למרות שדברים רבים עולים בירדן פחות מבישראל, יש כמה דברים בירדן שהופכים אותה ליעד לא כל כך זול ואטרקטיבי. הבעיה העיקרית - אין בה תחבורה ציבורית אמינה, ומה שיש מהתחבורה הציבורית מבולגן ולא נגיש. כתוצר של זה, ההגעה ממקום למקום מבוססת על מוניות ואם אתה תייר, המחירים עולים בהתאם. המחיר ההתחלתי שייתנו לכם כתיירים בירדן יהיה גבוה משמעותית מהמחיר עבור אותה נסיעה בישראל (כמו בהרבה מקומות בעולם). לאחר התמקחות, תרדו כנראה למחיר שאינו זול בהרבה מהמחיר בישראל וכידוע לכולנו, ההתניידות בישראל במונית, במיוחד למרחקים ארוכים, אינה זולה כלל.
אם תוסיפו לזה את 100 השקלים, שתשלמו בצד הישראלי ועוד 40 השקלים בצד הירדני עבור הכניסה והיציאה, את המחיר הגבוה שתשלמו בפטרה (כרגע כ-175 שקלים, החל מנובמבר כ-280 שקלים), את העובדה שהמלון הכי זול שם לזוג עולה כ-125 שקלים ללילה ושהסיורים המודרכים גם הם מותאמים למחירי תיירות, תבינו למה יומיים בירדן עלו לשני אנשים ביחד 2000 שקלים.
שני דברים שחשוב להוסיף: רובה המוחץ של התיירות בירדן (על פי מה שראינו וגם על פי מה שאמרו לנו מדריכים שונים) הוא מאירופה. מגיעים עוד קצת מישראל ומעט מאוד מארצות ערב. לכן המחיר שתקבלו לתיירים מותאם לכיסם של צרפתים, בריטים ואסייתים (הקבוצות העיקריות שנתקלנו בהן שם) ולא לכיסם של הישראלים. הדבר השני הוא גילוי נאות: הטיול שלנו עלה כ-2000 שקלים אבל ביקרנו בואדי ראם ובפטרה, שניים מהיעדים הכי מתויירים. יש להניח שטיול ביעדים פחות מתויירים היה עולה לנו פחות.
אחרי מספר ימים בירדן אני מביא את העלויות של הנסיעות:
מומלץ לטייל בקבוצה של 4 אנשים - ממלא מונית אחת.
נסיעה מעקבה לפטרה ליום (יצאנו בחמש וחזרנו בחמש בערב) שלם 60 דינר.
נסיעה מעקבה לחוף הדרומי בין 3 ל 4 דינר.
טיול גיפים בוואדי ראם כולל לינה וארוחות כ-100 דינר.
מטבע ועלויות- השערים משתנים לפי המטבע, הכמות שמחליפים ומקום ההחלפה. את השער הטוב ביותר להחלפה מקבלים בדרך כלל בכרטיסי אשראי, אך גם עבור החלפת מזומן במועדון צלילה קיבלתי שער גבוה יותר מאשר בגבול.
היי, חזרתי מסופ``ש ארוך בירדן. היה מדהים... עכשיו לעניין, המרת כסף - כשיוצאים מהארץ ורוצים לקנות דינרים תמורת שקלים - לבצע ת`עיסקה בצד הישראלי (בישראל הציעו לנו דינר עבור 6.21 ש``ח ובירדן דינר עבור 6.68 ש``ח)!!! כשחוזרים ונותרו לכם כמה דינרים, להמיר בצד הירדני, (בישראל הציעו לנו 5.38 ש``ח עבור כל דינר, ובירדן 6 ש``ח לדינר). אני וידידה שלי שטיילנו לא ידענו את זה והפסדנו גם בהלוך וגם בחזור, אז החלטתי לפרסם ולעזור לכם.
תהנו ותהיו שגרירים טובים.
בערב הסתובבנו בעיר עקבה, אכלנו במסעדה (5 דינר לזוג כולל שתייה וטיפ). מסעדות תיירותית יותר - 2-3 דינר למנה בשרית. מומלץ לבקר בתחנת המידע לתיירים שנמצא ליד הכיכר המרכזית בעיר. באנגלית רהוטה הם ממליצים על מסעדות ומלונות, אטרקציות (החוויה הירדנית – מוצגים וסרטון על ההיסטוריה של האיזור - 6 דינר. ליד מקדונלד), תחבורה ועוד, אפילו הזכירו לנו שמסוף הגבול נסגר ביום שישי מוקדם יותר.
יש במרכז העיר מידע לתייר, קחו ממש בערבון מוגבל את המידע שהוא נותן ואת המחירים שהוא ממליץ. הכל לא מדוייק ומאד יקר מהמציאות. קחו מפות ותבררו עם המקומיים במלון או עם נהג המונית או עם המוכרים בטיילת את המחירים הראליים (ערבית עוזרת בקבלת חו``ד טובה יותר). 3 לילות (4 ימים) כולל הכל ומלון עלו לכל אחד 300$ עם מעט קניות.
תקציב: 3 ימים בירדן עלו לנו 1,000 שקל לכל אחד אבל בשקט אפשר להסתפק גם בסביבות 600-700 שקל לבן-אדם, בלי ``להתכלב`` בכלל. בשער שכם בירושלים אמור להיות חלפן כספים עם שער טוב במיוחד. אנחנו החלפנו 1,000 שקל בקניון ``מול הים`` באילת (וקיבלנו 153 דינר בשער של 6.50) ועוד אלפייה במעבר הגבול ערבה בצד הישראלי (וקיבלנו 146 דינר בשער של 6.87). על מונית מעקבה לפטרה (עם ואדי ראם בדרך) שילמנו 50 דינר, ועל מונית צמודה במשך יום שלם מפטרה למעבר הגבול בנהריים (כולל 5 עצירות בדרך) שילמנו 80 דינר. קל מאוד למצוא נהגי מוניות, בייחוד כאלו שגם מדריכים במקביל. מלון 3 כוכבים מקסים עלה לנו 15 דינר ללילה לזוג. ארוחה ממוצעת במסעדה - 2-4 דינר לכל סועד. כמו בכל מדינה במזה``ת - אפשר ורצוי להתמקח.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג