נובמבר - דצמבר 2014 יצאתי לטיול אחרי צבא בארצות הברית. road trip בחוף המזרחי. התכנון היה גם טיול בחוף המערבי אבל כמו בכל טיול אנשים משתנים, תוכניות משתנות ומצאתי את עצמי גם בברלין ל 3 שבועות... כתבתי כל יום במשך הטיול... השתדלתי לכלול כמה שיותר מידע שאוכל לחלוק אתכם לאחר שאחזור... מקווה שתמצאו אותו מועיל! 24.8.2016 לבלוג הוספתי את הטיול שעשיתי ללונדון. את הבלוג המלא של ארצות הברית עוד לא העלתי אבל - מוזמנים לשאול שאלות ואשמח לענו :) 3.6.17 טיול בן 4 ימים בהלסינקי, פינלנד :)

בין ישראל לניו יורק

תמונה ראשית עבור: בין ישראל לניו יורק
צ'ימיני רוק

22/10/2014 – טסים לניו יורק

הטיסה הייתה נוראית. וזה בלשון המעטה. הטיסה הראשונה היתה ללונדון והיא הייתה מלאה בכיסי אוויר ובטלטלות. בינתיים אני בסדר. הגענו להיתרו אך אין איפה לנחות כי יש עומס בשדה. אני רואה איך המטיס הקטן שעל המסך עושה סיבובים סביב עצמו ומייחלת שזה כבר יגמר...

נחתנו. לוקחות אוטובוס שיעביר אותנו לטרמינל 3 בו נקח את טיסת ההמשך לניו יורק!

יש לנו שעתיים. מסתכלות בלוח הטיסות ומוצאות את היעד. שמנו פעמינו לגייט. אנו עומדות בתור אך משהו מרגיש לנו לא נכון. שאלנו את אחת הנוסעות שלידנו איזו חברת תעופה זו. מסתבר שטעינו. בודקות מול אחד הדיילים ומבינות שעלינו להגיע כעת לצד השני של הטרמינל. רצנו. לפחות חלק מהדרך. בסוף הגענו כאשר נדמה שכבר כל הנוסעים על הטיסה. ביקורת דרכונים עוברת במהירות אך אחריה אחת הבודקות אומרות לנו ״שבו כאן״. בדיקה מקיפה לתיק הגב. אחרי כמה דק הבחור מבין שלא עומדות מולו שתי מחבלות והבדיקה מסתיימת. חשוב לציין שאכן בדקו לנו חלק מהמכשירים החשמליים וביקשו שנדליק אותם.

עלינו סוף סוף למטוס. גם הטיסה הזו היתה מלאה בטלטלות והפעם הם הצליחו לנצח אותי ואת הבטן שלי. הקאתי 3 פעמים. בהלת האבולה היתה באוויר באותו זמן ואני למודת ניסיון מהמרבועות האמריקאית שמרתי על פרופיל נמוך... מה שחסר לי שגם יעקבו אותי...

בסופו של דבר נחתנו על אדמת ניו יורק. אני תשושה וחלשה. תפסנו מונית למלון שהיתה צריכה לעצור באמצע הדרך שגשם יורד כי אני לא מרגישה טוב. עלות המונית 47.5 דולר . עצם העובדה שהנהג התחיל לחפש את הדרך למלון אחרי כמה דק של נסיעה והפעלת מונה הרגיזה .

הגענו למלון. פקיד הקבלה היה נחמד אך לא הבין את הכוונה שלנו לשלם בשני כרטיסי אשראי שונים.. שילמנו בסוף במזומן באחד הימים הבאים.

החדר סביר ביותר. המינוס שהוא גם הפלוס העיקרי : תחנת הרכבת היא 2 דקות הליכה. מרחק קצר ביותר וגם זמינות במשך הלילה. אך מה שאומר ששומעים את הרכבת בלילה...

מסקנות וטיפים

- לבדוק את מספר הטיסה והשער טוב טוב לפני שמתחילים ללכת

- אם מגיעים בבוקר (אנו הגענו ב 6 בערב) כדאי לחקור לעומק האם אפשר להגיע למלון במטרו. בדיעבד יכולנו משום שתחנת הרכבת הייתה קרובה כל כך.

פרטים יבשים:

מלון: quality inn Long Island city .

שבעה לילות 22-29/10

הטיפ שפירסמתי