אני בטוח שעברה לכם המחשבה, יעד הזול לקריסמס,האם יש חיה כזו?
אני שמח להגיד שוורשה בהחלט עונה על הדרישה!
וורשה היא בהחלט יעד קרוב וזול, עם עלות מאוד זולה למוצרי מזון, קוסמטיקה ביגוד והנעלה באופן מובהק בעיקר במוצרים והרשתות המקומיים, אם כי גם בבין לאומיים הם זולים!
מי שיכוון את חופשות לסביבות דצמבר-ינואר יהנה גם מאווירת הקריסמס שמאוד מוסיפה לעיר ומהסיילים שמאפשרים ימים של שופינג בחנויות והקניונים.
אני הצלחתי לסגור לעצמי חופשה לסופ"ש (רביעי-שבת) בדצמבר האחרון, בסכום של כ - 1600 ש"ח למלון +טיסה לוורשה לאדם.
לדוגמא: לדצמבר הקרוב, טיסה ב 195$ לאדם.
אני בחרתי לטוס עם חברת LOT הפולנית בהלוך, בחזור זה היה עם Wizzair, מבחינת השעות זה התאים לי והוספתי מזוודה ב Wizz.
כמו כולם, לאחר הגעה לשדה בפולין, חיכיתי במסוע למזוודה שלי, חיכיתי וחיכיתי ולאחר מספר דקות (אחרי שחלק כבר לקחו את המזוודות שלהם), המסוע נעצר!
אני וישראלים נוספים הסתכלנו אחד על השני בתדהמה, חיפשנו איש צוות והוא בשיא הרוגע מודיע לי שניגש למחלקת האבידות של השדה, הכל בסדר.
לאחר שיטוט קצר בשדה, נמצא אותו משרד האבידות, אשר התמלא בכ - 50 נוסעים מהטיסה, אשר המזוודה שלהם לא הגיעה ליעד, יאמר לזכותם שהם טיפלו בזה כמו שצריך ונתנו למלא טפסים(בין היתר את המלון בו נשהה), שלחו אותנו למשרדים של LOT בשדה, כדי להסדיר את הפרוצדורה של הפיצוי מצד החברה ובמקביל שהם מקווים שהמזוודה תגיע אלינו עד תום החופשה!
בהמשך הפוסט, אספר איך הכל הסתיים :)
הפעלתי ביטוח של passportcard וקיבלתי 150 דולר טעונים בכרטיס שלהם למשיכה בכספומט בשדה, ששימשו אותי לרכישת ביגוד, בעיקר חורפי שהיה במזוודה והיה חסר לי. (חשוב לשמור את הקבלות)
יצאתי משדה התעופה עם הרבה ניירית ותיק גב וחצי חיוך, מי שבא איתי זכה לקבל את המזוודה שלו.
עכשיו הגיע הזמן להתחיל את הטיול, המלון(Mercure) שבחרתי נמצא ליד תחנת רכבת ומול קניון זלוטי (נוח להעמסת שקיות שופינג :) )
המלון ממש שקט, נעים ומפנק עם ארוחת בוקר מגוונת מאוד וצוות הקבלה עזרו עם המזוודה האבודה שהודענו עליה בצ'ק אין, לטענת Lot הם אמורים ליצור קשר עם המלון בעת מסירת המזוודה כאשר, לכן טרחתי לברר בקבלה כל בוקר ואחה"צ האם יצרו עימם קשר/האם המזוודה הגיעה, לצערי התשובה ביומיים הראשונים הייתה שלילית.
העדפתי להסתכל על כל החוויה בחיוך, קיבלתי פיצוי של 150$ מהביטוח ועוד 100$ מחברת התעופה, הגיע הזמן לקנות בגדים והלבשה תחתונה שיעזרו להעביר את החופשה, השלמתי עם זה שהמזוודה כבר תחכה לי בארץ...
בין לבין חיפשתי לעצמי תיק גב נוסף שאוכל להכניס לתוכו את כל הדברים וקצת יותר, כזה שיתאים לי לטיסות העתידיות עם Wizzair ולמידות המחמירות שלהם. (את תיק הגב המקורי שלי דחסתי למזוודה ואת תכולתו פיזרתי במזוודה ובתיק החדש).
את התיק הזה רכשתי בקניון זלוטי, בחנות מזוודות, הוגדר כתיק תואם WIZZ בקרוב ל 400 ש"ח.
למי מכם שמחפש תיק במידות דומות שתואם לטיסות איתם, יכול לבדוק המלצות שלי בפוסט הזה.
יצאנו לסיבוב קצר ברחבי העיר, הכל סמוך למלון שם הופתענו לגלות פארק מדהים עם ארמון על המים, עם המוןירוק באופן יחסי לחורף, עם המון סנאים שמתרוצצים בין הצמחים והאנשים ורק מחכים שיזרקו להם משהו לאכול :)
בערב, היה כבר קריר יותר ויצאנו לסיבוב במטרה לספוג אויירת קריסמס, היא לא איחרה לבוא!
גם תומס הקטר הגיע :)
אכלנו רוב הזמן במקומות שהיו על הדרך, לא ארוחות מיוחדות או כבדות, גם בקומת האוכל של קניון זלוטי שהיה מול המלון שלנו.
בערב השני, אחרי שעשינו הליכה הלוך חזור לקניון ארכדיה (למרות שאפשר לקחת חשמלית), הסתובבנו עוד קצת בעיר וחזרנו לחדר, במטרה להתקלח להתארגן ולצאת לארוחת ערב.
זוכרים שהבטחתי המשך לסיפור המזוודה האבודה ?
בכניסה לחדר המזוודה האבודה שלי, חיכתה לי בחדר :) איזו שמחה, בדקתי שהכל תקין איתה, מבחר הביגוד לארוחת ערב גדל וירדנו לאכול ארוחת ערב במסעדה של המלון, בדרך לשם עצרתי בקבלה והודתי להם על העזרה והטלפונים אל מול חברת התעופה עם המזוודה, אז הבנתי מהם שזה משהו שהם רגילים אליו וקורה לא פעם עם Lot, ידיעתכם.
התמחור שלה היה זול, שתינו בקבוק יין שלם, אוכל טוב ויש מנות לצמחונים (כמוני). אווירה כיפית, רגועה ושקטה, פשוט תענוג שהצטערתי שלא אכלתי שם כל ערב בחופשה.
למי מכם שמחפש מקום (שהוא לא בית קפה) לטעון את הטלפון הנייד, בקניון זלוטי בקומה העליונה יש אופנים לטעינה עצמית, מי שיתאמץ יגדיל את אחוזי הסוללה שלו :)
מבחינת גלישה ושיחות בחו"ל, יש לי מכשיר נוסף, עם סים של גולן טלקום בחבילה של 99 ש"ח לחודש, שמאפשר לי להתנהל ללא מגבלות מיוחדות (20גיגה גלישה זה המון!)
אני עושה עקוב אחרי מהמספר המקורי שלי למספר של הגולן טלקום, כך אני לא מפספס שיחות, יכול לפתוח נקודת גישה כאינטרנט אלחוטי ולגלוש גם במכשיר המקורי שלי בקלות!
למי מכם שטס הרבה, זה נוח ומשתלם כל עוד היעד נמצא בחבילה של גולן, אפשר תמיד להקפיא את המנוי בין טיסה לטיסה :)
מה שאני אוהב בחופשה זה לא להיות בלחץ להספיק דברים, לתת לרגליים לקחת אותך למקומות, להנות מהעיר, תהנו מהרגע, מהחופש, אל תהיו במרוץ!
למי שחושש מהמשקל של המזוודה שלו בחזור והתפרע עם קניות, שווה לקנות משקל נייד, כזה שתדעו איתו כבר במלון מה מצבם מבחינת משקל ותאלתרו עם העברת דברים בין המזוודות והתיקים ותמנעו מתשלום על משקל עודף!
חופשה נעימה :)
עמית ידגר