טרק הליכה בפירנאים בספרד - Cavalls Del Vent

תמונה ראשית עבור: טרק הליכה בפירנאים בספרד - Cavalls Del Vent
שקיעה משיא הגובה. נוף אינסופי

כללי:

יצאנו בשבוע האחרון של מאי 2017 לטרק בפירנאים.
יצאנו די ספונטניים ובלי המון הכנות מיוחדות. הוחלט על הטיול חודש מראש. האמת שחיפשתי לא מעט חומר בעברית על טרקים בספרד ולא מצאתי, אז החלטתי לכתוב על הטיול.

נקפוץ לסוף רגע אחד, היה מדהים ומומלץ מאוד!
סיכום - יצא לכל הטיול כולל הכל וכולל טיסות - 3,000 ש"ח (פלוס מינוס).
 אפרט קצת על ההכנות, הגעה, לינה, אוכל ומים, תכנון המסלול ואופי הטיול. ובסוף אספר בקצרה על הטיול שאנחנו עברנו (אני ויונתן).

ולא משנה לאן תיסעו, תהנו!

הכנות:

אז הכנות לטרק עצמו לא עשיתי המון. אני יצאתי בכושר סביר מינוס וחבר בכושר קצת יותר טוב.
הטרק היה לנו קשה! היינו קצת פצועים, לא דילגנו את הדרך בקלילות. לכן אני כן ממליץ להגיע בכושר. אומנם לקחנו תיקים יחסית גדולים, בסביבות ה-12-13 קילו, ואפרט בהמשך איך אפשר לעשות את זה עם הרבה פחות משקל. אבל הטרק כלל עליות ארוכות וירידות שמקשות מאוד על ההליכה ומעייפות מאוד.

מקווה שלא הפחדתי אף אחד! רק אומר ששווה להתחיל להיכנס לכושר לפחות חודש-חודשיים מראש. קצת הליכות וריצות.

מה הכי חשוב לדעתי? נעליים ותיק!
 לא יזיק ניסיון בהליכה וכל זה, אבל בעיקר נעלי טיולים טובות שכבר טיילתם איתן, חשובות מאוד! אני הלכתי עם נעליים חדשות שגרמו לי לפציעה ממש לא נעימה, וחבר גם הלך עם נעליים שלא התאימו כל כך. גם תיק נוח שכבר יצא לכם לטייל איתו יום שלם, מומלץ מאוד. אלה שני מוצרים שיכולים לגרום הרבה מאוד אי נוחות במהלך הטרק וקשה מאוד בלעדיהם.

הגעה:

טיסה הזמנו לברצלונה שהכי קרובה לפירנאים. משם שקלתי אם לקחת אוטובוסים ורכבות להרים או לשכור רכב. התכנון הראשון שלנו היה לעשות חלק מטרק gr11 שחוצה את כל הפירנאים, ואז רכב יכול להיות בעייתי כי לא מתחילים ומסיימים באותו מקום.
שנסגרנו על הטרק המעגלי, הבנו שיהיה הכי נוח, זול וכיף לקחת רכב. אני תמיד מופתע ממחירי השכרת הרכב הזולים באירופה. עלה לנו 320 שקל לשבוע שלם כולל ביטוח כולל!!!! זה מטורף! (נשבע לכם, יש לי את הקבלה).
 נסיעה של 3 שעות מברצלונה והגענו לנקודת ההתחלה של הטרק. השארנו את הרכב שם לכמה ימים עם ציוד שלא היינו צריכים ולא היה נראה שיש שודדים או פורצים באזור. הרכב המתין לנו בדיוק באותו מקום עד שחזרנו. אח"כ יכולנו עוד לעשות סיבובים בהרים והיה ממש שווה.

לינה בטרק:

המסלול של הטרק משובץ ב-'רפוחיו' שהן בקתות בדרך שבהן ישנים ואוכלים.
חלקן קרובות יותר לשבילי רכב וחלקן מבודדות יותר ואי אפשר להגיע עם רכב.

הרפוחיו מחולק כמו רוב הבקתות שפגשתי בטרקים שונים בעולם. חדר גדול עם אח ושולחנות אוכל, וחדר שינה צפוף. השינה מתבצעת בדרגשים ואני מאמין שבתקופות העמוסות זה יכול להיות צפוף מאוד, אבל ממה שאנחנו ראינו היה נקי ומסודר מאוד. כל רפוחיו יכול להחיל כ-30 איש פלוס מינוס, והשינה מתבצעת בדרגשים בחדר אחד גדול.
בתמונה: הדרגשים שישנים בהם. צמוד צמוד...

אחזור על זה בקצרה בהמשך כשאפרט על הציוד לטיול, אבל כל אחד מקבל שמיכה עבה וכרית. החדר חמים ונעים מאוד. אני לקחתי שק"ש ולא פתחתי אותו אפילו פעם אחת! מי שרוצה יכול להביא סדין דק שיהיה לו לפרוס על המזרן, אבל אפשר להוריד את השק"ש מרשימת הציוד.

ניתן להזמין מיטה לשינה, ארוחת בוקר וארוחת ערב. בתקופות העומס חובה להזמין מקום מראש לרפוחיו בדרך מפני שהם יכולים להיות מלאים! אמרו שמומלץ להזמין אפילו כמה חודשים מראש
בגלל שאנחנו טיילנו קצת לפני תחילת העונה, המקום היה ריק ורוב הזמן היינו רק אנחנו. אבל גם אז היה צריך לברר כי חלק מהמקומות היו סגורים עדיין והיינו צריכים לתמרן. בקיצור, תתאמו מראש! העונה מתחילה בצורה רשמית ב-1.6 . אני לא יודע מתי נהיה יותר צפוף ומתי פחות. בכל מקרה שווה לברר מראש. סוף העונה זה בסביבות ספטמבר אם הבנתי נכון.

כל הבקתות מצוידות בשירותים ומקלחות. מבחינת חשמל, היו כמה שקעים עם מפצלים אבל היה תור, אז אל תבנו על להטעין את הפלאפון או המצלמה כל הלילה. אתם יכולים לקבל חשמל לשעה נגיד, אבל אל תבנו על יותר. יש מקומות שהחשמל מופעל לכמה שעות בערב וזהו.
לגבי wifi- בחלק יש ובחלק אין. גם אין המון קליטה.

המחיר ללילה, כולל ארוחת בוקר וערב, הוא 40-42 יורו לאדם. אפשר לקחת בלי ארוחת הערב וזה בסביבות ה-15 יורו פחות. אבל לדעתי לא שווה לסחוב אוכל וכדאי כבר לשלם וזהו.

לגבי לינה עצמאית, לפי מה שהבנתי אסור לישון באוהלים בשמורה בפירנאים בכלל, אבל לא עושים עם זה בעיות כל עוד לא עושים לכלוך ונזק לסביבה. בכל מקרה, לדעתי שווה לברר לפני.
שימו לב שבפירנאים יכול לרדת גשם בערב, גם במהלך הקיץ.

אז איך מזמינים לינה:
יש את האתר הזה שדרכו ניתן להזמין את כל הלילות והם סוגרים לכם הכל. אפשר גם לפנות אליהם ולשאול שאלות כלליות על המסלול.
אנחנו חיפשנו באתר הזה את המייל או הפייסבוק של כל רפוחיו שרצינו להגיע אליו ושלחנו להם מהודעה. הם עונים ממש לאט וקשה להם עם אנגלית, אבל אפשר להבין בסוף. ככה סגרנו לבד את כל הלילות.

אוכל ומים:

נתחיל מהאוכל:
 אני רציתי להיות גיבור ולקחת אוכל על הגב ולבשל ארוחת ערב לבד.

בטרק אוכלים ארוחת בוקר גדולה, ארוחת ערב גדולה ונשנושים קטנים בצהרים. אני רציתי לחסוךאת ה-15 יורו של ארוחת הערב, לפחות ליומיים הראשונים, אז קנינו ירקות שורש, אורז, שמן, תבלינים, שימורים.. ממש מלא אוכל. אחרי היום הראשון שנשבר לנו הגב. בישלנו ארוחת ערב ומה שנשאר נתנו לבעלים של הרפוחיו. זה פשוט היה כבד ומיותר כי גם ככה האוכל לא יקר כל כך.
הארוחות משתנות אבל בהחלט משביעות, במיוחד למי שאוהב נקניקים ואוכל אירופאי שמן. גם הבוקר וגם הערב. ניתן לשלם ולקבל סנדוויצ'ים לצהריים. אנחנו קנינו מראש אגוזים, צימוקים, תמרים וכמה ממרחים שלקחנו לצהריים. מומלץ במקום לקחת לחם שנמעך בתיק, לקחת לאפות או טורטיות שנשארות דקיקות לאורך זמן.
האמת, למה לסחוב שמקבלים את זה לארוחת בוקר? הכל home made.

