לאחר הרבה זמן שסבתא שיפרה רוצה לחזור לרומניה, ארץ הולדתה, ולאחר שהיא עניינה את הילדים להצטרף אליה -שמחנו ממש לצאת יחד לרומניה.
אני לקחתי את האחריות על הוצאת המשימה לביצוע..
התוכניות תוכננו למהלך חופשת פסח 2026 והמלחמה לא אפשרה לנו לצאת , אבל עם ההפוגה, התאמנו ועדכנו את התוכניות לתקופה ויצאנו לארץ הטירות, היערות והקבב....
טיסת אל על הביאה אותנו לבוקרשט בשעה 09:00, לקחנו רכב שכור גדול ונוח ויצאנו לכיוון בראשוב, שם נישן במהלך השבוע הקרוב.
הדרך המהירה לבראשוב איננה מהירה בכלל.
הכבישים איטיים, רצופי מעברי חצייה, כיכרות, רמזורים ועיירות קטנות.
לצידי הדרכים הכפריים מוכרים ממיטב מרכולתם, בעיקר תפוחי אדמה מזנים שונים.
עצרנו עצירה ראשונה בסופר ענק של קרפור, הצטיידנו בארוחת בוקר, פירות יער והמשכנו לכיוון סינאיה.
בסינאיה הסתובבנו בעיר היפה וביקרנו בארמון פלש , ארמון אשר שימש למגורי הקיץ של משפחות המלוכה. את ארוחת הצהריים הראשונה אכלנו בעיירת התיירות המקסימה ולא ויתרנו על התנסות ראשונה של הקבב המקומי ובקינוח הרומני הטיפוסי הפפנש.
בראשוב
מסינאיה המשכנו לכיוון בראשוב וגם כאן התנועה זרמה באיטיות.
במהלך השבוע באזור בראשוב טיילנו רבות בין הרים מושלגים, שדות ירוקים, טירות מקסימות והתמזל מזלנו וזכינו במזג אוויר מעולה.
ברוב הימים הטמפרטורה עמדה על 18 מעלות ביום ו 10 בלילה
את הלינה חילקנו בין בראשוב, שם שהינו במעלון המעולה של REDISSON BLUE לבין פויאנה בראשוב שם שהינו במלון החדש SIMONA HALEP
בראשוב היא עיר יפה והיא מתקדמת במהירות להפוך לעיר אירופאית קלאסית.
מביקור בבתי הקפה הטובים ובמאפיות השיפור ניכר.
יחד עם זאת, נראה כי רומניה אשר עדיין נותרה מאחור, מנסה לצמצם פערים אל מול שאר מדינות אירופה, ויקח לה עוד זמן. מצד שני, זה חלק מהקסם שלה
טירות וארמונות
חבל ארץ טרנסילבניה משובץ בארמונות ובמבצרים קסומים.
בראן, ראשנוב, רופיה ועוד, הם חלק מהמצודות אותן פגשנו.
המצודות נשמרו במצב מעולה והנוף הנשקף מהן מהמם
שמורת הדובים LIBERTY בעיירה זארנשט
זו ללא ספק אחת מגולות הכותרת, שלי לפחות, לטיול ברומניה.
בשנת 2005 הוקמה השמורה לדובי שבי על ידי פעילה לזכויות בעלי החיים כריסטינה לפיס.
כריסטינה, אשר ביקרה בסינאיה, פגשה בדובה גדולה בשם מאיה אשר הייתה כלואה בכלוב קטן ליד אחת המסעדות במטרה לשעשע תיירים. כריסטינה החליטה לפעול במרץ להשגת שטח באזור להקמתו של פארק אשר יוכל לשמש בית לדובי הבר הרבים אשר שהו בשבי בשנים ההם.
פעילותה הצליחה ובמקביל לפתיחת הפארק, נחקק חוק ברומניה בו נאסר על אנשים להחזיק חיות בר.
בשמורה זכינו לראות דובים רבים בחופשי
פונדאטה
נסענו לכפר הגבוה ביותר ברומניה.
הכביש המתפתל בתוך היער, לצד רכס ההרים המושלגים היווה תפאורה מרהיבה
סיגושווארה
כפר סקסוני מקסים בחבל טרנסילבניה בצפון רומינה.
בכפר מגדל שעון מרשים מהמאה ה 16 וממנו תצפית מרהיבה על האיזור.
לאחר שבוע באזור חזרנו לבוקרשט שם שהינו 3 לילות במלון NOVOTEL, לא לפני שעצרנו למספר שעות בטרמה. החוויה בטרמה הייתה בסך הכול טובה ו 3 שעות בהחלט הספיקו לנו.
בבוקרשט הסתובבנו באמצעות מדריך בסיור ממונע של מספר שעות וביקרנו בכל אתרי התיירות המרכזיים. הרובע העתיק בבוקרשט ידע ימים יפים יותר והוא מכיל בעיקר בתי קפה, ברים ומסעדות. החנויות מתרכזות ב כ 10 קניוני ענק וביקרנו את חלקם הגדול...
נהנינו מאוד לטייל ברומניה עם סבתא, מהסיפורים, מהטעמים, מההיסטוריה ובכלל.
שאלנו מלא שאלות ולמדנו הן על ההיסטוריה והן על רומניה בתקופה שלפני המהפכה, בתקופת שלטונו של צ'אוצ'סקו.
הייתה לנו הזדמנות נפלאה לבלות זמן יחד עם סבתא וננצור את הטיול בליבנו לעד
אתן לתמונות לדבר..
הארמון של צ'אוצ'סקו מכיל 50 חדרים, כולם מפוארים, ססגוניים, מלאי זהב ומעוצבים באופן נפלא על ידי הדוד של אמא שלי אדריכל סולארי אהרון גרינברג. הארמון כולל בריכת שחייה, חדרי סאונה ומרחבים עצומים אשר שמשו את בני משפת צ'אוצ'סקו. מפגן עוצמתי של עושר רב. לא ניתן להתחמק מהשוואת הבועה אשר בה חיה משפחת השליט כאשר המוני העם רעבו ללחם
רומניה הייתה טובה אלינו.
היה טיול מהנה, טעים וכייף גדול היה לי להיות יחד עם הבנים ועם אמא שלי.
זה היה טיול של סגירת מעגלים.
אמא לא הייתה ברומניה מעל 10 שנים ולראשונה מאז שעזבה את רומניה בגיל 6 היא הגיע לרחוב בו גדלה.
הבנים היו פעם ראשונה במדינה בה נולדו ההורים שלי ושם חיו משפחות גרינברג וזימל.
תומר לחץ והפעיל את כושר השכנוע שלו.
לי הייתה זו הפעם השנייה ברומניה, 27 שנים לאחר הפעם הראשונה, בה היינו בטיול שורשים עם ההורים שלי.
אמא-היה כייף גדול, ושנזכה להמשיך לטייל, לאכול טוב, לשתות קפה מעולה, לצחוק וליהנות במשך שנים רבות.
אוהבים
הזימלים , מאי 2026