זה פוסט שימושי עם מידע שאני מפיץ בין החברים שלי שמגיעים לפיומצ'ינו ומבקשים להגיע לרומא .
להגיע לרומא אפשרי באמצעות מונית , או שאטל מהשדה.. אבל הכי מומלץ זה לקחת את הרכבת Leonardo Express המקשרת בין רומא לשדה התעופה .המרחק מקבלת המזוודות לתחנת הרכבת כ 10-15 דקות
זה עולה 14 יורו ולכאורה- הכי שמיש, הכי קל והכי מהיר אבל יש מספר דברים שחשוב לדעת לפני כדי להמנע מטעויות ומעוגמת נפש .
הדבר הכי חשוב לדעת הוא שהכרטיס שלכם תקף לרכבת הספציפית ולשעה שהזמנתם. אם תעלו על רכבת אחרת, גם אם היא יוצאת קצת אחרי, הפקח (שכמעט תמיד עובר) יכול לגבות תוספת של 5 אירו.
אז הפיתרון: משנים את הכרטיס מראש אונליין- לא מחכים להסבר על הרציף.
את הכרטיסים ניתן לקנות במכונות בשדה, או באינטרנט באתר של Trenitalia אבל, מניסיון, הרבה פעמים עדיף לא להזמין מראש אם אתם נוחתים בשדה, כי עיכוב בטיסה, מזוודות או ביקורת דרכונים יכולים לגרום לכם לפספס את השעה שהוזמנה. הרכבת יוצאת בתדירות טובה יחסית, ולכן במקרים רבים פשוט חכם יותר לקנות כשמגיעים.
כאן זה המקום להכיר טיפ קטן .. קיימות מכונות כרטיסים שבאזור איסוף המזוודות בטרמינל, השתמשו בהן כי הן בדרך כלל פחות עמוסות מאשר אלו שבתחנת הרכבת עצמה.
חשוב מאוד גם לזכור:
כמו בכל איטליה, כרטיס נייר חייבים לתקף במכונות הירוקות שעל הרציף לפני העלייה לרכבת.
אם מכונה אחת לא עובדת, עוברים לבאה. נסיעה בלי תיקוף עלולה להסתיים בעוד 50 אירו קנס.
וכאן בא הטיפ הגדול ביותר . המחיר של מונית מפיומצ'ינו למרכז רומא (נכון לפברואר 26) הוא 55 יורו . אז אם אתם עם מזוודות ויותר משנים/שלושה אנשים מאד מומלץ לכם לקחת מונית שתיקח אתכם ישירות מהשדה למלון (מוניות מורשות-לבנות עם שלט של טכסי ולא "חאפרים").

תעשו חיים וסעו בשקט נפשי .
מתכננים לנסוע לאיטליה? אני הייתי במקומות האלה.
הרשמו כעוקבים אחרי כאן בבלוג ובפייסבוק , ותפיצו לחברים את מפת הפסטיבלים .זאת הדרך בה תוכלו להתעדכן בהמון מידע חשוב ולתכנן "איך להיות במקום הנכון ברגע הנכון".