טיול לניו יורק ומערב ארצות הברית – 3 שבועות
מסלול הטיול
שלישי – שבת – 5 ימים בניו יורק מתוכם יום אחד באוטובוס לוושינגטון (אפרט בהמשך)
ראשון – טיסות לילווסטון
שני שלישי – ילוסטון.
רביעי – גרנד טיטון ולינה בג'קסון (לא לפספס).
חמישי – טיסות ללאס וגאס למסלול המוכר (אפרט בהמשך).
סופ"ש שישי שבת בלאס וגאס (תופתעו ממה שארשום עליה).
ראשון – נסיעה ליוסמיטי
שני שלישי – יוסמיטי (זה היה התכנון הייתה שריפת ענק שם אז נסענו לסאן פרנסיסקו).
רביעי – כביש 25 מיילים ו – 1 לינה במונטרי.
חמישי – המשך ולינה בסאן סמיון.
סופ"ש - לינה בסנטה ברברה .
ראשון – התפצלנו – דיסני והחלק הגדול של המשפחה בהוליוד ובברלוי הילס.
יום שני – כולם ביחד יוניברסל .
אז ככה, אנחנו משפחה בת 6 נפשות זוג + 21, 18, 14, 9 . מפתיע! כולם הגיעו כולל המשוחרר הטרי.
ויזות – צריך להגיע ולשכנע בכל דרך ולבקש ויזות לזמן קצר עם מועדי טיול ברורים וכך היה . הגדולים - 18, 21 קיבלו ויזות למספר חודשים עד סוף הטיול. הקטנים קבלו עד גיל 18 .
מסלול הטיול – המסלול הסטנדרטי והיותר קל בעיקר עם קטנים הוא ניו יורק מספר ימים ולאחר מכן לטוס ל"שלישיה" – לוס אנג'לס, סאן פרנסיסקו ולאס ואגס. תמיד עדיף לנסוע מלאס לאגס ללוס אנג'לס כי בנסיעה בכל כביש 1 אתם נמצאים בצד של הים.
מסלול קצת יותר "אקסטרימי " אבל שווה הוא לטוס לילוסטון (אין טיסה ישירה – טסים לסולט לייק סיטי ומשם נוסעים לילוסטון). מוסיפים לטיול את הילוסוטון.
הטיול הופך להיות יותר טיול של טבע ופחות ערים ובאלגן. בעיני הרבה יותר טוב.
ניו יורק – אחלה. ברור ששבת זה הסנטרל פארק . המלצות מיוחדות – תעלו ברוקפלר על TOP OF THE ROCK . תגיעו מוקדם ותזמינו כרטיסים מראש באינטרנט זה סבבה לא צריך את האמפייר. מסעדת פסטות מדהימה וטרייה היא VAPIANO שתי רחובות דרומית ליוניון סקוור. אני מעריך שתחזרו אליה לא מעט. מקבלים כרטיס מזמינים פסטה ושמים מה שרוצים - שמנת, בצל, שום, פרמז'ן והכל נעשה מול עיניך . למקפידי הכשרות אמנם לא כשר עם תעודה אבל זה ללא בשר. כמובן שיש גם פיצות בהזמנה.
