הקדמה וטיפים
- סוד מחיר כרטיס טיסה מוזל מורכב משני מרכיבים : 1] הזמנת כריטיסים מאד מוקדמת,2] נכונות לעצירת ביניים.
- טסנו עם אייר פרנס ב-19/12 בטיסה סדירה במחיר לכרטיס 630 דולר.
- בתי מלון – רבות נכתב ונאמר על בחירת בית מלון בניו יורק,רבים מחפשים “מלון טוב, במקום מרכזי, במחיר זול” למיטב הנסיון שלנו, “אין חיה כזאת” , אנחנו בחרנו את המלון doubletree by hilton , address : 350w/40th מהסיבות הבאות :1] קירבה למקומות מרכזיים 2] במידה ויהיה מזג אוויר קשה[שלג , קור בלתי נסבל , גשם וכדומה] נוכל תמיד להסתובב בקרבת המלון ולא להיות “תקועים” בחדר.3] נוחות לחזור לחדר “לזרוק שקיות מקניות” ולחזור לחרוש את העיר.4]רחוב שקט וצמוד לתחנת האוטובוסים לכל אלה שמתכוונים לנסוע לג'רסי מרקט בניו ג'רסי. 5] אנחנו שילמנו כ800 ש”ח ללילה עבור 3 נפשות. שמעתי שהרבה ממליצים גם על מלון row , ואני משוכנע שישנם עוד הרבה מלונות טובים בסביבה,
- כסף – אנחנו בחרנו לקחת מזומן[מותר להכניס עד 10,000 דולר במזומן מבלי להצהיר] + כרטיס נטען דולרי שנרכש בדואר ישראל, ביצענו מול ישראכרט עסקת תשלומים, כלומר כל קנייה בחו”ל תתחלק ל3 תשלומים , נכון זה כרוך בתוספת ריבית, אבל לנו זה היה נוח, שמעתי גם על אפשרות פתיחת חשבון דולרי בבנק בישראל, יש האומרים שזו גם אפשרות טובה.
- הזמנת כרטיסים – ממליץ להזמין כרטיסים מהארץ כך הזמנו להופעה ב – radio city hall music גם אם עולה קצת יותר , העמידה הממושכת בקופות ה -tckts [יש קופה אחת מאחרי המדרגות בטיימס סקוור , את הקופה השניה מצאנו במרכז לינקולן מעט צפון מערבית לכיכר קולומבוס] גוזלת זמן טיול יקר , ולא מצאנו לנכון לבזבז זמן זה. קנינו כרטיסים להצגה “קינקי בוטס” בקופת התיאטרון במחיר 89 דולר[היו כרטיסים גם יותר זולים].
- טיפים נוספים לנסיעה 1] קחו קרם לחות – תתמרחו בחדר במלון לפני היציאה “ליום קרב ברחובות”[אנחנו הלכנו בין 13-15 ק”מ כל יום בנוסף לשימוש מאסיבי בסאבווי] , כמו כן קחו שפתון לשפתיים נגד ייבוש .2] הקפידו על שתייה במהלך ההליכה, הקור מבלבל,אבל הגוף מתייבש גם בקור.3]קחו מטען נייד השימוש בטלפון נייד מצריך טעינה במשך היום.4]ממליץ להצטייד בלבוש חם – מכנסיים וחולצה טרמיים,נעלי הליכה נוחות אבל אטומות למים,כובע גרב,צעיף,כפפות,מעיל ארוך,מיטריה,וממחטות אף...כן האף “נוזל” בקור.
- קנו כרטיס שבועי לסאבווי ותוכלו להגיע לכל פינה[כמעט] בניו יורק, למיטב ידיעתי הוא גם תופס באוטובוסים,לא ניסינו.
- תחושת ביטחון – ישנם שוטרים כמעט בכל פינת רחוב[חוץ משוטרי תנועה שמנסים להתגבר על הכוונת התנועה] ישנם שוטרים בתוך הסאבווי [אפשר לנסוע ברכבת התחתית גם בשעות מאוחרות ללא חשש], על גשר ברוקלין, ובכל מקום שהסתובבנו. / כאשר ניגש אליכם “הומלס” פשוט לא להסתכל לו בעיניים ולא לענות לו, הוא לא יטריד אתכם, אנחנו תרמנו מידיי פעם להומלסים היושבים בפינות רחוב כי הלב נחמץ מרחמים.
