תחבורה ימית

הגעה ועזיבה:
 לסקופלוס שני נמלים למעבורות ורחפות. אחד נמצא ליד העיירה גלוסה/לוטראקי והשני בעיירה סקופלוס (לכם חשוב לברר היכן תעגנו). יש מעבורות ליעדים רבים ורחפות (הנקראות דולפין) לחלק מהן, אשר לוקחות חצי מזמן השיט. המעבורות והרחפות מפליגות לאלוניסוס, סקיאתוס (בה יש נמל תעופה), לעיירה גלוסה (בתוך סקופלוס) לוולוס ולאגיוס קונסטנטינוס ויוצאות בין שלוש לחמש מעבורות ורחפות ליום. להרקליון (כרתים), מיקונוס, סנטוריני, פארוס ואיים נוספים מפליגות רק מעבורות. לקבלת לוח זמנים מפורט והזמנות און ליין, ניתן לבקר באתר: www.greeka.com/sporades או בחברת ההפלגות עצמה.

Skopelos Ferry Office
 כתובת:
המזח החדש (הקצה המזרחי של העיירה) טלפון: 24240-22767

מוניות וסירות מונית

- תחנת המוניות ממוקמת סמוך לתחנת האוטובוסים, על טיילת החוף בעיירה סקופלוס. סירות המונית מפליגות בשעה 11:00 בבוקר לחוף גליסטרי (Glysteri) וחוזרות ב 17:00. ניתן גם להשכיר סירה ליום או מספר ימים על מנת לחקור את האי ואת חופיו המבודדים. יש לקרוא בעיון את התקנות ואת עלון הבטיחות. נכון להיום, מחיר השכרה של סירה קטנה (3.80 מטר) ליום עולה 55€ ואילו סירה גדולה המספיקה לעשרה איש עולה 80€ ליום (המחירים לא כוללים דלק).

כתובת: את הסירות ניתן להשכיר בחוף פנורמוס (Panormos) טלפון: 24240-2338½

תחבורה יבשתית

תחבורה בסקופולוס נעה על כביש ראשי אחד הנוסע מקצה אחד של האי אל קצהו השני וכבישים קטנים ומשניים שחלקם דרכי אפר.

אוטובוס - בסקופולוס שירות אוטובוסים די יעיל ושמונה אוטובוסים ביום יוצאים מהעיירה סקופלוס ליעדים שונים באי. שלושה מגיעים עד גלוסה (הנסיעה אורכת כשעה) והשאר מגיעים עד החופים מיליה (Millia), פאנורמוס (Panormos) סטאפילוס (Stafilos) או אגנונטאס.

השכרת רכבים ואופנועים - בעיירה סקופלוס חברות רבות להשכרה. מומלץ להשכיר אצל החברות האמינות והגדולות יותר (בתיווך המלון המחירים לרוב גבוהים יותר). החברות מציעות חבילות להשכרה והתחרות מאפשרת מחירים משתנים. הגיל המינימלי להשכרת רכב הוא 18 ויש להחזיק ברשיון נהיגה בתוקף לשנה אחת לפחות. נא לא לשכוח לבדוק את כיסוי הביטוח. אנו ממליצים בחום לעשות את הביטוח המלא. למשכירי האופנועים, ניתן להשיג אופנועים מ 50-600 סמ"ק במחירים שונים. חשוב לוודא שהאופנוע במצב טוב ושהמחיר כולל ביטוח. כבישים מסויימים כוללים עליות וירידות תלולות, ויש לשים לב בפניות חדות. זהו חוק לחבוש קסדה בעת הרכיבה על האופנוע, ורוכבים ללא קסדה עלולים לקבל קנסות בסכומים גבוהים.

לרשימת חברות רכבים ואופנועים להשכרה: www.skopelosweb.gr

יעדי הכתבה