ארבעה וחצי ימים בחצי ספונטאני ברצלונה

ארבעה וחצי ימים בחצי ספונטאני ברצלונה

המלצות כלליות

אינטרנט-יש רשת WI-FI בעיר, אך היא מרבה להתנתק לאחר זמן קצר,ולא קיימת בכל מקום.

אם חשוב לכם אינטרנט, כמו לניווט למשל, קנו כרטיס מקומי באחת הרשתות והישתמשו לגלישה בלבד.

אני רכשתי ב וודאפון כרטיס של 1.2 ג'יגה, או 60 שיחות, עלה לי 15 יורו, ובחמישה ימים ניצלתי כ 320 מגה, וזה כולל פייסבוק, נווט ווצאפ חדשות מייל וכו.

תחבורה- קנו כרטיס T10 בכל תחנת מטרו- מקנה 10 נסיעות וניתן לשיתוף בין אנשים.חוסך כמעט חצי ממחיר נסיעה בודדת.מאפשר החלפת רכבות עד שעה ורבע שהיה ברכבות, וזה מספיק והותר לכל העיר.

רישות התחבורה מצויין!! פשוט ויעיל

כרטיסים- תכננו את הביקורים, כך שתוכלו לרכוש באינטרנט כרטיסים לאתרים הפופולאריים-זה חוסך את זמן ההמתנה בתור לכרטיסים, שעלול להגיע לשעות!!! ברוב המקומות הכרטיסים ניקבעים לשעות ספציפיות, לבחירתכם.לדוגמא, סגראדה לה פאמיליה היה פתיחת היום שלנו,ב 9:30 בבוקר.כל השאר אח"כ.קאסה באטיו, היה ביום הגעתינו.

פארק גואל- בקיץ כניראה צריך להזמין תור וכרטיס.בתחילת נובמבר הגענו ספונטאני והיה ממש בסדר.כניסה = 8 יורו.

דוגמאות- קאסה באטיו, קאסה מילה, סגראדה לה פאמיליה, מוזיאון פיקסו.

ניתן להציג את אישור הרכישה בסמארט-פון, ולהיכנס ללא תור, בשעה שניקבעה מראש.

האוטובוס התיירותי- bus touristic שלושה קווים בכרטיס אחד. הקו הירוק פעיל רק בקייץ עד תחילת נובמבר.

כל קו כשעתיים להערכתי. ניתן לעלות ולרדת בתחנות לסייר ולחזור לאוטובוס .במהלך הנסיעה מקבלים הסברים על האתרים.

יתרון- מגיע לכל מקום, על פני הקרקע ורואים את העיר,ניתן לעלות, לרדת, לחזור ולעזוב, כרצונכם.עושה סדר באתרים ועוזר לחלק את ימי הטיול.רכישת כרטיס מקנה הנחות באתרים שונים, דוגמת פואבלו אספניול.

חסרונות- לא זול, לוקח הרבה זמן, שבמטרו יעיל יותר.

סיורים מודרכים מהחברות הישראליות: בעקבות חווית עבר טובה, לפני כמה שנים בפראג, רכשנו city tour עם מדריך ישראלי. זו היתה חוויה מזעזעת. לא המדריך-הקבוצה.הרבה אנשים שאני לא מבין למה באו-רק עיניין אותם איפה הקניון, וכמה עולה, ולא לצאת פראיירים עם הסדרי ההסעה של הסיור.

איש איש וטעמו-אנחנו לא נלך על זה יותר.ניתן להגיע לכל מקום לבד,באוטובוס התיירותי למשל,לקבל הסברים באאודיו באוטובוס, ולסייר באתרים עם המדריך מ"למטייל" לדוגמא.לטעמי- עדיף!!

בספונטאני

יש לי תיקיית טיולים לכל מצב שלא יהיה.שלא יתפסו אותי לא מוכן.

החייל שלנו יצא לקורס, ולא יהיה בפעילות מיבצעית לכמה שבועות,ובספונטאני החלטנו לנסוע.ברצלוה או רומא ניבחרו בשל תנאי מזג האויר בעונה הזו.ברצלונה ניצחה.ביום ראשון אחה"צ החלטנו, בשני בבוקר דאגנו לחופש מהעבודה, שעה אח"כ רכשנו חבילה מלון+טיסה ובשלישי שבוע לאחר מכן היינו באוויר.

יום שלישי,היום הראשון

נחיתה במזג אויר גשום מעט, אך עם ידיעה שזה מישתנה.הגשם נחלש.התמקמנו במלון קולוניאל ,וישבנו לאכול במקום נחמד שצמוד למלון.אחלה טפאס!כבר התחיל טוב.

הליכה קצרה בשדירות לייטאנה-מיבנים מדהימים בשדירה.

חתכנו לכוון הרובע הגוטי,עברנו ברחבת הקאטדרלה של ברצלונה-מיבנה גוט מדהים!

וכבר אנחנו בדרך לקאסה באטיו, אחד מהבתים של גאודי.המטרו משאיר אותנו ממש בפתח הבית.

כרטיס רכשנו מראש,(אין צורך ב פאסט פאס) וזה הקפיץ אותנו ישירות לכניסה,מעבר לתור שאני מעריך בכחצי שעת המתנה.

הבית ניבחר כי לא היה צורך בקביעת שעה מדוייקת וזה הגמיש את התכנון.

הסיור לוקח שעה פלוס, כולל הגג המדהים עם הארובות המרקדות.הבית מהממם.ביית משוגע.

לאחר התרעננות ומנוחה, אנחנו לכוון המארינה, לארוחת ערב.בהחירת מסעדה אקראית, והזמנה של פאיה בשרית שמגיעה חמה עד רותחת, וטעימה מאוד.

יום רביעי-היום השני

יצאנו לכוון כיכר קולון, והנמל.מוקדם, הקניון בנמל עדיין סגור, וטוב שכך.יער של תרנים במארינה,ויאכטות ענק מדהימות.

משם,דרך הראמלס,בשיטוט איטי,עם כניסות לסימטאות והכיכרות שבצידי השדירה.

שוק הבוקריה-איזה כייף של מקום!!!נקי, ציבעוני,מסודר!! נורית שתתה מאחד ממיצי הפירות.קנינו שוקולדים-היו שוקולדים ללא סוכר בשבילי,קנינו פיצוחים.עוד נחזור לפה !!

השלמנו את סיבוב הראמלס עד כיכר קטאלוניה.החלטנו לנסוע לפארק גואל.בחרנו בנסיעה באוטובוס ולא בתחתית,כי האוטובוס משאיר אותכם ממש בכניסה, ומהתחתית יש עליה מטורפת.

הפארק מחולק לחלק חופשי וחלק בתשלום.האזור של הגנים הוא חופשי, ואזור הבתים של גאודי , בתשלום.

אנחנו נהנינו מהמקום.

חזרנו לכיכר קטאלוניה, והלכנו לאכול במסעדה שהומלצה בלמטייל.הנאה צרופה!!!!

שוטטנו בסימטאות לכוון בית המוסיקה הקטאלנית- בניין מדהים ביופיו!!

והימשכנו רגלית לשער הניצחון והפארק שבסביבתו. ניגמרו לנו הגליים,אז חזרנו במטרו למלון למנוחה.

בערב,חצינו את שדרות לייטאנה,שבהן ממוקם המלון, ופגשנו את רובע את בורן, או אל בורנה בשפת המקומיים.

מדהים שם!הסימטאות הצרות , החנויות המיוחדות, הטפאסיות, מיסעדות, פאבים-חגיגה.

תוך כדי שוטטות, פגשנו במפע מוסיקאלי בתוך חנות בגדים, ובמקום אחר, בתוך מה שהיה כניראה פעם חלק מארמון, התברר שיש מופעי פלאמנקוץרכשנו כרטיסים, וחזרנו להופעה נהדרת לאחר האוכל.

ישבנו לאכול באזור אל בורנה, ושוב- בלשון המעטה, לא התאכזבנו!

חזרנו לאזור גם למחרת בערב!

יום חמישי-היום השלישי

הבוקר ניפתח במוזיאון פיקאסו, הממוקם באל בורנה.הליכה של חמש דקות מהמלון.הסימטאות הניפלאות, מהוות רק מיקדמה לארמונות הנהדרים שהמוזיאן שוכן בהם.

גרמי המדרגות, החלונות המעוצבים,המירפסות-תענוג לעיניים.

המוזיאון עצמו מאלף! אם בהכרה שלנו, פיקאסו זה המוזר הזה עם הצבעים והציורים שניראים כאילו ניגזרו וחוברו לא נכון,הרי שהמוזיאן מציג את שלבי התפתחות האומן, מגיל 14 לערך.מדהים לראות את הכישרון שלו מיתפתח מגיל כל כך צעיר, ושלבי ההתפתחות על להיותו האומן שניצרב בתודעה.אני יותר מממליץ על המקום!