סאבווי – לקחנו כרטיס לשבוע . עלה 30 דולר . חרשנו איתו את העיר . לא ניסינו את האוטובוס הפתוח אבל לא הייתי פוסל ליום אחד. כמובן שהיינו בטיימס סקוור, יום בג'רזי גארדן , וולסטריט, מוזאון הטבע, השדרה החמישית, אופניים ביום שבת בסנטרל פארק זה סבבה, כיכר קולומבוס,
וושינגטון - נכון זה לא רשום בספרים אבל מתוך 5 ימים בניו יורק עם ילדים אנחנו סבורים ששווה לנוע באוטובוס מניו יורק הלוך חזור באותו יום ולראות את בניין הקפיטול, הבית הלבן, ולהיות בשני מוזיאונים שם במ'ול של וושינגטון – אחד מהם מרהיב - מוזיאון התעופה. אני אישית לא מצטער לרגע על יום אחד בוושינגטון ואחד פחות בניו יורק – זה שווה להשכלה , לילדים. מה החסרונות – הנסיעה 4 שעות לכל כיוון - היא עוברת מהר מאוד אם קונים כרטיסים מסומנים הלוך חזור במגה בס בקומה השנייה באוטובוס , יש ווי פיי, זכוכית פנורמית, רואים את הנסיעה והאוטובוס מוריד אתכם ישר במ'ול של וושינגטון. יציאה בשש מניו יורק חזרה ב 2200 שווה. לא עם ילדים קטנטנים אבל בא נגיד שמגיל 9 ומעלה תחשבו על האופציה הזו – יום פחות בניו יורק יום חדש ומעניין בוושינגטון. אפשר גם לחשוב על לילה אחד בוושינגטון ואז לראות שם את כל המוזיאונים שבינם, יש שם המון מה לעשות. הכי חשוב להזמין מראש כרטיסים ממגה בס עם מקומות מסומנים – הלוך חזור לשישה עלו 160 דולר עם מקומות מסומנים בחזית הקומה השנייה - תוספת של 9 דולר לכרטיס .
ניו יורק – הספרים מלאים. צריך רק להזמין כרטיסים לבאטרי פארק לפסל החרות מראש. ולתצפית מ TOP OF THE ROCK - בכל השאר הספרים מלאים - תזרמו הכי נחמד זה חנויות הסוכריות, - יש רגעים שאני פחות אוהב אותם וזה העומס שיש לדוגמא בטיימס סקוור שאתם עם 4 ילדים ולכן תתכננו ותעדיפו לפחות יום אחד עם האוטובוס. יש רכבל בשדרה השנייה על 59 שלוקח תושבים 5 דקות לאי ממול. תעלו לרגע הלוך חזור בלי כסף - סבבה.
לגבי נסיעה משדה התעופה קנדי לשדה וחזרה – עלתה לנו 95 דולר. בחור חרדי מניו ג'רזי – לא בדקתי אם יש זול יותר אבל דברו איתם מהארץ, תתכתבו בואטפס בעברית הכל בסדר.
יום בג'רזי גארדן - מה לעשות לא תכננו בכלל אבל הילדים רצו אז נסענו ובזבזנו קצת
שבוע שני
אגב, אפשר לקצר את הטיול ולוותר על ניו יורק. זו אפשרות למי שמוגבל בזמן.
ילוסטון – אחרי שטסתם לסולט לייק סיטי ולקחתם רכב תזמינו בdays inn west Yellowstone סה"כ יופי של מקומות – בעיקר הרשתות דייזאין, הולידי אין, אמבסי סוויט – בכולם יש חדר כביסה (שווה שתביאו קצת אבקת כביסה מהבית לכל הכביסות במקום צריך לקנות את קופסת הסבון כל פעם), בכולם יש אינטרנט, הם נקיים, זמינים, בריכונת קטנה להתרעננות ומכונת קרח – בחלקם ארוחת בקר. הטיסה והנסיעה זה יום שלם – למחרת קומו לילוסטון השמורה במפה נראית כמו שמונה - טיילו לפחות יומיים בילוסטון - יום לשמינייה התחתונה ויום לשמייניה העליונה. ילוסטון מאוד מעיינינת לכל הגילאים – גייזרים, אדמה מעשנת, חיות , לא הייתי מוותר. זה גם מותאם לילדים בהיבט של נוסעים עוצרים עולים – לא מעיק.
