שדה התעופה באיטליה, מאלפנסה, הוא שדה מיוחד. אין טיסות אחרי השעה 00:00 ובבוקר הטיסות מתחילות בשעה 05:55 בערך.
לכן, השדה, על כל שרותיו, נסגר בלילה. אם אתה נוחת בלילה וצריך לקחת רכב, כדאי מאוד לחשוב על לקיחת הרכב בבוקר למוחרת כדי לא להיות לחוצים בזמן שהסוכנות תסגר.
אנחנו לקחנו חדר בקרבת שדה התעופה אבל אח"כ שינינו ולקחנו חדר במלון שרתון הנמצא בתוך שדה התעופה. מיקום מעולה של המלון המאפשר להגיע בתוך 5 דקות של הליכה רגועה ישר לצ'ק אין בטרמינל 1.
בנוסף, אם עשיתם קניות , כל קניה מעל 71 אירו, מאפשרת לקבל בחנויות טופס החזר מס. מבקשים בחנות, מציגים דרכון ישראלי ומקבלים ישר את הטופס. שימו לב שהיום, ברגע שהחנות מגישה את הטפסים, הם כבר במחשב.
בשדה התעופה, לא היינו צריכים לעבור בכלל דרך המכס. דרך אגב המכס יושב ליד עמדה מספר 13 בטרמינל 1.
מגיעים למכונות של החזר המס שנמצאות ליד עמדה 13 בטרמינל 1, סורקים את הדרכון, מכניסים מספר טיסה, המערכת מאשרת וזהו זה ! קל, פשוט ומהיר. הכסף יכנס דרך כרטיס האשראי. אם אתם רוצים במזומן, צריך לעמוד בתור בדלפקי החברה. שימו לב, הדלפקים נסגרים בשעה 23:00 ונפתחים ב 06:00. לכן , לצורך קיצור תהליכים, תעשו במכונה.
ניתן לביצוע 4 שעות לפני הטיסה.
עוד מילה על השכרת רכב. לא משנה באיזו חברה תבחרו, אני תמיד ממליץ לעשות ביטוח מלא בחברת ההשכרה. זה עולה קצת יותר אבל שווה את השקט הנפשי של החזרת הרכב ללא ויכוחים מיותרים של שריטה היתה או לא היתה.
תהנו ותיקנו.