לגבי מים, זה טיפה מורכב.
הנושא טיפה שונה ממה שאנחנו רגילים. אין צורך לקחת 6 ליטר מים ליום. בדרך עוברים הרבה נחלים ומפלים ואפשר למלא מהם מים ולשתות בלי בעיה. ככה אנחנו עשינו והיה מעולה.
 הייתה לנו בעיה כשעלינו גבוהה לרכס, שם אין איך למלא מים כי אין נחלים ומפלים. אז
אמליץ לקחת 2 ליטר מים לאדם, וכל פעם שאתם פוגשים מקור מים, מלאו את הבקבוקים עד הסוף! (גם אם יש לכם עדיין מים), ככה לדעתי יהיה הכי בטוח. לנו היה ליטר לכל אחד והיו מצבים שהלכנו בלי מים בכלל שזה לא מצב טוב.

לדעתי, עדיף לקחת בקבוקים ולא שלוקר, כי יותר נוח למלא בקבוק מאשר לשלוף את השלוקר מהתיק כל פעם.
 אנא ראו ההערה לגבי כמות המים המלצה בלבד! נא לוודא לפני כל יציאה למסלול עם מדריך מוסמך כמה מים לקחת.

ציוד:

הציוד לטרק הזה שונה מאוד מהרבה טרקים וטיולים אחרים. רוב המטיילים שפגשנו במסלול הלכו עם תיק גב קטן בלבד. כמו זה של בית הספר.
ההבנה שהציוד למסלול כזה שונה היא חשובה ויכולה לשנות לכם את הטיול. לצערי, אנחנו לא נערכנו בהתאם וסחבנו המון ציוד שרובו היה מיותר, ולצערי זה הורגש מאוד גם בעליות וגם בירידות, אז למרות שחלק מהדברים פה יכולים להישמע מוזר למי שמטייל הרבה ורגיל לקחת את הציוד על הגב (כמוני) וסותר כמה חוקים בסיסיים שלי, הנה רשימה של מה שאני ממליץ לקחת לטרק הספציפי הזה, מה אתם יכולים לקחת אם בא לכם, ועל מה אפשר לוותר:

מה לקחת:

• תיק. אפשר עד 65 ליטר. אפשר אפילו 50 ליטר. מומלץ עם כיסוי גשם.

• בגדי טיול - אפשר להסתדר עם זוג אחד כל הטיול.

• בגדי שינה - גם פה זוג אחד.

• גרביים לטיול ותחתונים כמה שבא לכם לקחת. יש אפשרות לשטוף בגדים בערב ולייבש ליד האח.

• כובע

• נעלי טיולים טובות!

• מעיל גשם - בפירנאים יכול לרדת גשם אחרי הצהריים גם בקיץ. (לנו יצא להשתמש בזה)

• מקלות הליכה - מומלץ מאוד

• מגבת טיולים

• שמפו, מברשת ומשכת שיניים

• קרם הגנה + שפתון

• מפה - אפשר לקנות שם ב-10 יורו.

• פנס ראש + סוללות

• נשנושים לדרך - אגוזים ותמרים למיניהם. אין צהרים בטיול!

• מים: כתבתי על זה למעלה. לדעתי בקבוקים של 2 ליטר מים לאדם. הקפידו למלא אותם בכל הזדמנות.

אם תעברו על הרשימה הנ"ל, תורידו את הציוד שיושב על גופכם, תגלו שכל הציוד שלוקחים נכנס בתיק לא גדול, וכך צריך להיות.

מה אפשר לקחת: תלוי בעונה שמטיילים וכמה בא לכם להוסיף לעצמכם. בסופו של דבר כל אחד מכיר את עצמו הכי טוב.

