תחבורה ציבורית ומוניות בבודפשט ”ענין הפקחים במטרו ובכלל“
קראתי כמה המלצות ו/או אזהרות במסגרת הטיפים באתר זה, אודות פקחים שמחפשים לכאורה לחלק דוחות, ולכן ידענו להזהר בנושא זה. אגב, ממעט השימוש לו נזקקנו לתחב”צ (מלון על ואצי אז רוב מה שרצינו במרחק הליכה.) נוכחותם מורגשת והם נמצאים בכל תחנת מטרו לפחות, כך ש”להתפלח” ממילא אינו רלוונטי או רצוי.
בכל אופן, אישית לא קיבלנו דוח ולא הרגשנו כאילו חיפשו לתת לנו כזה. כן, בשימוש בתחב”צ יש לאחוז בכרטיס ולתקף אותו לפני הנסיעה (לפחות החד פעמיים כפי שקנינו) , אבל בתחנה כמו כיכר וורושמארטי, ממנה נסענו הלוך וחזור במטרו למרחצאות סצ''ני והאטרקציות שסביבן, לא מצאנו מכשיר/קופה אלא לאחר ירידה במדרגות לכוון המטרו.
ובכל זאת, לא קיבלנו דוח, פשוט ניגשנו מיד לפקח ושאלנו איפה קונים כרטיסים, דבר שממילא די פשוט - המכונה די נראית לעין, כמו גם מכשיר התיקוף.
אגב, אפשר, וכך עשינו, לקנות כרטיסים בודדים לשימוש עתידי; כך למשל, במכונה בתחנה בהלוך לסצ''ני כבר קנינו את כרטיסי החזור, וגם כבר את כרטיס האוטובוס לשדה התעופה (כמובן שיש לתקף, כאמור, עד ובסמוך לביצוע נסיעות אלו) .
שוב, זו חוויתנו האישית, יתכן ואחרים נתקלו באחרת.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל