נובמבר - דצמבר 2014 יצאתי לטיול אחרי צבא בארצות הברית. road trip בחוף המזרחי. התכנון היה גם טיול בחוף המערבי אבל כמו בכל טיול אנשים משתנים, תוכניות משתנות ומצאתי את עצמי גם בברלין ל 3 שבועות... כתבתי כל יום במשך הטיול... השתדלתי לכלול כמה שיותר מידע שאוכל לחלוק אתכם לאחר שאחזור... מקווה שתמצאו אותו מועיל! 24.8.2016 לבלוג הוספתי את הטיול שעשיתי ללונדון. את הבלוג המלא של ארצות הברית עוד לא העלתי אבל - מוזמנים לשאול שאלות ואשמח לענו :) 3.6.17 טיול בן 4 ימים בהלסינקי, פינלנד :)

שישה ימים בלונדון

את הטיול החלומי ללונדון עשיתי עם בן זוגי.

יצאנו ביום שלישי, 8 בבוקר, מבן גוריון, תל אביב, בטיסה ישירה ללונדון. הכרות עם האנשים הנכונים סדרה לנו כניסה לתא הטייס בזמן הנחיתה – חוויה ענקית בפני עצמה!

נחתנו בשדה התעופה לוטון. הוא שדה רחוק יחסית מהעיר לונדון, אך מחיר הטיסה היה שווה את המרחק. לנו בבית של קרובי משפחה. הם גרים באחד מהפרברים של לונדון. התחבורה בעיר הזו מעולה ולמרות המרחק של ביתם מהעיר, מתחנת הרכבת הקרובה אליהם עד לתחנת הרכבת לונדון ויקטוריה (הרחוקה מרחק של 10 דקות הליכה מארמון בקינגהאם) הוא 20 דקות. את המחצית השנייה שנותרה מהיום הראשון בילינו עם המשפחה בביתם.

חשוב לציין שערכתי חיפוש מעמיק בשבועיים שלפני הטיסה וקראתי על האטרקציות השונות, הפארקים, המוזיאונים (על אף שהחלטנו כי מוזיאונים יהיו הפעם מחוץ למשחק), האטרציות השווקים וכמובן - הקניות! קיימים אתרים רבים המסבירים על המקומות השונים ואין ספק שזה מועיל. במיוחד למי שזו הפעם הראשונה שלו בעיר ולא מכיר כמעט בכלל (כמוני) מה יש לעיר להציע. ובסוף.. הכי חשוב לדעתי - תהיו פתוחים להצעות חדשות ולשינויים בלוח הזמנים... (למרות שאין ספק שככל שיש יותר ימים - כך האפשרויות לגמישות הולכות וגדלות).

יום חמישי, 18.8.16 היום השני למסע.

נוסעים לראות את העיר לונדון. ערב קודם, הזמנו כרטיסים דרך האינטרנט לtower of london כדי להמנע מתורים. וגם - למצוא מחיר זול יותר. הגענו לשם באזור השעה 10 בבוקר ולפי מה שראיתי באותו הזמן לא היה תור לכרטיסים. חיכינו בכניסה ליד השלט ממנו יוצאים סיורים (חינמיים) מאורגנים של שעה ברחבי המתחם, בהדרכת Yeoman Warder of the Tower - אחד השומרים של ה tower. הקבוצה מנתה אנשים רבים, אך ה yeoman שהדריך אותנו היה מעולה ומובן והסיור היה מעניין. הוא עובר ליד כמה נקודות באתר ומסביר בהן על המבנים באזור, מספר על ההוצאות להורד שהתרחשו בהן, על אגדות וסיפורי מלכים.

לאחר הסיור נכנסנו לראות את אוסף התכשיטים המלכותי, עלינו במעלה ה white tower וראינו מלמעלה את מופע/הצגת האבירים שבדיוק התחיל למטה (מתאים לדעתי יותר לילדים). יש אפשרות לטייל גם לאורך החומות ולהכנס למרתף העינויים אך אנו הרגשנו שמיצינו והמשכנו ליעד הבא. בסך הכל היינו שם בערך שעתיים וחצי.

האזור מחוץ לtower יפה ונחמד לשוטט לאורך גדת נהר התמזה. אנחנו נחנו מעט על אחד הספסלים המשקיפים לצידו השני של הנהר ואחר כך הלכנו לכיוון tower bridge וחצינו אותו כדי להגיע לגדה השנייה. אם מסתכלים ימינה - רואים מבנה מתכתי גדול ומודרני השונה מאוד מהנוף באזור. זהו בניין העירייה הבולט בין המבנים הישנים שסביבו. על הגשר, ניתן להיכנס למוזיאון (שכניסתו בצד הימני של הגשר, אם עוברים אותו מכיוון הtower) שמראה איך בנו את הגשר איך המנגנון עובד וכו'.

לאחר שחצינו את הגשר, המשכנו לשוטט. זהו אזור עם משרדים רבים , ובשעת הצהריים בה היינו במקום, ראינו מקומיים רבים יושבים על הרציף לאורך התמזה ואוכלים את ארוחת הצהריים שלהם. כעת מתקיים שם גם פסטיבל קיץ נחמד וישנם כמה דוכני אוכל ומתחם לצפייה באולימפיאדה (ששודרה באותו הזמן). בסה"כ נחמד - אבל לא להגיע במיוחד. מזג האוויר היה מעולה, השמש הייתה בשמיים, מה שהוציא את כולם החוצה.

לאחר מכן - חצינו את התמזה שוב - הפעם על גשר לונדון המפורסם (למרות שדווקא tower bridge מרשים יותר ובלילה הוא מואר באורות כחולים). הלכנו לכיוון האנדרטה לכבוד נספי השריפה הגדולה שהתרחשה בלונדון : Monument to the Great Fire of London. אפשר לעלות למעלה (זהו עמוד אבן גבוה) אך לטעמי london eye שהיה מתוכנן ליום הבא סיפק נוף טוב יותר עם הרבה פחות מדרגות. בכל אופן למי שמעוניין עלות הכניסה היא 3-4פאונד (עד כמה שזכור לי).

הזמנו מראש מקום למסעדה T.G.I FRIDAY'S - דיינר אמריקאי. אווירה טובה ומחירים סבירים. ההזמנה הייתה ל 17:30 אבל היינו רעבים כבר קודם אז הקדמנו והושיבו אותנו כבר ב 17:00. יש שלושה סניפים שלהם הממוקמים לא רחוק האחד מהשני. אנחנו ישבנו ב T.G.I Friday's Piccadilly Circus, Coventry Street, London, UK. למנת פתיחה הזמנו כנפיים ברוטב ג'ק דניאלס. זה היה טעים. מאוד. לקקנו את האצבעות. למנה עיקרית אני הזמנתי המבורגר אמריקאי רגיל. הוא לא היה להיט. הרגיש קצת מכובס אבל אכיל. חבר שלי הזמין את מנת צלעות החזיר - הוא נהנה ממנה מאוד. זוהי מנה גדולה מאוד וכל אחד הזמין בירה. לקינוח - אחד השייקים עם קצפת טופי ועוד דברים טובים. החוויה במקום הייתה טובה מאוד (למרות שאני פחות נהנתי מהמנה העיקרית) והשארנו שם כ 70 פאונד. מחיר לא זול לארוחה לזוג, אך ביחס לכל מה שהזמנו - סביר בהחלט ! ההחלטה להגיע מעט מוקדם יותר למסעדה התבררה כמועילה ונכונה, כיוון שאפילו אז, יצאנו משם כרבע שעה בלבד לפני שהתחילה ההצגה אלאדין.

אז כמו שנאמר - הלכנו לצפות באלאדין. ההצגה התחילה ב 19:30. מחיר הכרטיס ליציע הראשון בשורה הראשונה עלה לנו 65 פאונד בערך לאדם (לא אנחנו קנינו את הכרטיסים אלא בן המשפחה שגר בלונדון - אז אני לא זוכרת את המחיר המדוייק אבל זה סדר הגודל). מופע מהמם! רקדנים ותזמורת, תלבושות נוצצות ושירים. הנאה מובטחת לכל מי שגדל על הסרט! - ההצגה הייתה ב Prince Edward Theatre. כנראה שאין שם מזגן או שהוא לא עבד באותו הזמן. היה מאוד חם אפילו לישראלים שרגילים למזג אוויר חם במיוחד. לדעתי כדאי שתהיה חולצה קצרה מתחת ועליה עליונית/מעיל בתיק ולהיות מוכנים גם לאפשרות כזו. כאן נגמר היום הראשון. עייפים מאוד אך מרוצים הלכנו לתחנת הרכבת לנסענו הביתה.

תמונת הפרופיל של love&smile
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של love&smile

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים ללונדון

לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב לאייטם המלא
לאחר שלוש שנות הפסקה: ארקיע חוזרת להפעיל טיסות ישירות ליעד האהוב
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026 לאייטם המלא
שוב במקום הראשון: זו העיר שהכי טוב לגור בה בעולם בשנת 2026
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת לאייטם המלא
בעקבות העלייה במקרי חירום בחו"ל: אל תטוסו בלי להוריד את האפליקציה הזאת
לא רודוס ולא כרתים: זה אי הנופש הכי טוב באירופה לשנת 2026 לאייטם המלא
לא רודוס ולא כרתים: זה אי הנופש הכי טוב באירופה לשנת 2026
עקף את ונציה וסנטוריני: זה היעד הטוב בעולם לחופשה זוגית לאייטם המלא
עקף את ונציה וסנטוריני: זה היעד הטוב בעולם לחופשה זוגית
הלוך ושוב לאירופה ב-599 שקלים: מבצע טיסות חדש לאחד מהיעדים הכי אהובים על הישראלים לאייטם המלא
כוונו את השעונים: מבצע חדש לזמן מוגבל באל על - תעניק כרטיסי טיסה במתנה לאירופה לאייטם המלא
כוונו את השעונים: מבצע חדש לזמן מוגבל באל על - תעניק כרטיסי טיסה במתנה לאירופה
אפילו מיקי מאוס בירך: ילד בן 8 ביקר בדיסנילנד ועשה היסטוריה מפתיעה לאייטם המלא
אפילו מיקי מאוס בירך: ילד בן 8 ביקר בדיסנילנד ועשה היסטוריה מפתיעה
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות לאייטם המלא
יש לכם קוצים בישבן? אלו 10 יעדי ה"בטן-גב" המושלמים למי שמשתעמם בקלות
טסים לתאילנד בקיץ? הקו החדש לבנגקוק שכדאי להכיר לאייטם המלא