יומן מסע 6 ימים בצפון איטליה: גארדה, דולומיטיים וונציה

תמונה ראשית עבור: יומן מסע 6 ימים בצפון איטליה: גארדה, דולומיטיים וונציה
על הפסגה ב Lagazuoi

יומן טיול צפון איטליה 24-30.5.19

אשתי ואני בני 39 ו 36, השארנו את הילדים עם הסבתות ונסענו לטיול זוגי של 6 ימים. אחרי שנעזרתי ובניתי את הטיול רבות עם הבלוגים של המטיילים באתר, הגיע הזמן להשיב ואולי לסייע לאחרים.

בגדול, טסנו באל-על, הזמנה דרך טרווליסט, את כל המלונות הזמנתי דרך booking, לילה אחד במלון hotel luise בריבה דל גארדה (ציון 9), 4 לילות במלון Ambra Cortina ב Cortina D'amoazzo בדולמיטיים (ציון 8) ולילה אחרון במלון mo.om ליד השדה במילאנו (ציון 8).

רכב הוזמן דרך rentalcars מחברת Maggiore

כמה נקודות לפני המסלול עצמו:

1. off season - בדולומיטיים, מאי זו עדיין לא העונה, אי לכך המחירים מאד סבירים, אבל העיירות ריקות כמעט לחלוטין, חנויות סגורות, מסעדות ובתי מלון בחלקם הגדול סגורים, פארקים, ואטרקציות עדיין לא פעילים. בנוסף, רוב הרכבלים עדיין גם סגורים ולכן המסלולים שתכננו סביב צ'ינקווה טורי ומרמולדה לא יצאו אל הפועל. אני מסייג ואומר שמטיילים מנוסים וותיקים כתבו שיש דרך באמצעות נסיעה בכבישים הצדדיים להגיע לפסגות, אך אני לא ממש מצאתי איך, מה גם שבגלל העננים, הראות בגובה לא טובה וחששתי לחפש דרכים צדדיות. המסקנה העיקרית היא שאם אתם בונים על מסלולים בדולומיטיים עדיף להמתין לאמצע יוני לפתיחה של כל הרכבלים

2. השכרת רכב - אני כבר כמה שנים ברציפות סוגר רכב דרך אתר rentalcars מהארץ ומאד מרוצה. יש היצע גדול ומחירים טובים, ובנוסף יש שירות לקוחות טוב בעברית. מהניסיון גם למדתי שביטוח ביטול השתתפות עצמית הכי זול הוא דרך ביטוח הנסיעות שאני גם ככה עושה דרך passportcard. תוספת ביטוח לביטול השתתפות עצמית יצאה לי כ 50$ לכל התקופה (6 ימים). כאשר מגיעים לדלפק לאסוף את הרכב חברות ההשכרה תמיד מציעות לעשות דרכן את הביטוח אך המחירים הם כפולים ויותר ולעיתים הביטוח יותר יקר מתעריף ההשכרה. נכון שבמקרה של נזק, צריך לשלם ולהתחשבן אחכ מול הביטוח שלך, ועדיין בעיני, שווה את הסיכון. עוד דבר לגבי השכרת הרכב - בדלפק ההשכרה תמיד מנסים לדחוף לך שדרוג לרכב במחיר מופקע ועוד תוספות כגון להחזיר מיכל דלק לא מלא, gps, ועוד. כששכרנו רכב ברומא לפני שנתיים, באוויס, בהתחלה אמרו לי שאין את הרכב שביקשתי, אחרי שסירבתי לכל שדרוג אפשרי ביקשו ממני להמתין קצת ותוך מספר דקות נמצא בדיוק הרכב שהזמנתי. עובדים בשיטת מצליח. הפעם הזו במילאנו סירבתי לכל השדרוגים, אך לצערי לא היה את הרכב שהזמנו Audi A3, והם שינמכו אותנו ל fiat500 שמבחינתם זה אותו class. קצת התבאסתי, אבל סך הכל הרכב היה בסדר גמור, diesel חסכוני, מרווח, אוטומטי, מערכת multinedia ועשה את העבודה

3. לבדוק מראש שניתן להגיע לכל מקום שרוצים - אנחנו למשל, רצינו לעשות טיול בקניון serrai di sottoguda, על פניו שמורה, למה שתהיה בעיה? לבסוף שהגענו גילינו שבנובמבר היתה הצפה שהרסה את השמורה ועדיין לא שיקמו אותה. בדיקה קצרה באינטרנט היתה חוסכת לנו זמן יקר, וחבל.

