תחבורה ציבורית ומוניות בפרו ”חברות אוטובוסים בפרו - סוגי אוטובוסים“
כאשר תכנסו לתחנת אוטובוס בפרו תראו מסביבכם עשרות חברות אשר יציעו לכם לנסוע דרכן למקום אליו אתם חפצים להגיע, קיימים הבדלים עצומים ברמת האוטובוס, רמת השירות, רמת הבטיחות והמחיר בין החברות השונות.
בפרו קיימות בין 3-4 רמות אוטובוסים: הנמוכה ביותר - <b>Economic שזה קצת פחות טוב מרמת האוטובוסים בארץ, בנסיעות של שעה שעתיים זה בסדר, אבל יותר מזה נראה לי מיותר.
הרמה השניה - Semi Cama אוטובוס ברמה גבוהה ביותר עם דיילים, מקום מכובד לרגליים וכסאות שנוטים לאחור לזוית של בערך 130-140 מעלות (לדעתי מספיק לרוב הנסיעות).
הרמה הגבוהה ביותר שאני נסעתי - Cama. האוטובוס באותה רמה כמו Semi Cama רק שהכסאות נוטים לכ- 150-160 מעלות (בנסיעות ארוכות כמו מקוסקו ללימה שהיא כ- 20 שעות מרגישים טוב את ההבדל).
בחלק מהמקומות קיימת רמה נוספת של סופר קמה - לא נסעתי אבל לפי התמונות בחברות השונות אני לא בטוח שיש הבדל והשוני במחירים לא מצדיק את זה מבחינתי.
בנוגע למחירים -הם משתנים בהתאם למרחק הנסיעה, המקום ממנו יוצאים (האם יש הרבה חברות אוטובוסים או לא), רמת האוטובוס והחברה עצמה. החברה הכי יקרה אשר מספקת את רמת השרות המקיף ביותר (לא יודע אם הטובה ביותר) ורמת ביטחון ובטיחות מקסימאלית היא חברת Cruz del sur. לאחר בדיקה ב- 4 ערים שונות הערכתי היא כי מחיר כרטיס בחברה הינו יקר בכ- 30% לפחות מהחברה השניה ביוקר המחירים שלה בממוצע. אני אישית נסעתי בקרוז דל סור פעם אחת מלימה להאורז (נסיעה של 8 שעות בסמי קמה), עלות הכרטיס עלה לי 63 סול (אוגוסט 2009), החברה שבשבילי היתה הכי משתלמת מבחינת כל המרכיבים היא Cial, מהאורז ללימה בסמי קמה הנסיעה עלתה 35 סול (ולא הרגשתי שוני בשרות חוץ מזה שהסרט היה בספרדית ולא באנגלית).
תגובות ושאלות
יש לכם טיפ מדהים להוסיף?
שתפו אותו עם קהילת המטיילים של למטייל