אורי מטייל ✈ | בלוגר טיולים בארץ ובעולם
✈️ הבלוג של אורי מטייל - English
קישור לסיכום הטיול המלא (המלצות, מפת אטרקציות,סרטונים, טיפים ותמונות):
אורי מטייל 🌍 | טיול בהודו 🇮🇳 - פונה, מפת אטרקציות ומסלולי טיול
ברוכים הבאים לבלוג נוסף של "אורי מטייל", והפעם פונה
הייתי בפונה מספר פעמים במסגרת העבודה, ומצאתי את הזמן לטייל ולהרגיש קצת את העיר בעיקר בסופי שבוע. פונה נמצאת 160 ק"מ מערבית למומבאי (3-4 שעות נסיעה) ומהווה מרכז לימודי גדול בהודו עם הרבה מאוד אוניברסיטאות.
פונה ידועה בעיקר בזכות האשראם של אושו שמושך אליו הרבה מאוד מבקרים מכל העולם.
מספר דגשים:
1. תחבורה: הנהיגה בהודו זה משהו שצריך לראות בעיניים כדי להאמין. אין חוקים, אין תמרורים, אין זכות קדימה, אין חגורות בטיחות, אין קסדות לנהגי האופנוע, מרכיבים ילדים קטנים על אופנועים. החבר'ה המקומיים אמרו לי שהנהיגה היא שכל אחד חושב שהוא מלך הכביש. מדהים לראות איך כל נהג מנסה למצוא את הדרך לעקוף את הנהג שלפניו אם אפשר מימין או משמאל או מלמעלה או מלמטה העיקר שיהיה לפניו. שלא נגבר על תרבות הצפירות הנוראית שכל נהג צופר כדי להראות שהוא כאן. תקחו כמה מאות נהגים שצופרים ותבינו את גודל האירוע.
התחבורה היא כ"כ הזוייה שחציתי כביש ליד המלון והייתי צריך לברך ברכת הגומל (פעמיים), עדיף להתשמש בהובר שעובד מצויין או אפשר לשכור נהג.
2. אוכל: מי שלא נרתע מאוכל רחוב יכול למצוא לעצמו הרבה מאוד אפשרויות. מי שרגיל לאוכל מערבי יסתדר די בקלות עם מותגי הפאסט פוד המערביים שפזורים בכל מקום.
3. שופינג: כל המותגים רק לבחור, מספר רב של קניונים שמציעים הכל מהכל. בחנויות המותגים המחירים הם פחות או יותר כמו בארץ.
קניון Westend Mall
Dagdusheth Halwai Ganpati Temple - מקדש הינדו
BAPS Shri Swaminarayan Mandir - אתר חובה!
Prati Balaji Temple
Aga Khan Palace 6.
Phoenix market city
Amanora Park Town
======================
מקווה שמצאתם את הבלוג שימושי ומועיל! תעשו חיים!
אני כבר כותב את הבלוג הבא 😉😉😉
לבלוגים נוספים של "אורי מטייל":