- אפליקציות שימושיות בני יורק
- subway map new york
- google maps – להוריד את המפה של ניו יורק בבית בישראל
- מורפליקס – מילון אנגלית עברית / עברית אנגלית
- yelp
- flush – מציאת שירותים ציבוריים בכל העולם
- uber -הזמנת מונית[מחייב הרשמה מוקדמת לאתר] אבל עובד כמו שעון בניו יורק.
- wifi finder
- weatherPro – מצב מזג האוויר[תגדירו את ניו יורק]
- אוכל ומסעדות – חובה לפתוח את הביקור בניו יורק באכילת נקניקיות hot dogs דוכני הממכר הצהובים ברוב המקרים ממוקמים כמעט בכל פינת רחוב, על חלקם כתוב באנגלית “halal” כלומר כשרות מוסלמית [השמועה אומרת שהכספים מופנים גם לארגוני טרור..] כלומר אין חשש להימצאות בשר חזיר בנקניקיות , ואכן הן היו פחות טעימות…..
- heights cafe – 84 montague st /tel : 718-625-555 ברוקלין , מקום נחמד לאכול בו.
- hibachi – 321w/42th st מסעדה יפנית המלצרים מבשלים לפני האורחים על פלטה רותחת , בצורה תיאטרלית, חוויה נחמדה.
- wasabi w40 / 7th – שתי מנות בשר [אחת שניצל עם אורז וירקות, השניה שניצל עם איטריות וירקות+2 מרק+4 סושי בודדים] עלתה 39 דולר.
- polrini's נמצאת בליטל איטלי , מסעדה וותיקה “כמו של םפעם” אוכל מצויין, מחירים מעט גבוהים. מומלצת מאד !!!!
- the view – hotel marrioutt marquiz בקומה ה- 49 [להזמין מקומות מהארץ] מסעדה מסתובבת, מתאים להפתיע, ליום נישואים/יום הולדת, מנה ליחיד 89 דולר לפני ייןובירות, מסעדה איכותית , יש נה גם אפשרות לעלות לקומה ה- 50 במדרגות, ולשבת לבופה פתוח במחיר 50 דולר, מומלץ לבוא עם השקיעה לקראת 17:00 , אחרי שעה 20:00 המחיר יותר יקר.חוויה מיוחדת.
- fogo de chao – w53 rd st. tel : 1-212-969-9980 מסעדה ברזילאית מומלץ להגיע לפני שעה 16:00 , אז התפריט יותר זול.
- tao -58 st madison ave. / tel : 212-888-4148 [להתלבש יפה] מסעדה יפנית.
- siri thai nyc 641/ 10th מסעדה תאילנדית.
- buba gump – 7th / broadway “מקדש השרימפסים” [גילוי נאות, אני “שפוט” של המסעדה הזאת, אכלתי בסניף שלה בהוואי...אין מילים]מומלץ להזמין מקום בטלפון ,אחרת צריך להמתין , יש בכניסה מימין חנות של מזכרות [כדאי להתרענן בנושא ולצפות שוב בסרט “פורסט – גאמפ”]. אגב גם אוכלי הכשר ימצאו דגים טעימים בתפריט.
- whole food market – רשת סופרמרקטים מעולה הפרושה ברחבי ניו יורק , אפשר למצוא בה, סלטים טריים, כריכים משגעים, אוכל מבושל חם, סושי, פיצות , וכל טוב.
- chopt creative salad – מקום להרכבת סלטים לפי טעם אישי.
- c&c prosperty dumpling – clinton st.
- wolfgang's steakhous – w41 st סטייקים גדולים , כ- 50 דולר למנה.
- פיטר לוגר – “מקדש הסטייקים” לא היינו , דיווחו לנו שלא זול[ברוקלין].
- hangawi – מסעדה קוראנית צמחונית/טבעונית , מתאימה לערב החג. tel : 212-213-0077
- מעדניית כץ – בה צולמה “הסצנה” המפורסמת מהסרט “כשארי פגש את סאלי”,נתחי פסטרמה מוגשות בין שתי פרוסות לחם ומלפפון חמוץ, מוסד קולינארי מפורסם.
