8.5.16 –יום ראשון
יוצאים עם הזריחה ב6 ורבע בבוקר לכיוון KHOWARIB LODGE במחוז דמרלנד
לפננו 338 קמ .הנסיעה על כביש c43 .כביש טוב שמאפשר נסיעה מהירה.לא כדאי ליסוע דרך כביש d3705 שהוא כביש משובש.
עוצרים שוב באופואו עיר ההימבה.העיר הזו בעיננו מיוחדת ומושכת אותנו לסיבוב נוסף באמתלה של מחסור בקניות .
חידשנו את מלאי הגבינות והנקניקים והמשכנו בדרכנו לכיוון sesfontein .בתחילה תכננו לישון שם אבל אחרי שקראנו ביקורות לא טובות על המקום ויתרנו.יש שם מבצר גרמני ישן בו מצוי היום מלון.את המבצר ביקרנו הוא יפה אך לא מצריך נסיעה במיוחד.בדרך אליו ראינו הרבה מבני פח של בני ההררו.
מיהרנו להגיע ללודג.האזור הפך להיות מדברי יותר מזה שהורגלנו אליו.כמות הצמחיה מאוד פחתה-מדבר אמיתי.הכוונה היא להספיק להגיע מספיק מוקדם כדי שנספיק אולי לעשות את אחד הסיורים שמציע הלודג.נשהה בלודג זה יומיים ובכוונתנו לערוך בו מספר סיורים שהמרכזי מביניהם הוא סיור חיפוש אחר פילי מדבר.כמו כן בכוונתנו לראות ציורי בושמנים באתר שלא צויין באף מקום אבל הלודג מציע אליו חצי יום סיור וכן סיור לאורך הנהר.כמובן ננצל את השהות שלנו פה גם לכביסה.
ללודג הגענו לקראת 4 אחר הצהריים.המקום נראה מדהים .הוא יושב מעל הנהר מוקף בצמחיה רבה ובציפורים רבות.
סיור מודרך לאורך הנהר מתחיל בשעה 4 אחר הצהרים ואנחנו ביקשנו להצטרף אליו.גם פה היינו לבד.הדריך אותנו בחור מקומי שהיה המדריך הפרטי שלנו בכל הסיורים שערכנו בלודג זה.
הסיור לאורך הנהר היה יפה.בעזרת המדריך זיהינו חלק מהציפורים,הצמחים והעצים האופיניים לאזור.כמו כן הפנה אותנו לקיני ציפורים שאילולא הוא לא היינו משערים שהם קינים.
בכלל כל נמיביה מלאה בקיני ציפורים ניתן לראות לפעמים עשרות קיני ציפורים על עץ מסוים.כל ציפור כמובן מעדיפה את סוג העץ שלה.מעבר לכך יש את הציפורים החברתיות הבונות יחד קן אחד מודולארי ,ענק,ובו מתגוררות מאות ציפורים.לכל ציפור הכניסה הפרטית שלה .יצא לנו לישון בלילה שישנו באוהל מתחת לקן כזה.כל הלילה הן ציפצפו ודיברו ביניהן עם שריקות חלשות.
למחרת ביצענו את המסלול שוב הפעם לבדנו
ניתן לראות לאורך הנהר בבונים מיני איילות וצבי מיים בנהר
היה יום חם וניצלנו את הבריכה הקטנה שהמקום מציע פשוט כיף
בערב סעדנו במסעדת המקום.המסעדה הזו היא אחת הטובות בהן אכלנו.בדרך כלל התפריט קבוע ללא אפשרות בחירה.
9.5.16-יום שני
היום קבענו עם המדריך לצאת מוקדם בבוקר .הסיור הפעם חיפוש פילי מדבר.החברה האילה קטנים יותר אבל מאוד תוקפניים .הם מותאמים לחיים באזור המדברי ומסתפקים במעט מים.ניתן לצפות בהם לאורך הנהר khowarib,בבורות המים לאורכו,ובעמק פורוס.צריך מיומנות על מנת למוצאם.
נסענו עם גיפ ספארי בדרכים לא דרכים לכיוון עמק הנהר khowarib
בדרך זיהה המדריך עקבות טריות של אריה.האמת הוא די נלחץ .ניסינו לעקוב אחרי העקבות שהמשיכו לעבר ההרים והוא העריך שהאריה עזב.המדהים הוא שגם האריה הולך בדרך בה הרכב נוסע.זה היה די מוזר כי הרי הוא יכול ללכת בכל מקום .לא כל כך סמכנו על זה שאין אריה בסביבה והשתדלנו שלא לרדת מהרכב.
לא הצלחנו לראות בשלב זה את הפילים.המדריך עלה על אחד הגבעות והבחין באבק.
לפי הכיוון העריך שהם בדרכם לבור המים אותו עברנו קודם לכן אבל היה ריק.
חזרנו אל בור המים ואמנם יחד איתנו הגיעו גם הפילים 9 במספר.כולל 2 גורים ששיחקו והתיזו מים ובוץ על עצמם.צפינו בהם מהרכב שם הינו בטוחים יותר גם מהם וגם מאותו אריה.
הנקודה היחידה בה ירדנו מהרכב היתה תצפית בה גם היו כסאות ושולחנות.המקום היה מוגן בגדר.שם גם אכלנו את ארוחת הצהרים אותה ארזו לנו בלודג.וחזרנו חזרה שוב לטיול נינוח לאורך נהר khowarib
10.5.16-יום שלישי
גם הבוקר מתוכנן לנו חצי יום סיור מודרך עם מדריך הבית שלנו.הסיור הוא לrock art excursion 700 דולר נמיבי.הפכנו להיות חברים והוא התגלה כבחור מאוד נחמד וידידותי משכיל שבשעות הפנאי שלו מאמן בהתנדבות כמובן את קבוצות הכדורגל בנם ובנות של הכפר.הוא ביקש מאיתנו עזרה למצוא קבוצת כדורגל בישראל שתהיה מוכנה לשלוח לו בגדים ישנים אפילו הם קרועים כדי שישמשו אותם.סיכמנו שבתום הסיור נלך יחד לכפר ונפגוש את קבוצות הכדורגל נצלם אותם וננסה לשווק אותם פה.אולי מישהו ירים את הכפפה וישלח להם בגדי ספורט איתם יוכלו לשחק.
בינתיים יצאנו שוב לבד עם גיפ הספארי לכיוון ההרים שם מסתתרים ציורי הקיר שהיו לא פחות ממדהימים.
הם צוירו ע"י הבושמנים לפני כמה עשרות אלפי שנים.
הפעם ראינו ציורים לא רק של חיות ובני אדם כפי שראינו באתרים אחרים אלא גם של השמש ושל הירח.הסיור מומלץ מאוד.חזרנו ללודג ומייד יצאנו בדרכנו לpalmwag
שם גם נלון הלילה.המרחק לא גדול -80 ק"מ ואולי אפילו נוכל לנצל את יתרת היום.
Palmwag הינו מרכז טיולים מכל הסוגים ומכל המינים.אנחנו הגענו שוב בזמן לסיור השקיעה שיוצא עם גיפ ספארי לאזור מדהים ביופיו .הסביבה קרקע והרים הם בצבע אדום שלקראת שקיעה מקבל אפילו גוונים יפים יותר.
הפעם היינו עם חבורת תיירים.האזור רווי בבעלי חיים גירפות אימפלות צבועים ועוד קיבלנו הסברים על הצמחים הנמצאים באזור ששניים מהם רעילים מאוד וכן על נחשי הקוברה המצויים שם לרוב אנחנו לא ראינו.
המבט על השקיעה היה מדהים והוא לווה בבירות ומתאבנים.
חזרנו די מאוחר משהו כמו 9 בערב .את ארוחת הערב אכלנו במסעדת הבית שהיתה טובה מאוד
בסך הכל הלודג מצויין .
11.5.16 יום רביעי
יום עמוס מאוד מתוכנן היום .סך הכל 315 ק"מ .נסיעה בכבישים c43,c39,
N126 כשהמטרה הינה לינה בסוף היום ב white lady painting lodge
היעד הראשון הוא petrified fores יער העצים המאובנים.
לכל אורך הדרך יש אתרים פרטיים.אנחנו החלטנו ללכת לאתר הרישמי.לפני ההגעה שלנו ראינו מוזאון של בני ה damara ובהחלטה של רגע החלטנו להיכנס.חוויה.
זו משפחה שתמורת תשלום די סימלי הראתה לנו את אורחות החיים ,המינהגים,האמונות וכו.קיבלנו הסבר מעניין והדגמה על תרופות טבעיות .מסתבר שלקקי של חיות שונות סגולות מדהימות .הקקי של הפילים למשל יכול להרגיע קיבה עצבנית ואו גם להבריח יתושים באם מבעירים אותו.הוצע לנו אף לארוז קצת קקי כדי שנשתמש בו להבריח יתושים.נראה לי שזה לא היה רעיון טוב לעלות איתו למטוס גם כך חזרנו עם מזודות שאספו חצי מהאבק בנמיביה.קקי נוסף בעל סגולות על הוא זה של שפני הסלע שהם ממשפחת הפילים.הוא ניתן לנשים לאחר לידה על מנת למרוח על הבטן.
