המתכננים להגיע לרומא-
אני ובנותיי (גדולות) נסענו לטיול בנות בתחילת יולי לרומא.
חם מאוד ברומא, אך פחות חם מהארץ.יש מלאאא תיירים.
5 ימים מלאים די מספיק ברומא, אם רוצים לשלב קניות כדאי להאריך בעוד יום.
לינה ברומא -
באופן אישי אני אוהבת דירות נופש במרכז העניינים, ברחובות הראשיים,כאשר אני נוסעת עם כל המשפחה, הרגשה של בית ונוחות של בית.
כדאי מאוד לבחור דירה במרכז העיר .( רצוי לתאם עם בעל הדירה האם יש מי שמקבל אתכם ובאיזו שעה). רצוי מלון/ דירה בסביבות כיכר ספרד, כיכר נבונה, כיכר טרווי, או בקרבת הרחוב הראשי של הקניות ברומא- via della corso. (אזורי חובה לבקר בהם).
מי שבוחר לישון בסביבות תחנת טרמיני בכיכר הרפובליקה, שייקח בחשבון שזה מרוחק יותר מהמרכז.
אנחנו ישנו בדירה ברחוב מקסים via della frezza. סמוך לרחוב הראשי. הזמנו דרך אתר הוטלס, שהיה זול יותר מאתר בוקינג.
אתרים ברומא-
את אתריה המרכזיים של רומא ניתן לעשות ברגל, בעזרת מפה (יש מפות חינם כשנוחתים ברומא בשדה התעופה- תיקחו שתיים לפחות) . רק צריך לקחת בחשבון שזה הרבה ללכת ברגל. לכן כדאי לתכנן לפי אזורים כל יום 2-3 אתרים/מזרקות... אם חם מאוד רצוי לטייל דווקא אחר הצהריים בסביבות חמש, יש אור עד תשע בערב. המזרקות יותר יפות בלילה, האמת שגם שאר האתרים.הפנתאון מהמם בלילה, ניתן להיכנס עד 19:00 בערב, חינם.(ניתן בקלות לבדוק באינטרנט שעות פעילות זה משתנה מעונה לעונה).
הוותיקן מאוד עמוס, צריך יום שלם. לקנות כרטיסים מראש אם רוצים להיכנס למוזיאון הוותיקן. הכניסה לכנסייה אמורה להיות חינם!!!מאוד מבלבל , שימו לב , תבדקו.
צריך לקחת בחשבון שלאורך כל הדרך יש מסעדות, בתי קפה , גלידריות וחנויות לרוב. לכן ההליכה לא רציפה, עושים הפסקות.
ורצוי לעשות. יש גלידרייה מהממת ,יש לה כמה וכמה סניפים ברומא כניסה מוזהבת VENCHI אני חושבת. יש בסניף הדגל בקצה רחוב וויה דלה קורסו לכיוון כיכר ונציה , סניף גדול עם קיר מפל שוקולד, הגלידות טעימות, יש גם קרפ (4 יורו ). תמיד יש תור, אך לא נורא ארוך. לעיתים יש מקום לשבת.(קצת נדיר במרכז רומא).
אם באתם למעט ימים או שאתם עייפים לצעוד הרבה, ותקציבכם מאפשר, אפשר לשכור סאג וואי עם מדריך בעברית, אומנם יקר למשפחה בין 80-100 יורו לאדם.
כך ניתן לראות את מרבית האתרים בכשלוש שעות.יש גם מיניגולף להשכרה.
כדאי לברר מהארץ השכרה עם מדריך בעברית. אם יש כוח וזמן אפשר לוותר ופשוט לצעוד בעזרת מפה וקצת חומר שהכנתם בבית על האתרים המרכזיים ברומא.
מסעדות-
לגבי מסעדות, אנחנו נתקלנו בנותני שירות ממש לא נחמדים, כנראה יש יותר מידי תיירים אז אפשר לזלזל. פיצריה שאהבנו והיו מאוד נחמדים והפסטה פסטו שלהם מעולה נמצאת ברחוב שמתפצל מהרחוב הראשי וויה דלה קורסו- הסמל שלה איל עם קרניים. אנסה לצרף תמונה שלה.
המנות לא כמו בארץ גדולות הן סבירות, סלטים קטנים בכל המסעדות, פיצות גודל רגיל, לזניה. מנות סביב ה-8-10 יורו.
לגבי קפה קר , כמעט ואין קפה כזה כמו בארץ, צריך להזמין קפה, חלב וקרח ולהרכיב לבד. אין אייס קפה, יש משהו דומה- אך סמוך, דביק ומתוק מאוד- לא מומלץ. יש הרבה יוגורטים עם תוספות.
סופר-
יש סופרים קטנים לא הרבה, מים עולים זול כחצי יורו, אפשר להצטייד קצת בנשנושים, חלב, לחם...
סופר שווה יש בתחנת המרכזית שלהם תחנת טרמיני, תחנה עצומה, מקורה, בסמוך יש גם את כיכר הרפובליקה, תחנה ענקית, מלאה בחנויות-ביניהן- בנטון,יש ויקטוריה סיקריט בתחנה הזו (לא זול). בקומה התחתונה בקצה ליד מתחם האוכל, יש סופר נחמד מאוד, עם בגטים חמים, מיני לחצים ומאפים, פיצות במשקל, פירות, ירקות ושאר מוצרים.
מחוץ לתחנת טרמיני יש גם הרבה מסעדות, לחובבי מקדונלד יש שם סניף.
יש הרבה דוכני תיקים ומזוודות- זה המקום למיקוח. ניתן לקנות מזוודה בינונית טובה במחיר 30 יורו. מי שרוצה להחליף את המזוודה שלו או להוסיף כדי לאחסן את הקניות... שווה ממש.
קניות
הרחובות מלאים בחנויות, לא צריך קניון, הקניונים מחוץ למרכז העיר, יש רחובות פחות עמוסים מרחוב וויה דלה קורסו, כמו וויה נציונאלה via nazionale (יש שם גם חנות בנטון שאין בוויה דלה קורסו).
בעקרון תמצאו רשתות כמו H&M וזארה,יש שניים אחד גדול ענק 4 קומות ואחד קטן בוויה דלה קורסו, קיקו, ספורה, מאק, אדידס, נייק, גאוקס, TEZENIS, פנדורה, אקססוריז, אלדו, מנגו... ובנוסף הרבה רשתות שלהם וחנויות בוטיק, יש המון חנויות לגברים , יש חנויות לתיקי עור בשפע במחירים מצחיקים כמו תיק רגיל , החל מ-20יורו ומעלה. אפשר לרכוש תיק די גדול במחיר של 30 יורו (במנגו) או 49 יורו באחת מחנויות העור. מלא נעלי עור במחירים טובים ומעילי עור לרוב. אני נסעתי ביולי, אז כבר התחילו מכירות סוף העונה.
קחו בחשבון שאי אפשר ללכת ברומא עם עקבים בגלל הריצוף- לכן יש שם הרבה נעלי פלטפורמה.
מוניות ותחבורה-
דבר נוסף חשוב מאוד - המוניות ברומא, עלינו "עבדו" בהתחלה. חווינו חוויה לא נעימה בכלל עם חברה שנקראת רומא בסט- ישראלית. הזמנתי מהם מונית שתאסוף אותנו משדה התעופה למרכז העיר- במחיר 40 יורו לכל כיוון. בלילה שלפני הטיסה, ממש ברגע האחרון שלחו לי מייל שחלה טעות והמחיר הוא 80 יורו לכיוון. הכפילו את המחיר (לצערי, הגעתי לרומא בסט מהמלצות שכתבו עליהם פה באתר).
אני ממש לא ממליצה, בנוסף ברגע שנחתנו- ענת מהחברה התקשרה לצרוח עליי, היא צורחת עליי כשהיא שינתה עלות והכפילה אותה.לא אפרט פה מה נאמר, אך היא שיקרה והסתבר בדיעבד שרימתה- ראו מחיר מוניות בהמשך.
מסתבר שברומא דאגו לעניין המוניות לתיירים, כי כנראה זו תופעה מוכרת ברומא לנצל את התייר. חפשו מוניות בצבע לבן, יש על דלת הנהג והיושב לידו, מדבקה חיצונית שרשום עליה מחיר הסעה לשדה התעופה כולל מזוודות, מחיר אחיד בכל רומא 48 יורו. בנוסף , אם אתם מעל 3 אנשים כבר עדיף מונית. גם להתנייד בתוך העיר ממקום למקום, אפשר במונית, למשל ממרכז העיר לוותיקן כ -7 יורו, מכיכר השוק (קמפו די פיורי-שדי מיותר, בעיקר כשחם) למרכז העיר גם 8 יורו. הם מפעילים מונה- שנמצא מעל המראה, כך שניתן לראות את המחיר בבירור.
אז לא לפחד מהמוניות, לפחד מחברות פרטיות (לצערי דווקא ישראליות).
דיוטי פרי
הדיוטי פרי ברומא מהמםםםם, שווה לחכות לו , יש שם סוגי שוקולדים שאין בארץ, כל מיני גירסאות של מילקה למשל שאין בארץ... מחירים כמו בארץ בערך.
הדיוטי פרי מהמם, ענק!! אפילו השירותים מדהימים , משוכללים, נקיים וחדישים!!!
תקנו אוכל , קפה, שתייה בכניסה, כי אין הרבה אפשרויות אחר כך.
מי שלא היה ברומא - אז רומא היא חובהההה. אפשר להגיע לפני הקיץ מאי יוני, או אחרי ספטמבר... לסובלים מחום.
רומנטית, יפהפייה, לא כל כך יקרה כמו שכולם אומרים.