לאחר מכן, יצאנו לשדרות לייטאנה, ועלינו על האוטובוס התיירותי לסיור של יום.התחלנו בקו האדום,נסענו לכיכר אספאניה,ועלינו לפואבלו אספניול.האתר מציג בתים ושכונות מאזורים שונים בספרד, בגודל מקורי.יש במקום חנויות אומנות שונות, כנמו מנפחי זכוכית שניתן לראות בעבודה.בהחלט מעניין ויפה.

השלמנו את הסיבוב עד כיכר קולון, ומשם הלכנו לאכול בשוק לבוקריה- חוויה נהדרת.ישבנו בטאפאסיה, על הבר כזה, ואכנו ארוחה נהדרת במקום.

משם עלינו על הקו הכחול של האוטובוס,והימשכנו .התכנית היתה לעלות לגבעת טיבידאבו, אך הקרוניות לא עובדות, ואוטובוס לא בא לנו, אז ויתרנו, והלכנו לשוטט בסימטאות הציוריות שכונת סארייה,עם בתי הקפה והקונדיטוריות.מצאתי קונדיטוריה עם עוגיות ללא סוכר!!ואפילו טעימות מאוד.קנינו!

עלינו על האוטובוס, סיימנו את הסיבוב וחזרנו למלון דרך המידרחוב שמקביל לראמלאס, ומלא חנויות ומותגים,ורחבת הקאטדרלה, שמכילה היום גם שוק פישפשים ועתיקות קטן ומעניין.

בערב שוב יצאנו לאל בורנה לשוטטות ואוכל.

יום שישי-היום הרביעי.

הבוקר ניפתח באתר הכי מזוהה עם ברצלונה-כנסית לה סגראדה פאמיליה.האופרה הבילתי גמורה של גאודי.

כרטיסים כמובן קנינו באינטרנט,כמה ימים מראש.

הביקור מחולק לשניים-חלק אחד באולם המרכזי,ובמוזיאון בקומת המרתף, וביקור ניפרד במיגדלים.

גם הכרטיס מחולק כך-כרטיס עם קביעת זמן, לאולם הראשי, ותוספת, בזמן מוגדר, לביקור במיגדלים.

האולם המרכזי מדהים .הגודל הפאר וההבנה שבזמנו של גאודי, הבניה היתה מאבנים שסוטטו כלפי חוץ, ויצרו את המורות המעניינות, הפסלים, והסיפורים.

המוזיאון מראה את תהליכי העבודה, וכן רואים הכנת דגמים של הכנסיה.

העליה לגג היא לכל הפחות שעה ורבע מרגע הכניסה הראשונה-כדי לא לקטוע את הסיור.

עולים במעלית כמעט לראש המיגדל, משם בכמה מדרגות לפיסגה.בין פסגות המיגדלים מחבר גשר, עוברים עליו, תוך כדי צפיה בנוף מרהיב של העיר מהגובה הזה, ומשם מתחילם לרדת, במדרגות לוליניות, עד למטה.

ביקור מדהים באתר שהוא חובה!!יקר,אבל חובה!!

מחוץ לכניסיה, נימצאת שדירות גאודי-מידרחוב נחמד,עם חנויות ובתי קפה מצידיו, ועצים מצילים במרכז.בקצה השדירה נימצא בנין בית החולים-בנין מיוחד ששוה צפיה.גם השיטוט הנינוח בדרירה שווה.

אכלנו במיסעדת tactuca אכול כפי יכולתך, מול הכנסיה- סביר,טוב לאוכל כדי לשבוע,אבל ללא איזה דגש אוטנטי.

משם לכיכר קטאלוניה.יש לנו שעה וחצי עד הסיור המודרך שהזמנו.אנחנו מיתפצלים .נורית מנצלת את הזמן לכניסה ל c&a, ואני יוצא לראמלס, מתיישב על ספסל בשדירה, בוחן את האנשים , ולאחר כמה דקות,מוציא את המצלמה ומתחיל לצלם טיפוסים מעניינים.קשה לצלם שם אנשים,עם נחילי האדם, אבל האתגר גדול ויש קצת הצלחות.

נישאר לי זמן, ואני יוצא לסיבוב קצר בסימטאות שבצד של שוק הבוקריה-בין השוק לכיכר קטאלוניה.מצלם קצת, ונהנה מהסימטאות הציוריות.

מתארגנים לסיור המאורגן-כתבתי בעדינות את התרשמותי בהמלצות שבתחילת הבלוג.חוויה אנתרופולוגית קשה.

אנשים באו עד לפה כדי לריב עם מדריך, שעושה עבודה טובה,ומעניין את המעוניינים בהסברים רבים.אבל להם חשוב רק איפה הקיון, וזה שלא אמרו להם שהסיום הוא בכיכר אספניה ולא מחזירים לכיכר קטאלוניה.ונעשה בלאגן, וניצעק, ואנילא יודע מה. על זה מיתבזבז זמן....

מכאן גם תצא ההמלצה שלי- עשו את זה לבד!ניתן להגיע לכל מקום עצמאית,או עם האוטובוס התיירותי, שהוא תחליף נהדר לסיור הזה.

הסיור עובר בבתים של גאודי,ירידה לסיבוב סביב הסגראדה לה פאמיליה,אזור הנמל החדש , ואל הרובע הגוטי,לסיור רגלי קצר. הרובע הגוטי מעניין ומסקרן, ואנחנו מחליטים לחזור בשבת.

משם להר היהודים,עצירה במוזיאון התרבות הקטאלונית לצפיה על הכיכר-ואז מתברר שהיום יש ארוע פוליטי לפני הבחירות הקטאלוניות, והמזרקות לא יעבדו.....אז החזירו אותנו לכיכר קטאלוניה, והמתווכחים מבסוטים!זה מה שהם יזכרו מברצלונה-את הניצחון בויכוח.

חזרנו למלון שוב דרך המידרחוב,הקאטדרלה של ברצלונה, וארוחת ערב ברובע הגוטי.

שבת- היום החמישי -סיבוב אחרון ופרידה.

פתחנו בהליכה על שדירות ליטאנה וכניסה לשוק סנטה קתרינה.שוק קטן יותר מלה בוקריה, אך נקי ומרווח ופחות סואן.

נעצרנו ליד דוכן נקניקים וגבינות, ובעזרת מוכרת חייכנית ומבינה, קנינו מגש עם כמה סוגי נקניקים יבשים, ושתי גבינות מוקשות קטאלניות.יש גם טעימות.

מהשוק אל הרובע הגוטי.פשוט ללכת בו לאיבוד,ולהנות מפינות החמד שבו- סימטאות, מיבנים,כיכרות פיצפונות, ופה ושם חנויות מאוד מיוחדות, שבאחת כזו,ללא תכנון מוקדם, רכשנו מיתלה לבקבוקי יין,עשוי מפח דק,שפשוט כבש אותנו.חנות חביבה מאוד ומעניינת ונימצאת אי שם ברובע.

החנות בכיכר Placa Sant Felip Neri

סיבוב פרידה בראמלס, וסיבוב שופינג, שבלעדיו אי אפשר.

חזרנו למלון לאפסן את החבילות ויצאנו לכוון הארנה-איצטדיון זירת לוחמת השוורים, שהפך לקניון לאחר שמילחמות השוורים נאסרו בחוק.איך ביצעו שינוי מדהים לאתר!

ב 19:00 מופע המזרקות סוף סוף- שווה ביותר!זה כדאי!

חזרנו למלון חטפנו פיצה בקפה מסעדה המומלצת ליד המלון, איסוף, לשדה והביתה.

לידיעה- בשדה בברצלונה, בערב המאוחר, רק סניף אחד קטן של הדיוטי פרי פתוח, ודוקא בצד הרחוק משער היוצאים, וכנל המקום היחידי שניתן לקנות שתיה-המקדונלדס.

שתו משהו לפני שניכנסים לאזור שאין ממנו חזרה!

ברצלונה!!!עי ר כיפית, שמחה, מעניינת, תוססת, טעימה.

כייף אמיתי.

מבטיח לערוך שוב עם תמונות בהמשך

(ממתינות לי 500 תמונות, והיות ואני מצלם ב RAW זה ייקח קצת זמן.)

המלצות מסעדות

Taller De Tapas- http://www.tallerdetapas.com/

CafRestaurante Cedraקפה מסעדה צמוד למלון קולוניאל -

גוגל מפות

באל בורן, ברחבה ליד

כשעומדים עם הגב למיבנה,המסעדה הראשונה מימין.la tapa de barcelonala) taverna del born )

מסעדה נוספת- ליד הכנסיה סאנטה מריה דל מאר-מסעדה בשם הזה.

Siempreviva Restaurant פה אכלנו פאיית בשר נהדרת, וכמה טפאסים שווים.

וכמובן-בשוק הבוקרייה

אנחנו אכלנו בטפאסיה שנימצאת הכי רחוק מהכניסה לשוק.

יש גם אחרות, ושמעתי ביקורות טובות עליהן.

מדריך סיטי טור מבוסס בחלקו על האוטובוס התיירותי

מסע אחר-ברצלונה