”קניונים לא משהו“
היינו בשני קניונים:
קניון גלריה במרכז העיר ליד כיכר החירות, אין בו כלום ולא מעניין.
קניון ''טביליסי מול'' בקצה העיר, גדול עם הרבה חנויות, אבל המחירים פחות או יותר כמו בארץ.
היינו בשני קניונים:
קניון גלריה במרכז העיר ליד כיכר החירות, אין בו כלום ולא מעניין.
קניון ''טביליסי מול'' בקצה העיר, גדול עם הרבה חנויות, אבל המחירים פחות או יותר כמו בארץ.
נסענו לשוק לילו המדמה את השוק בטירה מלא דוכנים וחנויות קטנות וילונות ומצעים מומלץ לקנות שם מחירים ממש מוזלים. הרבה חיקויים וסחורה סבירה.
משם נסענו לאיסט פויינט מול - מתחם קניות ענק.
בחנות קרפור כדאי לבקר ולקנות מציאות גם אקלר וגם קרמשניט.
בדוכנים תכשיטים גם מכסף וגם מזהב מוצרים זולים מאוד.
חנות Skechers מחירים ממש זולים ומשתלם לקנות.
חנות בודי שופ שווה וזול בהפרש משמעותי מהארץ.
באותו יום שקנינו בכל מקום למעט קארפור קיבלנו 20% הנחה.
בקיצור איסט פויינט לא לפספס.
שוק הזהב מי שמחפש שווה להסתובב מתחם קניות ענק של תכשיטים.
קניון גלריה בכיכר החרות יקר מאוד.
בגיאורגיה ניתן לקבל החזר מס על קניות בחנויות המורשות. התנאי לקבלת החזר המס הוא שכל קניה לגביה נדרש החזר מס תבוצע במקום אחד, בחשבונית אחת, ושסכום הקניה יהיה מעל 240 לארה.
כמובן שאפשר להגיש מספר חשבוניות ממספר עסקים והעיקר שכל חשבונית תהיה מעל 240 לארה ומבית העסק המורשה. בעת ביצוע הקניה בחנויות המורשות למכור סחורה ב Tax Free יש לציין בפני המוכרים כי ברצונכם חשבונית להחזר מס. הם מצידם ימלאו חשבונית ובה כל הפרטים על הקניה וגם הפרטים האישיים של הרוכש (מוכרחים להציג דרכון לרישום) .
את החזר המס ניתן לקבל בשדה התעופה בטביליסי. ראשית יש צורך להגיע לעמדת המכס אשר נמצאת בצידו הימני הפנימי בטרמינל היוצאים (ממש בקודקוד הימני הפנימי) עם הסחורה שנקנתה ועם החשבונית ולהציג אותם למוכס. רק לאחר שיבדוק אותם ויראה שהכל מתאים הוא יאשר לכם לשלוח את הדברים ולבצע צ'ק. אם תשלחו את המזוודות לפני זה ותגיעו ללא הקניות יתכן ולא תקבלו את ההחזר הכספי. את הכסף עצמו מקבלים בעמדה בקומת השערים ליד הדיוטי פרי לאחר ביצוע בידוק וביקורת דרכונים בעמדה של בנק ליברטי. ניתן לקבל בלארה / דולר / אירו. שער ההמרה הינו שער הוגן.
היינו באוגוסט 2015 בטיביליסי ומכוון שהספר (של לונלי פלאנט) בו השתמשנו לא סיכם את נושא השווקים בצורה מקיפה החלטתי להעלות את רשמיי בנושא:
שוק הגשר היבש, Dry Bridge Market:
זהו שוק פשפשים לכל דבר, בו מוצעים למכירה תקליטים, צלחות, תכשיטים, מדליות, תמונות וכדומה. נחמד למי שאוהב את הקונספט. אגב הגשר נקרא כך משום שזהו גשר שלא זורם נהר מתחתיו.
שוק יחסית גדול ובו תמצאו בגדים, פירות, ירקות, גבינות (מבחר דל לעומת הקיים בארץ), טלפונים ומעט מאוד בשר, נמצא בהצטלבות של שני קווי המטרו. סעו עם המטרו לתחנת Station Square. מחוץ לתחנה לאורך הרחובות פזורים מאות דוכנים בערבוביה.
מודל קטן יותר של השוק ב-Station Square תמצאו מחוץ לתחנת המטרו Didube אליה מגיעים כדי לקחת מארשרוטקה אל חאזבג'י ומצחתה.
ויש גם שוק גדול בקרבת שדה התעופה. Lilo Market (שוק לילו) במרחק חצי שעה מטיביליסי. הוא נחשב השוק הכי גדול ורציני בעיר. אליו לא הגענו אף שחלפנו על פניו בדרך אל Davit Gareja. ההגעה לשוק זה אפשרית באמצעות מונית בלבד.
למעוניינים לבצע קניות בקניון מודרני לחלוטין בו תמצאו את כל המותגים, פנו אל Tbilisi Mall שנמצא בפרוורי טיביליסי. בגלל ריחוקו תיאלצו להגיע אליו באמצעות נהג מונית, נסיעה של 20 דקות לערך. המחירים בחנויות מעט יותר נמוכים מבארץ. לכל מי שאוהב לעשות קניות בשווקים, ומשווה את השווקים בטיביליסי אל אלו בארץ (הכרמל, התקווה) – לא לפתח ציפיות גדולות מדי, השווקים בארץ צבעוניים יותר, ועם מבחר גדול יותר, אבל יש בשווקים של טיביליסי חן משל עצמם.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג