הקדמה
באפריל 2025 החלטנו לטוס לדרום איטליה (באזור נאפולי וחוף אמלפי).
סה"כ 7 ימים, מתוכם 5 ימים מלאים בתוך היעד, עוד יומיים להגעה (הלוך וחזור מרומא).
חברת התעופה הייתה אל-על, כרטיסים מאוד יקרים לרומא (כי אל על לא טסו לנאפולי ☹), אך בגלל חוסר הוודאות בכל הנוגע לעצם קיום החופשה עם החברות האחרות, העדפנו יקר ו- "לבזבז" יומיים על נסיעות אבל בטוח, מאשר פחות יקר עם סיכוי לא מבוטל להישאר.
הרכב
אבא
אמא
ילד- בן 12.5
רכב
אחרי חוויה נהדרת עם BMW בחבל זלצבורג בקיץ לפני זה, רצינו להממשיך את התענוג והזמנו אותו רכב דרך חברת SIXT. במקום BMW קיבלנו SUV ענק של יצרן DS, רכב מאוד מפנק וחסכוני בעלות של 1,100 $ ל-7 ימים, אבל מצד שני מאוד גדול: בקיצור רכב שהכי מתאים לאמריקה, והכי לא מתאים לאמלפי. בדיעבד, זו הייתה טעות גדולה ורק בנס הצלחנו להחזיר את האוטו שלם ללא שום שריטה, וגם זה בזכות נהיגה מאוד איטית, זהירה ולפעמים ויתור על האטרקציות, כאשר ידענו שלא יהיה שום סיכוי לעבור עם הרכב בכבישים הצרים או להחנות בלי לפגוע. המון פעמים נאלצנו לנסוע עם מראות מקופלות או לתת זכות קדימה לרכב שנסע ממול. אנחנו ממליצים לקחת רכב כמה שיותר קטן.
התכוננות
בשביל להתכוננן לטיול כראוי נעזרנו בשני מקורות:
ספר של העולם של נאפולי וחוף אמלפי
הספר ממש עזר עם פירוט מאוד רחב לגבי נאפולי וגם לגבי חוף אמלפי והסביבה. הספר מומלץ מאוד אם רוצים להגיע לשם מוכנים ולא לפספס שום אטרקציה
צ'אט ג'י פי טי
הכלי הכי טוב של מתכנן הטיולים. עושה כל משימה שתתנו לו, מסלולים, המלצות, מידע... אנחנו משתמשים בגרסה החינמית והיא מספיקה בהחלט.
דירה
אחרי קריאה והתלבטות בחרנו ללון בעיר סורנטו. המיקום היה מושלם! בסורנטו יש: רכבת ישירה לנאפולי, שייט קצר לקאפרי, כבישים יחסית נורמליים לאיזור, סופר והכי חשוב העיר הייתה פשוט יפיפיה אבל על כך בהמשך. הבחירה לדירה נפלה לבסוף על דירת שני חדרי שינה, מטבח וסלון ענק ברחוב קורסו איטליה (המרכזי) בדירה Angela Apartment בעלות של 1,800 יורו לכל התקופה.
כתובת בבוקינג:
הדירה הייתה הדירה הכי יפה שהיינו בה בחיים שלנו! הכל לבן, מצוחצח, מרווח, נעים והמארח היה ממש נחמד ואפילו הראה לנו איפה הסופר הכי קרוב. הדירה מעולה וקרובה להכל!
בסורנטו קשה מאוד למצוא חנייה, ולכן יש חברה שאוספת את הרכב שלך מחנה אותו בחניון מיוחד כל יום תמורת 20 יורו ליום. אנחנו שכרנו את השירות הזה והוא הועיל לנו מאוד כי ליד הבית שלנו לא הייתה חנייה קרובה...
יום 1
נסיעה מרומא לסורנטו, אאוטלאט והגעה לדירה
נחתנו בשעה 11 בבוקר בשדה התעופה של רומא אחרי טיסה של אל על. עברנו את כל השלבים, לקחנו את הרכב והתחלנו לנסוע! בהתחלה נאלצנו לזחול דרומה בגלל ששדה התעופה נמצא מצפון לרומא, ולכן היינו צריכים לעבור בכביש עוקף רומא, שהיה פקוק ועמוס מאוד..
בערך כשעה נסיעה אחר כך עצרנו באאוטלאט Valmontone Outlet, בשביל לאכול ולעשות שופינג. אכלנו במסעדת poke house בעקבות המלצה. מסעדה שמגישה אורז עם תוספות וסלטים. מסעדה בינונית לגמרי שלחלוטין לא נמליץ עליה, האורז יבש והמנה לא טעימה במיוחד. אחרי זה המשכנו לאאוטלאט שהיה פשוט עצום כמו עיר, אבל לבסוף התגלה שהוא די מעפן, והרשתות שרצינו לקנות בהם לא מכרו סחורה טובה במיוחד. אם אתם רוצים תסתכלו ברשימת החנויות של האאוטלאט ותחליטו אם בא לכם לנסוע לשם.
משם המשכנו בנסיעה ממושכת ובדרך מצאנו מקום לאכול בו ארוחת ערבAutogrill שם לקחנו פיצה ובשר. זה לא מסעדה אלא יותר מתחם מזון. האוכל מאוד טעים ומאוד זול. מומלץ.
התקרבנו לסורנטו וממש קרוב לשם היה נוף עוצר נשימה! באמצע הכביש היו עצירות וראינו את הנוף תוך כדי שקיעה. היה מדהים ושם התחלנו להבין את הקסם של דרום איטליה!
הגענו הביתה, הבנו איך עובד הקטע עם החנייה ובעל הדירה ליווה אותנו לדירה, הראה לנו אותה והראה לנו את הסופר הקרוב ביותר.
הלכנו לסופר וסיימנו את היום.
יום 2
שייט לקאפרי,המערה הכחולה, רכבל הכיסאות, אנאקאפרי וקאפרי
יצאנו מהבית בשעה שמונה וחצי לכיוון הנמל של סורנטו. קנינו כרטיסים לכיוון אחד לשייט לקאפרי ויצאנו לדרך. השיט היה 25 דקות.
כשהגענו לקאפרי נתקלנו באיש שהציע לנו לשוט למערה הכחולה ישירות והסביר שאחרת נצטרך לקחת שני אוטובוסים. המחיר היה מוגזם ברמות (25€ לאדם) ולכן החלטנו לוותר ולנסוע באוטובוס. כדי להגיע למערה הכחולה צריכים לקחת אוטובוס לאנאקאפרי ומשם אוטובוס נוסף למערה. חיכינו לאוטוסוס הראשון ואחרי חצי שעה של המתנה התחלנו להצטער שלא לקחנו את הסירה (בדיעבד זה היה רעיון טוב לקחת אוטובוס) אחרי האוטובוס הראשון עלינו די מיד לאוטובוס השני והגענו ממש עד לפתח המדרגות שיורדות למערה. אנחנו ביקרנו לפני עונת התיירות ולכן כשהגענו לא היה תור בכלל! מהמדרגות ראינו את כל אלה שלקחו את הסירה למערה והיה נראה מאוד ארוך ומטלטל מפני שהם המתינו בסירה תוך כדי טילטולים שסירה קטנה תאסוף אותם.
כשהגענו לתחתית המדרגות, כמעט מידית אסף אותנו בחור מאוד נחמד. שטנו לקופות והמחיר היה 18€ למבוגר ו12€ לילד. אחרי ששילמנו נכנסנו למערה דרך פתח מאוד צר ומשם כבר היינו במערה. המערה הייתה פשוט מדהימה! למזלנו ביקרנו ביקרנו ביום שימשי ללא רוח וללא גלים. הים היה טורקיז זוהר והיה פשוט מדהים! אנחנו ממליצים על המקום בחום!
אחרי המערה הכחולה לקחנו אוטובוס חזרה לאנאקאפרי. האי בעצם מחולק לשתי ערים מרכזיות קאפרי ואנאקאפרי. כשהגענו לאנאקאפרי הלכו לרכבל הכיסאות. הנוף מהרכבל היה מדהים וכשהגענו לפסגה היינו בתוך ענן! הרכבל פשוט מדהים אל תפספסו!
אחרי המערה הכחולה לקחנו אוטובוס חזרה לאנאקאפרי. כשהגענו לאנאקאפרי הלכו לרכבל הכיסאות. הנוף מהרכבל היה מדהים וכשהגענו לפסגה היינו בתוך ענן! הרכבל פשוט מדהים, אל תפספסו!
