יום מספר 2
יום שישי 24.10.14
תצפית מעולה על העיר ניו יורק אפשר לקבל בבניין רוקפלר.
יש לקנות כרטיס בקופה ולקבל שעת עליה למעלה. אני הגעתי בבוקר סמוך לשעת הפתיחה. א-מספר האנשים מוגבל בכל עליה ב-הריאות הייתה טובה בבוקר. אבל-זה כבר תלוי יום.
אני הייתי צריכה לחזור עוד שעה בערך. ניצלתי את הזמן בשיטוט באיזור. מול בניין רוקפלר יש משטח החלקה על הקרח (כבר סוף אוקטובר) וחנויות בהן נתן לשוטט – ביניהן חנות מגניבה של לגו.
חזרתי לבניין בשעה הנקובה. המעלית אתה עולים לתצפית בגובה 87 קומות מלאה באורות צבעוניים ובמוסיקה, חוויה בפני עצמה.
למעלה - קר. קור שמקפיא את העצמות. אבל אין ספק שהנוף העירוני המיוחד של ניו יורק עשה את העבודה למרות הקור. הראות הייתה טובה ואפשרה לראות למרחק. מדהים איך הסנטרל פארק תופס את מקומו בכבוד וגם ממבט על נראה ענקי.
אל תפספסו את הקומה הנוספת שאליה מגיעים במדרגות.
אחרי התצפית המשכנו על השדרה החמישית והגענו לסנטרל פארק. הסתובבנו בין העצים ורדפנו אחרי סנאים... חלק קטן מעלי העצים החל לקבל צבעי שלכת, והוסיף צבע לאפור של העיר והבנינים. בסנטרל פארק הייתה הופעת רחוב של להקת בנים שרקדה. אווירה נעימה ומוסיקה מקפיצה. שבשלב מסוים נמאס מהם אז המשכנו לדרכינו . אפשר להעביר שעות בשיטוט בפארק. להשכיר אופניים, לשכור כרכרה עם סוס ולשבת בין העצים.
אחרי כשעתיים של שיטוט בפארק נסענו לראות את בניין האום ואיך לא את הדגל של המדינה...
לא נכנסנו פנימה אך הבניין נראה מרשים מבחוץ.
לאחר יומיים בודדים בארצות הברית, אני כבר מתחילה להבין למה האמריקאים כמו אמריקה כל כך גדולים... נכנסנו לסופר כדי לקנות לחם ומשהו למרוח עליו. מה שמצאנו היה גבינת שמנת גבינה צהובה ואחוזי שומן נוספים. גם ירקות הם מצרך יקר ביותר פה.
נקודה נוספת. נדמה שהעיר נמצאת בשיפוץ מתמיד. בכל רחוב כמעט יש פיגומים שמסתירים דווקא מה שרצית למצוא (אנחנו הסתובבנו דקות ארוכות אחר סופר לקנות מים.. כשבסוף התברר שהיה אחד ממש מול העיניים שלנו ביציאה מהמטרו בו נסענו שהפיגומים פשוט הסתירו)
בערב יצאנו לטיימס סקוור וחווינו את העיר בלילה. המון אורות ואנשים מסתובבים בכל שעה.
שוטטנו ברחוב, צילמנו וחזרה למלון לישון.
היום הבא – יום מספר 3 – אנדרטת התאומים ופסל החירות