ביוני 2014 טסתי לבאלי לבדי. כן כן, מצויידת בדרכון אמריקאי ועם טיפה חששות בגלל שמי הישראלי.. נכנסתי בלי שום בעיה למדינה המוסלמית אינדונזיה. שילמתי ויזת כניסה של 25 $ היישר לשדה התעופה הממוקם כעשרים דקות מקוטה.
היעדים שהייתי ממליצה לבקר בהם:
- אובוד – לחובבי היוגה, אוכל בריא, וחובבי הטרקים – יש מאובוד שלל אפשרויות של יציאה לטיולי כוכב (יציאה וחזרה באותו יום לידעים שונים) ומצד אחר אפשר להשאר שם ולהנות משעורי יוגה, פארק קופים, אוכל צמחוני/ טבעוני וריקודים מסורתיים. אני עשיתי יוגה ב-Ubud Yoga House ויש עוד מקום שנקרא YOGA BARN אבל מבדיקה שלי הם תומכי פלסטין אז קצת פחות הקטע שלי
מקומות טובים שאכלתי בהם: EARTH, NOMAD, CLEAR, ובכל מקום של יוגה ידעו להמליץ על מקומות טובים ובריאים לאכול.
- סמיניאק / קוטה – זה כמו תל אביב-יפו. שתי ערים צמודות. בקוטה יש שם כמות ענקית של חבר'ה גולשים צעירים (גילאיי 20 -30) ובליינים שביום תופסים גלים ובלילה יוצאים למועדונים ברחוב הראשי של קוטה – מועדונים כמו SKY GARDEN, Bounty ו- Espresso. בסמיניאק יש מקומות שהם יותר היי-קלאס ויקרים לחבר'ה יותר גדולים (גילאי 30-40), גם יש תור כדי להכנס וכדאי להגיע למשל לפוטטו הד שזה ביץ' קלאב בסביבות שלוש ולהשאר עד אחרי השקיעה -שווה!! יש עוד מסעדה שנקראית CU-DE -TA שגם מומלצת. מי שלא יגיע בזמן, יחכה 40 דקות בתור שלא היה מבייש מועדון תל אביבי עכשווי...
- אולווטו – מקום מהמם!!! שעה נסיעה מקוטה, רצועת חוף שמושכת גולשים רבים מכל העולם, החופים מאוד יפים, הכניסה אליהם לא כ”כ ידידותית בגלל סלעים/ריף אבל כנראה שזה לא מפריע למליוני אנשים להגיע לשם שוב ושוב כדי לגלוש. המקומות לינה ממוקמים מעל מצוקים ומקומות הבילוי משקיפים לנוף מהמם. ההתניידות במקום דורשת אופנוע, הסבירו לי שאין משטרה באזור בכלל ומה שחשוב שיש רשיון לאופנוע. הדלק זול ממש וחשוב לדעת שהנהיגה היא בצד שמאל!!! יש חופים מהממים כמו – בלנגן ביץ', פנדווה ביץ' ופדנג פדנג ביץ'. למי שבא לו להפנק, אפשר לנסוע (גם בלי ללון במלון) לקרמה-קנדרה, מלון על צוק שמאפשר למבקרים לקנות כרטיס לרדת ברכבל לחוף פרטי ולהנות מיום שלם בחוף שלהם עם מגבת ושירות היי-קלאס. קצת יקר לטעמי אבל יכול להיות חוויה. מקום לצאת אליו : SINGLE FIN
- איי גיליס – שלשה איים שצמודים לבאלי, אך שונים. באלי הוא אי גדול שמושך אליו גולשים, איי גיליס מושכים אליהם צעירים חובבי צלילה ובק-פקרים, וזוגות בהאני מון... שלשה איים שהגדול מבניהם הוא גילי T ששם יש מסיבות כל ערב, שקיעות מדהימות, שוק אוכל כל ערב שיש שם מגוון מדהים של אוכל צמחוני, בשרי, דגים וכו' והכל טעים. יש אי גילי אייר וגילי מנו שהם שקטים יותר ומציעים יעדי צלילה ולוקיישנים להאני מונרס.
תהנו!!!