זוג+ שני בנים (10,15) פעם רביעית בארה"ב ופעם שניה בקרוז.
סה"כ שבועיים (התלבשנו על חופשת סוכות) – 5 לילות בפלורידה וקרוז של 8 לילות עם קרניבל.
טיסות הלוך חזור למיאמי עם איבריה וקונקשיינים קצרים במדריד הוזמנו לפני עשרה חודשים – עבר חלק.
המלון Parkway International Resort בארולנדו (שהיה מצויין) הוזמן דרך הוטלס.קום דירת 2 חדרי שינה מאובזרת עלתה 350$ לארבעה לילות כולל מס שגובים במקום עצמו.
רכב- מיניואן בעלות של 279$ לשישה ימים הוזמן דרך האתר של הוטלס.קום – הספקית היא חברת cartrawler שעובדת עם כמה חברות השכרה ויצא הכי זול כולל הביטוחים הדרושים. בחרתי לקחת רכב מאלאמו גם כי יש לי נסיון מצויין איתם בכל ההשכרות הקודמות וגם כי הם מספקים שאטלים חינם משדה התעופה במיאמי לנמל של הקרוזים . בנושא כבישי האגרה אלאמו מחייבים 3.5$ ליום +עלות הנסיעות בכבישי אגרה – נותן ראש שקט ולכל השישה ימי השכרה חוייבתי 39$ ונסעתי הרבה על כבישי אגרה.
ביום הראשון ביקרנו במרכז החלל בקייפ קנברל (פעם קודמת היינו לפני 9 שנים) – תמיד מקום מהנה והמתחם של אטלנטיס מומלץ.
יוניברסל – לאחר 3 פעמים ביוניברסל סטודיו הלכנו הפעם לאי ההרפתקאות , הכרטיסים בבית חב"ד נגמרו אז רכשתי במלון שלנו ב 117$ לכרטיס ,לגבי כרטיס front of the line – החלטנו שנרכוש ע"פ הצורך רק בתוך הפארק ובסופו של דבר לא היה צריך כי לא חיכינו בשום מתקן יותר מ 10 דקות.
ממליץ למי שמתכונן להגיע: להתעדכן בתחזית מזג אויר (שינינו יום בגלל חשש לגשם מה שהציל את הבילוי בפארק) , שתי האטרקציות שנרטבים בהן או להביא בגדי החלפה או כמו שאנחנו עשינו להשאיר לסוף, מבחינת הבנים היוניברסל סטודיו לוקח מבין שני הפארקים.
באמצע היום יצאנו לארוחת צהריים במסעדה מרשת GOLDEN CORAL לא מסעדת גורמה אבל בופה עם הרבה מבחר ונוח מאוד עם ילדים.
טיפ בנושא קניות – הזמנתי דרך האתר של וולמארט שואב אבק נטען של דייסון שלא זמין בכל הסניפים. השואב הגיע תוך 48 שעות לסניף שליד המלון שהיינו באורלנדו ואספתי אותו משם. יצא לי סה"כ 106$ כשבדיוטי פרי בארץ הוא נמכר ב200$. האפשרות רכישה דרך וולמארט במקרה הזה הייתה הכי זולה אפילו יותר מאמזון.
קרוז – פעם שניה עם קרניבל והפעם בחרנו באונייה הכי חדשה שלהם CARNIVAL VISTA קרוז 8 לילות לקריביים. היעדים השתנו שבוע לפני הקרוז בגלל ההוריקן ובסוף עגנו בשני יעדים ברפובליקה הדומיניקנית , בארובה ובקורסאו. את ההזמנה עשיתי טלפונית ישירות מול החברה עשרה חודשים לפני הטיול.
לקרוז עצמו ממליץ להביא בקבוקי מים שאפשר למלא בקולרים ולקחת מים לחדר , שרוכים לתליה על הצוואר של כרטיסי השייט מאוד נוח , חבילת גלישה בסיסית (פייסבוק ווצאפ ועוד כמה יישומים) עלתה 40$ לכל הקרוז למכשיר אחד ברגע נתון אבל ניתן להעביר את המנוי בין מספר מכשירים , לקחנו 2 חבילות עוזר בעיקר לתקשר על האוניה עצמה בעזרת הווצאפ. האוניה מפנקת וידוע לי שקרניבל נחשבת פחות טובה מהרויאל אבל פער של מעל 1000$ עבור חדר עם חלון (לקרוז של 7 לילות) הכריע לטובת קרניבל ולא התאכזבנו.
באופן כללי ממליץ לקרוא קצת טיפים בפורומים של CRUISE CRITIC יש שם הרבה מידע על אטרקציות בכל יעד, אנחנו חיפשנו בעיקר חופים יפים עם אפשרות לנוח ולשנרקל.
לא רכשנו שום פעילות בנמלי העגינה דרך האוניה ובכל יעד לקחנו הסעה/מונית באופן פרטי לאחד החופים שהומלצו בפורום.
Amber cove Dominican republic- נסענו לחוף Golden Beach שנקרא גם Playa Dorada בערך 20 דקות נסיעה מהנמל, מונית לחוף וחזרה עלתה לכולנו לאחר התמקחות 50$ . בקשו מהנהג להיכנס לחוף של הריזורט זה חוף עם מציל מיטות וכסאות בחינם ומשלמים רק על שתיה ואוכל שמזמינים.
La romana Dominican republic- לקחנו מונית מהנמל לחוף bayahibe עלות 15$ לאדם הלוך חזור. 25 דקות נסיעה מהנמל חוף פתוח עם מסעדה והשכרת כסאות ושמשיות.
ARUBA- נסענו לחוף palm beach (15 דקות באוטובוס)
חוף פתוח עם השכרה של כסאות שמשיות וספורט ימי. יש באזור הרבה חנויות מזכרות , שתיה וכ"ו.
ארובה יעד תיירותי מאוד עם ריזורטים יוקרתיים וחופים מצויינים.
CURACAO - האי הכי יפה ומעניין לדעתי ,לקחנו סיור באי עם האוטובוס הצבעוני של חברת IRIA .
אין צורך להזמין דרך האוניה פשוט נגשתי לדלפק שלהם בנמל ועלה לכולנו 75$ סיור של כמעט שעתיים עם הסברים מפורטים כולל עצירה במרכז מבקרים לייצור ליקר וכניסה לחוף mambo beach חוף מצויין עם שובר גלים מים צלולים ברים מסעדות והשכרת כסאות ושמשיות. בסיום מחזירים לנמל.
עופר