שבועיים ביפן בסוף החורף – 19.2.25 עד 6.3.25
1. הכנות –
1.1. הכנות לפני הטיול
הטיול תוכנן באופן מהיר - שבוע לפני הטיול הוגדר סופית המסלול והוזמנו כל בתי המלון והטיסה הפנימית. יתר הנושאים נסגרו במהלך הטיול.
הנסיעה הייתה בתקופת החורף, למרות שהורגשו עומסים בחלק מהאתרים, לא הייתה בעיה עקרונית להזמין את המלונות שרצינו ואת האטרקציות שרצינו.בבניית המסלול השתדלנו לא להגיע למקומות בהם היה חשש לשלג כבד וקשיי מעבר עקב כך.
לתכנון הטיול נעזרנו ב-
אתר בשם ״זמן יפן״ - רכשנו את המדריך הדיגיטלי.
סרטונים ב YouTube בעיקר סרטונים בשם ״יומן מסע״ (פרקים לפי אזוריםֿ).
המלצות ב- facebook כולל התכתבות עם סוזי (כתבה את ״זרה ביפן״).
המלצות של חברים אשר היו ביפן ושלחו לנו את התוכניות שלהם.
1.2. נושאים לטיפול –
יום לפני הטיסה נכנסנו לאתר visit japan web (ייתכן וניתן לביצוע לפני) וקיבלנו QR code אשר הוצג בשדה התעופה בטוקיו, הקוד הוצג פעמיים: בביקורת הגבולות וביציאה/במכס. הכניסה לאתר ומילוי הפרטים הנדרשים חוסכים מילוי טפסים ידניים לפני ביקורת הגבולות והמעבר במכס מאוד מהיר (מעבר במכונות אוטומטיות ללא תור).
Tax free- ביפן במעמד הקניה (קניה מעל 5,000 יין), בהצגת דרכון או QR code לרוב לא משלמים מס, הפטור ניתן לפני ביצוע התשלום (היעילות היפנית). הייתה רק חנות אחת אשר דרשה הורדת אפליקציה וקבלת החזר לאחר כשבועיים- שלושה דרך האפליקציה. לצורך קבלת הפטור חובה להגיע עם הדרכון, הם לא מקבלים צילום של הדרכון (בביקורת הדרכונים מדבקים בדרכון מדבקה כחולה, המדבקה נבדקת בעת מתן הפטור).
באתר visit japan web לאחר הנחיתה ולאחר החתמת הדרכון אפשר לקבל QR code עבור ה- Tax free. בחלק מבתי העסק קוד זה מחליף את הצורך בדרכון.
הבנו שביפן חובה להסתובב עם דרכון.
1.3. דברים שכדאי לדעת –
כרטיס לתחבורה ציבורית – אנחנו טסנו טיסה פנימית לאוסקה עם קונקשן מאוד קצר ולא הספקנו לרכוש את כרטיס ה Suica לתחבורה ציבורית, באוסקה לא ניתן לרכוש Suica ולכן עד לטוקיו קנינו כרטיסים בתחנות הרכבת, באוטובוסים התשלום הוא לרוב בירידה – מעבירים את הכרטיס או משלמים לנהג במזומן, לא הייתה בעיה לשלם במזומן.
בטוקיו רכשנו כרטיס Suica רכשנו 2 כרטיסים (לכל אחד כרטיס נפרד) יש 2 סוגי כרטיסים: כרטיס ירוק שעולה 500 יין אשר טוב למספר שנים וכרטיס ורוד לתיירים לתקופה של כ 30 יום. אנחנו רכשנו את הכרטיס הירוק, כאשר את אחד הכרטיסים טענו לארנק הדיגיטלי של iphone (הם לא עובדים עם סמסמונג/אנדוראיד). הכרטיס מאוד נוח ושימש אותנו בכל הנסיעות בתחנות הרכבת והאוטובוסים וגם בחנויות ומסעדות שונות, היה מאוד קל להטעין את הכרטיס בנייד ולבצע תשלום בדרך זו.
-
בבתי המלון השונים יש שרות של העברת מזוודות בתשלום. משאירים בבוקר את המזוודות להעברה ליעד הבא והמלון מבצע את ההעברה.
במלון באוסקה מסרו לנו שההעברה תיקח יומיים עקב מזג אוויר גרוע ולכן במקרה זה החלטנו לעבור עם המזוודות.
בכל יתר האתרים בוצע משלוח של 2 מזוודות (מזוודה גדולה ומזוודה בינונית – עלה לנו כ- 4,500-4,800 יין למשלוח).
עקבנו אחר המזוודות עם air tag וראינו שההעברה מתבצעת לרוב בשעות הלילה והמזוודות חיכו לנו כאשר הגענו לבית המלון.
שימוש רב ב- google map להכוונה כולל המלצות על רכבות/ אוטובוסים. האפליקציה מציגה מספר חלופות כאשר היא מציגה גם את שעת הגעת הרכבת והרכבות הבאות וגם יודעת לכוון לרציף המתאים בתחנה. כדאי להפעיל את המפה גם בירידה מהרכבת לקבלת הכוונה לשער היציאה הקרוב ביותר למלון.
תרגום – מומלץ להוריד אפליקצית תרגום כגון google translate – בדרך זו ניתן לצלם שלטים והודעות ולתרגם אותם לעברית, מאפשר לבצע הקלדה בעברית ולהציג את התרגום ביפנית למוכרים בחנויות (מאוד מקובל), אפשר גם להקליט את ההודעה ולהשמיע ליפני את התרגום. התרגום לא תמיד מדוייק אבל עדיף מכלום.
-
מסעדות – בשעות העומס (בסביבות 6 בערב) יש תורים לפני חלק גדול מהמסעדות, עבורנו זה היה סימן למסעדה שכדאי לבדוק אותה.
קיימים בניינים אשר מאכלסים כמות גדולה של מסעדות. המסעדות לא חייבות להיות בקומה הכניסה. היה מבנה אשר הגענו אליו ובכל קומה נפתחה הדלת למסעדה אחרת (בסגנון שונה).
מוזיאונים – נאמר לנו מראש שהרבה מוזיאונים סגורים ביום שני, אנחנו ראינו שיש מוזיאונים אשר סגורים בימים אחרים. בתקופה שאנחנו היינו היו מספר מוזיאונים / אטרקציות אשר היו סגורים עקב שיפוצים.
סיורים – חיפשנו סיורים בעברית בטוקיו וקיוטו. התכתבנו עם סוזי ועם יוקי אשר עורכים סיורים בטוקיו וקיוטו, בתקופה אשר הגענו לא היו סיורים קבוצתיים בעברית (הציעו לנו סיורים פרטיים) ולכן כל הסיורים בהם השתתפנו היו באנגלית.
-
הרבה מתחילים את הטיול בטוקיו ומסיימים את הטיול בטוקיו, לדעתנו ההחלטה להתחיל באוסקה היתה חכמה, משאירים את טוקיו (אשר שונה משאר יפן) לסוף, טוב גם לערוך קניות בסוף. למי שלא טס ישירות מישראל ליפן יכול למצוא טיסות לאוסקה ללא צורך במעבר בטוקיו בהלוך.
2. בבתי המלון –
כל בתי המלון הוזמנו מישראל, כל בתי המלון נמצאים קרוב או צמוד לתחנת רכבת גדולות ומרכזיות, התייחסות מפורטת בכל עיר .
אוסקה Croos hotel Osaka https://cross-osaka.orixhotelsandresorts.com
קיוטו The Thousand Kyoto https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/en
היירושימה Hotel Granvia Hiroshima https://www.hgh.co.jp/english
האקונה Hakone Kyuan https://www.booking.com/Share-zi2ct2
טוקיו JR Kyushu Hotel Blossom Shinjuku https://www.jrk-hotels.co.jp/Shinjuku/en
כל המלונות הוזמנו דרך booking. המלון הטוב ביותר היה בקיוטו – מומלץ בחום.
3. המסלול –
3.1. יום חמישי ה- 20.2 – אוסקה
המראה מישראל ב- 19.2 ונחיתה בטוקיו ב- 20.2, קונקשיין של שעתיים וחצי לטיסה לאוסקה.
למרות העיכוב של כשעה בהמראה – הספקנו להגיע לטיסת ההמשך בזמן, היפנים מאוד יעילים.
נחיתה באוסקה ורכבת ישירה לתחנת NAMBA. הגעה רגלית למלון Croos hotel Osaka המלון נמצא כמה דקות הליכה מתחנת הרכבת (לא צמוד לתחנה), המלון והמיקום היו מעולים (שווים את ההליכה של מספר דקות ברגל למלון), המלון נמצא בחלק בשם Dotonbori. המרכז של חיי הלילה באוסקה – שווקים כולל שוק אוכל, המקום המומלץ לביקור בלילה באוסקה. בצמוד למלון גם רחוב עם חנויות רבות, Uniqlo, ZARA, לולולמון ועוד. ארוחת ערב במסעדת ראמן באזור.
3.2. יום שישי ה- 21.2 - יום באוסקה
בבוקר טיול ל- minoo falls - נסיעה ברכבת לתחנת UMEDA ומשם רכבת נוספת לאזור המפלים. טיול רגלי יפה למפל, כולל מקדש בדרך, ראינו סרטון על המקום בתקופת השלכת, גם בחורף המסלול יפה.
חזרה לתחנת הרכבת ונסיעה לתחנת הרכבת הקרובה לטירת אוסקה – סיור בטירת אוסקה, עלייה לתצפית וסיור בגנים מסביב לטירה.
חזרה ברכבת לאזור המלון – טיול ברחובות של Dotonbori קצת שופינג וארוחת ערב, בחרנו במסעדת ואגיו (בשר) בה מבשלים על השולחן את בשר הואגיו עם הירקות.
3.3. יום שבת ה- 22.2 – מעבר לקיוטו
נסיעה בבוקר ברכבת לקיוטו (הרכבת יצאה מתחנת רכבת UMEDA, דרש החלפה של רכבות) הרכבות בין אוסקה וקיוטו נוסעות בתדירות גבוהה ולא יהיה צורך בהזמנה של מקום מראש.
הגעה למלון The Thousand Kyoto, מלון מעולה המומלץ בחום (קיבלנו חדר פניתי גדול יחסית), המלון צמוד לתחנת הרכבת המרכזית של קיוטו.
טיול קצר באזור המלון (עד לקבלת החדר) ואחר הצהריים נסיעה למרכז העיר לאזור גיום (האזור המרכזי), סיור באנגלית ברובע הגישות של קיוטו (סיור של כשעתיים, הוזמן יום אחד מראש דרך אתר viator). מתברר שבקיוטו מתייחסים בכבוד רב למקצוע הגיישות, להיות גישה בקיוטו דורש תהליך הכשרה ארוך הנמשך מספר שנים, כולל לימוד בבית הספר המיוחד של הגישות.
בקיוטו יש מספר רחובות בחלק העתיק של העיר בו מרוכזים בתי האירוח של הגיישות, בסיור ניתן הסבר היסטורי על התפתחות המקצוע, מה כולל תפקיד הגיישה, איך הופכים להיות גישה בקיוטו, היה מעניין.
3.4. יום ראשון ה- 23.2 – קיוטו ונארה
יציאה בבוקר למקדש פושימי אינרי – Fushimi Inari אחד מהמקדשים הכי ידועים ביפן, נסיעה ברכבת jr nara line, הרכבת עוצרת ממש קרוב לכניסה הראשית למקדש, סיור באתר (מעבר בעשרות שערים כתומים) ועלייה לראש ההר. כאשר ירדנו למטה הייתה כבר שעת ארוחת צהרים, במקום דוכנים רבים והתנסנו במאכלים שונים (מאוד טעים).
חזרה לתחנת הרכבת והמשך נסיעה לכיוון nara.
טיול רגלי ברחובות והסמטאות של נארה, בעיר רואים איילים רבים באתרים שונים, בפארקים הירוקים וגם ליד המקדש.
מקדש Toda-ji כניסה למקדש בו קיים פסל גדול של בודהה וכניסה למוזיאון ליד המקדש.
חזרה בערב ברכבת לקיוטו.
ארוחת ערב בתחנת הרכב במסעדת סושי עם מסוע, בחירת המנות מהמסוע (היה תור ארוך מחוץ למסעדה, היה טעים).
3.5. יום שני ה- 24.2 – קיוטו –
בבוקר ירד שלג, יצאנו בצהריים לטירת ניג׳ו, סיור בטירה וקריאה על ההיסטוריה של השוגונים שבנו וגרו במקום, הליכה ברגל לגנים של קיוטו ומשם למקדש Heian Jingu Shrine מקדש גדול מרשים (נמצא קרוב לאזור המוזאונים), נסיעה באוטובוס לאזור gion, ארוחת ערב וחזרה ברגל למלון.
3.6. יום שלישי ה- 25.2 – קיוטו – יום מקדשים
שלחנו את המזוודות להירושימה.
יום טיול רגלי ארוך בין הרבה מאוד מקדשים.
התחלנו ממקדש הכסף (נסיעה באוטובוס), למקדש מוביל רחוב יפה עם דוכנים וחנויות מזכרות, טיול במקדש והמשך דרך שביל הפילוסופים (לאורך הנהר) לאורך המסלול הרבה מקדשים כולל פארק נחמד לעצירה וארוחה קלה.
בסוף הגענו לאזור של פגודת Yasaka באזור רחובות קטנים עם חנויות מזכרות ואוכל (כאשר אנחנו הגענו היה מאוד צפוף, למגיעים בתקופת העומס מומלץ לנסות לבדוק שעות פחות עמוסות במקום), עלינו למקדש Kiyomizu dera גם העלייה למקדש ברחוב עם חנויות מזכרות וחנויות / דוכני רחוב. בדרך ראינו הרבה יפנים אשר הגיעו לאזור לחופשה, היפנים סיפרו שהם מגיעים לקיוטו לחופשה ושוכרים קימונו ומסתובבים עם הקימונו באזור (חלק מלווים בצלם/ת אשר מצלמים אותם).
יצאנו מהאזור בסביבות השעה 15:30 בכדי להספיק להגיע לטקס הכנת תה (הוזמן באתר החברה https://mai-ko.com/culture/tea-ceremony/ יומיים לפני הביקור), בתחילת טקס הכנת התה בחרנו קימונו ללבישה (וכמובן תמונות), הטקס התקיים הטקס התקיים בלבוש יפני מסורתי של כל המשתתפים (נשים וגברים). טקס של כ- 45 דקות כאשר הסיור כולו היה כשעה וחצי – שעתיים). בית התה שוכן בגיום (מרכז קיוטו) המקום מאוד מתויר (כל חצי שעה מכניסים קבוצה חדשה של כ- 10 משתתפים) אבל היה נחמד, הסבירו על הפילוסופיה שעומדת מאחורי הטקס.
3.7. יום רביעי ה- 26.2 – קיוטו ומעבר להירושימה
בבוקר נסיעה למקדש המוזהב, נסיעה של כ- 45 דקות לכל כיוון. המקדש קצת רחוק מאטרקציות אחרות ודורש נסיעה מיוחדת למקדש. מקדש מרשים אבל לא בטוח שווה נסיעה ארוכה כל-כך רק למקדש זה (התכנון היה להגיע גם ליער הבמבוקים אבל החלטנו לנסוע להירושימה).
חזרה לתחנת הרכבת של קיוטו ונסיעה ברכבת המהירה להירושימה. נסיעה של פחות משעתיים. הגעה למלון אשר נמצא בתוך תחנת הרכבת ויציאה ברגל לכיוון מוזיאון השלום (מוזיאון על פצצת האטום אשר הוטלה על הירושימה), מעבר דרך מרכז העיר (רחובות עם חנויות, דוכנים ואיזיאקות), הגענו למוזיאון בסביבות חמש, המקום לא היה עמוס, סיור במוזיאון ולאחר מכן בפארק הצמוד למוזיאון והכיפה האטומית.
ארוחת ערב במסעדת Okonomiaki Nagata-ya מסעדה מומלצת קרובה למוזיאון, המסעדה מתמחה בהכנת אוקונומיאקי (המנה העיקרית במסעדה) זו גם נחשבת המנה המיוחדת של הירושימה.
הזמנו כרטיסים לנסיעה להאקונה – נסיעה ארוכה של קרוב ל-4 שעות, רכישת מקום שמור ומוגדר מראש, ממליצים לקנות כרטיסים רק בתחנות רכבת, אתרים אשר נראים רשמיים הם לא תמיד כאלו.
3.8. יום חמישי ה- 27.2 – מיאג׳ימה
נסיעה ברכבת לתחנת Miyajima-guchi (אפשר להגיע גם בשייט ישירות לאי).
ליד תחנת הרכבת רציף לשייט לאי מיאג׳ימה Miyajima – הגעה לאי, למקדש השער הצף, Itsukushima מקדש השינטו המפורסם באי, הבנו שמקדש זה הוא החשוב ביותר למאמיני השינטו.
טיול באי – באי מספר רחובות עם חנויות מזכרות ודוכני אוכל (כולל חנויות בהן מכינים את הממתק המקומי עוגיות בצורת עלה עץ האדר היפני עם מילויים שונים Momiji Manju).
טיול בפארק Momiji Dani, תכננו לעלות ברכבל לפסגת ההר ולרדת ברגל, אבל הרכבל היה סגור עקב עבודות תחזוקה (סגור עד אמצע מרץ) והחלטנו לוותר על העלייה הרגלית.
חזרה להירושימה והצטרפות בערב לסיור רגלי במרכז הירושימה, סיור ב-3 ברים ואיזיקאות (מנות מקומיות ושתיה), הסיור הוזמן באתר GetYourGuide, הוזמן יום אחד מראש).
3.9. יום שישי ה- 28.2 – מעבר להאקונה
בבוקר משלוח המזוודות לטוקיו ונסיעה להאקונה: נסיעה ב-2 רכבות (הירושימה ל Shin-Yokohama ומשם ברכבת מהירה ל- Odawara) ולאחר מכן נסיעה באוטובוס למוזיאון הפתוח באקונה. מוזיאון יפה ומיוחד עם יצירות אמונות גדולות המוצגות באוויר הפתוח ואזור מקורה עם יצירות של פיקאסו. סיור של כשעה וחצי ולאחריו יציאה למלון. האזור ידוע במעיינות החמים בו (אונסן). ראינו שברוב המקומות האירוח הוא על בסיס חצי פנסיון כולל אפשרות ללינה בסגנון יפני, ארוחת ערב וארוחת בוקר בסגנון יפני.
המקום הוא סוג של צימר ברמה מאוד גבוהה, המקום שהיינו בו פחות מומלץ כי המארחים מאוד נוקשים, ביקשנו בארוחות ערב ובוקר מנה אחת ללא דגים, המארחים לא היו מוכנים לענות לבקשה (היה קשוח).
3.10. יום שבת ה- 1.3 מעבר לטוקיו
בבוקר נסיעה ישירה מתחנת הרכבת Odawara (התחנה הקרובה להאקונה) לשינג׳קו, המלון שלנו נמצא קרוב מאוד לתחנת הרכבת - מלון JR Kyushu Hotel Blossom Shinjuku – נמצא באזור השקט ליד תחנת הרכבת.
טיול רגלי למקדש Meiji-jingu מקדש שינטו גדול וחשוב וטיול בפארק יויוגי מסביב למקדש. משם המשכנו לרחוב Takeshita רחוב המוגדר כאזור של צעירים ולב תרבות הפופ היפנית, אזור מלא חנויות צבעוניות. בערב הגעה לשיבוייה ולמעבר החצייה המפורסם, ארוחת ערב בשיבוייה (כמובן ראמן).
3.11. יום ראשון ה- 2.3 – טוקיו –
מתברר שהגענו ביום של מרתון טוקיו, חלק מכבישים היו סגורים אבל בכל מקום היו סדרנים אשר הפנו את הולכי הרגל למעברים נוחים.
ביקור באסקוסה Asakus במקדש Senso-ji (מקדש הבודהיזם העתיק בטוקיו) וטיול ברחובות מסביב למקדש, חניות מזכרות דוכני אוכל.
הליכה למגדל skytree עלייה לתצפית בגובה 350 מטר ועלייה במעלית נוספת לגובה של 450 מטר. הראות היתה טובה יחסית וניתן היה לראות את כל אזור טוקיו רבתי אבל לא ראינו את הר פוגי.
חזרה לתחנת הרכבת אסקוסה ונסיעה לאזור של שוק Ameya Yokocho טיול באזור והליכה לאורך תחנת הרכבת (יש חנויות יפות מתחת למסלול הרכבת) עד לרובע האלקטרוניקה של טוקיו אזור Akihabara רוב החנויות באזור זה הם של משחקי מחשב של היפנים ואנימציות.
חזרה לשינג׳קו לאזור המלון וביקור בצד השני של התחנה.
3.12. יום שני ה- 3.3. – טוקיו – יום גשום
נסיעה ברכבת לאי המלאכותי אודייבה Odaiba, ביקור במוזיאון העתיד, מיריקאן, הסיור במוזיאון היה קצת מאכזב (מתאים יותר לילדים) לאחר מכן הליכה למרכז הקניות באי.
חזרה למלון לאזור שינג׳קו, הלכו לאזור אחר, סמטת Omoide Yokocho סמטה קטנטנה וצרה עם הרבה מסעדות קטנות (איזאקות) בהם יושבים כ- 10 סועדים על הבר והאוכל מוכן במקום.
3.13. יום שלישי ה- 4.3 – טוקיו – יום גשום
בבוקר הליכה לארמון הקיסרי, טיול בפארק המקיף את הארמון.
הזמנו מראש כרטיסים ל- TeamLab Borderless מוזיאון דיגיטלי מיוחד (כאשר מזמינים כרטיסים צריכים לבחור שעת כניסה - אנחנו הזמנו לצהריים), מצורפות מספר תמונות להתרשמות.
במסלול זה לא מקבלים מפה ואין מסלול הליכה מוגדר מראש, צריך להכנס לחדרים שונים כאשר כל חדר שונה מקודמו. צריך לחפש את החדרים, אין סימון מראש של מיקום החדרים, מאוד מומלץ.
המוזיאון נמצא בקומפלקס חנויות יוקרתי. לאחר ארוחת צהרים נסיעה לרובע גינזה – סיור באזור ובערב נסיעה שוב לשבויה. בשיבויה פגשנו את עומר בלאיש בעל אתר אינסטרגם עם המלצות על יפן (עוזר גם בבניית טיולים). עומר סיפר לנו על החנות דון קיחוטה – חנות של 7 קומות במרכז שיבוייה אשר ניתן לקנות בה מתנות לחזרה לישראל.
3.14. יום רביעי ה- 5.3 – טוקיו – יום גשום
בבוקר סיור הליכה היסטורי באזור הארמון הקיסרי כולל הסברים על ההיסטוריה של אדו ותקופת השוגונים. הסיור הוזמן בבוקר כאשר ראינו שהגשם הצפוי הינו גשם קל יחסית.
חזרנו לגינזה לארוחת צהרים, קניית אוכל ב Mitsukoshi ginza בקומה 2- ועלייה לאכול בקומה 9.
נסיעה באוטובוס ל- TeamLab Planets – הכרטיסים הוזמנו באינטרנט יום קודם (לאור העצה של עומר). הגענו קצת מוקדם אז הלכנו לקניון הנמצא כ 10 דקות הליכה מהמתחם, נראה קניון מוצלח ולא המוני אבל לא היה לנו זמן להסתובב, חזרנו למוזיאון.
המוזאונים שונים מאוד אחד מהשני (יש רק 2 חדרים/ מייצגים דומים בין המוזאונים השונים).
Planets, המוזיאון הוותיק יותר, הינו מוזיאון יותר חוויתי / התנסותי – המוזיאון מתחלק ל-4 חלקים כאשר בחלק אחד הולכים יחפים (חלק מהזמן גם במים), מתקנים של שיווי משקל, ועוד. חלק נוסף מדמה את הגונגל, המבקר מוריד אפליקציה ״לצוד״ חיות (ואז לשחרר אותם כמובן) וניתן לקרוא על ההיסטוריה של כל חיה. וחלק אחרון של צמחייה אשר עולה כאשר אתה מתקרב אליה.
Borderless – מוזיאון אשר מציג מייצגים המבוססי וידאו ואורות וצורות אבל אסור לגעת.
אנחנו אהבנו יותר את Planets.
חזרה לשינג׳קו לארוחת ראמן אחרונה בטוקיו.
3.15. יום חמישי ה- 6.3 – טיסה לישראל
אחלה טיול, תהנו.