שבוע טיול ביוטה - ארצות הברית
יוטה היא מדינה מהממת עם מרחבים בלתי נגמרים, חמישה National parks, הרים, אתרי סקי ושלגים בתקופת החורף (אני הייתי באפריל כשהייתי סופת שלגים) לצד אזורים מדבריים ומעיינות חמים.
הבירה היא סולט לייק סיטי, שנראית בתכלס יותר כמו עיירה גדולה מוקפת בהרים.
קיים שדה תעופה בינלאומי שממנו אפשר לשכור רכב ולצאת לדרך.
הטיול שלי:
Zion park - Bryce canyon + כמה נקודות נוספות על הדרך
את הטיול ביוטה התחלתי בפארק לאומי Zion,
כארבע וחצי שעות נסיעה מסולט לייק,
כמה מילים על Zion: אין מה להגיד, אחד המקומות המרשימים שראיתי בארה"ב, למי שמכיר - קחו את הקניון האדום ותכפילו בערך ב-100 בגודל, צוקים מרשימים של אבן חול ונהר שעובר במרכז. מומלץ להקדיש לפארק כיומיים.
מה עושים בפארק:
קיימים מגוון של מסלולים ברמות ואורכים שונים.
יש גם אפשרות לבצע רכיבה באופניים.
פרטים טכניים שכדאי לדעת:
עונת ההיי סיזן מתחילה ממרץ וממשיכה עד לתחילת החורף.
לחלק מהמסלולים כמו Angels landing צריך לתאם מראש פרמיט .
חובה לבדוק באתר זמינות של מסלולים ומזג אוויר. אני הייתי שם באפריל ולמרות שמדובר באזור שהוא באופן כללי מדברי, הגעתי בדיוק כשהייתה סופת שלגים שבגללה גם נסגרו חלק מהמסלולים.
Shuttle - הדבר שאולי הכי הרתיע אותי מבחינת ההתארגנות זה נושא השאטל, אבל ברגע שמבינים את הפרנציפ זה בתכלס מאוד נוח.
השאטל נותן מענה לעובדה שלפארק עצמו אין כניסה עם רכבים, מקסימום אפשר לחנות בחניון של של מרכז המבקרים שגם הוא מתמלא כבר בסביבות שבע, שמונה בבוקר. למי שלא אוהב להמתין בתורים בלתי נגמרים לפארק ולשאטל כדאי להגיע מוקדם - ממליץ בחום לפני שמונה, עדיף אפילו לפני שבע, בסביבות שש זה כבר מצוין.
חניות נוספות אפשר למצוא בעיירה הסמוכה springdale אבל אז נאלצים להיפרד מבערך 40$.
הפיתרון שאני מצאתי הוא פשוט להגיע בשש בבוקר, לחנות בפארק, ובשבע כשהוא נפתח אפשר לקחת את השאטל ממרכז המבקרים.
בשאטל יש תשע תחנות - מומלץ לקחת מפה עם העלייה בתחנה הראשונה. משך הנסיעה מהתחנה הראשונה לאחרונה הוא כ-40 דקות.
השאטל עובר בערך כל 5-10 דקות, תוך כדי ניתנת בו הדרכה על הפארק. בקיצור, סופר יעיל ונוח. הנסיעה בחינם.
מסלולים:
המוכרים ביותר הם הNarrows שמצריך הליכה בתוך המים, לפעמים ברמה של שחיה. לכן כדאי לבוא מוכנים מבחינת ציוד או לשכור ציוד מתאים בכניסה.
מסלול נוסף מוכר מאוד הוא הAngels landing, נחשב למסלול למתקדמים ולא מומלץ למי שסובל מפחד גבהים. בנוסף מצריך פרמיט שאותו מבצעים דרך האינטרנט באתר של הפארק.
מעבר לזה יש מלא מסלולים נוספים שאפשר לבצע
כמו Emerald pool , overlook trail
River side walk
Parus trail
Checker board
לינה:
בפארק עצמו יש לודג' שמעבר לזה שנראה נחמד הוא גם חוסך השכמות מוקדמות ומאפשר חניה במקום.
הבעיה היא שהמחיר קצת יקר.
אותו סיפור זה בעיירה Springdale, שנמצאת ממש סמוך למרכז המבקרים. בגלל שמדובר בעיירה תיירותית מאוד המחירים בהתאם וצריך להזמין חדרים בערך חצי שנה מראש.
Hurricane אני אישית בחרתי ללון בעיירה
עיירה אמריקאית טיפוסית אותנטית, עם מסעדות חמודות ומחירי לינה סבירים.
המקום שלנתי בו נקרא Affordable zion bedroom, כ-60$ ללילה.
לא בהכרח מתאים לכל אחד אבל לי הוא התאים מבחינת מחיר, החדרים גדולים, בעל הבית נחמד (אבל לקחת בחשבון שהוא מתגורר באותו בית והכניסה משותפת).
כדאי לזכור שבסופו של דבר גם כך מעבירים את רוב היום בפארק ובעיירה אז שכל אחד יעשה את החשבון שלו על מה בוחר להוציא.
מסעדות מומלצות:
River soak roasting company בית קפה מקסים עם נוף מדהים, אוכל מצויין אווירה מקומית
Stage coach grill סטייקים מעולים
* חוצמזה יש בעיירות הסמוכות כל מיני caravn sites ולינה ביורטים ששווים בדיקה למי שבעניין.
Bryce Canyon
אתר מהמם שנחשב לשני בפופולריות שלו ביוטה.
האטרקציה המרכזית היא הHoodoos, שלל צורות של אבן חול שמזכירים נטפים וזקיפים.
משך הזמן המומלץ - יום אחד
מה עושים:
אפשר להסתובב עם הרכב ולעצור בנקודות תצפית או לצאת למסלולי יום.
מסלולים
בפארק יש אתרי הליכה שווים כמו הNavajo loop ,או
Fairyland trail שביצעתי ואני יכול להמליץ עליו בחום
(שלוש עד ארבע שעות הליכה)
עניינים טכניים;
בברייס אפשר להכנס עם רכב אבל גם כאן מדובר באתר פופולארי ולכן מומלץ להגיע מוקדם ולמצוא חניה.
במקביל אפשר לחנות בכניסה ולקחת את השאטל שזאת חוויה מעניינת כשלעצמה בגלל ההסברים שהנהג נותן בדרך.
לינה
גם כאן ככל שמתרחקים מהפארק המחירים נוחים יותר,
אני לנתי באכסניה סבירה בשם Rodeway Inn Bryce Canyon, כ-60$ ללילה.
ממוקמת כ-20 דקות ממרכז המבקרים וסמוכה לעיירה קטנה וחמודה בשם Panguitch
מקומות נוספים שממליץ ביוטה:
ביוטה יש עוד לא מעט נשיונל פארק כשבסופו של דבר השאלה כמה זמן עומד לרשותכם וכמה זמן מוכנים לנהוג.
את שמות הפארקים הנוספים אפשר למצוא בקלות בגוגל.
מה שכן, הייתי ואני גם ממליץ על מקום חמוד בשם
Lower calf creek falls
כשעה וחצי נסיעה מברייס,
מדובר בפארק State עם כניסה סמלית של 5 דולר, בעיקר מושך מקומיים אמריקאיים.
ארבעה וחצי קילומטר של מסלול קווי כשבאמצע מפל מרהיב ובריכה שאפשר להכנס אליהם.
המסלול עובר בקניון, יחסית מישורי.
מקומות נוספים:
למי שמחפש עיירה באיזור סולט לייק אני ממליץ על פארק סיטי, עיירת סקי מדליקה, סטריפ מגניב של מסעדות ובארים. אתר סקי למי שמעוניין (אולימפיאדת החורף 2023 תתקיים שם)
כחצי שעה נסיעה משם אפשר למצוא את Homestead creator מכתש עם מים חמים שאפשר להיכנס אליהם אחרי שמשלמים כ-20$ בכניסה.
האתר צולם לסרט 127 hours.
סמוך לשם אפשר למצוא את העיירה Heder שלדעתי שווה הצצה.
לצהריים הייתי ממליץ על מסעדת הסטייקים המעולה Back 40.
למי שבקטע של עיר וקניות סולט לייק היא מקום נחמד שאפשר לעבור בו.
המלצה לסיום:
מעבר לאתר המטייל יש ביוטיוב מלא סרטונים של בלוגרים על האתרים השונים ביוטה, אני אישית למדתי מהם המון. תבלו