שלום לכולם.
בחופשת חנוכה האחרונה,טסתי עם אלון,בני בן ה-13 לחופשת סקי באוסטריה.חשוב לי לציין כי אני ישבתי,בדקתי והזמנתי את כל מרכיבי החופשה לבד,וכי הדבר נעשה כחצי שנה מראש!!!!!
ברשותכם,אני אנסה לגעת בצדדים הפחות מדוברים אך לפי דעתי חשובים לא פחות ובכוחם לקבוע לא אחת את הצלחת החופשה.
ובכן,מה הם הנקודות אותם יש לקחת בחשבון כאשר יוצאים לחופשת סקי עם הילדים?
1-רמת ידע הגלישה
2-בחירת אתר הגלישה
3-בחירת בית מלון
4-אטרקציות בסביבה הקרובה
נתחיל כמובן ברמת הגלישה של המעורבים.ברור כי אין מצב בו אני הולך לכיוון אחד כי אני גולש על מגלשים ואילו בני גולש על סנאובורד, התשובה לסעיף הראשון נותנת את התשובה לסעיף השני.מתחם סקי אמאדה תוחם שטח נרחב לכל הרמות ומעבר לכך ידידותי מאוד למתחילים ובעיקר לילדים מכל הגילים.הבחירה בשלאדמינג נפלה בגלל מיקומה מתחת לזאלצבורג וכן במידה ורוצים לשלב יום טיול אפשר לבקר במקומות כמו האלשטאט,מינימונדוססגור בחורף,סכר קפרון"זאלצבורג,ימת המלכים ועוד אתרים יפים שלא חסרים באוסטריה.לאחר שבחרתי בשלאדמינג בדקתי את בתי המלון במקום.קיימים מלונות מכל הסוגים ובכל הרמות והכל שאלה של מחיר. הבסיס הוא לינה וארוחת בוקר ממשיך לחצי פנסיון ומגיע לפנסיון מלא שזה לדעתי בזבוז.אז קמים בבוקר,אוכלים ארוחה קלה, לוקחים את הציוד והולכים לסקי.רגע, הולכים?ציוד סקי?לא כל כך הולך ביחד.לכן חשוב שהמלון יהיה קרוב למעליות סקי או אוטובוס הסקי עוצר בכניסה למלון.דבר נוסף ולא פחות חשוב,את השכרת ציוד הסקי חשוב לשכור מחברה שלה סניפים בכל מקום דהיינו בעיירה ובאתר הסקי,הבחירה שלי היתה -SKI TRITSCHER להם סניפים בעיירה ובאתר סקי,כמו כן את הציוד הזמנתי באינטרנט ובהגיעי למקום ישר קיבלתי את הציוד לאחר התאמה,כמו כן לאחר יום החלפתי ממיגלשים לסנאובורד ללא עלות ועם חיוך-תודעת שרות דרגה ראשונה,ובכן המלון אותו בחרתי נמצא בתחילת המדרחוב ושמו NEUE POST HOTEL מיקום נהדר והמרחק ממעליות הסקי הוא כ-150 מטר. במרכז מצאתי מסעדה טובה שבה יושבים המקומיים מחירים עממיים ואוכל טעים ומגוון. את הטיסה כמובן הזמנתי באל על לא בגלל שהם הבחירה המושלמת אלא הם היחידים שטסים בחורף ישירות למינכן.את הכרטיסים הזמנתי בסוף החגים סוף ספטמברוכך עלה לי כרטיס הלוך ושוב 333 דולאר.לגבי השכרת רכב אז בחורף אני לא לוקח סיכון במיוחד עם בני ולכן אני משכיר רכב 4X4 החברה בה המחירים תמיד טובים היא שלמה סיקסט אבל יש לשים לב לפעמים כשנכנסים לאתר של סיקסט במינכן יש מציאות יותר זולות מהארץ.שכרתי ב.מ.וו. X-3 לשבוע כולל ביטוח מלא ב-606 יורו שזה ממש זול.טוב,עד כאן כל הפרטים והכל טוב ויפה אז בואו ונוציא את המוקשים אותם מנסים להסתיר מאיתנו ואין אחד שלא נופל לפחות באחד מהם.כאשר מחליטים לרכוש ציוד או ביגוד לסקי המחירים יכולים להגיע לאלפי שקלים. בארץ יש כמה חברות המוכרות ציוד סקי והן מבטיחות מחירים בלעדיים וציוד מעולה וכן הלאה,אז דעו לכם כי בתחילת העונה בכל חנויות ציוד הסקי באוסטריה יש מכירת חיסול של דגמים שנה קודמת ומצד שני מבצעים לציוד חדש שמגיע,לדוגמא-בשלאדמינג מול מעליות הסקי ישנה חנות גדולה מאוד לציוד סקי ושם נעלי סקי חדשות עלו 85 יורו וגם 95 יורו !!!!!!! במידה ואתם נעולים על סוג או דגם מסויים תמיד תוכלו במקרה הכי גרוע לשלם את המחיר שדורשים בארץ אחרי הנחה.בדוק!!! כאשר אתם מזמינים מלון ויש לכם רכב שכור אל תוותרו על חניה במלון גם אם זה עולה כסף.ברוב המקומות באוסטריה לא יספרו לכם כי החניה הציבורית מוגבלת לחצי שעה ולאחר מכן תמצאו דוח על שמשת הרכב של 20 יורו אותו כדאי לשלם בעירייה אחרת חברת ההשכרה תגבה מכם כ-100 יורו תשלום כנס ודמי טיפול!!! כמו כן שימו לב למהירות נסיעתכם במיוחד בהגבלות ל-30קמ"ש שם תמיד,אבל תמיד שי מצלמות שהרי אין סיכוי שלא תשלמו בדרך זו או אחרת.דבר נוסף הוא עישון במלון.אני תמיד מזמין חדר עם מרפסת כי בבוקר אין כמו קפה בוץ עם סיגריה .ברוב המלונות היום אסור לעשן בחדרים וגם אחרי שפתחתם את כל החלונות ואתם חושבים כי לא מרגישים בריח אז תחשבו שוב, הריח נספג בוילונות ויש קנס גבוה למי שמעשן בחדר ושוב-אין לכם זכות עירעור הכסף נלקח במזומן או בכרטיס האשראי,בכל מקרה הוא נלקח.לגבי תדלוק הרכב,רצוי תמיד לא לרדת מחצי מיכל דלק וזאת על כל מקרה של פקק ממושך מסיבה זו או אחרת,חשוב לבדוק את מחיר הליטר בכבישים הראשיים ההבדל יכול להגיע ליותר מחצי יורו לליטר וזה הרבה .דבר אחרון שימו לב לפני יציאתכם מהארץ לכבות תקשורת נתונים בפלאפון ולאפשר תקשורת אינטרנט רק דרך רשתות מקומיות ולא דרך הכרטיס סים זה יעלה לכם המון,אבל המון כסף,ולסיום מילה קטנה על-אל על.בטיסה למינכן הכל דפק כמו שצריך ובאמת אין לי דבר ,אך שימו לב מה קרה בחזרה-הגענו קצת מוקדם למינכן,החזרנו את הרכב לחברת ההשכרה והלכנו לטרמינל הנפרד לטיסה לארץ,היות והיה עוד כשעה וחצי לפתיחת הטרמינל וחדר ההמתנה מול הטרמינל היה סגור עמדנו בחוץ בקור של -8 מעלות וללא יכולת לשפר מצב פשוט קפאנו לאט,מחוגי השעון זזו וכרבע שעה לפני שהטרמינל היה אמור להיפתח אני מקבל SMS לפלאפון כי הטיסה שלנו בוטלה והועברנו לטיסה של מחר בבוקר,אין נציג אין כתובת אין עם מי לדבר לך תמצא לך פתרון-וזה מה שעשיתי,לצערי מקרים דומים קורים באל על די הרבה-שימו לב.זהו רבותי למרות הכל יצא חופשה חלומית ואיך אומרים-כאשר ידוע מה עומד מולך-אין הפתעות.נסיעה טובה לכולם ובמידה ויש לכם שאלה המייל שלי הוא- [email protected]
vv