נסענו באמצע מאי ל- 4 ימים עם רכב שכור.
יום 1: סלוניקי – מטאורה:
נחתנו ב-9:00 בבוקר בשדה התעופה סלוניקי, שם שכרנו רכב ונסענו לליטוחורו (שעה וחצי נסיעה). הטיסה היתה עם קונקשיין כך שהיום הראשון תוכנן להיות יום רגוע(:. ליטוחורו מקסימה בעייני, הגענו ב-11 בבוקר אז היא היתה דיי מנומנמת והרבה מהמסעדות עוד לא נפתחו. טיילנו ואכלנו בבית קפה על הכיכר המרכזית, של אמא ובת שמבשלות ביחד. האוכל היה ממש טעים וזול מאוד, פתיחה נהדרת לטיול. משם נסענו לאולימפוס. העלייה להר מאוד יפה, המון ירוק בעיניים. ההר עצמו – התעקשנו להגיע אליו למרות שאמרו לנו שהוא נחמד ולא יותר, וואלה – צדקו. מי שממש אוהב טיולי טבע הוא נחמד (אני לא מדברת על מי שמתכנן לטרק שם, אלא למי שמתכנן מסלול קל) אבל סהכ דיי דומה לטיולים בארץ. בעייני היה דיי מיותר. מי שכן מעוניין, חשוב לי ליידע שיש אפשרות למגוון מסלולים ידידותיים למשפחה, החל מהליכה של רבע שעה מהחניון לגשר והמעיינות ועד שעתיים ויותר. עובדים בחנויות ציוד למטיילים בליטוחורו מאוד אדיבים, ישבו איתכם על המפות ויסבירו לאן כדאי ללכת. יש גם באתר של האולימפוס פירוט ומפות של המסלולים.
משם נסענו למטאורה. ממליצה בחום לישון בכפר קסטרקי ולא בעיירה. הכפר הוא חוויה בפני עצמה. בערב הסתובבנו בעיירה ושמחנו לגלות שהכל פתוח עד שעות מאוחרות ממש.
יום 2:
חצי יום במטאורה – לא רואה טעם להרחיב, מקום נפלא וחובה לבקר. אנחנו הסתפקנו במנזר אחד (הגדול) כי הבנו שזה דיי חוזר על עצמו.
ממטאורה נסענו למצובו שהיה המקום האהוב עליי בטיול. משהו ברוגע ובנופים פשוט משרה קסם. במצובו גם אכלנו את הארוחה הכי טובה בטיול – במסעדה שהיתה מלאה במקומיים! ולא במטיילים בכלל. מישהי שעושה תבשילים ביתיים, גם כן במחיר מצחיק. To Koutouki tou Nikola.
ממצובו נסענו לסלוניקי. במבט לאחור הייתי שמיה לבלות שם עוד זמן, ולא למהר לנסוע לסלוניקי. ממליצה ללון 2 לילות לפחות באזור מטאורה לטייל בכפרים מסביב.
יום 3 – חלקידיקי וסלוניקי
קודם כל -המלון. וואו!! המיקום הכי הכי טוב שיש, בכיכר מרכזית בעיר. בזכות המיקום הלכנו המון ברגל ביומיים האלה בלי שהרגשנו שזה מכביד בשום צורה. הצוות הכי אדיב שיש, חדרים ענקיים בעיצוב ויינטייג׳ עם כל מה שאפשר לרצות. ארוחת בוקר בהזמנה אישית – השף מכין לך מנות שאתה בוחר מהתפריט ולא חביתה שעומדת שעות בבופה. מלון מושלם!!! Bristol hotel.
הגענו ביום ראשון והתברר לנו שהכל סגור אז החלטנו לקפוץ לחלקידיקי – חופים לבנים, מים כחולים, היה ממש קסום. טיילנו בכפר אפיטוס וירדנו לחוף, שחינו בים וחזרנו לסלוניקי. באותו ערב יצאנו לטברנה הכי מפורסמת שם – פאלאדי. בכנות, לא מומלץ בכלל. שולחנות ענקיים של ישראלים בטיולים מאורגנים, אוכל של חתונות גרועות ובעיקר מקום תיירותי בטירוף. מי שאוהב את זה – שיילך. מי שפחות מתחבר, לדעתי חבל על הזמן והכסף. סלוניקי נהדרת ויש בה המון פינות לגלות.
יום 4 – סלוניקי
דיסהמלצה: הקניון ״קוסמוס״ בפאתי העיר. יקר מאוד, אין משהו שאין בארץ. כדאי לנצל את הזמן בעיר עצמה. לא היינו בלחץ להספיק אתרים הסטוריים – נהנינו יותר לחרוש את העיר ברגל ולספוג את האווירה.