עזבנו את cedar point והמשכנו לנסוע שעתיים נוספות לעבר מפעל המכוניות של Ford. נכנסנו למבנה מהודר וחיכינו לאוטובוס שייקח אותנו לתחילת הסיור . רכשנו את כל הכרטיסים און ליין דרך האתר של פורד. כל הכרטיסים מגיעים לapple wallet מאוד מאוד נוח. כל כרטיס מגיע כבר קוד ונסרק בביקורות. הסיור התחיל ב 11:40 בדיוק. העלו אותנו לאוטובוס ב 11:30 ובשעת השין אפס אפס האוטובוס החל בתנועה.
ברגע שיורדים מהאוטובוס קיבלה את פנינו פנסיונרית חביבה שהסבירה שהסיור בנוי מ -5 חלקים. והאוטובוס עוזב כל 20 דקות או כשהוא מתמלא. נפרדה מאיתנו וכקבוצה פנינו לאולם קולנוע שהסביר בסרטון קצר את ההסטוריה של פורד- עשוי היטב כמו סרט אמריקאי במיטבו. אם פורד היה רץ לנשיאות הייתי בודאות מצביעה עבורו.. משם עברנו לאולם קולנוע יותר עתידני .. והוא סקר את ההוה ואת העתיד עם סרטון מגניב ורובוטים שנתנו שואו על רכב הדגל שלהם F150. מכאן הובלנו למעלית שלקחה אותנו לקומת תצפית ובה השקפנו על אלפי הדונמים שהמפעל התפרש עליו. פורד האב האמין שעליו לקבל את חומרי הגלם למכוניות ולא רק להרכיב אותם. מסתבר שהנין ביל , יורש המפעל הביא CEO אחר והוא עצמו ה chairman . בילי ממש פריק של איכות הסביבה הוא שתל על גגות המפעל עשב מיוחד שנראה כמו דשא שמעניק מראה ירוק למפעל ויש לו המון יתרונות מבחינת חסכון אנרגיה ו הוא מאריך את חיי הגג פי 2. את כל ההרצאה נתן פנסיונר חביב ומצחיק ששמו הנרי ( המקורי) שסיפר לנו שהוא עבד במפעל מרבית שנות חיוו. לאחר ההרצאה כל הקבוצה התפרקה וכל אחד יכול היה להחליט לאן פניו מועדות. אנחנו המשכנו לאולם הרכבת המכוניות אנחנו במין מסלול שנבנה מעל פס הייצור ומשקיפים עליהם מלמעלה . בו ממש רואים את פס הייצור ועליו נשים ( כן, ממש הרבה נשים) וגברים שעובדים על פס יצור . שלד המכונית מגיע אליהם וכל אחד מהם מרכיב את החלק שלו.
פנסיונר אחר שעמד בכניסה לאולם פס הייצור הסביר לנו שהעבודה פה בנויה בצוותים וכל אנשי הצוות לומדים את העבודה של כל הקו. ויכולים להחליט באיזה משמרות הם עובדים. משם המשכנו לתערוכת המכוניות יפיפיות העתיקות של פורד
דירוג 1-5 הילדים הגדולים גילאים: 13, 17 - 5 ( מעניין מאוד) הקטנה בת 7 -1 ( משעמם)