שלי. איסוף והחזרה בסניף Barcelona Francesc Macia,Avinguda Pau Casals 16.
אגב, נהג מונית שנסעתי איתו מהשדה תעופה לברצלונה וחזרה לשדה תעופה - בנג'מין 34-685-30-65-19. ממליץ מאוד ליצור איתו קשר, הוא פרו-ישראלים, יש לו משפחה שגרה בארץ. והוא אחלה גבר! גם ביקשתי את הסכמתו לשתף את מספר הטלפון שלו.
את ה-5 ימים הראשונים העברתי בעיירה אספוט - Espot שהיא עיירה קטנה וציורית, "שער הכניסה" לשמורת הטבע איגוואסטורטס - Agiuestortes. מלון Roya hotel, מלון נעים מאוד בסה"כ וחדרים מרווחים ונעימים, ארוחת בוקר טובה. אך בתור ישראלים אני ממליץ לקחת בחשבון שאין מזגן בחדרים בכלל. משם יצאתי למסלולי הטיול השונים שהמרכזי בהם היה הסמלול לאגם סנט-מאוריצי - Estany de Sant Maurici ואגם רטרה - Estany de la Ratera. מסלול מעגלי באורך כ-13 ק"מ ובמשך כ-5-6 שעות. מתאים למיטיבי-לכת, רמת קושי קלה-בינונית. המסלול פשוט מהמם ביופיו! מסלול נוסף שיצאתי אליו ומומלץ מאוד למרות שנמצא במרחק של כשעתיים נסיעה מ-אספוט, הוא Congost de mont-rebei. מדובר במסלול שהוא במגמה יחסית מישורית, הלוך-חזור בתוך ערוץ קניון ולאורך נחל שהוא כולו מי-טורקיז. פשוט יפה!!!
הערת ביניים - למי שצריך לעשות כביסה במהלך הטיול, אני הלכתי למכבסת La-Wash שראיתי תגובות טובות בגוגל-מפות. הכביסה הייתה בסדר גמור, לא יקר מדי, אין תור לחכות.
לאחר שהות ב-אספוט, המשכתי הלאה ליעד הבא, העיירה איינסה - Ainsa.
בדרך לאיינסה עברתי בעיירה גדולה, יפה ושוקקת חיים - Vielha. עוד בדרך לאיינסה עצרתי באגם ממש יפה ו"על הדרך" Posets-Maladeta Valle de Salenques.
בדיעבד אני אישית הייתי ממליץ להזמין מלון בעיירה Vielha אולי במקום העיירה אספוט, כי יש יותר מה לעשות. דבר נוסף, ממליץ בחום רב מאוד להיכנס למסעדה קטנה ונעימה בשם LaCondesa שנמצאת ממש על הרחוב הראשי של העיירה. יש להם אחלה אוכל ביתי ואותנטי, ומבחינתי ה-שוס היה העוגת גבינה שלהם שהיא הכי טעימה ואכלתי אי-פעם!!!
העיירה איינסה Ainsa - עיירה לדעתי יחסית בינונית בגודלה אבל יפה ונעימה, ויש מסעדות טובות עם בשרים טובים מאוד Dos Rios! משם יצאתי למסלול המרכזי השני של הטיול שלי - פארק לאומי אורדסה ומונטה פרדידו - Ordesa y Monte Perdido National Park. הפארק נמצא במרחק נסיעה של כ-45-50 דקות מ-איינסה. קונים כרטיס ועולים על שאטל שלוקח לכניסה לפארק. המסלול העיקרי שם שעובר דרך המפלים, הלוך-חזור 7.5 ק"מ לכיוון, הדרך הלוך היא במלואה בעלייה. שתי הנקודות שעיקריות במסלול זה (והרחוקות ביותר) הן מפל Gradas de Soaso ומפל Cola de Caballo שהוא מפל זנב-הסוס. הדרך למפלים היא בהחלט מעייפת בגלל שהיא כולה בעלייה, אך ממליץ (שוב) בחום רב מאוד שלא לוותר ולהגיע עד מפל זנב הסוס. המפלים עצמם מהממים ביופיים והדרך מהממת לא פחות!!!
בערב האחרון שלי ב-איינסה הלכתי למקום שהוא כמו מדרחוב ויש בו מעין בימת תיאטרון פתוח, גם שם יש מסעדות טובות ופיצריות, דוכנים שונים ואת הבמה המרכזית עם מופעי מוזיקה חביבים מאוד שהקהל יכול להצטרף ולרקוד וחוויה כיפית לסיום שהות בעיירה.
חזרה לברצלונה להחזיר את הרכב, ולמלון לשני הלילות האחרונים.
מלון שהייתי בו ***ולא ממליץ עליו** הוא מלון Residència Erasmus Gracia. תחילה נתנו לי חדר שנראה כמו בבית-ספר שדה פה בארץ, עם חלונות בחדר עצמו ובמקלחת שפונים לרחוב והם בגובה שפת המדרכה, כך שכל אחד יכול לראות את מי ומה שבחדר. זאת ועוד , גם שומעים כל רכב שעובר (משאיות למשל) וזה מרגיש כאילו זה על הראש. לאחר שפניתי לדלפק, הבחור שישב שם הבין על איזה חדר אני מדבר ומיד העביר אותי לחדר אחר שהיה קצת טוב יותר אבל לא בהרבה. החדרים במלון הזה הם לא כפי שמוצגים באתר המלון ובאתר "בוקינג". לדעתי זה היה המלון הכי פחות טוב בטיול שלי.