הדגימו לנו הדלקת אש באמצעות מקלות ומשחקי אבנים למיניהם.
בדרך ראינו עוד כמה מוזאונים כאלה כנראה על אותו עיקרון .אנחנו הסתפקנו בזה ומאוד נהנו מהשהות בו.
הוא מצוי בצומת שבין c43/c39/n126
המשכנו לאתר העצים המאובנים.הוא יפה ומעניין.חייבים ללכת עם הדרכה שלא היתה משהו.ראינו אתר כזה של עצים מאובנים בארגנטינה בפטגוניה והוא היה הרבה יותר יפה ומעניין כך שדי התאכזבנו למרות שהוא היה יפה.
גזעי העצים שכעת הם אבנים הם גדולים וארוכים.העצים נסחפו לאזור בשיטפון גדול שהיה לפני 300 מיליון שנים מקונגו.הם נקברו בבוץ וכך השתמרו לאורך השנים והתאבנו.
ניתן לראות שם גם את צמחי weleitschia .בני מאות ואלפי שנים.אותם נראה גם במקומות אחרים.צמחים אלה הם עם 2 עלים בלבד וגזע ענק הנמצא בתוך הקרקע שעומקו מספר מטרים.חלקם זכרים וחלקם נקבות לנקבה מעין פירות ולזכר פרחים.
האתר הבא היה הorgan pipes אבני דולומיט מאונחות דומים לבריכת המשושים שלנו אבל אתר הרבה יותר גדול.ראינו אתר דומה לזה בארמניה שם זה היה בערוץ עם קירות גבוהים ומרשים מאוד.
הכוונה היתה להמשיך ל doros לועות געשיים שנמצאים בהמשך כמה ק”מ משם,אבל חששנו מהדרך וגם הזמן דחק אז ויתרנו במקום ביקרנו בסמוך לפיפס אורגן מקום געשי אחר הקרוי ההר השרוף.לא קראנו עליו בשום מקום אבל הוא יפיפה ובשום אופן אסור לוותר עליו.
פעילות געשית שהיתה שם שרפה את ההר ואת האבנים בסביבה ויצרה מצד אחד אבנים מפוחמות אבל גם אבנים שעברו מטמורפוזה ושינו את הצבע כתוצאה מהחום הרב.
היעד האחרון באזור היה twyfelfontein.אתר ציורי בושמנים מפורסם מאוד .אתר מורשת עולמי.הסלעים עליהם צויירו יצירות האומנות ממוקמים בעמק המוקף מדרונות של אבן חול והר שולחן.השם של האתר מתייחס למעיין שקיים שם וניתן לו ע"י יהודי גרמני שחי שם בתחילת המאה שעברה וביתו עדיין שם.
ניתן להבחין שם בשלושה סוגי ציורים.בעלי חיים ובני אדם,צורות גאומטריות ועיגולים שהצביעו על בורות מים באזור ושקעים שונים בסלע ששימשו ככל הנראה למשחק.
המסלול הוא עם מדריך ,בסך הכל שעה,יפה ומעניין.
המשכנו ללודג white lady painting/ הוזמן לנו שם אוהל זוגי כי נגמרו החדרים.האוהל מצויין עם מיטה רגילה מקלחת ושרותים בנויים .מקסים.המרחק בין חדר לחדר גדול מאוד והפרטיות מוחלטת.הקבלה נמצאת במרחק של 2 ק"מ כך שצריך לקחת בחשבון שאם רוצים לאכול במסעדה הממוקמת בסמוך לקבלה אז הנסיעה לשם בחושך מוחלט (אין שום תאורה..כלום)מצד שני השמיים עם הכוכבים מהפנטים.למצוא את המסעדה זה סיפור אחר אבל בסוף מצאנו והיא היתה טובה בדיעבד יכולנו להישאר ליד החדר ולהכין לנו ארוחת ערב לבד.
Phone: +264-64-684004
Fax:+264-64-684006
E-mail: [email protected]
12.5.16-יום חמישי
בבוקר הבנו למה brandbreg נקרא גם הר האש.האפקט שנוצר בזריחה דומה לאש בוערת אדומה.מאחר ומקום הלינה סמוך לאתר יצאנו מוקדם מייד אחרי ארוחת הבוקר לאתר .