• כפפות, חם צוואר, ציוד חם (תלוי בעונה, לא צריך בקיץ).

• מעיל, שוב, תלוי בעונה. אבל מומלץ משהו חם לערב.

• משקפי שמש

• אטמי אוזניים

• מטען לפלאפון / מטען נייד - אפשר לחיות גם בלי. תלוי עם מה אתם מצלמים. יש מקומות גם בלי wifi

• ערכת עזרה ראשונה - פלסטרים, אלסטיות וכאלה.

• מצלמה + מטען (לרציניים)

• קרמים ומשכות: קרם ידיים, פונגימון לנעליים, נגד שפשפת, נגד יתושים. אפשר לחיות גם בלי.

• נייר טואלט - שווה לקחת גליל אחד או שניים

• סדין ללילה

לא צריך לקחת!

יש מצב שיהיו פה כמה דברים מפתיעים אבל אפשר להסתדר גם בלי הציוד שרשום למטה בטיול הספציפי הזה. תלוי כמה בא לכם לקחת על הגב.
כמובן שאתם יכולים לקחת מהרשימה הזו דברים אם בא לכם...

• כפכפים - בכל 'רפוחיו' מחלקים קרוקס או כפכפים בכניסה. אין כניסה עם נעלי טיולים. מי שזה מגעיל אותו יכול להביא איתו זוג.

• שק"ש - הבאתי ולא פתחתי אותו. בכל חדר יש מצעים ושמיכות וכרית. אפשר להביא סדין דק אם בא לכם לישון בתוך משהו מוכר. הכל היה נקי ונעים.

• לדרמן - אלא אם אתם מתכננים לבנות חץ וקשת בדרך.

• בישולים: נושא רגיש במיוחד לישראלים…'פקל קפה' אפרט:
    אנחנו לקחנו פקל קפה, גזייה, סירים, אוכל לשלושה ימים, סקוץ', סבון, צלחות, כוסות, סכום…. את כל החבילה… התכנון היה לבשל ארוחות ערב לבד וככה לחסוך קצת כסף, וזה גם חלק מהחוויה לבשל בשטח.
    בפועל, זה היה כבד ומיותר. ממש אין צורך (אלא אם יש בעיה של כשרות).
    מבחינת קפה, מקבלים בבוקר ובערב קפה, תה או שוקו. אם אתם חייבים בצהריים עוד כוס תה או קפה, אז קחו פקל. אבל ממש ממש אפשר לעבור את הטיול בלי.
     מבחינתי זה קצת מוזר לצאת לטיול בלי פקל קפה, אבל תכלס בכוח עשינו תה כמה פעמים כדי לא להרגיש שסחבנו סתם.
    תיק גדול, מיותר

תכנון המסלול:

אז כל עוד החלטתם לישון ברפוחיו ולא באוהל, אתם צריכים להיצמד לבקתות ובעצם תכנון הימים שלכם צריך להיות בין הבקתות. כמות הימים המומלצת לטרק היא 5 או 6 לילות.
אם אתם בכושר סבבה, 5 לילות זה מספיק. אם אתם רוצים לקחת את זה יותר באיזי, אפשר 6 לילות.

אנחנו התחלנו ב-Lluise Estasen. זה המקום הכי קרוב לברצלונה. אני חושב שאפשר להתחיל גם בחלק מהבקתות האחרות אבל תבדקו לפני.
כשאתם ניגשים לחלק את הימים של המסלול שימו לב לא רק למרחק שעוברים כל יום, אלא גם לכמה עליות שיש באותו יום. הליכה מישורית או ירידה, לא שקולה לזמן ומאמץ מול יום מלא עליות.
סדר הלילות שלנו היה:

Lluis Estasen > San Jordi > Niu d'Aliga > Cortals de I'lngla > Part d'Aguilo > Lluis Estasen

בדיעבד החלוקה לא הייתה טובה כל כך, הימים הראשונים היו ארוכים מידי וכללו את העליות הגדולות, והימים האחרונים היו מהירים יותר בגלל תוואי השטח.
בפועל דילגנו על הלילה ב- Part d'Aguilo והמשכנו עד הסוף באותו יום.
לדעתי היה שווה להוסיף לילה אחד ב- Rebost בין San Jordi ל-Niu d'Aliga, אבל כשאנחנו היינו שם Rebos היה סגור. אני חושב שזה היה הופך את המסלול להרבה יותר רגוע ונעים.

