החל משנת 2009, אחת לשנתיים, אנחנו יוצאים לטיול משפחתי בחו”ל בהרכב של סבא, סבתא, אבא, אמא ו-3 ילדים למשך 10-12 ימים.
עם הקריירות המלחיצות של שנינו ועומס החיים בארץ, החלטנו הפעם לתכנן מסע ארוך יותר – חודש.
היעד הנבחר – אנגליה.
המסע שלנו התחלק כך:
שבוע 1: בהרכב המלא שבוע בסירה בשייט עצמאי
שבוע 2: לונדון – באמצעו סבא וסבתא חוזרים לארץ ומשאירים אותנו להמשך טיול של המשפחה הגרעינית בלבד
שבוע 3: פארק למשפחות בדרום אנגליה
שבוע 4: isle of wight – אירוח אצל קרובי משפחה רחוקים בבית הקיץ שלהם
פירוט ראשוני:
שבוע 1: בתחילת התכנון של החופשה קיבלנו הצעה לשייט בחברת le boat שהתחילה ב-20,000 ש”ח לשבוע. רגע לפני שירדנו מהרעיון, עשינו חיפוש באינטרנט ומצאנו הצעה של חברת blakes מהעיר רדינג בחצי מחיר. אמנם ההזמנה של חברת le boat הייתה מספק ישראלי שהבטיח הסברים ומידע וההזמנה ישירות מהחברה האנגלית היה קצת מלחיץ, אבל החלטנו להיות אמיצים ולהזמין.
שבוע 2: הזמנו בית במזרח לונדון דרך airbnb רגע אחרי שכמעט נעקצנו על ידי נוכלים שפרסמו שם. צריך לשים לב לעשות הכל באמצעות האתר ולא ליצור קשר ישירות עם המשכיר בדוא”ל!
שבוע 3: הזמנו בית בפארק Warmwell Holiday Park דרך האתר Holidays Hoseasons.
שבוע 4: משפחה רחוקה, אבל שווה לשמור על קשרים… והיום בזכות הפייסבוק זה קורה בקלות :)
יש להם בית קיץ בו ביקרתי בשנת 1994 כנערה לפני גיוס… ומחכה כבר להתארח בו עם משפחתי אחרי למעלה מ-20 שנה…
אתאר בהמשך את השתלשלות המסע, המלצות ועלויות…
טסנו עם בריטיש איירוויז והיה מצוין. המטוס היה נוח, הילדים כבר גדלו מאז הנסיעה הקודמת (14, 11, 7.5) ומאד נהנו מהמסכים המותקנים בכל מושב ומציעים משחקים וסרטים מגוונים.
נחתנו ב-13:30 בצהריים בהית'רו. הזמנו מראש מונית מהאתר http://www.minicabit.com/ בחרנו בהצעה הנמוכה ביותר של חברת hummingbird cars cab - עלה לנו מהית'רו לרדינג 64.5 פאונד בלבד! כשכל שאר האתרים מציעים החל מ-80, ורובם 100! הגיע רכב מתאים להרכב שלנו - 7 נוסעים + 7 מזוודות + 7 תרמילים,
נהג צעיר ונחמד מאד שהקפיד לקחת אותנו ממש עד לסירה ברדינג למרות שבמקור הכנסנו בהזמנה באתר את תחנת הרכבת של רדינג כתחנת היעד. היינו כל כך מרוצים שהשארנו לו טיפ של 20 פאונד...
הגענו למעגן הסירות caversham בשעה 17:00, שם כבר ציפו לנו לספק את הסירה, מכיוון שהם סוגרים את המשרד ב-17:30. קיבלנו הסבר מינימלי אך חביב וידידותי, והובטח שלמחרת בבוקר נקבל תדריך מעמיק והדגמה להשטת הסירה.
אציין שעוד בארץ, כשיצרתי קשר עם החברה באמצעות דוא"ל, הם היו מאד אדיבים, השיבו מיידית לכל שאלה ותהייה.
הסירה עצמה מעט מיושנת, ובמיוחד אם רואים אותה בנהר ליד אותן סירות יוקרתיות של le boat, אך נראה שהיא מתוחזקת (טפו טפו), ולא חסר דבר.
כפי שהומלץ מראש, לקחנו סירה לכמות אנשים גדולה יותר, כי הבנו שזה הולך להיות צפוף. הזמנו את הסירה caversham royal לשבוע בעלות כוללת של 10,000 ש"ח.
במיטות הפנויות מיקמנו את המזוודות והציוד.
לאחר התארגנות ראשונית, היינו כבר ממש רעבים, נעלנו את הסירה ויצאנו לאכול בTGI FRIDAY הסמוך למעגן. עלה לכולנו 90 פאונד. עשינו קנייה קטנה לארוחת בוקר שלמחרת בסופר השכן, 24 פאונד וחזרנו לסדר מיטות ולהתארגן לשינה. מסע ארוך עבר היום...
קיבלנו מצעים ומגבות נקיים וטובים.
רוב המיטות קצרות במיוחד, כך שהשניים הגבוהים ביותר קיבלו את המיטות בחלק הקדמי שהן מעט ארוכות יותר, והשאר התכרבלו במיטות הקצרות.
בבוקר קמנו ליום שמשי, הכנו חביתות, חלקנו התקלחנו במקלחות הצפופות (ובסוף המקלחת לוחצים על כפתור לשאיבת המים למיכל בבטן הסירה...), והמדריך של חברת הסירות הגיע כמובטח לתדריך.
מזלנו שהצטיידנו מראש בסבא מנוסה מחיל הים, אשר מתמצא וידע מיד את כל הפרטים לגבי השטת הסירה והעגינה. אם כי, נאמר בכל אתר כי אין צורך בניסיון קודם וכנראה היינו מסתדרים...
קיבלנו במשרדי החברה מודם נייד לצורך WIFI וגם מטען חשמל למכשירים השונים. כבל מאריך אין להם לספק ולכן קנינו אחד.. והבאנו איתנו מראש מפצל ומתאם לחשמל מהארץ - לרכישה בסטימצקי בנתבג. במשרד שלהם קנינו גם ספר של הנהר ובו הסברים ומפות. אם כי ייתכן ועם החומר הרב המצוי באינטרנט יכולנו להסתדר גם בלי.. אבל שיהיה, ליתר ביטחון.
נתנו מקדמה של 150 פאונד עבור הדלק, אשר יחזירו לנו את החלק היחסי עפ"י השימוש בפועל.
יצאנו לדרך לכיוון צפון מערב, כשהיעד להגעה תוך מספר ימים הוא אוקספורד.
הסירה נעה באיטיות. במהירות של עד 8 קמ"ש. בחלק המרכזי יש שולחן אוכל שמשמש כמעין "סלון", והנהג בשמאלו. הילדים יוצאים ונכנסים ויושבים על הסיפון מקדימה ומאחור, וזה קצת מלחיץ שלא יפלו למים... אך משתדלים לשחרר ולסמוך עליהם שהם עושים את התנועות הנכונות.
אחרי כחצי שעה של שייט מגיעים לlock הראשון. במסלול הזה יש צוות שמפעיל את הלוקים, כך שכל שעלינו לעשות הוא לקשור את הסירה. הילדים מאושרים לעזור ולקבל תפקידים. הקטנה קצת מייללת שבקטעים מלחיצים מזיזים אותה.. אך ככה זה להיות קטנה...
עברנו בשלום והמשכנו לצבור במהלך היום הראשון ניסיון נוסף בכמה וכמה לוקים. הילדים אף התנסו כולם בהשטת הסירה והיו מרוצים מאד.
הנופים מדהימים. אווירת טבע קסומה. בדיוק מה שכולנו היינו צריכים.
עצירה ראשונה בעיירה פנגבורן. עיירה חמודה. הגדולים שתו קפה, הילדים שוקו 17 פאונד, ועוד השלמה קטנה בסופר לארוחת כריכים קלה על הסירה - 16 פאונד. שתי הקניות בסופר יספיקו גם עד מחר בבוקר...
עצרנו בפארק beale בו יש חיות, גני משחקים וכייף לילדים, אך החלטנו להיכנס רק אבאמא ושתי הבנות הצעירות יותר מפאת המחיר. עלה לנו 29 פאונד. חוויה נחמדה אך ילדים צעירים יותר היו ממצים אותה עוד יותר. הנער והסבים חזרו לסירה ונהנו ממשחקי קלפים ופריסבי בדשא הסמוך.
בהמשך חיפשנו מקום עגינה והמפעיל באחד הלוקים המליץ לעצור בעיירה וולינגפורד. המעגן היה מלא ולרגע נלחצנו ושטנו הלוך ושוב סביב העיירה. הבנו שכדאי עד חמש להגיע ליעד, אחרת מסתכנים שלא יהיה מקום חניה. בסופו של דבר, באומץ רב של הקפטן הסבא, עגנו באמצעות יתדות בשפת הנהר ליד וולינגפורד, מרחק הליכה קצר ממרכז העיירה.
יצאנו לאכול פיצה ב"פיצה אקספרס" בוולינגפורד. מנות גדולות וטעימות. 85 פאונד לכולנו.
סה"כ ביומיים הללו הוצאנו כ-300 פאונד במזומן (לא כולל הסירה והמונית שהוזמנו מראש ושולמו באשראי... ולא כולל המקדמה לדלק של הסירה).
המים במקלחות אחרי יום מלא של שייט היו חמים וטובים, פיג'מות ולמיטות.
מחר ממשיכים ליום רגוע נוסף.