סופש קצר בורשה עם חברה 03.25.
הטיסות הוזמנו דרך נקודות אלעל ביום שלישי כשיש 50 אחוז הנחה על הנקודות. שילמנו רק על המסים 250שח. הכרטיס כולל טרולי ומזוודה 23 קילו. זו הפעם הראשונה שלי בורשה והופתעתי לטובה. לפי תחזית מזג אויר חיכה לנו קור שלג וגשם. מאוד התבאסנו שדווקא לימים שלנו מזג אויר השתנה כל כך אבל כרגיל התחזית לא היתה מדויקת בכלל . אומנם היה קר אבל במהלך היום היה שמש ונהנינו לחרוש את העיר ברגל. את המלון הזמנתי דרך בוקינג ועליו אני מאוד מאוד ממליצה. המלון נמצא במרכז קרוב להכל. עלות ל3 לילות לזוג 1200 ש"ח כולל ארוחת בוקר. שם המלון Chopin butic שדרגו אותנו המקום חדר זוגי למתחם עם 2 חדרים ענקים , מרפסת ומטבחון. המבנה הוא בן 100 שנה וכל ערב יש קונצרט קלאסי . היה פשוט כייף להיות המקום שספג המון הסטוריה . כל העיצוב היה עם רהיטים של פעם, נקי מאוד, מיטות מאוד נוחות. מומלץ בחום. הטיסה היתה נוחה 3.5 שעות . הגענו לורשה ב20 בערב. ביציאה יש תחנה של מוניות אובר ובולט. בולט זולים יותר. חשוב להתקין את האפליקציה בארץ לפני. עלות הנסיעה 55 זלוטי בערך אותו סכום בשח . הפולין מאוד התייקרה מפעם אחרונה שהייתי .גם הקניות וגם האוכל אבל עדיין זול יותר מישראל. עשינו סיבוב קצר ואכלנו במסעדה גרוזינית מול המלון . יום למחרת התעוררנו ויצאנו להכיר את העיר ברגל . טיילנו בעיר העתיקה, בכיכרות , רחובות קטנים . בשעה 10 הגענו ברגל למוזאון יהודי פולין מומלץ מאוד. יש הדרכה קולית בעברית. עלות 30-40 ש"ח לאדם. מוזאון ענק המחולק לתקופות. לאחר מכן הלכנו לשוק פירות וירקות .אכלנו פירות יער. חזרנו לחדר ובערב הסתובבנו קצת בחנויות . ארוחת הערב אכלנו ברחוב המרכזי אוכל פולני. היה נחמד. ארוחה לשתיים 200 ש"ח. יום למחרת קמנו בבוקר ליום קר אבל שמשי וממש נהננו לבלות כמה שעות בפארק הגדול. להסתובב סביב אגמים, אחוזות ולראות סנאים. מומלץ מאוד. משם עברנו לבית קפה עם עוגות ותה חם. בערב הסתובבנו בעיר ואכלנו במסעדה ויטנאמית vitnama. ממש טעים . עלות הטרולה 200 ש"ח לזוג. בלילה ישבנו בבית קפה ושתינו יין חם. יום למחרת אכלנו ארוחת בוקר והזמנו בולט לשדה. עלות הבולט 30 ש"ח נסיעה של 15 דקות. היה מעולה וממש מרענן. עוד אחזור לעיר הזו וארצה לשלב גם סיור מודרך בעיר. תסעו ותהנו ואנחנו נפגש בטיול הבא