ממליץ לצאת לדרך כל יום לפחות ב-8 בבוקר (לא אחרי). יש המון אור להליכה עד 8 בערב ככה שיש זמן. היומיים הראשונים שלנו היו ארוכים וקשים, סיימנו ב-7 ו-8 בערב. את היומיים האחרונים סיימנו ב-3 ו-4 אחה"צ.
אם אתם רוצים ויש לכם זמן, ניתן לישון יומיים באותה בקתה ולעשות טיולים קצרים לפסגות שונות באזור. יש המון מסלולים צדדיים בסביבות המסלול שלנו.

מפה כללית של המסלול:

המסע שלנו:

אז זה הסיפור שלנו ממה שאני זוכר + המשך קצר עד ברצלונה.
כמו שכתבתי בהתחלה, הסיכום היה 7 ימים מלאים ו-3000 ש"ח מקצה לקצה!
כמו שכתבתי בהתחלה, אשמח מאוד לשמוע אם אהבתם את הבלוג, לשמוע אם יצא לכם להשתמש בו, לטייל את הטרק וכמובן לכתוב שאלות אם יש.

יום 0 -

יונתן, שאיתו טיילתי, הגיע לברצלונה יומיים לפני. הוא לפני צבא אז החיים שלו דבש…
אני עליתי על טיסה ביום שישי בבוקר דרך טורקיה. כשהגעתי לברצלונה לקחתי רכב משדה התעופה, אספתי את יונתן וישר יצאנו לכיוון הפירנאים.
בדרך להרים עצרנו לקניות בחנות המדהימה! decathlon. אני ממש משתדל לבקר בה בכל פעם שאני באירופה. יש שם את כל ציוד הטיולים שאתם צריכים וממש ממש בזול.
קנינו ציוד לטיול, מעילים, גזיה ועברנו גם בסופר לקנות מלא אוכל לטיול. הרבה יותר מידי.
הגענו בסביבות 19:00 ל-Lluis Estasen.
אכלנו ארוחת ערב מקומית, מלא פולקה על מלא תפוציפס ומרק עם משהו שנראה לי היה בשר של משהו.
בגלל שזה היה סופ"ש וליד לואיס יש הרבה מסלולי טיול חד יומיים, היו עוד כ-10 אנשים ברפוחיו איתנו.
 ס
גרנו את הציוד והלכנו לישון מוכנים להתחיל מוקדם בבוקר את הטיול.

Lluis Estasen:

יום 1 -

קמנו לאט, התארגנו, אכלנו ארוחת בוקר. יצאנו לטיול בשמחה וששון בסביבות 8.
המסלול שלנו מסומן בדומה לשבילים בארץ. צבע המסלול שלנו היה כתום. פשוט נקודה כתומה מידי פעם.
התחלנו ללכת עם המפה בכיס ונקודות כתומות כל כמה מאות מטרים. התלהבנו מכל עלה ונחל קטן. לא היינו מרוכזים כל כך בדרך. אחרי שעתיים של הליכה הבנו שהלכנו בכיוון ההפוך של המסלול…..
התלבטנו אם להמשיך את כל המסלול בכיוון ההפוך או לחזור עכשיו 3 וחצי ק"מ חזרה ולהתחיל שוב את היום שלנו.
בגלל שלא היינו בטוחים שכל הרפוחיו בדרך פתוחים, רק מי שדיברתי איתו מראש לתאריך ספציפי, החלטנו לחזור מהר אחורה ולהשלים את היום בהליכה מהירה. גם רוב המסלול שהלכנו היה שביל די נוח.