אז ראשון טסנו מיו יורק, לקחנו רכב בסולט לייק סיטי, שני ושלישי היינו בילוסטון – זה מספיק בהחלט יומיים. יכתבו לכם על שבוע ועל ארבעה ימים – תאמינו שביומיים תראו את הכל ואז כבר הדברים חוזרים על עצמם. החלק היותר מרשים זו השמינייה התחתונה שן רוב הגייזרים. לא אפרט באיזה נקודות עצרנו בכל הספרים רשום איפה מומלץ לעצור אבל תזרמו יש 2-3 נקודות עיקריות בכל שמינייה והשאר איך שבא לכם. דובים - לצערנו לא ראינו אבל כן ראינו חיות אחרות. ילוסטון אל תוותרו! .
ביום רביעי נסענו לעירה ג'קסון בדרך לגרנד טיטון - יופי של מקום - לכו לאגם ג'ני, קחו סירה לצד השני מקום מקסים , תעשו מסלול קצר ארוך, ותחזרו שעתיים שלוש וזה מספק אבל אל תוותרו על הגרנד טיטון. ומשם נסענו לג'קסון - עיירת בוקרים לישון ע"מ להמשיך למחרת ללאס ואגס. כאן בניגוד לכל ההמלצות היינו נשארים עוד לילה. יופי של עיירה, ממוסחררת , לא ממוסחררת – יש שם אווירה נחמה , מקום מקסים - לא הספקנו להסתובב בה כפי שרצינו - מרכז העיירה שוקק חיים.
בבקר חמישי החזרנו את הרכב בשדה התופעה של ג'קסון וטסנו ללאס ואגס .
נסענו לפארק זאיון ולנו בספרינגדיל - מקום מקסים. יש כאלה שבאותו יום ימשיכו לברייס ופייג' וישנו שם לילה נוסף לפארקים האלה.
לאס ואגס – לינה – לנו במלון ניו יורק - זוועה! כנראה שכל מה שתקראו פה הוא הפוך ממה שאני קראתי. אנחנו לא סובלים את לאס ואגס!! לא מוסרית, מלאת אנשים מסכנים שיושבים מול מכונות, רועשות מה יש בה? להגיד שהיינו בלאס ואגס ?... אז רואים את שדרת המלונות, ועוד מכונות, ועוד מפל לא טבעי, ונוסעים לרחוב פרמונט ורואים עוד מנורות, ועוד נערות ערומות שמצטלמות - אני לא מבין מה הערך לילדים... אני הייתי עוצר לחצי יום להראות להם את הסטריפ ובתי המלון ועף משם. אבל כנראה שזה עניין של טעם רוב האנשים מזילים ריר מלאס וגאס – אני אישית ממש לא רוצה לחזור לשם – חם שם , לח שם, משמעם שם – הכל ריקני כל כך.
בקיצור שבת בלואס ואגס – מתנו לברוח....
ביום ראשון יש שתי אופציות הראשונה לנסוע לשלשה פארקי טבע – זאיון, ברייס, פייג'. עם לינות מתאימות. האופציה שאנחנו בחרנו היא לנסוע ליוסמיטי המפורסמת. לא אוכל לפרט עליה הגענו עד לעיירה קסומה אבל שריפה גדולה לא אפשרה לנו להיכנס לפארק אז שינינו תכניות ונסענו לסאן פרנסיסקו.
סאן פרנסיסקו – חסכנו וישנו בסאן רפאל באמבסי סוויט – אחלה מקום 25 דקות נסיעה לסאן פרנסיסקו דרך גשר הזהב. העיר יפה , הרובע הסיני, רציף 39 ועוד.
לינה בסאן פרנסיסקו - בסאן רפאל עולה פחות מגיעים לעיר בנסיעה וזה סבבה. יש כאלה שיעדיפו לקחת מלון ממש ברציף 39 ולרדת ולעלות ממנו – שתי האפשרויות טובות.
מציע לכם דבר שאינו רשום בספרים הוא לנסוע ל MUIRWOOD יער עצים אדומי גזע יפים – צפונית לסאן רפאל.
ניווט והתמצאות – אנחנו לקחנו איתנו וובינג , רכשתי כרטיס אמריקאי בישראל - סים טו גו וטלווי ושניהם עובדים חופשי שאתם בערים. אם יצאתם קצת לפארקים אז הקליטת אינטרט נעלמת. לכן חובה ג'יפי אס – אבל בתוך הערים רק וייז חופשי , פשוט מעולה ומוכר.
פארקים – כרטיס פארקים אחד מתאים לכם לכל הפארקים הלאומיים לכן מוצע לרכוש אותו הוא מתאים לזאיון, ילוסטון, MUIRWOOD ועוד.
מסאן פרנסיסקו לכביש מס' 1 - עשינו אותו ביומיים. עצירה אחת במונטריי, עצירה אחת בסאן סמיון. בתכלס יפה, לא מאלף כמו שציפינו - הוא הכי מלהיב בסוף בנקודת הרביצה של פילי הים . בקיצור נחמד ארוך. מה טוב – מונטריי – עיירה מקסימה, חובה להיות באקווריום, תגיעו מוקדם לעיירה . מציע לכם לא להתיש את עצמכם בנסיעה על קו החוף ממש לתוך סאן פרנסיסקו אלא להתחיל אותו אחרי פסיביק גרוב. הוא מתחיל בכביש אגרה 17 מיילים שם גרים העשירים – הם צריכים אגרה לטובת הכביש - רואים קצת ים, קצת בתים מפוארים ומגיעים לפוינט לובוס נקודה ראשונה – להגיד לכם ששווה להיכנס אליה?... לא בטוח תראו עוד מאותו דבר הרבה לאורך כל הדרך – עוד מצוקים, עוד תצפיות, עוד שחפים, עוד סלעים סבבה לא נפלנו. תשתדלו להגיע למונטרי מוקדם כי היא שווה את זה.
לגבי הלילה הבא בסאן סמיון – עיירה משמימה.. על תצפו .. .
מסאן סמיון נסענו בחמישי עם פנינו לסנטה ברברה. אנחנו לא נוסעים בשבת והתפנקנו לראשונה במלון דאבל טרי של הילטון – מקום יפה , מלון סבבה היה סופ"ש מרגיע ומעולה.
יום ראשון היינו בפיצול בין דיסנילנד להוליווד - היא מתאימה לילדים קטנים ולא לגדולים. ותשתדלו לא לסחוב את כולם לשם. הגדולים הלכנו להוליווד ובברלי הילס והקטנים 9 לדיסני.
יוניברסל – תתפנקו מקום מדהים לכל המשפחה, תקנו את הפרונט אוף זה ליין - חובה , תשדרגו את הכרטיסים אל תוותרו אחרת תעמדו בתורים ארוכים, תגיעו מוקדם – באתר מופיע כל יום מתי נפתח האתר, תקנו את המיימיה של המיניונים ותוכלו לעשות רפיל כל היום בכל מקום תמורת דולר. מקום מדהים לכל המשפחה. תתחילו ברכבת , לאחר מכן הטובים ביותר זה לרדת במדרגות הנעות למטה למומיות, לסימפסונים, לפארק היורה, למיניונים, עולם המים מופע, ומופע החיות השאר סבבה אבל לא כמו המתקנים האלה.
מציע שתגיעו עם בגדי ים תיקים וכפכפים יש שם גן משחקים רטוב מדהים!!! חבל שאנחנו המבוגרים לא הבאנו בגד ים.
זה שלשה שבועות ארוכים ומעייפים ובעיקר מהנים - מי זוכר הכל.
הכי הכי – הילוסטון, היוניברסל , העיירות הקטנות ספרינגדיל וג'קסון ומונטריי, סאן פרנסיסקו, והמשפחתיות.
הדלק – זול. קחו מכונית טובה וגדולה. נסענו 6000 ק"מ.