מס' לילות: 3
לאחר 4 ימים בקוקו, החלטנו להגיע באוטובוסים ללה פורטונה. סה"כ מדובר ב4 אוטובוסים עד היעד אבל אין מה לחשוש מזה. יצאנו בשעה 11:00 מקוקו- לקחנו אוטובוס חזרה לליבריה, משם חצינו את הכביש וישר תפסנו אוטובוס לקאנייס. מקאנייס, באותה התחנה בדיוק לקחנו אוטובוס לטילרן. מטילרן ישנם אוטובוסים ללה פורטונה פעמיים, שלוש ביום, כך שהינו צריכים לחכות כשעה חצי לאוטובוס של 15:30 (הקו האחרון). בינתיים עשינו הפסקת אוכל- יש כמה מקומות לאכל בהם באזור התחנה. ללה פורטונה הגענו בערך בשעה 18:00. כך שכל המסע לקח לנו כ7 שעות אבל הי חסכנו כמה גרושים.
בלילה הראשון בלה פרוטונה לקחנו מלון במרכז העיר בשם Hotel La Fortuna בעלות של 50$ כולל ארוחת בוקר. במלון היה ג'קוזי ובריכה נחמדה+חלון למסעדת סושי, כך שניתן לשבת בג'קוזי ולאכל סושי. מלון נחמד ומומלץ ומיקום מעולה. ביום השני בלה פורטונה עשינו קצת בדיקות והגענו למשרד של אלן ואדר. מהם לקחנו ל3 לילות דירת 3 חדרים יחסית במרכז העיר, עם חדרי שינה ומטבח מאובזר בעלות של 35$ ללילה. כמו כן המשרד מציע סיורים וטיולים במחירים טובים. אנחנו לקחנו סיור של הגשריםבפארק הלאומי ארנל בעלות של 36$ דולר לאדם. לא התלהבנו ממנו במיוחד. הרגשנו שטילנו שעתיים על גשרים ולא ראינו כמעט אף יצור חי חוץ מכמה עכבישים. בכל מקרה אם תחליטו לצאת לסיור- המלצה שלי תקחו מדריך מקומי שידע להכווין אתם.
באותו היום אחרי הצהריים לקחנו סיור להר געש ארנל ולאחר מכן למעיינות החמים Las calientinas de Arenal. הסיור עלה כ15$ לאדם וכלל איסוף מהמלון+ מדריך. אנחנו נהננו בעיקר מהמעיינות החמים בסוף כל המסלול. קחו בחשבון שכל קבוצות התיירים מגיעים לשם באותה שעה, בדרך כלל חשוך והומה אדם, אך אם תלכו מעט לכיוון מעלה תגלו שם אזור ענק ומבודד.
ביום השני לקחנו סיור/סדנת שוקולד בעלות של 25$ לאדם. סיור מתקיים בחווה אשר שייכת למשפחה מקומית. ניתן לבחור אם תרצו לצאת לסיור בשעות הבוקר או הצהריים. הסיור כולל איסוף מהמלון, סיור בחווה, שיתוף בתהליך הכנת השוקולד ולבסוף אכילה ושתיה של התוצרים.
אנחנו אישית מאוד נהננו מסיור וממליצים עליו. המדריך שהוא גם הבן של הבעלים של החווה, דובר אנגלית מצויינת ומעביר את הסיור בצורה מלהיבה ומעניינת. למדנו המון דברים חדשים שלא ידענו וגם ראינו המון חיות וציפורים כמו טוקנים, איגואנות ופרפרים כחולים ענקיים.
אחר הצהריים נסענו למעיין El Salto. עשינו כמה תמונות, השתכשכנו במים הקרים והלכנו חזרה למלון.
בערב יצאנו לבר מקומי, שתינו כמה בירות והתחבאנו מהגשם.