לינקולן ניו יורק

ג'ונתן בנו (Jonathan Benno) הגיח מאחורי מסך הברזל – מתוך המטבח המדויק למשעי של תומאס קלר (Thomas Keller), בו עבד באדיקות כשף. השמועה בעיירה אומרת שהוא התכוון להאט את הקצב ולייצר אוכל איטלקי פשוט. זה לא המקרה. בנו נותר בלתי מתפשר ובלינקולן (The Lincoln Ristorante) הוא הבוס, מכין מנות מרגשות כמעט כמו במסעדת פר סה (Per Se), אולי בגלל הסיכון באיבוד שנים של מוניטין ללא רבב והשקעה אסטרונומית של 20 מיליון דולר מבית קבוצת מסעדות פטינה (Patina Restaurant Group). המסעדה המדוברת היא למעשה מבנה זכוכית ופלדה בכיכר מרכז לינקולן, נראית קצת כמו בקתה וקצת כמו מעוין תלת-מימדי.

  • כתובת: The Lincoln Restaurant (Lincoln Center), 142 West 65th Street, New York, NY 10023

לתחילת הכתבה

קמח ומים בסן פרנסיסקו

מסעדת קמח ומים (Flour + Water) בסן פרנסיסקו היא אחת מאותן מסעדות שכונתיות שתרצו בשכונה שלכם. אמנם, חצי מכמות השולחנות שמור ללקוחות מזדמנים, אך עדיין קשה להזמין כאן שולחן, התורים ארוכים. המוסיקה רועשת מדי ולמעשה, היו דיווחים על מוסיקת טכנו במהלך התענגות על ביס. צוות המקום נראה כאילו מוכן בכל רגע להשמיט את תכולת המגש ולפצוח בריקוד. עיצוב המקום משדר בליל של סגנון מערב פרוע, אמנויות ועבודות מלאכה. שום אלמנט חיצוני אינו מרמז על גאוניות המנות. כדאי לתת תשומת לב מיוחדת למקוריותם של המתכונים ולנסיון, פרי הקדשת זמן ללימוד טכניקות ייצור מחוות קטנות, המושקע בגבינת הריקוטה ושחיטת הבשרים – הכל מתבצע במקום. קמח ומים היא מסעדה מתוחכמת במפגיע עם מרכיבים יוצאי דופן, היוצרים שכבות מהממות של טעם בכל מנה ומנה. סן פרנסיסקו מייצרת את הרטבים לפיצה המעניינים ואולי המורכבים בתבל, להלן שניים מהם: מח עצמות, גבינת פונטינה (Fontina), עלי ברוקולי רעננים וחזרת טרייה או עגבנייה, בשר חזיר מתובל, זיתים, גבינת קשקבל וסלמוריגליו (תבלין איטלקי) ירוק בעל ריח חריף. השף תומאס מ'קנהטון (Thomas McNaughton) אומר, כי הסוד הוא לחשוב על הפיצה כמנה בפני עצמה. עוד מנות בתפריט כוללות בשר חזיר מטוגן ולאחר מכן צלוי במי גבינה, גזרים גמדיים צלויים במטבל חמוץ-מתוק (Agrodolce). כולם אוהבים מטבח איטלקי בלתי רשמי ומסעדת קמח ומים מספקת את הטעם המדויק הזה בכל פעם.

  • כתובת: Mission District, 2401 Harrison St. @ 20th St., San Francisco, CA

לתחילת הכתבה

ברוקלין קיטצ'ן

חמישה ערבים בשבוע, השף סזאר רמירז (César Ramirez) מציע את הארוחות הנהדרות ביותר בניו יורק באופן שערורייתי, מוכנות ומוגשות בחלל, אשר משמש גם את חנות המכולת הצמודה. עד לאחרונה היו במסעדה כתריסר מקומות ישיבה וכעת יש בו שמונה-עשר מושבים בלבד בחלל של חדר אחד בלבד, שהושקע בו סכום של מיליון דולר לחידושו. אכן, זהו חלל בוהק. האוכל הטרי מגיע היישר מהשוק של דאון טאון ברוקלין אל שולחן השף. רמירז, בן חסותו לשעבר של דויד בולי (David Bouley), תמיד נמצא כאן, מבשל, מוציא לפחות עשרים מנות קטנטנות למראה בעזרתם של שני עוזרים ובחור בשם מרסילינו, שוטף הכלים העסוק ביותר בניו יורק. האוכל מושפע ברובו על ידי המטבח הצרפתי, יחד עם הבלחות של השראה – סרטן ג'מבו מתוחם בקדאיף, דג Bluefin Toro ברוטב חרדל גרגירים, צדפת קונאמוטו (Kumamoto) במיץ אשכוליות, ג'לי וקרם פרש (Crème Fraîche), דג בקלה בכמהין שחור. כל המנות יוצאות לאחר ביקורת קפדנית של השף, אשר אינו סובלני כלפי חוסר שלמות ובזאת ניתן להבחין בקלות יתרה. כך לפתע הפך הקיטצ'ן (The Kitchen - Brooklyn Fare) למקום מבוקש, בו הכי קשה להשיג שולחן בניו יורק.

