הטיול בלפלנד הוא טיול מהנה, אבל חשוב לשים לב לשני קשיים: קור וסכנת החלקה. מרבית האנשים עם הנחיות שרשומות למטה מסתדרים היטב עם הקור בחוץ. אני באופן אישי, שסובלת מקור בטמפרטורה של החורף הישראלי, מודה שהיו מספר קטעים בטיול שהקור מאד הקשה עלי והפריע לי ליהנות.
קור: בטיול מאורגן בלפלנד מקבלים ציוד מיוחד לשהות בקור שכולל סרבל, ומגפיים. הציוד שמקבלים מצויין וחיוני לשהות בקור והוא איכותי , אמנם מרגישים קצת כמו דובים, אבל אפשר בהחלט לנוע אתו.
ציוד חיוני נוסף שצריך להביא: מכנסיים וחולצה תרמיים, גרביים (שתי שכבות), כפפות עם תוספת "טאץ", חם צוואר וכובע צמר. אין צורך להביא המון בגדים, אפשר ללבוש כל יום את אותם הבגדים לפעילות. בערב במלון מחליפים לבגדים חמים רגילים.
לסובלים מאוד מקור, רצוי להביא שקיות תרמיות, שניתן לשים בנעליים או בין הכפפות.
הקור הקיצוני מורגש בשני מצבים במיוחד: נסיעה על אופנוע שלג ועמידה במקום בחוץ. אני חייבת לציין שבתור נוסעת שנייה באופנוע, תחושת הקור קיצונית במיוחד. הנהג יש לו כידון מחומם ומקום מחמם לרגליים, לעומת זאת, לנוסע מאחור אין סידור כזה, הרוח של הנסיעה מאוד מקררת. ומבחינתי זה היה קור בלתי נסבל ממש. גם כשעומדים במקום תחושת הקור לא פשוטה כלל ומהר מאד מרגישים שקצות הרגליים והידיים מתחילים להתקרר (למרות כל ההגנות).
החלקה: כל השבילים והמדרכות מושלגות, ההליכה על השלג בשביל או במדרכה שלפעמים הופך לקרח עלולה להיות חלקה מאוד. לכן צריך לשים לב להליכה בחוץ, רצוי ללכת עם שני מקלות שנותנים בטחון ומונעים החלקה. אצלנו ביום הראשון של הטיול מטיילת החליקה ומנפילה פשוטה שברה את היד.
לסיכום: כדי ליהנות מהטיול בלפלנד חשוב להקפיד על הוראות בטיחות, הקשורות לשמירה על חום הגוף ומניעת החלקה.
קרא עוד