הסיור הוא בן 45 דקות לכל כיוון והאתר נפתח בשעה 8 בבוקר.הולכים בעמק יפה כשממול ניתן לראות את רכס kenigstein שהיא הפסגה הגבוה ביותר בנמיביה.2573 מ גובהו של ההר.
היינו ראשונים באתר והצטרפו אלינו זוג צעיר משוויץ.המדריכה היתה נפלאה משבט הדמרה.חייכנית ונחמדה.המיוחד בשבט זה הוא שהם מדברים עם קליקים בקול מה שנשמע מצחיק מאוד.
הדרך לשם לא קשה ולאורכה הרבה שפני סלע ציפורים וכו.ישנן בסך הכל 2 מדריכות.לאילה שבאו אחרינו לא היתה מדריכה זמינה והם פגשו אותה בדרך חזרה באמצע הדרך.
הציורים מאוד מיוחדים.אילו הם ציורים ולא תחריטים.הצבע הלבן בא משתן של שפני הסלע מעורב עם חלב צמח רעיל שגדל בסביבה.האדום מקורו באוכרה .
מסתבר שהאישה בלבן בכלל אינה אישה אלא גבר שנשא קשת וחיצים ביד האחת ואלו בשניה החזיק כוס יין.ישנם ציורי חיות שחלקם האחורי הוא אדם ההסבר לכך הוא לדמות את טקסי הפולחן בהם כביכול המדיום הפך להיות החיה עצמה.
שער האדון בלבן היה ישר ובהיר מאד וגופו צבוע בלבן מהחזה ומטה.ישנם ציורים נוספים של נשים רוקדות במעגל.כל הציורים צוירו לפני כ20 אלף שנים.
האתר מיוחד ומומלץ
משם המשכנו דרך תחנת הדלק בwise לכיוון העיר swakopmund לחוף האוקיאנוס האטלנטי ולמושבת אריות הים לחופו
עשינו סיור ב wise עיירה פשוטה ונחמדה,סופר מרקט צנוע ותחנת דלק.הרבה מוכרי אבנים יש בעיר.הם מוכרים קוורצים יפים אותם הם יכולים למצוא באזור.
הנסיעה אל חוף האוקיאנוס היתה משעממת וארוכה.הנוף מדברי ,שטוח ,כמעט ואין צמחיה ואו בע"ח האזור שכון מאוד.
כשהגענו לאוקיאנוס עלינו צפונה בכביש החוף הסלול לכיוון cape cross
מושבת אריות הים.הזהירו אותנו מהריח הרע ואמנם המקום לא מריח טוב אבל לא נורא.מקורו של הריח בגורי אריות הים שנרמסים ומתים וכן מהדגים ששאריותיהם נשארים בחוף.יש שם אלפי אריות רעשנים ובסך הכל השמורה מדהימה.הקדשנו לה שעה בה הלכנו על רציף עץ ממש בינייהם.
משם המשכנו לעיר swakopmund/.
מזג האויר הפתיע אותנו מאוד והוא הפך להיות ערפילי וקר.לאורך רצועת החוף האטלנטי נמצא מדבר נמיב.זרם קר שמגיע לחופי נמיביה מאנדרטיקה וקרוי זרם הbenguela אחראי על צחיחות האזור.זהוא אחד מהאזורים בהם כמויות הגשם אפסיות.השילוב בין זרם בנגולה והרוחות היבשות המגיעות מהמדבר יוצרים מעטה ערפילי כמעט תמידי מעל האזור.
החוף גם רווי בספינות טרופות ובייחוד ידוע חוף השלדים המצוי צפונית לנו ואליו לא הגענו בגלל חוסר זמן.
הערפל היה כל כך כבד שכמעט ולא ראינו כלום.הסיכוי לראות את השקיעה באוקיאנוס אפסי.הערפל הזה המשיך איתנו עד ממש שערי העיר ואז נעלם .היינו בטוחים שלא נראה כלום מהעיר ולהפתעתנו הערפל נעלם מהעיר אל לא מהאוקיאנוס.החננו את הרכב וטיילנו בעיר.קודם לקחנו permit לסיור אותו אנחנו עתידים לערוך מחרתיים למסלול בן 9 נקודות בסמוך ל swakopmund
וכן לאזור moonscape את ה permitלקחנו במפגש הרחובות Bismarck/san nujoma במשרדי שמורות הטבע הנמיביים.לא בכל מקום ניתן לקבל את ה permit בשמורה מאחר והיא לא מאוישת ולכן צריך לברר קודם לכן באיזה מקומות כן צריך לרכוש מראש את האישור.
