חמישה ימים כמעט מלאים הייתי עכשיו במנהטן. ביקור מספר 7 או 8 ואולי יותר.. ובכל זאת הייתי במקומות חדשים, במקומות ישנים שתמיד כיף לחזור ועוד המון שנשארו ברשימה ולא הספקתי. מנהטן היא עיר עם אנרגיות מדהימות, אפשר ללכת שעות ברחוב ולא לשים לב כמה זמן עבר..
כמה פעמים שלא ביקרתי בעיר, כמה שאני חושבת שאני מבינה איך עובדת השיטה, תמיד שאצא מהסבוואי לא אבין איפה אני : צפון, דרום, מזרח, מערב.. מזל שעכשיו יש סמרטפונים שישר מסדרים לך את הראש. מה עשינו קודם?!
את ההמלצות שלי אחלק לפי אזורים.. כל הקטע בניו יורק שבקלות אתה הולך לאיבוד מרוב המלצות והכי חשוב לתכנן את הביקור ולראות היכן ההמלצות על המפה ומה קרוב למה. לכן הייתי ממליצה לשים על גוגל מפס את ההמלצות שמעניינות אתכם ומשם להמשיך. עוד אפליקציה שכדאי להוריד נקראת NYC Subway Map.. כי היום כבר אף אחד לא מסתובב עם המפה הענקית הזו שנקרעת ברגע הראשון שאתם פותחים אותה…
ועוד טיפ, בסאבוואי הראשון שתקחו, קנו כרטיס לשבעה ימים, קל להתמצא ולא חושבים פעמיים לפני שלוקחים רכבת וזה משתלם.
יום ראשון
קודם כל בכל העיר ישנם סניפים של פטיסרי/ מעדניה לעיתים סניף לשבת ולעיתים Take away של Maison Kayser.. טעים! ומתאים לארוחות בוקר. http://maison-kayser-usa.com/locations/
בניו יורק תמצאו חלב רגיל, סויה, שקדים, אפילו טעמתי חלב מקדמיה מעולה.
את היום הראשון התחלנו ברחוב 42 בבריאנט פארק ואכלנו שם ארוחת בוקר, אחכ צעדנו לשדרה החמישית והתחלנו לצעוד דרומה לכיוון יוניון סקוור. על השדרה החמישית יש המון חנויות ומעניין בעיניים. צעידה נחמדה כדי להבין לאן הגעתם.
ביוניון סקוור שזה ברחוב 14, ישנה חנות נעלים שאני אוהבת במיוחד DSW
החנות גדולה אך לא מדי – קומה אחת של כל סוגי הנעלים.. תמיד מוצאים שם משהו אוהבים:)
לא יצא לי לשבת שם, אבל המסעדה של מאיר אדוני “NUR” קרובה, ברחוב 20 . http://nurnyc.com/
אם אתם עדין לא רעבים, תמשיכו דרומה לכיוון וושינגטון סקוור. שם קרוב קיבלנו המלצה טובה למסעדה אסיאתית Saigon Shack. כל האזור הזה של וושינגטון סקוור מאוד צעיר ומלא סטודנטים שלומדים באוניברסיטת NY.
בערב יצאנו למקום טעים ומגניב – GATO
המתנו לא מעט שיושיבו אותנו וזאת למרות שעשינו הזמנה – אגב – תמיד כדאי לעשות הזמנה!! לכל מקום ומראש..
יום שני
הוקדש בחלקו הראשון לברוקלין, לשכונת בושוויק. צריך לקחת את הסבוואי L לכיוון ברוקלין ולרדת בתחנה Montrose Av. ופשוט להבתוסס שם ולראות גפיטיז שווים. יש גם סיורים שאפשר לקחת.. אנחנו עשינו את זה עצמאית.
אחכ חזרנו בקו L לBedford Av. והתחלנו להתקדם לכיוון גשר וילאמסבורג כדי לחצות אותו רגלית חזרה למנהטן… זו תמיד חוויה לחצות את הגשרים המחברים את מנהטן לברוקלין. עוצמה בהתגלמותה. ליד הגשר ישנו בית קפה קטן ומקסים לעצירת קפה ושירותים – Loosie's Kitchen
כשמגיעים למנטן, אתם ממש קרובים לצ'יינה טאון ואיטליה הקטנה..
בצ'יינה טאון יש מקום קטן שמוכר גלידות מוזרות (גביע בצורת דג) ומצטלמות מגניב לאינסטוש –https://taiyakinyc.com/ Taiyaki NYC
משם אפשר להמשיך לכיוון צפון והגעתם לסוהו.. מקום מגניב לאכול בו בסוהו – Shuka
https://www.shukanewyork.com/ ואם אין מקום אז לידו – http://12chairscafe.com/
בערב יצאנו למסעדה מזרח תיכונית בשם Meme באזור שנקרא Hell's Kitchen
מנות קטנות אך טעימות.
יום שלישי
תקדישו אותו לאזור צ'לסי. יש שם לא מעט דברים שאפשר לחבר יחד ליום מקסים – טיילת ה-High line, מוזיאון וויטני, והשוק – צ'לסי מרקט שזה כמו שוק צפון או השוק בשרונה רק גדול יותר:) השוק הזה יתאים ליום גשום כי הוא סגור.
משם אגב, זה מרחק הליכה ליוניון סקוור.. עוד הזדמנות לעוד רכישת זוג נעלים ;)
בערב אכלנו במסעדה TAO שכמובן הזמנו מקום… ואחכ למופע ברודואוי מהמם Kinky Boots
כן זה יקר.. סביב 100$ כרטיס, אפשר למצוא בזול יותר אם מחכים בתור ביום המופע שאתם רוצים ללכת בשלשה מוקדי TKTS.. או שמזמינים באינטרנט.
יום רביעי
Central Park, המלצה שלי – תתחילו אותו בבית קפה מקסים בכניסה לפארק ברחוב 90 והשדרה החמישית. בית קפה שממוקם במבנה שהיה פעם כנסיה ויש לו שיק שחבל”ז – Bluestone Lane.
אפשר לטייל בפארק לכיוון דרום.. 40 דקות הליכה משם יש מקום ממש מגניב (וכשאני אומרת מגניב אני מתכוונת למקום שמסתתר מאחורי וילונות בבניין שנראה כמו כניסה למלון.. ואז כשנכנסים רואים מן חדרון קטן שמוכר המבורגרים צ'יפס ושתיה קלה, עם אוירה אפלולית וקירות מקושקשים בחתימות של מבקרים) וטעים!! – burger joint.
יום חמישי
השלמת קניות בכל מקום שבא לכם, בעיר או מחוצה לה, שם יש עוד מרכזים זולים יותר.. אני העדפתי לקנות בעיר. אפשר ללכת לרחוב 34 ושם יש מייסיס ועוד הרבה חנויות. הביקור הזה גיליתי את Loft למי שמחפשת בגדי עבודה מחויטים.. ובגדים נשיים בכללי.