בחודש מרץ 2018 יצאנו אני(43) שני ילדי(10, 11) ואחי לטיול של 10 ימים בצפון ויאטנם עם המדריך ואנג, נחתנו בהנוי.
התחנה הראשונה שלנו הייתה שמורת באבה בצפון ויאטנם, נסיעה של 6 שעות מהנוי, בדרך עצרנו בכפרים אותנטיים וטעמנו מאכלים מקומיים כגון אורז בבמבוק, הגענו לכפר פאק-נגואי בשמורת לפנות ערב, את 5 הקילומטרים האחרונים עשינו ברגל, נוף מרהיב שדות אורז וג'ונגלים מסביב.
את היום השני התחלנו בטיול בשדות האורז של פאק-נגואי, משם, בסירה מקומית המשכנו לכיוון מערת פונג המדהימה, בדרך חזרה עצרנו לפיקניק בג'ונגל, במהלך הטיול שברתי צלע כשטיפסתי על עץ במטרה לצלם תמונת סלפי, בערב לקח אותי המדריך לבית-חולים מקומי שלא באמת הבינו שם משהו מהחיים שלהם, פעמיים ביום עבר שם קרוז שהילל את המנהיג הדגול, הייתה חוויה אנטרופולוגית מיוחדת.
התכניות של היום השני(ושאר הטיול) השתנו בעקבות פציעתי, הלכנו למפל סילבר בבאבה (טרק קצל של כ-3 קילומטר) ומשם המשכנו לפיקניק באי פסטוראלי בנחל, בצהריים נסענו לבית חולים מערבי בהנוי
את היום השלישי ביליתי בבית חולים בהנוי שם ווידאו שאין לי דימום פנימי(כיף גדול), הילדים באותו זמן סיירו עם אחי וואנג המדריך בהנוי
בערב היום הרביעי צוידתי במשכחי כאבים והשתחררתי מבית החולים.
ביום החמישי נסענו לאי קאט-בא, התחלנו בטראק בג'ונגלים על האי בשמורת קאט-בא, משם המשכנו לMonkey View Point אשר ממנו נשקף נוף מרהיב של כל האי וכל האיים הקטנים מסביב.
ביום השישי שכרנו סירה ויצאנו לשיט בין האיים הפסטורליים, עצרנו בבית דייגים שצף על המים שם שכרנו סירות ויצאנו לשיט בקיאקים בין האיים.
את רוב היום השביעי בילינו בנסיעה ל-Binh-Ning, איזור ג'ונגלים בראשיתי (שם צילמו את הסרט KONG).
ביום השמיני עשינו שיט קיאקים במערות ונחלים בשמורת “He Thong-Xanh”, טיול רגלי וטיפוס רציני בשמורת "Tuyet tinh coc", ולסיום, טיפוס מפרך של 500 המדרגות (הלא תקניות) אל "Hang Mua peak", טיפוס לא קל (במיוחד עם צלע שבורה), אבל הנוף הנשקף מלמעלה שווה, בארוחת הערב ביקרנו במסעדת בשר כלבים, לאחר מכן הלכנו לארוחת ערב במסעדה אמיתית
ביום התשיעי נסענו לשמורת "Phong" שם ביקרנו בשמורת הקופים ועשינו טראק של 5 קילומטר בג'ונגל סבוך
ביום העשירי חזרנו הביתה...