”ללמוד לבשל אוכל תאילנדי בצאנג מאי“
היינו בחצי יום בישול בצ'אנג מאי במקום שנקרא Smart cook. אנחנו בחרנו במקום זה, אולם יש הרבה קורסים דומים לזה בכל צ'אנג מאי, בהתחלה הולכים לשוק והמדריכה מספרת ומראה לנו את המצרכים שמהם מכינים בתאילנד את המזון ויש הרבה חומרי גלם שאנחנו לא מכירים מהארץ ולכן זה ממש מעניין, לאחר מכן אנו עוברים לאיזור הבישול שממוקם די קרוב לשוק ושם מתחילים לבשל.
בבישול עצמו כל אחד בוחר מנה לבישול ומנה לאכילה מבין מבחר של 3 מנות כאשר יש מנה ראשונה מנה עיקרית ומנת מרק קארי, שבשבילה קודם צריך להכין את התערובת המשחתית של הקארי. לאחר שכל אחד בחר את מה שהוא רוצה להכין הוא מקבל את המצרכים והדרכה שלב אחר שלב מה לעשות כאשר הוא מכין בעצמו את המנה, וכל זאת באווירה מאוד כיפית עם שפית חביבה וצעירה ששלטה על העניינים ביד רמה.
אנחנו היינו עם שלושה ילדים בני 16 14 ו-10 והם מאוד נהנו מהפעילות, שיתפו פעולה, האזינו להסברים כמה שיכלו ולבסוף גם אכלו את האוכל שהכינו לעצמם בהנאה רבה. זה יכול להיות מאוד כיף לציבור שאוכל כשר (שלא צריך תעודת כשרות כמובן), כי אנחנו שולטים על המרכיבים שנכנסים למנה והיא מלמדת גם מה לשים במקום, לדוגמא במקום משחת שרימפסים שמנו משחת פטריות.
אורך הפעילות עצמה הוא כשעה בשוק ואז כעוד שעתיים הכנה, שבסוף יושבים ונהנים מהאוכל ובסוף מקבלים גם חוברת מתכונים. אין ספק שהפעילות עוזרת לכולם להתחבר יותר לאוכל ולניחוחות של תאילנד וגם תורמת הנאה רבה בקיצור מומלץ בחום.
טיפ: קחו את החצי יום ואל תתפתו ליום שלם (ההבדל בין חצי יום ויום שלם הוא שעה הפסקה שבסופה עוד תבשיל אחד).