- ichi – umi east 32nd / 5th אכול שרימפסים כפי יכולתך.
- red lobster – 7th / brodway
- republic – מסעדה כמו זוזוברה בהרצליה/כ”ס
- jino fong -elizabeth st. דים סם סצ'אינה טאון , להגיע עד שעה 13:00.
אתרים מומלצים לביקור בתקופת הכריסטמס לא לפי סדר גיאוגרפי משום שדברים משתנים בגלל מזג אוויר, תורים ארוכים במקומות מסויימים.
- radio city music hall – ממליץ לבדוק אילו הופעות ולהזמין כרטיסים מהארץ.
- מוזיאון ה- moma
- gugenheim museum + centeral park ממליץ לשכור אופניים ב-bike rental centeral park 892/9th ave. tel :212-664-9600 מחירים לדוגמא :אופנים למבוגר -14 דולר לשעה. אופניים לילד 10דולר לשעה, יש אפשרות לשכור כסא לתינוק המורכב על האופניים.לשים לב לא ניתן לרכב בכל הפארק על אופניים, יש מקומות שצריך ללכת ברגל. לא לוותר על צילום עם הפסל של עליסה בארץ הפלאות , ועל צילום הנס, כריסטיאן אנדרסן, לקנח את הטיול בפארק בנקודת ההנצחה של ג'ון לנון הנמצאת בפינה הדרום מערבית של הפארק, זה גם בדרך להחזיר את האופניים.
- מוזיאון הטבע וההיסטוריה
- מוזיאון הימיה
- מוזיאון האוקיינוסים
- disney store – 7th / 47 av/
- rockefeller center
- union square – שוק איכרים בשבת בבוקר
- כנסיית st lukes's harlem ביום ראשון החל משעה 10:30 [לבוא יותר מוקדם בלבוש צנוע] מוזיקת גוספל.
- botanic garden – southern blvd.
- trump tower
- brooklyn museum
- dyker hights ביקור חובה בתקופת הכריסטמס עם הילדים !!!!! פשוט חובה, החל משעה 17:00 , לקחת בסאבווי קו D . יורדים בתחנת 18av ' משם הולכים ברגל כ- 20 דקות עד לרחובות 13av – 11av ולהסתובב בשכונה. לחזור מאותה תחנת סאבווי למנהטן[אין חשש לנסוע בלילה בסאבווי].
- metropolitan museum
- cooper hewitt design museum
- 9/11 museum
- the high line park
- שייט חינמי לפסל החירות, לטעמי הטיפוס לראש הפסל מיותר[היינו חבל על הזמן והכסף, צפוף ,ואין זמן לתצפית]
- chelsea market מתאים ליום גשום – שוק נחמד להסתובב[יש שירותים ציבוריים בקומה התחתונה].
- chaintown+little italy ,חנויות , מסעדות, ושמונצס לקניות, נחמד.
- brooklyn bridge
- אומנות רחוב – ציורי גרפיטי בברוקלין לוקחים סאבווי קו L יורדים ברחוב ג'פרסון, הולכים לרחוב bogart משם לרחוב seigal משם לרחוב moore משם לרחוב varet st משם לרחוב thames st משם נלך לרחוב vandervoort place משם ל flushing ave משם לרחוב irving משם לjefferson st/nicholas ave משם ל jefferson st לרכב, xtcuuh ubhxg kdar cruekhi kjmhv crdk
- tenement museum – מוזיאון המהגרי
- האאוטלט של ניו ג'רזי – לקחת מזוודה ריקה כי חוזרים עם הרבה קניות, לקחת הדרכון, מציגים אותו ומקבלים חוברת קופונים
מה עושים בערב
cafe habana – 151 west / 46 – מוזיקה קובאנית
jack doyle's pub – w35 st
rockfeller center – עלייה לתצפית לקראת שקיעה ואז רואים גם את האמפייר סטייט בילדינג מואר.
smoke jazz supper club -2751 broadway
cafe wha macdougal st 115 גרינץ' וויליג' הופעה מתחילה ב 22:00
tonic times square tel : 212-382-1059 /7th ave.
bar rodeo 27st/3rd ave