אחרי הרכבל הלכנו לאנאקאפרי עצמה. עיר מאוד יפה כולה לבנה ומאוד ציורית. ברחוב המרכזי יש המון חנויות עם סמל דרום איטליה, הלימון. בסוף הרחוב הראשי לרחבה שבה התקיים פסטיבל כלשהו. חילקו בו פסטה חינם וכמו ישראלים טובים לא יכולנו להתעלם ולקחנו שתי צלחות כל אחד. אחרי הארוחה המשביעה חזרו לתחנת האוטובוס ואחרי המתנה של קרוב לארבעים דקות הגענו לקאפרי.
קאפרי יותר צבעונית ותוססת מאנאקאפרי אבל אנחנו אישית התחברו יותר לאנאקאפרי. בקאפרי טעמנו את הלמונצ׳לו ( סורבה לימון בתוך קליפת לימון אמיתית) שהיה ממש חמוד וטיילנו לאורך העיירה. אחרי הטיול למרות שהיה לנו את האופציה לרדת רגלית לנמל, ראינו את האוטובוס כבר בתחנה ולא יכולנו להתעלם. קנינו מהר כרטיסים ועלינו עליו. לבסוף עלינו על שייט וחזרנו לסורנטו.
בסורנטו נכנסנו לחנויות ברחוב וקנינו בגדים ועשינו לנו ארוחת ערב מהסרטים מדברים מהסופר.
יום 3
חוף אמלפי- אמלפי, מוזיאון הנייר, וילה ראפולו, רוולו ווילה צ'ימבורה
התחלנו את היום בשמונה. יצאנו עם הרכב לכיוון רוולו מה שהתברר כטעות גמורה. הכבישים של חוף אמלפי מסובכים בטירוף והיה עדיף שהיינו הולכים בשייט. התכנית הייתה ללכת היום לרוולו וסורנטו וביום אחר לאמלפי ופוזיטנו אבל בגלל הכבישים המסובכים החלטנו ללכת היום לרוולו ולאמלפי וביום אחר לשוט אל פוזיטנו (מה שלא הצלחנו לבצע לבסוף) התכוונו להחנות ברוולו ולקחת אוטובוס לאמלפי כשנמצה, אבל החלטנו לנסוע כמה שפחות והחנינו באמלפי ליד הים, והתחלנו ללכת.
אמלפי היא עיר מאוד יפה וחמודה, כמה רחובות של שוק ומסיימים אותה תוך גג שעה וחצי אבל מומלצת מאוד. יש שם הרבה חנויות מזכרות ודברי עור.
אחרי שסיימנו עם אמלפי הלכנו למוזיאון הנייר. מוזיאון נחמד ואינטרקטיבי עם סיור באנגלית. כרטיס עולה 7€ למבוגר ו6€ לילד. המוזיאון מומלץ בחום.
אחרי המוזיאון הלכנו חזרה לחניון מפני ששם יש תחנת אוטובוס. חיכינו חצי שעה עד לאוטובוס וכשלבסוף הוא הגיע נדחקנו אליו ונסענו לרוולו.
אפשר לחלק את רוולו לשני חלקים: לגנים ולעיר עצמה. התחלנו בוילה ראפולו. היה ממש מדהים עם נופים מהממים, באמת מדהים.
המשכנו לטייל בעיר שהייתה מאוד חמודה, אבל לא מאוד מיוחדת או משהו עוצר נשימה... אכלנו ארוחת צהריים במסעדה מקומית שהגישה אוכל איטלקי נהדר.
אחרי המסעדה הלכנו הלכנו לוילה השנייה וילה צ׳ימברונה. גם היא ממש יפה עם גנים ונוף נהדרים. למרות שהדרך עליה הייתה קצת קשה וכרוכה בעליות וירידות הנוף משם הוא עוצר נשימה!
אחרי וילה צ׳ימברונה חזרנו לאוטובוס נדחקנו אליו והגענו לאוטו שחנוי באמלפי וחזרנו הביתה מותשים. אנחנו ממליצים מאוד על היום הזה!
