מידע חיוני נוסף באל נידו ”איילנד הופינג באל נידו - סוכנויות מומלצות ומחירי התמקחות“
יש באל נידו עשרות רבות של סוכנויות ומלונות המציעים את טיולי האיילנד הופינג. המחיר הרשמי זהה אצל כולם, כנראה שכולם אמינים ונחמדים (לא שמענו על אף תרמית או בעיה בהקשר זה), וגם המוצר - האתרים, האוכל וכו' - כעקרון זהה לחלוטין.
בנסיבות האלו, בעיקר ניסינו למצוא כאלו שיתגמשו במחיר (חיפשנו כזוג - לא במסגרת קבוצה). לטיול A נסענו דרך סוכנות משפחתית קטנה בשם Gea (ברחוב Hama, לקראת ההצטלבות עם רחוב Rizal). המחיר - 750 פזו לאדם (המחיר הרשמי 1200). היינו 9 בסירה. לטיול C נסענו דרך סוכנות משפחתית אחרת בשם Rapupuruan Tours (באמצע רחוב Hama), במחיר של 900 פזו לאדם (במקום 1400). היינו 18 בסירה. שני הטיולים היו אחלה. בטיול השני צוות הסירה היה קצת יותר שמח ומתקשר, אבל זה די מקרי, כיוון שברוב המקרים הסירות ממילא לא של הסוכנויות אלא של מפעילים חיצוניים.
כמה טיפים למשא ומתן - לעבור בין שתי סוכנויות הלוך ושוב ולספר בכמה ההוא הציע; לציין שאתם מכירים אחרים (כמוני...) שנסעו במחיר X; לציין אם אתם לא אוכלים חלק גדול ממה שמגישים (חזיר, שרימפס, דגים מסוימים וכו'); ואם זו העונה הרטובה, להזכיר זאת.
במו"מ מחויך ונעים, ובלי מאמץ גדול, הרגשנו שהגענו קרוב למחירי עלות (עזר גם שיצא שהגענו באוקטובר, כשיש קצת פחות תיירים). כמובן שאם מגיעים כקבוצה גדולה (בטח כזו שממלאת סירה שלמה) אפשר להגיע למחירים כאלו גם במקומות אחרים ועם פחות מאמץ.
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל