”סים מקומי בלרנקה “
כדאי מאוד לקנות סים ברחוב Ermou 52 במרכז העיר לרנקה. אנחנו קנינו בשדה והם לא הצליחו להפעיל. הוא הפעיל בחצי דקה ועזר למרת שלא קנינו אצלו. היה אדיב ומקצועי. אנחנו היינו אצלו בערך בשעה 8 בערב.
כדאי מאוד לקנות סים ברחוב Ermou 52 במרכז העיר לרנקה. אנחנו קנינו בשדה והם לא הצליחו להפעיל. הוא הפעיל בחצי דקה ועזר למרת שלא קנינו אצלו. היה אדיב ומקצועי. אנחנו היינו אצלו בערך בשעה 8 בערב.
פעם בשבוע, ביום רביעי בשעה 10 בבוקר, יוצא מהרחבה שליד לשכת התיירות סיור חינמי בהדרכת “מומחה” מקומי שמוליך את המשתתפים במשך שעתיים בסימטאות העיר-כפר הזה.
אין לעיר הזו הרבה להציע, כך שאני מבקש לא לפתח ציפיות חריגות. זה “מסע” קצר הנותן אפשרות להבין יותר טוב את מאפייני העיר.
להלן כמה מספרי טלפון חשובים למקרה הצורך בשהות בלרנקה:
משטרה – 199
שדה תעופה – 77778833
מידע על בתי חולים – 1400
לשכת התיירות – 22691100
דיווח על עבירות סמים – 1410 / 1498
דיווח דלקות – 1407
ביולי 2015 שהינו שלושה ימים בלרנקה ואלו המסקנות שלנו בנוגע לטבעונות במקום:
בגדול, השילוב בין מדינה ים תיכונית כמו ישראל לבין משך הזמן הקצר מאוד, הפך את כל העניין לממש לא בעייתי! למרות ש”בשורת הטבעונות” (או יותר נכון – משמעות המילה טבעונות...) טרם הגיעה ללרנקה, הרוב המוחץ של הא.נשים שפגשנו היו מאוד מאוד נחמדים ותמיד שאלו וניסו לעזור :)
אוכל אסייתי – לאורך הטיילת יש כמה וכמה מקומות שמגישים אוכל אסייתי, בעיקר סושי (בין היתר בלי דגים כמובן). המחירים משתנים, תעשו הליכה קצרה ופשוט תבחרו מקום.
קפה – למכורים/ות מבינינו (תפסיקו...) – יש בלי סוף ובאיכות טובה, גם הרבה רשתות בינלאומיות כמו "סטארבקס" וגם קפה מקומי. מקום מומלץ נמצא לקראת הקצה הדרומי של משולש החוף, לקראת תחילת הטיילת, נקרא “Coffee Island” – מכין קפה ממש טעים מסוגים שונים.
סלט ירקות – אפשר למצוא בכל מקום אחלה ירקות וגם כשמבקשים להוציא את הגבינה הסלט נשאר עשיר וטעים!
הערה על פירות – למרות שהם חזקים בירקות כמו ישראל, דווקא בפירות פחות...למשל ה"סמודיז" (יעני שייק פירות) דומים יותר לברד מאשר לשייק פירות, כי הם לא משתמשים בפירות טריים וגם קינוחי פירות לא ממש מצאנו שם.
באופן כללי, אני מציעה לשאול בנחמדות בכל מקום מה אפשר לטבען ויעזרו לכם בכיף (אולי זה קשור גם לזה שהיינו בתקופה רגועה).
אגב, הבאנו מהבית שתי קופסאות קטנות של אגוזים-שקדים + פירות יבשים, זה היה נשנוש טוב לנסיעה ובין ארוחות, שאי אפשר למצוא כ”כ בעיר.
לאלו מכם שבחרו (כמונו) לנסוע להתחתן בקפריסין, רצינו להמליץ במיוחד על עירית לרנקה. יכול להיות שגם העיריות האחרות טובות, אבל אנחנו היינו מאוד מרוצים. האוירה הכללית היא נעימה ומכבדת, והטקס עצמו מרגש ומקסים. אם אתם זקוקים לעזרה בנושא חתונה בקפריסין ניתן לפנות אלינו במייל: netta.y1@gmail.com
זו לא פרסומת... רק רוצים לעזור לזוגות כמונו :)
התחתנו ביולי 2010 בלרנקה. חברים, תעשו את זה לבד. אל תלכו למתווכים, הם סתם עושים כסף על כלום.
אם שניכם עם דרכונים ישראליים, לא צריך אפוסטול ולא צריך תעודת גירושים, רק תמצית רישום מתורגם לאנגלית עם חותמת נוטריון. אנחנו מצאנו את הנוטריון הכי זול באיזור תל אביב, תרגמנו לבד ושילמנו לו 450 שקל על שני מסמכים. הטלפון שלו - 03-5222216 - ארפז. מי שצריך תרגום, אני אשמח לשלוח במייל. כתבו לי ל- juliapol2001@gmail.com. עיריית לרנקה עובדת כל הימים, חוץ משבת-ראשון וחגים שלהם. אתם באים בבוקר ב- 9:30 ותוך שעה מחתנים אותכם (חשוב להגיע בבוקר, אחרת הם לא מספיקים לשים לכם אפוסטל) באותו יום. על חתונה אתם משלמים 282 אורו + 10 אורו על אפוסטול שהם שמים ומביאים לכם למלון עד השעה 13:00 באותו יום. ההליך מאוד פשוט.
שכרנו מארץ רכב ב- 100 אירו ל- 4 ימים ונסענו עם GPS. בנוסף, עשינו טיול של יומיים בהרי הטרודוס. מאוד ממליצה על מלון בכפר Kakpetria כמלון רומנטי, הכי מתאים לחגוג נישואים. המלון יקר, אבל שווה 80-100 אירו ללילה. נמצא בכפר הציורי Mill Hotel. בנוסף, עשינו טיול למפלים בהרי טרודוס - "קלדוניה". מאוד נהננו. כל הטיול יצא בסביבות 3,000 שקל לבן אדם.
מי שצריך יותר מידע, תכתבו למייל.
התחתנו בקפריסין בחודש אפריל. מכיוון שלא מצאתי מידע מפורט באינטרנט חשבתי להזמין דיל מוכן של אחת החברות אבל הזדעזתי מהמחיר. בדיעבד, אין שום הצדקה למחיר- התהליך הוא מאוד פשוט! קודם כל מוציאים במשרד הפנים תמצית רישום של שני בני הזוג (בהנחה שהם אזרחי ישראל). אפשר להוציא את תמצית הרישום גם באינטרנט. את תמצית הרישום מתרגמים לאנגלית ומחתימים נוטריון. אני השתמשתי ב-http://www.litera.co.il/. שלחתי מייל לאנדרי מעיריית לרנקה (אותו מצאתי כאן בלמטייל): civilmarriage@larnaka.com. שאלתי אותה אם ניתן להתחתן בתאריך מסוים, היא עונה תוך כמה ימים ובאנגלית צחה. זהו, הזמנו טיסה ורכב, אספנו את הרכב בשדה התעופה ונסענו ישר לעירייה. השירות בעירייה יעיל, כל המתחתנים היו ישראלים. סגן ראש העיר מאוד נחמד ומעביר את הטקס בצורה מכובדת ובאנגלית יפה ולא כמו פס ייצור. אם חסרים עדים, הפקידות חותמות ואחת הפקידות גם תשמח לצלם אתכם. האגרה היא כמעט 300 יורו. לאחר הטקס אתם צריכים להחתים את תעודת הנשואים עם חותמת אפוסטיל במשרד המשפטים בניקוסיה. אופציה ראשונה היא שתשלמו עבור השרות ותקבלו את התעודה המוחתמת אחרי יום-יומיים. האופציה השניה שבה השתמשנו (כי היה לנו רכב שכור ולא נשארנו בלרנקה) היא לנסוע לבד לניקוסיה. מדובר בנסיעה של כשעה ואנדרי גם הדריכה אותנו איך לנסוע. זהו, איפשהו בסביבות הצהרים סיימנו את סידורי החתונה והתפנינו לחופשה שלנו בטרודוס.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג