מדריכי הקילימנג'רו הטובים ביותר
זה עתה חזרנו מקילימנג'רו שם טיילנו במסלול המאצ'מה בן 7 הימים עד לפסגה. זו הייתה חוויה מדהימה, פרד סידר אותה תמורת 1820$ לאדם שלדעתי היה המחיר הטוב ביותר בהשוואה להצעות אחרות שקיבלנו. אם אתם צריכים לטפס על קילימנג'רו צרו קשר עם פרד בוואטסאפ +255764741373, הוא טיפל בנו היטב מהרגע שפנינו אליו ועד שעזבנו, תשומת לב לפרטים ובטיחות היא אחת הסיבות שבגללן השתכנעתי והחלטתי להזמין אצלו. אני שמח שהכל עבר כשורה ויש לנו טיול נהדר לטנזניה.
זו הייתה תוכנית הסיור שלנו
יום 1
התחלה: שער מצ'מה (1790 מ')
סוף: מחנה מצ'מה (3020 מ')
גובה: ↑ 1230 מ'
זמן הליכה: 5-6 שעות
טרק ראשון ארוך המציע טיפוס יפה ביער ההררי.
יום 2
התחלה: מחנה מצ'מה (3020 מ')
סוף: מחנה חדש שירה (3845 מ')
גובה: ↑ 825 מ'
זמן הליכה: 4-6 שעות
נופים נפלאים של רכס שירה ורכס הרי קיבוס. המסלול קצר יותר מהיום הקודם.
יום 3
התחלה: מחנה שירה חדש (3845 מ')
סוף: מחנה ברנקו (3960 מ')
גובה: ↑ 815 מ' ↓ 680 מ'
זמן הליכה: 6-7 שעות
שלב ארוך יותר עם נופים נהדרים וצמחייה פנטסטית.
יום 4
התחלה: מחנה ברנקו (3960 מ')
סוף: מחנה קרנגה (4035 מ')
גובה: ↑ 100 מ' ↓ 25 מ'
זמן הליכה: 3-4 שעות
מתחיל בעלייה תלולה ואז עולה ויורד. עוד יום טיפוס להתאקלמות טובה יותר.
יום 5
התחלה: מחנה קרנגה (4035 מ')
סוף: מחנה בארפו (4640 מ')
גובה: ↑ 605 מ'
זמן הליכה: 3-4 שעות
עלייה מתונה. תצפיות על הקרחונים הדרומיים. הגובה יהיה מורגש.
יום 6
התחלה: מחנה Barafu (4640 מ')
סוף: פסגת אורוהו - מחנה מוואקה (3080 מ')
גובה: ↓ 1255 מ' ↓ 2815 מ'
זמן הליכה: 10-14 שעות
טיפוס תלול מאוד, ארוך וקר לסטלה פוינט. נופים פנורמיים מרהיבים של רכס היוצר והפסגה. ירידה תלולה וארוכה יחסית כאשר הגובה משחק תפקיד מרכזי.
יום 7
התחלה: מחנה Mweka (3080 מ')
סיום: שער מווקה (1630 מ')
גובה: ↓ 1450 מ'
זמן הליכה: 2-3 שעות
ירידה קלה וקצרה יחסית עם שבילים טובים. יער גשם שופע.לאחר הגעתנו לשדה התעופה קילימנג'רו אספו אותנו פרד, המדריך שלנו קמריש והנהג שנוסעים לאחר מכן כמעט שעה למלון מפתח במושי. לאחר ביצוע הצ'ק אין פרד אמר לנו שהוא יחזור לתדרוך ולבדוק את ציוד הטיפוס שלנו שהוא עשה כמוסכם שהתמזל מזלנו שיש לנו את הציוד המתאים לטרק. לאחר מכן הוא המליץ לנו על מקום לאכול בו ארוחת ערב והסכים להיפגש למחרת בשעה 9 בבוקר כדי להתחיל את הטרק
נבחרנו כפי שסוכם ונסענו במשך כמעט שעתיים לשער מאצ'מה שם התחלנו את הטרק המדהים שלנו, המדריכים שלנו היו קמריש ואדווין הצעירים עם יותר מ-10 שנות ניסיון בטיפוס על קילימנג'רו, הידע הרב שלהם עזר לנו ללמוד הרבה על הר קילימנג'רו, הם תמיד שמרו עלינו ובדקו את בריאותנו בכל אתר קמפינג.
התרשמתי מהשירים שהובילו סבלים ביום הטיפ, אמנם הם היו שירים סוואהיליים אבל הם היו ממש טובים ושמחתי לראות את כל הצוות שר ומברך אותנו שהגענו לשיא האוהורו. אתה בודק באתר האינטרנט שלהם: www.thekiliguides.com
היו מוכנים להודות לצוות שמאפשר לכם את הטרק, לסבלים, לסבלים ולמדריכים, הם באמת עשו עבודה טובה ותמיד יגיעו ראשונים, כך שכשתגיעו למחנה הכל מוכן עבורכם.
טיפ לפורטר: 7 - 10 דולר לאדם ליום
מדריכים: 15-25 דולר לאדם ליום
שף: 15-20 דולר ליום
הערה: כאשר יורדים מפסגת אוהורו היזהרו כי אתם יכולים להרוס את כל החוויה בשניות מכיוון שרוב תאונות הקילימנג'רו קורות במהלך הירידה, כולל כל הידיים והרגליים השבורות. אנא שימו לב לכפות הרגליים שלכם, שכן קיים סיכון גבוה לפגיעה בציפורני הרגליים.