בספטמבר 2018 יצאתי עם חברי הטוב אופיר לטרק של 6 ימים בשמורת טריגלב וסטול.
טריגלב הוא ההר הגבוהה ביותר בסלובניה ומתנשא לגובה 2,864 מ'.
הוא נחשב לטרק די מפורסם באירופה ולכן מטוייל ומאורגן מאוד.
יצאנו לטרק מהבירה של סלובניה, לובליאנה, לקחנו אוטובוס לאגם בוהין (Bohinjsko) וישנו את הלילה הראשון בפתח השמורה באחת הבקטות סביב האגם.
אגם יפייפה שלצערינו לא היה לנו זמן להיכנס אליו, אבל כן ניסינו לטבול באחד הנחלים הקטנים שהיו באיזור, אבל המים היו קפואים!
יום 1:
ביום הראשון התחלנו את הטיפוס על ההר. לא הזמנו מקומות לינה מראש כי רצינו להיות גמישים ולראות כמה נוכל להתקדם.
יש גם כמה מסלולים שונים שמתחילים ממקומות שונים שכולם מגיעים לפסגה. אנחנו החלטנו לטפס מדרום ולרדת מצפון, ולטפס הכל ברגל.
הבוקר התחיל בעליה מאתגרת והגענו לאגם השחור בסביבות הצהריים. זמן מעולה לטבילה וקפה. המים היו קרים אך נסבלים לגמרי.
המשכנו ללכת והגענו ל-Koča pri Triglavskih jezerih. ניתן בכל המקומות האלו להזמין ארוחת צהריים, שתיה או כל מה שצריך. אנחנו לקחנו אוכל משלנו אז רק עצרנו למלא מים והמשכנו.
המשך ההליכה הייתה הליכה מתונה יחסית, חלק בשטח מיוער, חלק במרבדי דשא וחלק בסלעים מרוסקים כמו חצץ, אלה הסלעים של פסגת ההר.
המשכנו לטפס עד Zasavska koča na Prehodavcih, בקתה שבה נשארנו ללילה הראשון.
הנוף מדהים וכבר רואים את פסגת ההר.
כשהגענו לא היו מיטות פנויות, אבל הם מציעים לישון בחדר האוכל בעלות נמוכה יותר, שתכלס לא הייתה לנו בעיה עם זה. בסוף התפנה מקום וקיבלנו מיטות משלנו.
יום 2:
ביום השני של הטיפס היה היום בו היינו כבר אמורים להגיע לפסגה. לצערינו, מזג האוויר לא היה כל כך לטובתינו והייתה עננות וחשד לגשם. המשכנו ללכת עד Koča na Doliču pod Triglavom וקיווינו לטוב. כשהגענו לשם הסבירו לנו על המסלולים שעולים לפסגה. מה שלא הבנו מראש זה שמאוד מומלץ לטפס על הפסגה עם ציוד אבטוח וקסדות, מפני שהחלק האחרון הוא סלע חשוף ויחסית תלול, יש בו כבלים שניתן להתחבר אליהם ולאבטח את עצמך. ניתן להשכיר את הציוד בבקתות מסביב לפסגה, אבל בגלל שלא תכננו לחזור לאותה נקודה, לא יכולנו להשכיר ציוד.
הבנו שניתן לטפס ללא הציוד למרות שזה לא מאוד מומלץ, אז הלכנו על זה.
הטיפס היה קשה, במיוחד עם התיקים הגדולים עם כל הציוד שלנו. הייתה עליה מאתגרת ולפעמים מפחידה, אבל היה ממש כיף :)
לצערינו הרב מאוד, לקראת הפסגה כיסו אותנו עננים ולא ראינו כלום מהנוף :(
הגענו לפסגה, צילמנו והתחלנו לרדת חזרה.
כשאנחנו היינו, כבר לא היה את האנטנה. ישנו מבנה שמעלים אותו בקיץ והוא יושב על הפסגה.
הירידה מהפסגה הייתה קצת יותר מפחידה ללא ציוד בטיחות, במיוחד שחששנו שיתחיל לרדת גשם בקרוב וניסינו למהר כמה שיכולנו.
בסוף היום הגענו ל-Dom Planika pod Triglavom, שם העברנו את הלילה.
יום 3:
ביום השלישי ירדנו מהרכס לכיון Dovje שהיא עיירה קטנה בעמק שצפוני לטריגלב. ההליכה הייתה די קלה למרות שהתבלבלנו טיפה בדרך, אבל ירידה ומישור, הגענו לדובג'ה יחסית מוקדם בסביבות 15:00.
עצרנו לאכול פיצה ולמלא את האוכל בסופרמרקט הקרוב. בערב הלכנו לישון באתר קמפינג מחוץ לעיר, Camping Kamne, ולקראת העלייה של היום הבא. במקום היה מקלחות, מכונת כביסה וכל מה שצריך.
יום 4:
בגדול, זה המשך שבחרנו לעשות מעבר לשמורה של טריגלב.
ביום הרביעי המשכנו צפונה לכיוון הרכס שגובל בין סלובניה לאוסטריה. עלינו והגענו בצהריים ל-Dovška rožica, שכבר היה סגור. המשכנו במרבדי הדשא לאורך הגבול כשממש הלכנו על קו הרכס והגבול בין המדינות.
הלכנו עד Koča na Golici, בקתה שווה במיוחד עם נוף מדהים, שם בילינו את הלילה. משם לקחנו את התמונה של טריגלב שמופיעה בכותרת.
יום 5:
ביום החמישי המשכנו ללכת על קו הרכס. רצינו להגיע להר סטול Stol.
הליכה יפה עם נוף מהמם כל הדרך. לא היה יותר מידי על מה להרחיב. בסוף היום הגענו עייפים אך מרוצים ל-Prešeren hut on Stol שלמרגלות סטול. החלטנו לחכות לבוקר כדי לטפס לפסגה.
יום 6:
קמנו מוקדם וטיפסנו טיפוס קצר לפסגת ההר כדי לראות את הזריחה. היה שווה לגמרי!
אחרי הטיפוס, התחלנו לרדת לכיוון אגם בלד. לא ידענו אם נצליח להגיע אליו כי הוא היה די רחוק. אבל בגלל שההליכה הייתה בירידה ואח”כ מישור, הגענו ברגל עד האגם. אגם קטן ומהמם! מאוד מומלץ גם אם לא עושים את הטרק.
מצאנו מקום באחד מאתרי הקמפינג שסביב האגם, שמנו את הציוד וישר הלכנו לשחות. הנוף והשקיעה מדהימים!
ביום למחרת נשארנו קצת באגם כדי להרוויח את המסע הארוך שעשינו וחזרנו באוטובוס חזרה ללובליאנה.
לסיכום, הטרק היה ברמה יחסית קשה, הרבה עליות ועם הציוד על הגב היה די מאתגר.
הבנו שיש אנשים שעושים את הטרק ביום וחצי, ניתן לעשות אותו עם תיק קטן ולהסתמך על אוכל של הבקתות.
אבל הנוף של סלובניה מהמם ואחד הטובים שראיתי.
לינה בבקתות עולה בין 15-30 יורו לאדם ללילה.
אוכל ניתן להשיג מנות קטנות מ5 יורו עד המבורגרים, תבשילים, נקניקים, בירות ועוד.
ממליץ מאוד!