אז תכנית, התחלנו את היום הראשון בשעה 11:00 אחרי הליכה מיותרת של כ-7 ק"מ.
תחילת המסלול הייתה ירידה תלולה. בסוף הירידה גילינו שהנעליים שלי קטנות מידי והציפורניים שלי ברגליים כבר מתות, ושליונתן יש שברי מאמץ.
המשכנו ללכת והיה יום די מתסכל כי לשנינו די כאבו הרגליים והיינו במירוץ נגד השעון. רוב היום כלל ירידה שהכאיבה ועלייה די קשה שלקחה לנו שעה שלמה.
הגענו לתחתית ההר של San Jordi בסביבות 17:00 וכבר היינו די מותשים. התלבטנו אם להישאר לישון ברפוחיו שהיה אמור להיות שם באיזור או להמשיך לטפס את העליה. אחרי שלא מצאנו את הרפוחיו התחלנו בעלייה המתסכלת לסאן ג'ורדי. סיימנו אותה ב-20:00 והיינו ממש ממש גמורים.

לא ויתרנו על ארוחת ערב דלוחה שבישלנו לעצמנו, הרי לא לחינם סחבנו 13 קילו על הגב.
בישלנו ארוחת ערב, מקלחת והלכנו לישון. wifi לא היה אז אין צורך להוציא את הפלאפון. ישר לישון.

סימונים בדרך:

יום 2 -

התעוררנו ממש לאט, אכלנו ארוחת בוקר והחלטנו לוותר על כל האוכל שלקחנו בתיק. עדיף לקבל ארוחת ערב מהרפוחיו ולשלם עוד כמה גרושים.
נתנו לבעלים את מה שהיה אפשר ואת היתר זרקנו. ניגשתי לשאול איפה הפח שאוכל לזרוק את כל האוכל המיותר שלנו, אך לצערנו, סאן ג'ורדי מנותק מכלי רכב ולכן אי אפשר לזרוק בו זבל. את הכל צריך לקחת איתנו. למזלנו היו כמה אנשים טובים שירדו למטה ולקחו לנו את הזבל שלנו.

התחלנו את היום השני קצת מאוחר אבל אופטימיים הרבה יותר. דווקא בעליה הכאבים ברגליים היו פחות נוראיים. היום השני היה מתוכנן להיות הכי קשה. עם 18 ק"מ הליכה וכ-1700 מטר טיפוס. ואכן היום לא אכזב אותנו… הוא היה ממש ממש קשה.
העליות מעייפות ומוציאות את כל האוויר. לצערנו Rebos היה סגור אז לא יכולנו לעצור שם. טיפסנו את העליה האינסופית. ברוב חוכמתנו, לא מילאנו את הבקבוקים שלנו שעברנו את Rebos כי עוד היו לנו קצת מים. אבל ככל שהתחלנו לטפס, לא היו עוד מקורות מים למלא מהם את הבקבוק. הלכנו כמעט שעתיים ללא מים בעליה לא מפנקת במיוחד.
רק כשהגענו לרכס הגבוהה ביותר ראינו קצת שלג, אז לקחנו ממנו ומלאנו את הבקבוקים. זאת בעצם הייתה הפעם הראשונה שעברנו את קו העצים וראינו את הנוף העצום שהיה פרוס לפנינו, וזה נתן לנו כוח להמשיך. סיימנו את ההליכה ב-19:00 ושוב היינו תשושים לגמרי.

כשהגענו לרפוחיו קשה מאוד לטעות.. יש בקתה על הר קירח לגמרי. אבל הבקתה הייתה נראית ריקה מאדם. דפקנו על הדלתות, קראנו אבל אף אחד לא ענה.
לקח לנו דקות ארוכות למצוא את הדלת היחידה שהייתה פתוחה ובפנים היה בחור ששקוע במוזיקה שלו.
אלה היו כמה דקות די מלחיצות כי לא היה לנו הרבה אוכל (את הכל זרקנו) והיה די קר. זו הפסגה הגבוהה ביותר בטיול.
בסופו של דבר אכלנו ארוחת ערב מפנקת מאוד עם נוף מדהים והיה שווה את הכל. היינו היחידים שהגיעו לשם וזה היה ממש נחמד. היה מספיק חשמל וכמה wifi שאנחנו רוצים. מקלחת חמה לשחרור השרירים ושקיעה מדהימה.

יום 3 -

החלטנו לקחת את עצמינו בידיים. ביומיים הראשונים היינו די בלחץ זמן ולא עשינו מספיק עצירות בדרך. החלטנו לצאת ב-8 ולהנות מהדרך כמה שיותר. לדעתי הדרך מ-'נוי דה אליגה' הייתה יפה הרבה יותר. הלכנו הרבה פחות בתוך יערות ופגשנו הרבה יותר מרבדי דשא ענקיים. גם תוואי ההליכה נהיה נוח יותר. הרבה פחות עליות וירידות משוגעות ולכן ההליכה הייתה הרבה יותר נעימה.

הספקנו לעצור בדרך, לשתות תה, להינות מהמסלול. סיימנו את היום בסביבות 16:00.

הגענו לבקתה נהדרת Cortals de I'lngla. היה לנו המון זמן לנוח ולא היינו כל כך גמורים. גם אין wifi אז בכלל אפשר לנקות את הראש ולנוח כמו שצריך.
שתי נשים נהדרות ארחו אותנו. הכינו לנו ארוחת ערב מדהימה על האח ובכלל היו נחמדות מאוד. למרות שכמעט ולא מדברות אנגלית.
רוב המטיילים באזור הם ספרדים, ולכן לא יוצא להם לדבר יותר מידי.

ארוחת הערב המפנקת שלהן:

יום 4 -

את היום הרביעי התחלנו מוקדם כמו היום הקודם.
גם אני וגם יונתן כבר ממש כאבנו. רצינו לסיים את הטרק. החלטנו שאנחנו מסיימים את היום הזה חזרה עד נקודת ההתחלה ומדלגים על לילה נוסף בדרך.
ההליכה גם ביום הרביעי הייתה יחסית טובה יותר. למרות שהיו קצת עליות הן היו יותר סבילות.

בשעה 10:00 כבר התחילו להתאסף די הרבה עננים מעלינו. כיסינו את התיקים, שמנו מעילי גשם והמשכנו ללכת. אחרי לא הרבה זמן באמת התחיל גשם. לא מבול מטורף, לא היו ברקים או משהו כזה, אבל ירד גשם מעצבן וקר. המשכנו ללכת בגשם כמעט כל היום. בדרך פגשנו עוד כמה גושי שלג ואפילו התגלשנו על חלקם. למרות הגשם היה נוף מהמם וכיף ממש. הלכנו בקצב טוב וכשפסק הגשם אחרי הצהריים עצרנו לכוס תה.

גשם גשם מיטפטף...

אני לא חושב שהייתי ממליץ לעשות את היומיים האלה ביום אחד, אבל כבר ממש רצינו להוריד את הנעליים ולא לשים אותם שוב.
היו כמה פעמים בדרך, בעיקר ביום הראשון והשני, שחשבנו לוותר ולחזור אחורה. ממש כאבל לנו ולא חשבתי שנצליח לסיים ככה את הטרק. אבל אני שמח שהמשכנו עד הסוף וזכינו לראות את כל הנוף הזה.

סיימנו את היום האחרון ב-16:00. היה כיף להגיע שוב ללואיס אסטסן. היינו שם לבד אז הבחור שגר שם פינק אותנו בארוחה משוגעת.

השוקו שאחרי הסערה:

אפטר טרק -

יום אחרי לקחנו את הרכב ונסענו לעוד מקום בהרים. זה היתרון הענק של רכב. הגענו לאגם יפה ליד Espot וישנו שם את הלילה. הנסיעה בהרים יפייפיה ויש המון מקומות שאפשר לראות, לעצור, לאכול ולטייל.

ביום האחרון נסענו לברצלונה וישנו שם עוד לילה אחד באכסניה. תכלס היינו בברצלונה פחות מ-20 שעות אז לא היה יותר מידי מה לעשות חוץ מלשתות ולאכול.

סיכום:

הטיול היה מדהים למרות לא מעט כאבים וקשיים שעברנו. הנופים, האנשים, האוכל והאוויר היה שווה ממש את הכל. ממליץ מאוד.

תודה שקראתם ומקווה שאהבתם.

עוד תמונות אתם יכולים לראות באלבום שלי בפייסבוק או באינסטרגם של יונתן שהוא צלם תותח

אשמח לשמוע ולענות על שאלות שיש לכם כמיטב יכולתי.

תהנו בטיול!

תמונת הפרופיל של superbar