ניו יורק, יום ב, 24/7
את היום פתחנו בביקור במוזיאון הטבע הידוע, natural history museum.
המוזיאון ענק, עם הרבה קומות ואגפים. לנו היה חשוב לראות את תצוגת הדינוזאורים כמובן, וכן את התצוגה על חיי האינדיאנים עם הביגוד המיוחד להם, הכלים ואזורי המגורים. הספקנו גם להופעה המרשימה של הפלנטריום.
טיפ חשוב :
City pass!!
חוץ מההנחה שהוא מקנה באטרקציות המרכזיות של ניו יורק הוא מאפשר ברוב המיקרים להכנס לאתרים כמעט ללא המתנה.
אנחנו הגענו אחרי 11 למוזיאון, וכיוון שהיה יום גשום היו המוני אנשים בתור לכניסה. מסתבר שיש כניסה ישירות מתחנת הרכבת התחתית ברחוב 81, כך שלא צריך לצאת לרחוב. הבעיה היתה שהשתרך לו תור אימתני שלא ראינו אפילו איפה הוא מתחיל. בעודנו שוקלים את צעדנו הופיע נציג מהמוזיאון וקרא לכל מי שמחזיק ב״סיטי פס״ לבוא איתו לתור מקוצר בהרבה. נכנסנו ישירות למוזיאון, VIP ממש.
המוזיאון ענקי וכולל מספר אגפים בכמה קומות. כדאי להחליט מראש מה הכי מעניין וללכת קודם לשם. ההליכה מאגף לאגף לוקחת זמן, ויש לקחת בחשבון הפסקות למנוחה/שרותים/אוכל. לדעתי צריך לשריין מינימום 3 שעות. אנחנו היינו יותר, ועדיין לא ראינו את כל מה שתכננו. תערוכת הדינוזאורים מומלצת וגם המופע של הפלנטריום שכלול בכרטיס. נהננו גם מהתצוגות על חיי האינדיאנים, תצוגות ציפורים, זוחלים, יצורי ים וחיות הסוואנה שהספקנו להציץ עליהם בדרך.
מהמוזיאון יצאנו לטיול רגלי לרוחב הסנטרל פארק. יש מספר מסלולים מומלצים. כדאי לבדוק באתר מראש את האפשרויות כדי לדעת מאיזו כניסה להכנס. אנחנו בחרנו את מסלול
Bethesda walk
מסלול מקסים, מתחיל בשדות התותים לנצח של ג'ון לנון, ליד פסיפס "imagine ", עובר ליד אגם, בו ניתן לצאת לשייט חביב בסירות משוטים (ויתרנו) ולהשיט מפרשיות מיניאטוריות. הילדים הכי נהנו סתם לשבת על ספסל ולהאכיל את הציפורים.
אם מגיעים מהקצה הדרומי של הפארק ניתן לשכור אופניים מחברה מתמחה (אותה חברה ששכרנו ממנה אופניים ליד גשר ברוקלין,
Bike rent.nyc
השכרה אחת מקנה 60% הנחה להכרה נוספת, משתלם מאד)
ולצאת לרכיבה מהנה במסלול ייעודי לאופניים. ניתן גם לשכור אופניים ברחוב, ששייכים לעירייה, (city bike) אבל אז צריך לקחת בחשבון שהרכיבה מותרת רק מגיל 18.
לאחר סיום המסלול הרגלי החלטנו על אתנחתא במלון למנוחה קצרה. שוב, החלטה נכונה מאד כיוון שכולנו היינו מותשים מההליכה המרובה במוזיאון ובפארק.
לאחר מנוחה קצרה והתארגנות יצאנו לארוחת ערב נחמדה במסעדת Mr Broadway, שממוקמת, איך לא...על רחוב ברודווי. קיבלנו תפריטים בעברית ומלצרית חצי ישראלית. המקום מאד ידידותי והאוכל היה מצויין (פסטרמה והמבורגר בנוסח ניו יורקי 😋).
משם המשכנו במעלה רחוב ברודווי לכיוון הטיימס סקוור. מומלץ מאד להגיע בלילה שאז כל האורות והניאונים מאירים את הרחובות עד שנדמה שמדובר באור יום. יש מליוני אנשים שמסתובבים במקבץ הרחובות של הכיכר ואיכשהו החבורה שלנו הצליחה להתפצל ולאבד קשר עין. אומנם כל תת קבוצה היתה מצויידת בהורה (למרבה המזל) אבל, כמו שתמיד קורה במצבים הללו, בדיוק הנייד לא איפשר להוציא שיחות והוואטספ היה ללא קליטה. כל קבוצה נשארה במקומה כדי שהקבוצה השניה תוכל למצוא אותה, וכך תוך המתנה מעיקה כבר היינו על סף פניה לשוטרים המפטרלים בכיכר. בקיצור, לאחר פרק זמן ממושך למדי אוחדו הכוחות.
המשכנו בזריזות ליעד האחרון שלנו לערב זה, תצפית ממרומי הרוקפלר סנטר. אפשר להכנס עד 23:00, והמקום נסגר בחצות.
התצפית מתחילה מקומה 67 ומשם ניתן לעלות 2 קומות נוספות עד למרפסת תצפית פתוחה. אין מה לומר, הנוף פשוט מ ד ה י ם!! בעיני התצפית הזו יותר מוצלחת מהתצפית של האמפייר סטייט בילדינג, אולי כי הקומה יותר נמוכה כך שרואים יותר טוב. היתרון הגדול הוא שמתאפשרת תצפית על האמפייר סטייט בילדינג עצמו. חוויה.
חזרנו למלון אחרי חצות, וברוב קולות הוחלט על יקיצה טבעית ביום המחרת.