מסלול חד יומי בעמק אוסטה

הוסף לטיול שלי
מסלול חד יומי בעמק אוסטה - למטייל (1) מתוף הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של עמוס ג. - למטייל (2) מתוך הטיפ של עמוס ג.
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של עמוס ג. - למטייל (3) מתוך הטיפ של עמוס ג.
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של עמוס ג. - למטייל (4) מתוך הטיפ של עמוס ג.
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של עמוס ג. - למטייל (5) מתוך הטיפ של עמוס ג.
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של עמוס ג. - למטייל (6) מתוך הטיפ של עמוס ג.
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של עמוס ג. - למטייל (7) מתוך הטיפ של עמוס ג.
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של בעלת השלושה - למטייל (8) מתוך הטיפ של בעלת השלושה
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (9) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (10) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (11) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (12) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (13) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (14) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (15) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (16) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (17) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (18) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (19) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (20) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (21) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (22) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (23) מתוך הטיפ של oferf
מסלול חד יומי בעמק אוסטה מתוך הטיפ של oferf - למטייל (24) מתוך הטיפ של oferf

5 המלצות וחוות דעת על מסלול חד יומי בעמק אוסטה

תמונת הפרופיל של עמוס ג.
עמוס ג.

”Conge“

אם אתם מטיילים בעמק המקסים אאוסטה, ברצוני להמליץ על עיירה בשם Conge הנמצאת בשמורת טבע בשם גראן פראדיסו.כדי להגיע אליה נוסעים ומטפסים בכביש מפותל שמצידיו יערות, נחל זורם מעת לעת ואפילו מפלים קטנים.

בגמר הטיפוס מגיעים לעייר לא גדולה, יפה ומטופחת, מקושטת בפרחים. (גרניום צבעוני) . בעיירה בתי קפה ומסעדות. מוקפת הרים ויערות. הרים מושלגים בעונה. המבקרים בעיירה יוצאים ממנה לטיולי שטח באופניים, סיורי הייקינג ובעונה גם סקי. כמובן שקיימות חנויות התומכות בתחומי ספורט אלה. מקום קסום גם לסתם עצלנים. מרחק 3 קמ מהעיירה קיים מפל Lilaz השווה ביקור בהחלט. ראיתי שקיימים גם בתי מלון וצימרים. לא בדקתי עלויות. ניתן לבצע ביקור יומי אם לנים באחד מישובי העמק.

הטיפ עזר לך?
תמונת הפרופיל של oferf
oferf

”מעיירת הסקי Breuil-Cervinia במעלה Monte Cervino“

אחת הפסגות הגבוהות והמוכרות בעמק אאוסטה היא פסגת ה-Matterhorn או בשמה האיטלקי Monte Cervino, שמגיעה לגובה של 4,478 מטרים. למרגלות ההר שוכנת עיירת סקי ידועה Breuil-Cervinia. הנסיעה עד לעיירה היא בעמק יפה עם נחל מרכזי גדול שאליו נשפכים יובלים לאורך כל הדרך.

במרכז המבקרים המליצו לנו על מסלול מספר 13 שמתחיל בקצה העיירה ועולה חזק למעלה לכיוון הפסגה. הם הבטיחו נוף פנורמי אבל יידעו אותנו שהבקתה שבקצה המסלול סגורה (אמצע ספטמבר) ושמזג האוויר לא יציב (גשם עלול לרדת כל רגע). מכל מרכזי המידע בהם ביקרנו, בעמק אאוסטה הם היו הכי פחות ידידותיים.

מסלול מספר 13 אכן עולה בתלילות ואכן הנוף שנגלה ממנו מרחיב את הלב. מזג האוויר לא היה לצידנו והשמיים התקדרו, הרוח התחזקה ומדי פעם תפס אותנו טפטוף. לכן לאחר הליכה לא ארוכה הסתובבנו וחזרנו. בינתיים הגשם חלף, העננים התפזרו וזכינו במראה מרהיב ומלהיב של פסגת ה-Cervino המחודדת. במזג אוויר טוב המסלול מומלץ, בייחוד בגלל הנוף הנפלא שמתגלה ככל שעולים.

הטיפ עזר לך?
תמונת הפרופיל של oferf
oferf

”מסלול הליכה מקסים בעמק Valgrisenche“

בחלק הדרום מערבי של עמק אוסטה נמצא עמק Valgrisenche. כמעט בקצה העמק בנו סכר שחוסם את הנהר ויוצר אגם (יש הרבה כאלה והם משמשים ליצירת אנרגיה שאובה). החנינו את הרכב ליד הסכר והלכנו במסלול מס' 9. המסלול הוא גם חלק מה- Alta via 2, ה- Alta via 2 הוא מסלול שחוצה את כל החלק הדרומי של עמק אוסטה מ Courmayeur ועד Pont-Saint-Martin את המסלול המעגלי (החלק הצפוני של העמק) משלים מסלול ה- Alta via 1. בשבוע שבו היינו בעמק התקיים מרוץ ה- Tor des Geants שבו במהלך 7 ימים המתחרים רצו את כל המסלול הזה (התחילו וסיימו בקורמייר).

אורך המסלול 330 ק"מ והעליות המצטברות במהלך המסלול הן 24,000 מטרים, מרשים! לאורך המסלול מצויות בקתות בהן ניתן ללון לילה וכך לעשות טרק של מספר ימים רצופים (לא חייבים לרוץ).

זה היה אחד הימים הכי יפים והכי קשים בטיול (הלכנו 14 ק"מ ועלינו במצטבר 1,000 מטרים). בסוף היתה לנו תחושת סיפוק אדירה. הטיול התחיל ביער צפוף, נוף שעד לאותו יום לא חווינו כי טיילנו בעיקר בגבהים שמעל קו העצים. המשכנו באחו עם חוות וכל הזמן מלווים אותנו פסגות מושלגות והערוץ הקניוני של הנחל. המטרה היתה בקתה שידענו שהיא עדיין פתוחה (טיילנו בחודש ספטמבר שבו רוב הבקתות נסגרות. הבקתה אליה הלכנו נסגרה למחרת), היו רגעים שחשבנו לוותר ולחזור אבל כל פעם בן משפחה אחר הפיח תקווה והתלהבות בשאר המשתתפים (היינו עם ילדים בני 9,14,16).

הגענו ל-Chalet de l'Epee שתינו שוקו חם וחזרנו על עקבותינו. גם בחזור הנוף מקסים. נקודת המבט משתנה ומתגלות עוד ועוד תמונות נוף מרהיבות. בעשב גדל צמח שצובע אותו באדום והשילוב של הפסגות הלבנות ההרים הכהים ומשטחי האחו הירוקים ואדומים גורמים לכך שהתחושה היא שהולכים בתוך גלויה.

מסלול קשה אך מתגמל, מומלץ.

הטיפ עזר לך?
תמונת הפרופיל של oferf
oferf

”שמורת Gran Paradiso גן עדן אמיתי“

בעמק אוסטה יש הרבה עמקים עם נחלים זורמים ומפלים, הרים גבוהים, אינסוף מסלולי הליכה ברמות קושי שונות. מפות ניווט טובות 1:25000 אפשר לקנות במרכזי המידע של העמק, יש אחד מרכזי בעיר אוסטה ומרכזי מידע מקומיים בעיירות בעמקים השונים.

בחלק הדרומי של העמק נמצאת שמורת Gran Paradiso גן עדן אמיתי. טיילנו בעמק Cogne. העיירה קון נראתה מאד תיירותית יש בה הרבה בתי מלון, אפשר בהחלט להתמקם בה למי שרוצה לטייל באזור (ויש הרבה מסלולי טיול בעמק היפה הזה). אנחנו המשכנו לעיירה Valnontey. החנינו את הרכב בחניה שבקצה הכביש והלכנו לאורך הנחל על מסלול מס' 22. ההליכה היא במסלול נוח ומתון זה לא מסלול מעגלי לכן בכל רגע אפשר להסתובב ולחזור. אנחנו הלכנו עד לגשר ממנו השביל מתחיל לעלות לכיוון בקתה אחת מני רבות שפזורות לאורך המסלולים השונים. יש כמה סוגי בקתות חלקן מינימליות ונותנות רק מחסה ומקום לישון בו ובחלקן יש בתי קפה/מסעדה/חדרי אירוח. לגבי האחרונות יש לברר זמני פעילות. רובן נסגרות במהלך חודש ספטמבר.

הלכנו כ-9 ק"מ בנוף יפהפה. ליד נקודת ההתחלה של המסלול יש גן בוטני אלפיני (לא ביקרנו בו).

אחה"צ המשכנו במסורת שהתפתחה בטיולים הקודמים וכמובן שגם בטיול הזה, עצירה לקפה/שוקו/גלידה/עוגה. הפעם בגלל מזג האוויר הקריר ברוב העצירות הילדים הזמינו שוקו עם קצפת. הם דירגו את כל ספלי השוקו ששתו במהלך הטיול ובמקום הראשון זכה השוקו ששתינו בעיירה Lillaz שליד העיירה Cogne. זה היה שוקו סמיך ועשיר עם כמות קצפת נדיבה. בית הקפה עצמו היה מקסים, הקירות מכוסים ביצירות אומנות, מדף עם ספרים וכתבי עת, ממש מזמין לשבת שם בנחת ופשוט להנות. העיירה Lillaz קטנה ויפה יש בה מפלים שלא הלכנו לראות כי ראינו מספיק לאורך המסלול שהלכנו בו.

הטיפ עזר לך?
תמונת הפרופיל של yakt
yakt

”טיולים באלפים האיטלקיים“

מסלולים רבים ושווים באורכים ואתגרים מגוונים, בעמק אאוסטה באלפים האיטלקיים. במרחק כשעתיים נהיגה מטורינו על הכביש המהיר. להלן מספר הצעות לטיולי יום:

  • Cervinia - Breuil, AO, Italia, הצד האיטלקי של המטהורן, הטובלרון מהצד של איטליה. במשרד התיירות המקומי יש מפות והמלצות למסלולים. אנו הלכנו במעלה ההר עד ל-Refugio שם ניתן לנוח, לאכול ואפילו לישון. הנוף מדהים, טיילנו ביולי והיה שלג למעלה, הירידה משביל אחר כך שיש גוון.
  • Great St Bernard Pass: מסלול יפה בהרים שעובר את הגבול ברגל מאיטליה לשוויץ לאזור אגמים וחזרה. את המידע והמפות קיבלנו בעיירה Étroubles האיטלקית. ישנו בצימר בעיירה Saint-rhemy-en-bosses שסגרנו דרך Air Bnb.
  • במשרד התיירות בעיירה Étroubles ייתנו לכם מפות והמלצות לאינסוף מסלולים בהרים, כולם יפים ועוצרי נשימה.
  • לדעתנו אין צורך ללכת דווקא למון בלנק האיטלקי Courmayeur, AO, Italia, הוא יקר יותר ומאוד תיירותי.
  • לאוהבי היסטוריה ועתיקות רומיות: גם העיירה אאוסטה שווה כמה שעות שוטטות.
  •  
הטיפ עזר לך?

פוסטים מתוך הבלוגים על מסלול חד יומי בעמק אוסטה

אין עדיין פוסטים על מסלול חד יומי בעמק אוסטה.
בואו תהיו הראשונים להוסיף פוסט משלכם...

שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל

כתבו בלוג

תגיות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לעמק אוסטה

אטרקציות בעמק אוסטה

מלונות ומקומות לינה בעמק אוסטה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעה
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה לאייטם המלא
יותר זול מדירה בתל אביב: אי פרטי בסקוטלנד מחכה לקונה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני שעתיים
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב לאייטם המלא
גן עדן במרחק טיסה: 3 חופים עוצרי נשימה שתוכלו להגיע אליהם כבר מהקיץ הקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 19 שעות
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון לאייטם המלא
לא רק מיקונוס ורודוס: ההסכם החדש שיפתח לישראלים עוד עשרות יעדים ביוון
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 20 שעות
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות לאייטם המלא
אין כניסה לישראלים: בגלל מדיניות הממשלה הטיסה מישראל לא הורשתה לנחות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה לאייטם המלא
מאוסטרליה לניו יורק בטיסה ישירה: תכירו את המטוס שעומד לעשות היסטוריה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות לאייטם המלא
חברת התעופה האיטלקית חוזרת בקרוב לישראל ותפעיל 14 טיסות שבועיות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ לאייטם המלא
שחררו מרומא וכרתים: 4 יעדים זולים, יפים ופחות שגרתיים לחופשת קיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך לאייטם המלא
החל מ-10 אירו לכרטיס: אחד מקווי הרכבת הארוכים באירופה יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית לאייטם המלא
הטיסות יתייקרו? המלחמה עם איראן מטלטלת את התיירות העולמית
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב לאייטם המלא
החל מ-99 דולר: אייר חיפה משיקה קו טיסות חדש הקיץ לאי היווני האהוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו לאייטם המלא
היעד החם של השנים האחרונות: ארקיע תפעיל טיסות ישירות לטוקיו
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
ביטלה את טיסות הקיץ: ענקית התעופה לא תחזור לנתב"ג בחודשים הקרובים לאייטם המלא
ביטלה את טיסות הקיץ: ענקית התעופה לא תחזור לנתב"ג בחודשים הקרובים
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל