כשאומרים רומניה, בדרך כלל כולם חושבים על בוקרשט והסביבה. אני מציעה לכם מסלול אחר, מסלול אשר מתחיל בנחיתה בעיר יאשי ( יש טיסות של חברת wizz air פעמיים בשבוע) .
העיר יאש היא העיר הרביעית בגודלה ברומניה, זו עיר אלגנטית ויש בה גם הרבה סטודנטים גם ישראלים. יש בה ארמון מפואר ושדרה יפה שבה ביתני עץ עם מרכולת מקומית גם בגדים וגם מוצרים כגון דבש מקומי, יין וכו. בתוך הארמון המפואר והמרשים יש חדרים ובהם תערוכות קבועות וגם מתחלפות, מוזיאון אתנוגרפי של כלים חקלאיים ולבוש מסורתי.
הגן הבוטאני בעיר יאש הוא הגן הבוטאני הגדול ביותר ברומניה ושווה ביקור ( כניסה עולה 3 לי)
בעיר יאש נכתבה גם הטיוטא של ההמנון שלנו התיקווה, ולכן יש גם משהו מאוד מרגש שמתקשר אלינו היהודים.
ממליצה לבקר במסעדות la conac – חויה רומנית אותנטית www.laconac-traditie.ro/
נסיעה של כארבעה שעות לכיוון צפון מערב מיאש, תוביל אותנו לאיזור בוקובינה. איזור של כפרים אותנטים, טבע יפיפיה ומנזרים מצויירים שהוכרזו על ידי אונסקו כאתרי שימור. מנזרים שקיימים כ 500 שנה שהציורים החיצוניים נשמרו קיימים למרות תנאי מזג האויר, הסיבה לכך לא ידועה – או תנאי מזג האויר או הצבע שהשתמשו .
אפשר לעשות יום שלם שבו מבקרים את כל המנזרים – המנזרים לא קרובים אחד לשני ולכן זה לוקח זמן אבל יחד עם זאת, זה טיול נחמד שבו רואים נופים וכפרים יפיפיים.
אם אתם רוצים להתרשם ולא לבקר בכל המנזרים, הייתי ממליצה על מנזר וורנץ – המנזר הכחול שלידו יש גם שוק מקומי יפיפיה עם חולצות רקומות, צעיפים וקרמיקה.
http://www.cfi.ro/index.php?p=2_8אטרקציה נחמדה נוספת באיזור היא רכבת הקיטור mocanita – זו רכבת שיוצאת פעמיים ביום היא פועלת על פחמים ונחמד ולנסוע בה, יש גם עצירה נחמדה שבה יש אתנחתא עם מקום שנחל זורם בו ומכינים שם אוכל מקומי. הרכבת מחזירה חזרה לאותו מקום, עוברים בכפרים הקטנים.
מערת המלח casica , ביקור נחמד למערות מלח, זו לא מערת מלח גדולה כמו בטורדה, אבל נחמד לבקר, לרדת למטה עד הסוף , קחו בחשבון שהמערת מלח הזאת עדיין עובדת ולכן יש ריח מאוד חזק של נפט.
קרמיקה שחורה בעיירה מארג'ינה, משפחה של אומנים שלהם מפעל קרמיקה מקומית, ניתן להכנס ולהתרשם מהעבודות וגם לראות את תהליך היצירה החל מתחילתו.
מוזיאון הביצים בvama – אוסף של 7000 ביצים מצויירות מכל העולם, שווה ביותר לבקר. נמצא בבית של האישה שמציירת עליהם, היא אספה את הביצים מכל העולם והציורים עדינים ומרהיבים.
רכס ראראו : למי שרוצה מסלול הליכה רגלי, ונוף משגע של רכס הצופה על כל בוקובינה, ממליצה מאוד להגיע לרכס ראראו, יש כמה מסלולי הליכה, ויש מסלול גם פשוט של 15 דקות בעלייה שמשם תצפית יפיפיה. ( זה צמוד למלון שם, לא לכיוון המסלול אלא דווקא לפני המלון ולפני העליה לדוכני התיירים)
לסיכום : איזור יאש ובוקובינה, איזורים יפיפים ומומלצים מאוד, יש בהם גם טבע, גם כפרים אותנטים, המנזרים המצויירים, שווקים מענינים ולדעתי,גם העובדה שהמקום לא מתוייר יתר על המידה מומלץ.
הכותבת, רות רונן – עורכת טיולי בוטיק לנשים ברומניה.