יום 4
אזור פומפיי- הר וזוב, קניון וסיור בפומפיי
ליום הזה היה מתוכנן לנו יום של הר וזוב ופומפיי. יום לפני ניסינו להזמין כרטיסים להר וזוב אונליין ופשוט לא הצלחנו. ממש התייאשנו והתבאסנו ואפילו שקלנו לוותר אבל החלטנו שנגיע לשם ואולי יהיה לנו מזל וכן ימכרו כרטיסים. יצאנו יחסית מוקדם והיינו במקום בתשע. אמרו לנו בכניסה שאת הכרטיסים ניתן לרכוש בהר עצמו ונרגענו קצת. שילמנו על החנייה ועלינו על שאטל (כמובן בתשלום) לתוך מעלה ההר. בהר היו שני ברקודים אחד להצטרף לויי פיי ואחד לקנות כרטיסים. התחברנו לויי פיי וגילינו שיש מלא כרטיסים לכל שעה אפשרית. אחרי תהליך רכישה זריז. התחלנו את העלייה. העלייה יחסית קלה אבל אנחנו היינו ביום שיש רוחות אז קיבלנו קצת חול לפנים. כשמגיעים ללוע התגלה מחזה מרהיב ומבינים את גודל ההר געש. ההר מומלץ בחום!
אחרי ההר היה לנו זמן עד לפומפיי (כי הזמנו סיור) אז הלכנו לקניון MaxiMall pompei. בקניון יש הרבה רשתות והוא ממש קרוב לוזוב ופומפיי. אכלנו בקניון בPizza Alice שמוכרת לנו מהטיול שלנו לרומא. באיזשהו שלב היינו צריכים ללכת לסיור לפומפיי ולכן החלטנו שנחזור לקניון כשהסתיים הסיור, כי לא מיצינו.
הגענו לפומפיי. החלטנו לקחת סיור דרך ליאור לפומפיי, בהתאם להוראות שקיבלנו רכשנו כרטיסים וקיבלנו הוראות לאן להגיע. כשהגענו פגשנו מדריך בשם סטפאנו, שעשה לנו סיור מרתק על העתיקות כולל הסברים בשילוב עם הומור. לפי דעתנו פומפיי בלי סיור די מיותרת כי ככה זה פשוט להסתובב בין אבנים בלי להבין את המשמעות שלהם. הסיור בעברית ומגיע עם אוזנייה כל ששומעים אותו בכל מקום. הסיור מאוד מומלץ!
אחרי פומפיי חזרנו לקניון להשלים קניות ואחרי זה חזרנו הביתה מרוצים מאוד!
יום 5
נאפולי- השכונות קיאיה, ויה טולדו וספאקנאפולי
בתכנון החלק הזה של הטיול נעזרנו בעיקר בספר שהמלצנו עליו קודם, בו נאפולי מפורטת ממש בהרחבה.
בתכנון המקורי ליום הזה תכננו לכלול גם את השכונה וומרו אבל הבנו שפשוט לא נצליח להספיק הכל ולכן ויתרנו עליה.
ההגעה לנאפולי אפשרית בשלוש אפשריות: רכב, שייט ורכבת. בחרנו ברכבת, בחירה שבדיעבד הייתה מעולה, גם אין פקקים וגם לא מאוד יקר.
התחלנו את היום בתחנת הרכבת של סורנטו קנינו כרטיסים לנאפולי וכמעט מיד עלינו על הרכבת. הנסיעה לוקחת בערך שעה. כשהגענו, היינו במין תחנת מטרו ענקית ומסורבלת. ניסינו להבין איזה מטרו ייקח אותנו לקיאיה (המקום האידיאלי להתחיל בו את היום). ההסדרנים אמרו לנו בלי הפסקה שאנחנו צריכים את קו 1, למרות שראינו בגוגל מפס שהוא לא מגיע לאן שאנחנו צריכים. ידענו שאנחנו צריכים לקחת את קו 2 והחלטנו שניקח את הסיכון ונעלה עליו, קנינו כרטיסים ועלינו על המטרו. ירדנו בתחנת Piazza Aedeo שהייתה בתוך קיאיה (איפה שרצינו להתחיל את היום).