4. זמני הנסיעה בדולמיטיים - תוואי השטח ההררי בכל האזור הופך את הנסיעות להרבה יותר ארוכות, ככה שגם אתר במרחק 80 קמ יקח שעתיים נסיעה. צריך לקחת זאת בחשבון, הנהיגה מאד מעייפת ובטיול של ימים בודדים לא כדאי להתפזר על שטח גדול מידי, אחרת חלק נכבד מהטיול מבלים ברכב.

5. תחזית מזג האוויר - לא מדויקת בכלל. בימים שלפני הנסיעה ראיתי שכל הזמן גשום וקר, בפועל ברוב הימים היה ממש בסדר, מקסימום טפטוף קל, ולגבי הקור, עם לבושים טוב, כשמטיילים ממש נעים.

המסלול עצמו:

יום 1 24.5.19

נחיתה במילאנו בשעה 11:30

איסוף רכב מחברת ההשכרה maggiore ונסיעה לסרמיונה.

הגעה וסיור של כשעה וחצי בעיר. סרמיונה מאד חביבה ואמרו לנו שהיא must, אבל אחרי שראינו ערים דומות באירופה, דוגמת בודווה במונטנגרו, בדיעבד היינו מוותרים ונוסעים אולי ל monte balado.

נסיעה למלון hotel luise בריבה דל גארדה דרך החלק המזרחי של האגם (לא באוטוסטרדה. חצי שעה יותר, אבל הנוף המקסים שווה את זה). לגבי המלון, ממליץ עליו בחום. הוא נעים, נקי, חדש יחסית, יש חניה לאורחים, בריכת שחיה חיצונית, ארוחת בוקר נחמדה, מיקום טוב, קרוב לקניון, ממש אחלה.

בערב קפצנו לאכול בפיצריה נחמדה ליד המלון ואחכ קפצנו לקניון במטרה לקנות מים. השעה כבר היתה 21:30 וכל החנויות היו סגורות, אבל בקניון גילינו שלמעלה יש בר קטן שהופיעו בו 3 חבר'ה מקומיים והיה ממש נחמד ושמח.

יום 2 25.5.19

ארוחת בוקר מצוינת במלון.

צ'ק אאוט, קניות של חטיפים ושתיה בסופר, ונסיעה לאגם טנו.

הגענו לאגם טנו בסביבות השעה 12:00 בצהריים. קראנו שכדאי להגיע מוקדם כי האגם מתמלא מהר, אך בתקופה זו של השנה, האגם ריק לחלוטין. חוץ מזוגות בודדים היינו ממש לבד. האגם פסטורלי ומקסים, רצינו להקיף אותו הקפה מלאה אבל משום מה בשני שליש הדרך, לא מצאנו איך להמשיך את ההקפה ובסוף חזרנו חזרה.

לפני הנסיעה לדולומיטיים, רצינו קצת relaxing בבריכות חמות אז נסענו ל therme merrano כשלוש שעות מאגם טנו לכיוון צפון מזרח. הגענו למקום לקראת 16:00, היות ולא רציתי לנסוע את הדרך ל cortina d'ampezzo בחושך, קנינו כרטיס לשעתיים במחיר של 14£ לאדם + השכרת מגבות 4.5€ לאדם ופיקדון של 30€ שמוחזרים עם החזרת המגבות. (אם יש לכם אפשרות לבוא עם מגבות שלכם מהמלון עדיף כמובן) המקום פשוט מהמם, המון בריכות קטנות וגדולות, חיצוניות ופנימיות, בטמפרטורות שונות, על הרקע של הפסגות המושלגות והירוק מסביב פשוט תענוג. מקבלים צמיד שמשמש לכניסה וגם מאפשר לנעול תא עם כל הדברים. בדיעבד, שעתיים לא מספיקות למקום, צריך מינמום 3, כולל מקלחות ואם מתאפשר שווה להישאר כבר ללילה באזור.

לקראת השעה 18:30 יצאנו מהמקום ונסענו כשלוש שעות עד ל cortina d'ampezzo למלון ambra cortina. לגבי המלון הוא נחמד, מאד קטן, גם החדר שקיבלנו קטן, חשוך לא מודרני ועם טלוויזיה פיצית, אבל היחס של הצוות, מגרש החניה החינמי לאורחי המלון (שהגישה אליו קצת קשה) האיכות של המיטה, המגבות וה details הקטנים מפצים על כך. ארוחות הבוקר במלון לא מאד מגוונות, לחמים, ביצים (שצריך לבקש מהם להכין), גבינה, נקניקים ממרחים, קוראסונים וזהו בגדול. שולחן אחד שעליו הבופה. מה שכן, הכל מוגש בכלים יפים, על מפות לבנות, כסאות נוחים ומפיות מושקעות.

יום 3 26.5.19

קמנו והשמש האירה פנים הבוקר. החלטנו לשכור אופניים עם מנוע חשמלי e-bike ולנסוע לטייל חצי יום באופניים דרומה לכיוון העיירה san vitto di cadorre כ 12 קמ נסיעה מקורטינה. על אף, שאף אחד מאיתנו לא רכב שנים על אופניים, היתה פשוט חוויה מדהימה. הנוף ההררי והפסטורלי מסביב כשנוסעים על שבילי האופניים הוא חוויתי ביותר. הדרך דרומה ל san vitto di cadore היא כולה בירידה ולאורך רוב הדרך יש שבילים מסודרים ככה שאין הרבה נסיעה על הכביש. בחזור קצת חששנו מהעליות, אבל בזכות המנוע החשמלי, הדרך לא היתה קשה וגם מי שאינו מורגל ברכיבה יכול להתמודד בקלות. אני מסייג את חווית האופניים רק בעניין המחיר. שילמנו 92€ ביחד על יום השכרה וקסדות וזה נראה לי מחיר מוגזם ליום רכיבה אחד. יתכן ויש חנויות זולות יותר להשכרה, אבל לא בדקנו.

אחרי שאכלנו צהריים והחזרנו את האופניים נסענו עם הרכב לכיוון צ'ינקווה טורי. למרות שהרכבל סגור קיווינו לראות משהו מלמטה ולקבל הצצה. הגענו לבקות bai de dones משם לוקחים את הרכבל, אבל לא רואים משם את הפסגה. הרכבל מגיע גבוה ומלמטה לא רואים כלום. המשכנו עם הנסיעה בכביש 48 והגענו למעבר הרים passo falzerego. להפתעתנו הרבה הבחנו פתאום בקרונית הרכבל שעולה למעלה. השעה היתה כבר 16:50, אבל היות והראות היתה מצוינת לקחנו את הרכבל למעלה. (כ 3 דקות נסיעה 16€ לאדם הלוך חזור) והנוף למעלה פשוט מרהיב. לצערנו היו לנו רק 10 דקות להיות בפסגה כי הרכבל האחרון היה צריך לרדת, ולמרות הזמן הקצר היתה חוויה.

יום 4 27.5.19

החלטנו לשבור קצת את הנוף ההררי ולנסוע לונציה. הנסיעה מקורטינה לונציה ארכה כשעתיים וחצי ובכניסה לעיר נכנסנו לחניון יומי בעלות של 32€.

רצינו לנסוע גם לאיים הקרובים לונציה, מוראנו, בוראנו וטורצ'לו. הציעו לנו סיור מודרך או אוטובוס ימי חופשי יומי שניהם בעלות של 20€ לאדם. בחרנו בסיור המודרך (הסברים באנגלית ברמקול בתוך האוניה). האנגלית לא מאד ברורה וקשה להבין, אבל זה הכניס אותנו למסגרת של לוח זמנים. במוראנו קיבלנו הסבר והדגמה על ניפוח זכוכית, בבוראנו הסתובבנו חופשי כשעה (אי מקסים) ולאחר מכן המשכנו לשעה חופשית בטורצ'לו. בסיום הסיור ניתן לרדת בפיאצה סן מרקו או בנקודת ההתחלה בכניסה לעיר ליד kfc (שם גם עלינו לסיור) כשחזרנו לונציה היה גשום למדי, אז לא המשכנו להסתובב בעיר וחזרנו לקורטינה. לסיכום ונציה קסומה, הצבעים נורא יפים והעיר רומנטית, אבל כמובן שהמקום לא אותנטי ומאד ממוסחר.

שהגענו חזרה לקורטינה רצינו לאכול ערב אחד במסעדה מפנקת. קראתי בפוסט של מישהי שיש סטייק מדהים במסעדה של מלון rosapetra בעיירה. אנחנו לא חסידי גורמה, בעייתיים באוכל ולא מסתדרים עם אוכל מתוחכם, אבל משהו בפוסט ובתמונה של הסטייק שכנע אותי. שנכנסנו למסעדה היה נראה מאד מרשים, ההגשה, הכלים, האווירה היוקרתית, אבל שהוגש לנו התפריט לא ראיתי סטייק, המחירים היו מאד גבוהים וכבר לא היה לנו פנים לקום וללכת. החלטנו להמר, אשתי לקחה רביולי, ואני לקחתי לחי עגל על מצע פירה. המנות היו פיציות, המנה של אשתי היתה דוחה ושלי היתה סבירה אך מוזרה קצת בטעם. לסיכומו של דבר שילמנו 60€ על 2 מנות קטנות, בקבוק מים ולחם הבית. נפילה קשה.

יום 5 28.5.19

את היום האחרון שלנו בדולומיטיים החלטנו להתחיל בטיול בשמורת serrai di sottoguda שליד המרמולדה, אך כאמור כפי שכתבתי למעלה, שהגענו גילינו שהשמורה סגורה מנובמבר. חיפשנו מה לעשות בסביבה והמשכנו לאגם feddaia, האגם היה קפוא לגמרי אז החלטנו להמשיך לעיירה canazei. העיירה חמודה מאד, אך בתקופה זו של השנה הכל סגור ומסוגר, אנשים בודדים ברחובות וכמעט הכל סגור. החלטנו להמשיך לבדוק את הרכבל ב sass pordoi שידענו שעובד. הגענו למקום, הרכבל באמת עבד, אבל הראות הייתה אפסית אחרי הרכבל יומיים קודם החלטנו לוותר ולחסוך 38€. אכלנו צהריים במסעדת מלון סאבויה מול הרכבל, והיה ממש טעים.

משם המשכנו לאגם בראייס כ 85 קמ מפורדוי (שעתיים נסיעה). הדרך לאגם ירוקה ומקסימה וגם האגם עצמו נהדר, אבל היות והיה גשם של יותר מטפטוף הקפנו את האגם מהר ותוך פחות משעה וחצי סיימנו להקיף אותו וחזרנו למלון בדרך שארכה כשעה נוספת.

יום 6 29.5.19

יום חזרה למילאנו.

אשתי ואני חייבים לסיים כל טיול באיזה חצי יום שופינג, אז אחרי בירורים מראש וחמש שעות נסיעה החלטנו לעצור בקניון il centro ליד מילאנו. הקניון די גדול ורוב החנויות שנכנסנו אליהן בהתחלה היו יקרות להחריד. ואז הגענו לחנות הכלבו פרימארק. שם באמת יש אינספור בגדים ואביזרים והכל במחירים מאד זולים. בסופו של דבר בילינו שם כמה שעות והעמסנו הרבה שקיות.

ב 22:00 סיימנו לאכול ארוחת ערב בקניון ונסענו עוד כ 25 דקות למלון שלנו ליד השדה mo.om. המלון הזה מאד נחמד: גדול, מודרני, חניה תת קרקעית חינמית לאורחים, כל התאורה חכמה והכל מאד הייטקי כזה. גם החדר גדול ומרווח, אבל שתי הערות: 1. יש המון רעש מהכביש שנכנס לחדר ומפריע 2. הרצפה באמבטיה מאד חלקה ולא נוחה.

יום 7 30.5.19

החזרת הרכב וטיסה חזרה לארץ

תמונת הפרופיל של ron711
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ron711

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים להדולומיטים

זה רשמי: איסור כניסת הישראלים לאחד היעדים היפים בעולם יימשך עד להודעה חדשה לאייטם המלא
זה רשמי: איסור כניסת הישראלים לאחד היעדים היפים בעולם יימשך עד להודעה חדשה
טרולי בחינם ופיצוי על איחורים: אירופה משנה את כללי המשחק לנוסעים
מרחיבה יעדים: שיתוף הפעולה החדש של אל על בצפון אירופה לאייטם המלא
מרחיבה יעדים: שיתוף הפעולה החדש של אל על בצפון אירופה
אנגליה נגד קרואטיה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
אנגליה נגד קרואטיה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
לראשונה: אל על משיקה שירות WIFI חינמי בטיסותיה לאייטם המלא
לראשונה: אל על משיקה שירות WIFI חינמי בטיסותיה