ההחלטה לצאת לחו"ל בפסח היתה קלה אבל אז החלה ההתלבטות הגדולה לאן? לאחר שנבחנו מספר יעדים באירופה ניגשנו באומץ לאופציה שעומדת על שולחננו כל פסח בשנים האחרונות - להיענות להזמנת חברינו ולטוס לקליפורניה.
הזכרונות הטובים מירח הדבש ומזג אוויר מבטיח הכריעו את החששות מטיסה ארוכה עם תינוקת בת פחות מ-5 חודשים. הזמנו טיסות ישירות ללוס אנג'לס ווידאנו קבלת עריסה במטוס לתינוקת. בנוסף הוזמנה טיסת פנים מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס לצורך חיסכון בזמני נסיעה בכיוון חזור וכמובן רכב מתאים למשפחה עם הרבה מקום למזוודות ועגלה.
יום 1 - נחיתה בלוס אנג'לס אחרי טיסה לא קלה. מגלים שהגלגל של העגלה נישבר וגם אנחנו על סף שבירה. למזלנו האחראית כנראה ראתה הרבה מקגייור והיא מצליחה לסדר שישפצרו לנו את העגלה עם אזיקונים וסלוטייפ כמו חדש. אוטובוס של אלאמו לוקח אותנו ואת כל המזוודות לחניון הרכבים להשכרה. הזמנו מיניוואן אבל לאחר שראינו את המצאי החלפנו לג'יפ של קאיה, שיתרונו בשורה של 3 מושבים מרווחים מאחור ותא מטען ענק. ההחלפה לקחה זמן והתחלנו את הנסיעה לכיוון אנהיים די מאוחר. עומס התנועה בדרך גרם לכך שהגענו למלון שהזמנו מראש (הילטון) אחה"צ. המיקום של המלון מעולה - 10 דקות הליכה מדיסנילנד ואנהיים נראית הרבה יותר מסבירת פנים למשפחות מאשר לוס אנג'לס. בגלל הג'ט לג אנחנו מספיקים לערוך סיבוב בדאון טאון דיסנילנד לפני הסגירה בחצות ולאכול פיצה.
יום 2 - עדיין בג'ט לג. נוסעים ללוס אנג'לס כדי לנסות ולתקן את העגלה ולטייל. יוצאים רק בצהריים אחרי ארוחת בוקר בופה מעולה. תיקון הגלגל לא צלח אבל הטיול בהוליווד נחמד מאוד. נעמדים על טביעות הרגליים של הכוכבים מול התאטרון הסיני ופוגשים כל מיני דמויות מהסרטים. לאחר ארוחה במסעדה איטלקית שבמרכז הקניות (טיפ - החניון של המרכז בתשלום סימלי במידה וקונים באחת החנויות/מסעדות) יוצאים לכיוון בברלי הילס. כולם נרדמים באוטו וגם הג'י.פי.אס מתבלבל (כי לא הכנסתי מספר בית לכתובת של רחוב רודיאו דרייב) אבל מגיעים לקראת ערב לרחוב המפורסם. די קריר ואנחנו יושבים בבית קפה נחמד ליד אח דולק עם כוס קפה/שוקו חם.
יום 3 - יום דיסנילנד. לאחר שבביקורנו הראשון בקליפורניה (ירח דבש ) לא היינו בדיסנילנד וגם בביקורים בפריז (גם עם הילדים) לא כללנו את יורודיסני סוף סוף עומדים לגלות במה מדובר. כדי לחסוך זמן דחינו את ארוחת הבוקר וניצלנו את השאטל הראשון מהמלון לפארק במקום ללכת ברגל. לכרטיסים לא היה תור, אבל בתוך הפארק כבר די מלא (יום שבת). בפארק מתקנים נחמדים מאוד ולא אקסטרים. הכל מצועצע מאוד. בסך הכל הציפיות היו קצת יותר גדולות אבל מאוד נהיננו. מתקנים שווים הם הצוללת של נמו, החללית של באז שנות אור, אוטופיה ולראות את האגם בו שטות ספינת קיטור ומפרש בגודל אמיתי. לקראת ערב היינו כבר סחוטים וחזרנו לחדר כדי לנוח לקראת מופעי הלילה. המנוחה הפכה להירדמות עמוקה ואת המופעים נראה כנראה בפעם אחרת
יום 4 - עוזבים את אנהיים לכיוון סן דייגו. הבעיה שבטיול שהוא מתגלגל (לא כוכב) צריך לארוז כל פעם מחדש. ניסינו להקל על העניין ע"י אריזת כל הדברים הנחוצים ל-3 הימים הבאים במזוודה אחת. הכביש לסן דייגו קרוב מאוד לאוקיינוס והנוף יפה מאוד. עצרנו בכביש המהיר (מס' 5) בתחנת ריענון אחת שנראית כמו פארק של קק"ל. מגיעים לסן דייגו ופוגשים את החברים שהגיעו מפאלו אלטו. התמקמנו כולם במלון הילטון גז למפ. מיד גם ניצלנו את היתרון של מיקום המלון - קרוב לכל האזור של המסעדות השוות בעיר ויצאנו לארוחת ערב מפוארת.
יום 5 - לגולנד. הפארק נמצא כארבעים דקות נסיעה מצפון לסן דייגו בקרלסבאד. כבר בכניסה אפשר לראות את רעיון הנושא של הפארק - הכל עשוי מקוביות לגו. בקופה היתה הפתעה נעימה כשקיבלנו ממישהי שהיתה לפנינו כרטיסי הנחה שהיו לה מיותרים. בפארק אווירה רגועה והמתקנים נחמדים וללא אקסטרים. חבל רק שהסגירה בחמש בערב ולא הספקנו לנצל את ההיצע הרב. כמובן שקנינו בחנות לגו מיוחד. בערב - שוב ארוחת ערב במסעדה בשדרה החמישית.
יום 6 - עולם הים (sea world) הבטחנו לעצמנו בפעם הקודמת כשביקרנו שנחזור לכאן עם הילדים שיהיו לנו, והיום זה מתממש. כולם נרגשים לראות את המופע המדובר של שאמו הלוויתן, אבל מהצצה ללוח ההופעות של היום מתכננים ללכת להופעה המאוחרת של שש בערב. עד אז יש מלא אטרקציות והופעות של אריות ים דולפינים ולוויתנים. יש לציין כי במקום נרטבים כהוגן ובמזג אוויר קריר כדאי להביא ביגוד להחלפה.
יום 7 - עוזבים את סן דייגו ויוצאים לנסיעה ארוכה שבסופה מחכה סן פרנסיסקו. כמו כל דבר הנסיעה חולקה לשלושה חלקים. היעד של היום היא פיסמו ביץ כאשר בדרך עוברים בסנטה ברברה. המלון בפיסמו ביץ (הילטון גרדן אין) נמצא מלון ברמה גבוהה יחסית למחיר: משופץ לחלוטין, חדר מרווח מאוד עם מקרר ומיקרו, בריכת שחיה ושירותי כביסה.
יום 8 - איזו התחלה ליום. ארוחת בוקר מעולה (בופה) בחדר שמשקיף על נוף משגע של האוקינוס. רב היום מוקדש לקניות באאוטלט הסמוך ולאחר ארוחת צהריים מאוחרת במקדונלד ( המבורגר כפול במחיר דולר אחד) יוצאים צפונה על כביש אחד. הכביש יפהפה. משמאלנו ההרים הירוקים ומימיננו הים הכחול. הכל פורח ואביבי. היעד להיום היא מונטריי. בדרך עוצרים לתצפת על מושבת פילי הים הענקית. מכיוון ששילוט ברור לא היה מגיעים לנקודה בה מוצאים שלט לאקוני "הכביש סגור". מבירור במסעדה/בית הארחה הקרוב (עם נוף מדהים) בשם ragged point מתברר כי עקב מזג אוויר סוער היו בכביש מספר מפולות שגרמו לסגירתו עד הודעה חדשה. הברירה היחידה להגיע למונטריי היא לחזור על עקבותינו אל כביש 46 ומשם להתחבר לכביש 101 המהיר. אמנם הדרך עוברת בין יקבים וכרמים אבל מאוד מאריכה את הנסיעה ואנחנו מגיעים למונטריי רק אחרי 22:00 .
יום 9 - המוטל במונטריי נבחר בגלל קרבתו לאקווריום. הולכים ברגל לאורך החוף כעשר דקות. האקווריום עצמו הוא אחת האטרקציות היותר מלהיבות של הטיול. התצוגה של המדוזות ותערוכה של עולמם של סוסוני הים מדהימות. מה שעשה את היום לחוויה היא האפשרות לגעת ולחוות בצורה בלתי אמצעית במוצגים. חוויה לילדים ולהורים. חוזרים למכונית שמחכה בחניה של המוטל ויוצאים ליעד הלינה האחרון, סן פרנסיסקו. אחרי התלבטות אם לכלול גם את מסלול 17 המייל מוותרים, בגלל השעה, ומסתפקים בנסיעה דרך שדרת ocean view ורחוב sunset drive המספקים מראות מדהימים של החוף. הג'י. פי. אס. מפתיע ולוקח אותנו לסן פרנסיסקו דרך גשר המפרץ מכיוון אוקלנד. הנסיעה על הגשר היא חוויה מעוררת לילדים העייפים. מגיעים סוף סוף לרחוב ברודווי בה נמצא המלון שלנו castle inn. נכנסים בקושי לחניה הצפופה עם הג'יפ השכור הגדול ומעלים את כל הכבודה בפעם האחרונה לסוויטה המשפחתית שתשמש אותנו בששת הלילות הבאים כבית.
יום 10 - סן פרנסיסקו היא העיר הכי יפה בעולם. (או לפחות בין היפות שבהן). המיקום של המלון הוא בדיוק על הגבול בין שלוש שכונות מעולות: pacific heights, nob hill, russian hill. ממש בפינה (רחוב פולק) מוצאים שפע של חנויות מסעדות ובתי קפה. המומלצים שלנו הם הבייגלריה והגלידריה. הולכים ברגל במורד הרחוב עד לרציף הדייגים. פחות מרבע שעה הליכה נינוחה עם נוף של המפרץ שנשקף מולנו ועליות וירידות משוגעות שמצטלבות עם הדרך. כשהגענו לחוף רואים שבמים מתקיימת תחרות שחייה ויש גם המון סירות. גשר הזהב נראה היטב. בהמשך מגיעים לרציף 39 המפורסם ומתנחלים מול אריות הים. במקום עומדת להתבצע הצעת נישואין ואנחנו מוזמנים לצפות. תופעת טבע מתרחשת לנגד עינינו כשהמפרץ הולך ומתמלא בענן ערפל. לסיום אנחנו קונים ממתקים במשקל בחנות ענקית רק לממתקים וחוזרים למלון כי קבענו עם החברים להיפגש אחה"צ בפארק גשר הזהב. ההליכה חזרה מתבררת כקשה כי בחרנו בדרך שהתקילה אותנו עם העליות המשוגעות שרק ראינו קודם. לאחר מאמץ לא קטן מגיעים למלון ויוצאים עם הרכב לכיוון הפארק - כעשר דקות נסיעה, עד לאגם בו משכירים סירות פדלים. לאחר שעה של פידול נינוח יש החלטה להמשיך ולדווש - הפעם על יבש. משכירים במקום אופניים מיוחדים המיועדים ל-9 אנשים ועושים סיבוב בפארק. לאחר כל הפעילות הגופנית מגיע לנו לאכול. צמוד לפארק מדרום ברחוב irving מוצאים מסעדה תאילנדית מצוינת המתאימה לקבוצה הגדולה שלנו. היום הארוך עדיין לא הסתיים. כבר מחשיך אבל אנחנו נוסעים לגשר הזהב, נוסעים עליו בהתלהבות ועוצרים לתצפית. אמנם חלק גדול מהגשר נמצא ממש בתוך הערפל אבל המראה נפלא. בחזרה יש לשלם אגרה של 6 דולר.
יום 11 - לצהריים אנחנו מוזמנים לחברים אז בבוקר אנחנו נוסעים לשמורת muir woods. השמורה נמצאת כ-40 דקות נסיעה מצפון לסן פרנסיסקו והיא אחת השמורות של עצי רדווד ענקיים בקליפורניה. זה יום ראשון והחניה מתמלאת במהירות, אבל אנחנו בדיוק מאתרים מישהו שיוצא וחונים ממש בכניסה לשביל. הכניסה היום בחינם פרט למפת שבילים שעלותה דולר, אבל ניתן להסתדר בלעדיה כי השביל הראשי מסומן היטב בשטח. השביל מתאים לעגלות והוא מאוד נעים גם לימים חמים. העצים בשמורה מרשימים ואנחנו הולכים כשעתיים נינוחות ביניהם. בסיום עוברים כמובן בחנות המזכרות הייחודית. מוכרים כאן גם שתילים מיניאטוריים של עצים (רדווד וסקויה ענק) ב-10 דולר. בצהריים המאוחרות מגיעים לפאלו אלטו, שם מתגוררים החברים. הם מארחים אותנו בפעם הראשונה בביתם, והאירוח כמובן מפנק ביותר. לאחר ארוחת ברביקיו דשנה יצאנו לתור את הסביבה ברגל. הרחוב הראשי הוא רחוב האוניברסיטה שמוביל לאוניברסיטת סטנפורד. הכל נראה ברמה גבוהה כיאה לסטנדרט של העלית של הסיליקון וואלי. בחנות אפל (סניף הבית של סטיב ג'ובס) אנחנו מתבשרים כי כדי להשיג מכשיר אייפד 2 צריך לעמוד בתור שמתחיל בארבע לפנות בוקר, לפני שהחנות נפתחת בשעה 10:00.
יום 12 - הערב ליל הסדר שאותו נערוך בביתם של החברים. את היום מנצלים להליכה עד לדאון טאון דרך היוניון סקוור, ומשם לצ'ינה טאון דרך השער של רחוב גרנט ואז לאיטליה הקטנה לארוחת צהריים במסעדה איטלקית. הפעם נמנעים כמה שניתן מעליות משוגעות ומקנחים בגלידה מעולה ליד המלון. בערב אנחנו נוסעים לפאלו אלטו. בדרך פקקים, כיאה לערב ליל הסדר ואנחנו שמגיעים האחרונים מצטרפים לאורחים הרבים שכבר באווירת החג עם שירים וגיטרה. השולחן ערוך בצורה יפה, הסדר מיוחד, האווירה טובה והאוכל מצוין - בקיצור חג שמח.
יום 13 - היום מתפצלים. הילדים הגדולים עם האבא נוסעים לאקדמיה למדעים והאמא עם התינוקת הולכת ברגל ברחובות סן פרנסיסקו. התכנון הוא להיפגש אחה"צ. האקדמיה למדעים ממוקמת בפארק גשר הזהב ונראית למרחוק עקב מבנה הגג הייחודי - כיפה מוריקה ה"מחוררת" בחלונות עגולים. מתחת לאקדמיה יש חניה ציבורית בתשלום, אך ניתן למצוא חניה גם ברחובות הפארק. מיד כשנכנסים הלכנו לקבל כרטיסים למיצג שבפלנטריום. הכרטיסים אוזלים במהירות ולנו נשארו לשעה 15:00 . עד למיצג הסתובבנו ביער גשם שבו מתעופפים פרפרים צבעוניים וציפורים חופשי, ראינו אקווריום מרשים כולל 2 צוללנים שבדיוק ניקו אותו, תצוגת פינגווינים ועוד. הפלנטריום הוא אולם גדול הבנוי בצורה כדורית, כאשר סרט המסביר על היווצרות החיים מוקרן בגדול על התקרה המעוגלת - כך שמרגישים כאילו נמצאים בתוך הסרט. הסרט מתאים לילדים מגיל 6, כמובן שנדרש תרגום סימולטני מההורים. בחנות המזכרות המשפחה מתאחדת מחדש ומחליפים חוויות. מסתבר שההליכה מהמלון עד לאקדמיה למדעים היא מאוד ארוכה ומשולבת בעליות אימתניות. כדי להמחיש את המאמץ של אמא עם העגלה אנחנו נוסעים את המסלול באוטו ומרגישים כאילו נוסעים ברכבת הרים ממש, במיוחד במורד רחוב לומבארד (הרחוב המפותל ביותר בעולם).
יום 14 - יום קניות באאוטלט שבגילרוי. בבוקר אנחנו מבקרים בגן התה היפני שבפארק גשר הזהב. יש לציין שהכניסה חינם למקדימים. הגן די נחמד אבל אין מה לעשות בו יותר משעה. פריחת הדובדבן של אפריל יפה וישיבה לשתות תה יפני מומלצת. לאאוטלט אנחנו מגיעים בצהריים (כשעה וחצי נסיעה). המתחם ענק ומבחר החנויות עצום. משהו ייחודי - חנות המפעל של ג'לי בלי וחנות של סוני בה ניתן למצוא מוצרים מחודשים במחירים נמוכים. בערב עוברים בפאלו אלטו להיפרד מהחברים ומגיעים למלון כדי לארוז ולישון כמה שעות עד לטיסה הביתה.