קיאיה (Chiaia) היא "שכונת היוקרה" של נאפולי ובעיננו גם הכי יפה. היא מאוד קרובה לים ויש בה אטרקציות שאסור לפספס כמו Piazza Martini (כיכר סופר מרשימה), הטיילת שליד הים שממנה יצאו לנו תמונות מדהימות, קאסטל דלאובו המרשימה, Fontana del Gigante (שהייתה בשיפוצים כשהגענו), Statua di Augusto הכיכר שהייתה פשוט מלהיבה Piazza del Plebiscito. כל המקומות האלה הם מקומות שפשוט חבל לפספס!
אחרי קיאיה עברנו לשכונה הבאה "Via Toledo" שהיא לב העיר נאפולי. זאת השכונה בה נמצא כל השופינג. יש בה כמעט כל רשת שתרצו והיא מאוד יפה בפני עצמה (לא כמו קיאיה אבל מאוד חמודה). אנחנו ממליצים לבנות את המסלול אליה לפי החנויות שהייתם רוצים להכנס אליהם. בויה טולדו גם אכלנו צהריים. אכלנו במסעדה חמודה ולא מעבר ואחריה אכלנו קינוחים קטנים בקונדטוריה שמצאנו.
לבסוף רצינו לחוות קצת מנאפולי היותר תוססת והלכנו לרחוב ספאקנאפולי שמפרידה בין האזור העני של נאפולי לאזור היוקרתי. הדרך אליו הייתה עם המון גרפיטי, והרחוב עצמו היה מלהיב! המון חנויות מזכרות (למרות שאנחנו לא ממלצים לקנות מזכרות בנאפולי כי בסורנטו יש מחירים זולים יותר) בעיקר שמנו לב לחנויות המזכרות בהם יש מין בובות עץ חיות שמיצגות מקוצועות שונים. הרחוב הזה ממש חוויה!
כשסיימנו עם ספאקנאפולי התקדמו לאטרקציה אחרונה להיום, הדואומו של נאפולי. מבנה גדול ומרשים שהיה סיום נהדר ליום נהדר!
יום 6
סורנטו- גן הלימונים, הרחובות היפים ווילה קומונאלה
לסורנטו אנחנו לגמרי ממליצים להקדיש יום שלם! העיר הכי יפה בטיול! הינה מספר מקומות מומלצים שביקרנו בהם בסורנטו:
גן הלימונים I Giardini di Cataldo- גן לימונים יפיפה עם טעימות של לימונצ'לו
רחוב Via San Cesareo- רוחב תוסס עם מלא חניות מזכרות
וילה קומונואלה- תצפית מהמהמת על הים של סורנטו
רחוב Corso Italia- אחד הרחובות היפים
אנחנו ממליצים לקחת את היום הזה באיזי, כי סורנטו באמת פשוט קסומה!
טיפים והערות
1) תחבורה- לכל מקום מומלץ להתנייד בתחבורה שונה-
נאפולי: הגעה לנאפולי ברכבת- זול ויעיל, בתוך נאפולי- המטרו למרחקים גדולים
קאפרי: שייט- אין אופציה אחרת...
חוף אמאלפי: אין באמת אופציה טובה... להגעה לשם הגענו ברכב ובפוקס מצאנו חנייה, אם רוצים להיות בטוחים במאה אחוז אפשר בשייט (למרות שהים יכול להיות סוער), בין העיירות מומלץ באוטובוס, אבל צריך לשים לב לשעה שבה הוא מגיע ולהידחף בשביל לעלות עליו.
הר וזוב ופומפיי: רכב- הכי נוח.
2) מגורים- סורנטו. העיר הכי נוחה לטיול כוכב. אנחנו ממליצים על הדירה שאנחנו היינו בה.
3) אוכל- אוכל טעים! ממליצים להיות ספונטניים כי הכל יכול להשתנות.. בנאפולי ממליצים לטעום מאחת הקונדטוריות שם כי הקינוחים מאוד טעימים! אוכל בסופרים בסורנטו הוא זול וטעים!
4) מזג האוויר- באפריל הפכפך, בבוקר אפשר ללבוש מעיל וצהריים חולצות קצרות. אנחנו ממליצים עם חולצה קצרה ומעליה פוטר ומעיל במקרה הצורך.
5) תתכוננו לוותר על דברים ותהיו גמישים- אנחנו בטיול תתכננו להיות ביום האחרון בפוזיטנו וסורנטו, אבל לא היה שייט כי הים היה סוער אז נאלצנו לוותר. תתכוננו להיות גמישים