העיר יפיפיה .זו עיר אפריקאית עם השפעה גרמנית הרבה מבנים גרמנים ישנים.העיר נעימה וכיף להסתובב בה .מהווה חידוש מרענן לכל המדבר שמסביב.פתאום יש חיים,חנויות,בתי קפה.טיילנו עד הרציף ועלינו עליו.הרציף הוא אחד מהאטרקציות של העיר שם בסמוך לו הבחנו במסעדת הtug
+26464402356
אליה הזמנו מקום עוד מהארץ וטוב שכך.הצטערנו שלא נוכל לטייל בעיר זאת גם למחרת.
נסענו לצימר שהיה מרוחק 2-3 ק"מ מהרציף.הוא היה יפה.ידענו זאת ע,פ הביקורות אבל הוא היה ממש נחמד ובעלת הבית מקסימה.יש בו אח.כמה נהננו לשבת על ידו.מצחיק שבנמיביה הזדקקנו לאח.החניה בתוך חצר.בעלת הבית הציעה להקפיץ אותנו לעיר למסעדה אבל אנחנו העדפנו לטייל עד שם ברגל ולחזור עם מונית.
למסעדה כאמור הזמנו מקום כבר מהארץ ולא רק הזמנו אלא ספציפית את שולחן מספר 5 הצופה על גלי האוקיאנוס הנשברים על הרציף.המסעדה היתה מפוצצת פרט כמובן לשולחן מספר 5.איזה מסעדה מצויינת מתמחה במאכלי ים ובשר כמובן משם חזרנו עם מונית לצימר
Alternative space
167 anton lubowski st
064402713
0813009352
13.5.16 יום שישי
עוד מהארץ הזמנו בחברת laramon tours http://laramontours.com/
הממוקמת בwalvis bay סיור משולב the combo tour/
הסיור משלב שיט במפרץ וולבס ביי ואחר כך סיור עם גיפ לחוף סנדוויץ
בשעה 9 בבוקר מתחיל הסיור עם הספינה.סך הכל 10 אנשים.כולל שתיה ומתאבנים.והוא מאוד מאוד מומלץ.
אריות ים עולים על הספינה ואפילו ניתן ללטף אותם.הם רגילים לקבל דגים ולכן כולם מכירים את כולם.לא רק אריות הים עולים אלא גם שקנאים שהם פחות ידידותיים.
במהלך השיט רואים דולפינים ציפורים שונות ,וכמובן אריות ים.במנהלך השיט אף מגיעים סמוך מאוד למושבה שלהם בה יש אלפי אריות
מהרציף אגב יוצאות עוד כמה חברות.
בשעה 12 חזרנו והמשכנו הפעם רק אנחנו בגיפ לכיוון חוף סנדוויץ.
עברנו במקום הכינוס של הפלמנגו.
מדהים.תצפית על בריכות המלח והישר אל החוף שם יש מפגש בין הדיונות הגבוהות לאוקיאנוס.לא תמיד ניתן לעבור שם וזה תלו בגאות ובשפל.הנהיגה בדיונות מחייבת מיומנות לא קטנה.
בשלב מסויים פורסים ארוחת צהריים.
השילוב בין השיט לגיפים מומלץ.ניתן לראו בע"ח כולל שועלים ולטאה שחיה רק באזור זה.
הנופים שנשקפים מאוד יפים למרות שאת חלקם לא הצלחנו לראות בשל הערפל שאמנם קצת התפזר אבל בחלקים מבסויימים עדיין הפריע.
בערב לא הזמנו מקום במסעדה.טעות.ישנן שתי מסעדות מומלצות בעיר
האחת anchors@the jetty http://www.walvisbay.org/anchors-the-jetty-restaurant/
והשניה the raft http://theraftrestaurant.com/
Tel + 264 64 204877
מאחר והערכנו שבראשונה לא יהיה לנו סיכו הלכנו אל the raft שהיתה קרובה יותר לצימר.אמנם לא מצאו לנו מקום במסעדה אבל בבאר כן והיה מאוד כדאי.
יש להם מנה משולבתעם 3 סוגי דגים מצויינת
ישנו בצימר שוב טוב מאוד של זוג הולנדיים שחיים הרבה זמן בנמיביה