  • כתובת: The Kitchen - Brooklyn Fare, 200 Schermerhorn St., Brooklyn, NY 11201

מטבח הטעימות של וניס

אולי בתחילה, מבקר האוכל הממוצע לא יתרשם במיוחד מהתפריט המפוזר, אולם התמסרות מוחלטת לטעמו ולבחירתו של השף, קייסי ליין (Casey Lane), מתבררת במהרה כמוצדקת ומתבקשת. מאותו רגע, החוויה הקולינרית הופכת להיות פחות טקסית מ-L'Astrance, מסעדת שלושה כוכבי מישלין בפריז. מטבח פריסטייל צרפתי עם וריאנטים איטלקיים ורגישות, כיאה לסושי בר מובחר. האוכל קרמי, מורכב ומעורר יראה. היינות מותאמים בצורה מעודנת וכדאי להיוועץ במלצרים לטובת השילוב הנפלא. למשל, היין הלבן, Listán Blanco, אשר מגיע מהאיים הקנאריים. השף מציע מולים בשומר מאובק במרק בשר עשיר, כמרק שמנת, טגליאטלה (פסטה) עם בשר חזיר ברוטב שזיפים, פוטית (דג) בחמאה וורמוט מטוגן קלות ואז צלוי עם פטריות שנטרל. לשבירת העושר בבלוטת הטעם ניתן להזמין סלט ירוק ומודגש ברוטב ויניגרט. לבסוף, הקינוחים הדקדנטים משלוש ארצות: טרייפל אנגלי, פודינג (Budino) איטלקי בסוכר חום וגאלט שזיפים צרפתי. ארוחה במסעדת Tasting Kitchen מהווה חוויה דקדנטית מדי עבור קהל בברלי הילס, אולם אידיאלית לוניס (Venice), בה הכל הולך.

  • כתובת: The Tasting Kitchen, 1633 Abbot Kinney Blvd., Venice, CA 90291

מוסד קולינרי בפורטלנד

מתוך הכאוס של סצנת המסעדנות המודרנית של החוף המערבי מגיח מוסד, המחובר לגסטרונומיה הגרמאנית והאלזסית – מסעדת גרונר (Grüner). זה בהחלט לא דבר שנתקלים בו כך סתם במדינת אורגון, המקום נראה תלוש ובלתי נתפס בעיניים מקומיות. חלל המסעדה לא נראה מעוצב בסגנון מרכז-אירופאי – חזותו מוקפדת ופשוטה כאחד, עם מרכיבי עץ בגוון טבעי, פלדה וזכוכית. האוכל מעלה ניחוח של העולם הישן. מנת העוף עם שפעצל (איטריות בצק בוואריות) מאופיינת ברכות קטיפתית ומנת דג הפורל המוזהב טעמה כזהב (אם מצליחים לדמיין זאת). הפיצה האלזסית, טארט פלאמבה (Tarte Flambée), נחטפת במהירות בכל שולחן. הרביולי השוואבי (איזור תרבותי, היסטורי ולשוני, מגרמנית, Schwaben) ממולא תרד, בקר ובשר חזיר כל כך טעים, עד שסביר כי תחושת החרטה העמוקה, על הביקור בפירנצה במקום בשטוטגרט, תשתלט על תודעת כל סועד. סלט הצנון מתובל בשמן גרעיני דלעת, מומחיות מגראץ (Graz), עיר הולדתו של ארנולד בכבודו ובעצמו. החשבון מוגש בתוך מהדורת פינגווין של פאוסט לגתה. גרונר, בניצוחו המופתי של השף כריסטופר ישראל (Christopher Israel), הנון-קונפורמיסט, מגיעה לרקיע חדש בהביאה את מרכז אירופה (Mitteleuropa, בגרמנית) לארץ המיקרו-מבשלות (Microbreweries).

  • כתובת: Grüner, 527 SW 12th Avenue, Portland, Oregon
מסעדת גרונר מטבח גרמני בפורטלנדמסעדת גרונר מטבח גרמני בפורטלנד 

סיאטל – לא רק גראנג'

בר צדפות מהוקצע אליו נכנסים לאחר צליחת מסדרון ארוך, בסופו דלת חצי-סתרים, המובילה לחלל הסעדה צפוף, מלא חיים ועמוס לקוחות גרגרנים, כיאה לטקסטים של לואיס קרול. במידה וניחשתם נכון, שמה של מסעדת סוס הים והנגר (The Walrus and the Carpenter) לקוח מכותרת השיר, המופיע בספר "עליסה בארץ המראה". המקום גורם למעין פלאשבק לתקופה המוקדמת של סצנת המסעדות בסיאטל (Seattle), וושינגטון, בה השוק המקומי (Pike Place Market), המשקיף על מפרץ אליוט (Elliott Bay), עדיין לא נחשב לאטרקציה תיירותית תפלה. מעל הבר תלויות סלסלות מיתרים מלאות בקרח גרוס וצדפות טריות. התפריט מציע מנות רבות כגון, צדפות מטוגנות בציפוי לחם גס וכוסברה (Cilantro) במיונז שום; נתח בשר בקר קצוץ (טרטר) בחלמון ביצה טרי; מוס כבד עוף קרמי עם פטריות ומשמשים מוחמצים או המנה האהובה, פורל מעושן עם בצלים אדומים כבושים על סלט עדשים זרוע באגוזים. הפנקוטה, המוגשת כאן, קלילה עד מאוד ומפתה להזמין יותר ממנה אחת לסועד, ממש כפי שזוללים כאן צדפות. בעידן בו מסעדות כדוגמת סוס הים והנגר, אמורות להכתיב את הטרנדים הקולינריים, סיאטל ממשיכה לשאוף למאורות בעלות עיצובי-על.

  • כתובת: The Walrus and the Carpenter oyster bar, Kolstrand building, 4743 Ballard Avenue NW, Seattle, WA

יפנית בטקסס

האמריקניזציה של המטבח היפני מעולם לא היתה כל כך מזמינה. נובו מטסוהיסה (Nobu Matsuhisa), השף היפני הידוע, המציא את רעיון השילוב של פירות עם דגים לפני יותר מעשרים שנה, למרות שסגנונו הייחודי, שאין דומה לו, היה נגוע יותר במסורתיות ובניחוח דרום אמריקאי. השף במסעדת אוצ'יקו (Uchiko), באוסטין (Austin), טקסס, הוא טייסון קול (Tyson Cole). בתפריט מוצאים, בין השאר, סאשימי אבטיח ודמוי מגורו (טונה אדומה). הפירות מגיעים חתוכים דק עם תבלינים, עשבי תיבול ומלח ים. אף יותר נפלאה מזה היא מנת דג ילוטייל (Yellowtail) ברוטב פונזו (פירות הדר), עם צ'ילי תאילנדי ופלחי תפוז קלופים נטולי חרצנים. קשה לדמיין מנת דג כה מרעננת. ציפויי הסושי דומיננטיים וחדשניים: דג סנדל מצופה בקינואה קרושה; האמאשי (Hamachi) בפלפל חריף (Jalapeños); שבשבת קונכיות מסולסלות בסגנון אלסקה עם ליים, מלח ופלפלת. כמו כן, המנות המבושלות באוצ'יקו מרשימות לא פחות: מקרל צלוי עם מחית אוכמניות, בצלים וסוג נדיר של פטריות בר (bluefoot mushrooms) – כל זאת יוצר תמהיל, שמצליח להתגבר על טעמו הדומיננטי של הדג. למרות שבכל שלב בארוחה עומד לרשות הסועדים בקבוקון סויה, ייתכן ולא יהיה צורך לעשות בו שימוש, בשל הטעם העשיר של הקומבינציה.

  • כתובת: Uchiko, 4200 North Lamar, Austin, Texas 78756

דרום בוסטון

עוד בזמנים בהם ברברה לינץ' (Barbara Lynch) השיגה את מקום העבודה החשוב הראשון שלה, לבשל עבור השף טוד אינגליש (Todd English) בקיימברידג', היא לא הפסיקה לתהות, מדוע למקם מסעדה במקום נטול משמעות ואופי שכזה? היא השתנתה מאז ילדותה בשכונה הצפופה (Southie) בדרום בוסטון. כיום, לינץ' היא השפית הנחשבת ביותר בבוסטון ובעלת אחת המסעדות היוקרתיות ביותר בעיר. מסעדת מנטון (Menton) משרה אווירה קולית, מינימליסטית, נטולת צבע, מלבד שחור, לבן ואפור בחדר האוכל. צוות המלצרים דיסקרטי להפליא וכמעט לעולם לא שומעים אותם משוחחים עם יושבי השולחנות, במקום זאת, הם מעדיפים להישען קדימה בעדינות ולדבר עם כל סועד. סוללת הלקוחות הקבועים מחייה את המסעדה ומראה האנשים הלבושים טוב אינו עניין של מה בכך בעיר, שדורגה בעבר כבית למתלבשים הגרועים ביותר באמריקה. האוכל נוטה להשפעות צרפתיות למשעי, עשיר, שופע ועסיסי. הכנת הבשר, במיוחד, התבלטה במנת הנתח העבה והעסיסי של בשר פסיון ובשר ארנבת סקוטית רך, כמעט ללא טעמו של הציד, המוגש נא. מנטון נעימה, רצינית, יוקרתית ואם זאת, מאוד לא טיפוסית לבוסטון.

  • כתובת: Menton, 354 Congress street, Boston, Massachusetts 02210

מטבח עילית אנונימי בשכונה

מעבר לכביש ממסעדת קומיז (Commis), באוקלנד (Oakland), קליפורניה, שוכנת חנות בגדי הגברים של אנטולי, בבלוק מקומי לא סביר עבור מסעדה בעלת יוקרה נרכשת. מדובר במוסד קולינרי, המייצג חזות שוממת ופשוטה, עם זגוגיות אטומות וללא שם על דלת הכניסה. קומיז היא מסעדה שוברת קופות של ממש, כזו שמשנה את פני השכונה ובעלת כוח כלכלי ותרבותי מהותי. בין אם המקום מאומץ לחיק המקומיים ובין אם לאו, חייבים להתפעל מתעוזתה להציע תפריט שכזה באיזור בו איש אינו מורגל לשלם סכומים כאלו על אוכל. צוות המטבח עובד בחזית המסעדה מאחורי דלפק לא גדול, דומם באופן תמוה משהו – בדומה לכלל יושבי המסעדה. במחלקת המתאבנים מוצאים כאן חלמון שלוק באיטיות מלאת עקביות מסתורית, לא מוצק לחלוטין או דולף, משוקע בשמנת בצל ריחנית וטעימה עם פירה מעושן ולתת. לסת חזיר, המכילה שומן למכביר, כמו שכולם אוהבים, מוגשת כאן עם חסה מושרית במלח. טבילה משובחת בקולינריה דוממת מובטחת.

  • כתובת: Commis Restaurant, 3859 Piedmont Avenue, Oakland, CA 94611

מסעדה עם שאיפות

מסעדת Longman & Eagle בשיקגו, אילינוי, אשר בשמה נותנת כבוד לפסל הניצב בכיכר לוגאן (Logan Square) הסמוכה, שואפת להפוך למלון אכסנייה (Flophouse) או פונדק בעל שירותים מינימליים. הסטאטוס הפוקפק הזה יושג לאחר שששת החדרים המרופטים במבנה ישלימו מהפך ויהיו חדרי לינה לכל דבר. בלונגמן אנד איגל קיימים שני חדרי אוכל שונים לחלוטין. החדר האחורי, למשל, נראה כמו קושט על ידי ילד בן 11 באמצעות עפרונות צבעוניים. החדר הקדמי, פופולרי יותר באופן ניכר, חושף תקרה לא צבועה של קורות, שולחנות שחורים, מנורות תעשייתיות חלודות, צינורות חשופים, כמה צמחים וללא פריטי אמנות מלבד אלה המצויים על גופם של הסועדים (בעיקר היפים לא מגולחים, אשר פותו להכנס למקום, בשל תפריט האלכוהול המגוון). האוכל הוא מסוגה גסטרונומית עילית, טיפוסית לפאב. בין המתאבנים, לוקוס נא, מנה אותה לא מוצאים כל יום באכסניות זולות. ניצחון הטעם היה נוכח במספר לא מבוטל של מנות, כולל רגלי צפרדע פיקנטיות במתבל גבינה מיושנת; מבחר איברים פנימיים מעושנים (Sweetbread); מוס כבד עוף; ביצת ברווז עשויה עם לשון בקר בירקות, כמהין וויניגרט. לבטח הייתם נשארים ללון במידה ומנת הלשון היתה מוגשת לארוחת הבוקר.

  • כתובת: Longman & Eagle, 2657 Kenzie Ave., Chicago, IL 60647

לתחילת הכתבה

 נבחר ותורגם על ידי מערכת אתר למטייל מאתר www.shine.yahoo.com

רוצה לקרוא עוד על קולינריה אמריקאית? הנה כמה קישורים נוספים שיעניינו אותך: