מסלול הטיול:

• סקויה

• ווגאס

• איסוף קראוון

6.7.23 - פארק לאומי סקויה

התעוררנו מוקדם ויצאנו לדרך - עדיין עם הרכב המושכר לכיוון פארק לאומי סקויה. נסיעה של 3 וחצי שעות.

באופן מפתיע לא היו יותר מדי ריבים ברכב בין הילדים. השתדלנו להכין דברים מראש, סרטים לדרך, יצירה, אוכל, מים. תאמינו לי, חשבתי על זה לא מעט לפני הטיסה. איך להעסיק אותם בדרכים.

אם כבר ארצות הברית אז כדאי לבקר בכמה שיותר פארקים לאומיים.

פארק לאומי סקויה, נהדר לבקר עם ילדים קטנים. הייתי עם בני ה-7.5 (שיר), ה-5.5 (רונה) וה-2.5 (דניאלה) שרגליהם ( במיוחד של דניאלה) מתעייפות אפילו אחרי טיולים קצרים. כשקראתי שיש הרבה שבילים שטוחים קצרים בפארק, ידעתי שבחרנו היטב.

הגענו בסביבות השעה 10:00 ונשארנו עד הצהריים. אבל הרגשתי שזה מספיק זמן כדי להתאים לכל מה שרצינו לעשות. מזג האוויר היה חם, חודש יולי כמעט 40 מעלות בחוץ, ודי מחניק. כמובן, אם נשארים לישון קרוב בפארק או ליד הפארק, אפשר להוסיף כמה דברים למסלול ולפרוס אותו על פני יומיים. היינו בדרך לווגאס, אז שמרנו את זה רק ליום אחד.

הנוף! בדרך לפארק לאומי סקויה

הנה כמה טיפים על איך לעשות את הפארק הלאומי סקויה עם ילדים קטנים:

אנחנו ישנו במלון מחוץ לפארק אבל במרחק נסיעה די קרוב.Holiday Inn Express Visalia-Sequoia Gateway Area, an IHG Hotel - מלון מעולה, עם בריכה, ארוחת בוקר טובה, חדר כושר, חדר כביסה שהשתמשנו בו. (היה לי חשוב שתמיד יהיו חדרי כביסה בכל מקום שנהיה על מנת לעשות כביסה) - מרחק נסיעה של כ- 45 דקות נסיעה עד לכניסה של מרכז המבקרים בסקויה. לפני שבכלל נסענו לסקויה נכנסנו לאתר של הפארקים לאומיים כדי לראות אם יש כביש סגור או משהו מיוחד שאנחנו צריכים לדעת. ממליצה להיכנס לאתר עבור כל פארק על מנת להיערך מראש.

שאטל

אאם לא בא לכם לנהוג, ניתן לקחת את שירותי השאטל - בעלות 15 $ הלוך ושוב לאדם הכולל את דמי הכניסה לפארק. יש גם הסעות חינם בפארק. אנחנו נסענו עם הרכב, החנינו אותו בכניסה והלכנו ברגל.

לצערנו, היה ממש חם, והיו שריפות ביער באותה התקופה, אז היער היה בשיקום והיו מקומות שהיו סגורים ולא הצלחנו להגיע אליהם ברגל. אבל בכל זאת, הצלחנו להנות מהמראה המרהיב של היער והעצים הגדולים בעולם. בהחלט שווה ביקור !

העלות לרכב היא 35 דולר. ניתן לקנות כרטיסים באינטרנט כאן. או שאפשר פשוט לשלם בכניסה.

מרכז המבקרים

התחלנו את היום שלנו במרכז המבקרים Foothills אשר נפתח בשעה 8:00 בבוקר. אפשר להגיע בנסיעה קצרה לאחר הכניסה לפארק, וזה מקום נהדר לעצור ולקבל את המידע ההתחלתי. הסתכלנו קצת על המיצגים שהיו, למרות שזה פחות עניין את הילדים החלטנו ללכת על כמה נקודות מפתח שידענו שנוכל להסתדר עם הילדים, והמשכנו משם. הקפידו לקבל מפה ממרכז המבקרים, (לא תמיד יש שם קליטה) על מנת לוודא שניתן למצוא את הדרך ברחבי הפארק אם לא יהיה אפשרי לגשת למפה של גוגל.

אמיץ הבחור

שביל העצים הגדולים

ניתן לעקוב אחר השביל הסלול משני צידי הכביש כדי להגיע לשביל העצים הגדולים. אם אתם יוצאים מהחניון, לא תצטרכו לחצות את הכביש. אם אתם הולכים בנתיב הסלול צפונה ממוזיאון היער הענק, אתם פשוט צריכים לחצות את הכביש הכללי. שתי הדרכים מובילות אל השביל.

ברגע שהגענו לשביל, דעתנו הוסחה כשצילמנו תמונות של כמה מעצי הסקויה הענקיים.

כפי שציינתי קודם, היה חם מאוד, והיו הרבה אזורים סגורים בפארק, ועם הילדים היה עדיף ללכת בין שבילים העצים, כאשר המסלול השטוח ורחב ומלא צל. מרחק של כ-בערך 1 קילומטר.

צ'יזזזזז
העצים לצד הדרך

אחרי הטיול הכיפי והחוויתי שלנו , חזרנו למלון שלנו להנות קצת מהמים הקרים של הבריכה ולנוח מהשמש החמה.

7.7.23 - חזרה ללוס אנג'לס

על מנת שנוכל להגיע לווגאס ולאסוף את הקראוון שלנו, החלטנו לחזור ללוס אנג'לס לישון שם, כי הדרך הזו היא הקצרה ביותר לפי המסלול שתכננו עבורנו.

אז חזרנו חזרה ל LA, למלון שנקרא hyatt house la - university medical center - אהיה כנה ואגיד שכשראיתי איפה המלון נמצא , התבאסתי כי הוא ממש רחוק מהעיר- כנראה לא שמתי לב כשסגרתי אותו, לא יודעת מה קרה לי. בד"כ אני לא טועה במיקומים, וזו הפעם הראשונה שפישלתי מבחינת מיקום. לא מומלץ למי שרוצה להיות במרכז העיר. אבל, ואבל גדול.. המלון משגע! בשבילנו הוא היה סבבה כי זה היה רק ללילה ובעיקר מנוחה ויום אחר כך כבר יצאנו על הבוקר, לכן לא תכננו לטייל.

היה לנו חשוב לעשות גם טיול רגוע ולא לרוץ ממקום למקום, כי בכל זאת אנחנו עם ילדים קטנים.

אז המלון נהדר, חדרים ענקיים, ממש מלון דירות ברמה מאוד גבוהה, יש את כל מה שצריך במלון עצמו מבחינת אביזרי מטבח וכו'... בריכה משגעת, חדר כושר, חדרי כביסה, ארוחת בוקר מעולה. הכל מהכל

8.7.23 - ווגאס

אכלנו ארוחת בוקר מעולה, הילדים ממש אהבו ואפילו התלהבו. חזרנו לחדר לארגן עוד כמה דברים ויצאנו לדרך בשעה 11:00 לכיוון וגאס (סה"כ 4.5 שעות נסיעה) אחרי שעה וחצי שברכב , החלטנו לעצור להתרעננות ועצרנו לשתות ולאכול משהו בסטארקבאקס שהיה בדרך.
הילדים ממש התלהבו מהמתוקים שהיו שם, אבל לצערם כשאכלנו את זה, הבינו שזה מרצפין ופחות התלהבו מהעניין :-)

סטארקבאקס - המרציפן המדובר

לאחר התרעננות, יצאנו חזרה לדרך לכיוון ווגאס . עוד 02:20 שעות נסיעה והגענו ליעד!

הילדים היו ממש בסדר בנסיעה, היינו מאוד מתוכננים, ועשינו משחקי דרך ובנינו פלייליסט מיוחד לדרכים שהילדים גם בחרו את השירים. ראו קצת סרט. לא אשקר, הם רבו גם בדרך. אבל את זה נשאיר לבלוג הורות.

הגענו למלון Home2 Suites by Hilton Las Vegas Stadium District. מלון מהמם, די קרוב לסטריפ, עם בריכה מעולה וכיפית, ארוחת בוקר קלאסית נחמדה מאוד (היה קצת עמוס) , חדר כושר, חדר כביסה, צוות ממש נחמד. מאוד נהננו מהשהות שלנו במלון הזה. נשארו שם לילה אחד סך הכל.

בריכה המלון

באותו יום בערב, אחרי התארגנות, יצאנו לבלות קצת בעיר האורות והשעשעועים ווגאס. הזמנו אובר והנהג היה כל כך חמוד, הסביר לנו שהכי שווה להגיע ל The Fremont Street Experience. אז לשם נסענו, לעיר העתיקה של ווגאס.

האורות המהפנטים על הגג, המוזיקה והכיף. קיים מופע עם להקה חיה שניתן לעצור ולרקוד, מופעי רחוב במוצגים לאורך כל היום. הילדים לא הפסיקו להסתכל ולהתלהב ממה שקורה מסביב.

בכנות האזור הוא לא הכי ידידותי למשפחות בווגאס, אין הרבה מסעדות המותאמות למשפחות , אבל אפשר למצוא. יש עדיין הרבה דברים שם שילדים לא צריכים לראות, למשל, רקדניות טופלס וכדומה. לכן ממליצה, להגיע בשעות בוקר עד אחר הצהריים מוקדמים ולא מאוחר בערב/ לילה. אבל בהחלט ממליצה להגיע בשביל החוויה. הילדים היו בעננים. לכן לא לוותר.

בחזור, הזמנו אובר ונסענו חזרה למלון גמורים, מותשים, ומרוצים.

9.7.23 - לוקחים את הקראוון ! איזה התרגשות !!

מעמיסים את המזוודות, את העגלה של דניאלה, ומגיעים אל הלובי. הילדים מרוגשים, קופצים, שרים, צועקים ומחכים כבר לרגע שנגיע לקראוון. שם עולים על אובר שהזמנו והוא לוקח אותנו במרחק לא מאוד רחוק של 20 דקות בלבד לסניף הקראוון של MOTORHOME.

בסניף הייתה לנו המתנה ארוכה, היה שם עומס של אנשים, בזמן הזה היה זוג של ברזילאים שלא ידע אנגלית והעברתי את הזמן בלעזור להם ולתרגם את כל מה שהיו צריכים. בעקבות העזרה, הקארמה באה לטובתנו, מקבלים אותנו בזרירות ממש לאחר מכן, מקבלים הסברים מפורטים, שואלים את כל השאלות שאפשר לשאול, בודקים את כל הקראוון, מצלמים את הקראוון מכל הזוויות.

כמו שאמרתי, הקארמה באה לטובתנו - הביאו לנו 2 כיסאות על חשבונם, מצעים, כמה סירים והיו שם בתוך הקראוון דברים חדשים שהמשתמשים הקודמים לא השתמשו. ויצאנו לדרך!

יצאנו לדרך !
האושר

לפני הטיול, חובה חובה לעצור ב WALMART. שם עשינו את כל הקניות לאוכל, לציוד שהיינו צריכים ויצירות ומשחקים לילדים. ין מה להגיד על המקום. זה מקום שחובה לעצור בו, יש שם הכל מהכל ובמחירים לכל כיס. פתוח 24/7. מכורה !

איזה כיף בWALMART !

בזמן שקובי העמיס את העגלות לקחתי את הילדים לאכול ב FIREHOUSE SUBS - מקום של סנדוויצ'ים ממש ממש טעימים, ומחלקים לילדים כובעי כבאים והשירות שם מעולה עם אנשים מאוד מאוד נחמדים שנורא אהבו שבאנו מישראל. המסעדה נמצאת במתחם הזה שעצרנו שנקרא - Eastgate Plaza ברחוב henderson בנוודה

יאללה יצאנו לדרך !! תחנה הראשון - LAKE MEAD

חפשו את חלק ג' - להמשך הטיול