============
טיול זוגי.
8 ימים – 3 ערים – וכל מה שבאמצע.
2 בני חמישים+, 1 רכב שכור.
מטרה: להנות – לנקות את הראש – לטעום את החיים.
נחיתה בבולוניה – טיסה של ארקיע. זוהי טיסה סדירה. מחיר הטיסה כלל מזוודות אך לא כלל מזון ושתיה מלבד מים. היינו מודעים לכך, אך בהחלט מומלץ לבדוק את הפרטים הקטנים של כל טיסה.
3 שעות טיסה מנתבג עד בולוניה.
אספנו את הרכב השכור מחברת ההשכרה. שכרנו באמצעות אתר – rentalcars.com
בחרנו ברכב מחב' השכרה – locauto . נציגת השירות היתה אדיבה ועניינית. מסתבר שישנם הבדלים בסוגי הביטוח של הרכב. זו תורה בפני עצמה שכדאי ללמוד ולהכיר לפני ששוכרים רכב. ישנן רמות שונות של ביטוח ובהתאם לזה נגזרת העלות. ניתן לבטח דרך חברת rentalcars, דרך locauto, וגם דרך חב' הביטוח בארץ (אנחנו עשינו ביטוח של פספורט). כל עניין השכרת הרכב מרגע קבלתו ועד מסירתו בסוף הטיול היה טוב ונגיש. למעט העובדה שבמהלך הטיול נדלקה לנו נורית הזהרה על כך שחסר שמן מנוע. בתיאום עם חב' ההשכרה ביצענו מילוי שמן והם החזירו לנו כסף במזומן תמורת קבלה.
1) – המלון בבולוניה – Savoia Hotel Regency – מלון מומלץ ביותר. שירות מעולה, החדר מרווח ונקי, ארוחת בוקר טובה מאוד, בריכה, שטחים ציבוריים יפייפים. קרוב מאוד ליציאה לאוטוסטרדה. למחרת, באישור המלון, העדפנו להשאיר את הציוד בחדר מזוודות ואת הרכב חונה בחניית המלון. הזמנו מונית ונסענו לסיור של חצי יום במרכז העיר בולוניה.
כבישי אגרה – למי שמנווט עם waze – שימו לב לכך שלא תהיה מניעה משימוש בכבישי אגרה וכבישים מהירים. בכבישים בהם נסענו, לקחנו כרטיס בכניסה לכביש ושילמנו במזומן ביציאה מהכביש. צריך כמובן לשים לב לשילוט, קל מאוד להבין מהו המסלול הנכון ליציאה+תשלום במזומן.
2) – המלון במירה – (קרוב לונציה) – Romantik Hotel Villa Margherita – כשמו כן הוא. מלון הממוקם בוילה – בעיירה ירוקה ומיוחדת, נהר זורם ממול, מרחבים ירוקים מסביבו. גם פה מצאנו אנשי קבלה מקסימים ואדיבים, חדר נקי מאוד ומרווח, ארוחת בוקר טובה. המיקום מוצלח לנסיעה לונציה באוטובוס (התחנה נמצאת כמעט מול המלון) ויציאה לאוטוסטרדה לנסיעות באיזור.
3) – ונציה – נסיעה באוטובוס עד לתחנה המרכזית. קנינו כרטיס יומי ל- Venice Water Bus Services
4) – אגם גארדה – רק טעימה מהאגם – ביקור בעיירה Peschiera del Garda, Province of Verona, Veneto, Italy
5) – פירנצה – לינה דירה בפירנצה ששכרנו דרך Airbnb. מומלצת ביותר, בעיקר למי שמגיע עם רכב אל פירנצה. מול הדירה יש תחנת אוטובוס הנוסע למרכז העיר.
6) – קניות בפירנצה – קניון מחוץ למרכז – I Gigli, The mall of Florence נוח מאוד לריכוז כל הקניות. כל הרשתות המוכרות ועוד איטלקיות רבות.
7) – מסעדה שכדאי לבקר – La Menagere – אוכל טוב, אווירה טובה, לא רק לתיירים.
8) – שדה תעופה בבולוניה – מחזירים רכב שכור – עוד פיצה אחרונה – וממריאים הביתה.